Horizon Dawn release date 18 February 2022
Elden RIng release date 25 February 2022
αν και βγηκε λιγες μερες πριν πολλοι αν οχι ολοι το επαιξαν ακριβως μετα το elden οποτε για αυτο δεν υπήρχε hype.
Horizon Dawn release date 18 February 2022
Elden RIng release date 25 February 2022
αν και βγηκε λιγες μερες πριν πολλοι αν οχι ολοι το επαιξαν ακριβως μετα το elden οποτε για αυτο δεν υπήρχε hype.
Ήταν common σχόλιο στα περισσότερα -αν όχι όλα- gaming sites πριν 3 χρόνια, το ότι το Horizon θα χαντακωνόταν εμπορικά (και σε επίπεδο φήμης) λόγω της σχεδόν ταυτόχρονης κυκλοφορίας του με το Elden Ring.
Εν τέλει μετά την κυκλοφορία του Elden Ring, απλά εξαφανίστηκε… εγώ που περίμενα το FW πως και πως, κάποια στιγμή προς το Φθινόπωρο (που τελείωνα το Elden Ring και κοίταζα τι άλλο μπορώ να πάρω στο ps5) θυμήθηκα ότι υπήρχε
Δεν το έχω παίξει ακόμα το δεύτερο γιατί έχω πάθει ένα παρατεταμένο fatigue με τα open world, αλλά το πρώτο, παρά τα θέματά του, ήταν μια χαρά ταμάμ κυκλοφορία για όποιον έψαχνε κάτι σχετικά φρέσκο, πρωτότυπο, που να συνδύαζε τους πυρήνες από πολλά διαφορετικά sony exclusives (Uncharted, Crash, TLoU κτλ) σε ένα πακέτο που θύμιζε κάτι σαν Witcher 3.
Είχε (πολλά) θεματάκια (πχ melee, ιστορία που λίγο πλάτειαζε κτλ)- ή και θεματάρες (πχ ΑΙ ανθρώπων) αλλά overall ήταν αυτό που λέμε ένα τιμιότατο 8 στα 10 - στιβαρό combat system, ωραίο lore, ωραίος σχεδιασμός κόσμου και εχθρών και πολύ smooth χειρισμός…
.
.
.
Το παραγγέλνω μια
Ακριβώς αυτό, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Δεν χρειάζεται να πω βέβαια τι έχει ειπωθεί για το dlc Burning shores και πως πολλοί τα θάψανε στην κριτική τους στο metacritic γιατί δεν τους άρεσε κάτι πολύ συγκεκριμένο…στο οποίο βέβαια το παιχνίδι σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις.
Το παιχνίδι είναι υπέροχο, πανέμορφος κόσμος.
Επίσης Horizon Zero Dawn release date: 28 February 2017.
Zelda Breath of the Wild release date: March 3 2017.
Γενικά η Guerilla έχει ένα θέμα με τις επιλογές της στις κυκλοφορίες
Πέρα απ’ αυτό πάντως, νομίζω ότι και εμπορικά πήγαν πολύ καλά και τα δύο παιχνίδια και ο κόσμος γενικά του έδωσε αρκετή προσοχή, δεν θα έλεγα ότι είναι υποτιμημένα.
Εγώ πάντως να πω την αμαρτία μου, και τις 2 φορές που έπιασα το Zero Dawn, το αφησα γιατί βαρέθηκα/κουράστηκα.
Μου φάνηκε αρκετά επαναλαμβανόμενο παρότι σαν κόσμος / αισθητική μου άρεσε πολύ
Κι εγώ μια απ’ τα ίδια. Ωραίο ήταν όσο έπαιξα, αλλά βαρέθηκα κάπου στη μέση ή είχε βγει κάτι άλλο και το παράτησα. Άντε να βρεις όρεξη μετά να το ξαναπιάσεις.
Γενικά εγώ έχω καταλήξει ότι βαριέμαι φουλ τελικά αυτά τα open world τέτοιου τύπου, το έπαθα και με το Τσουτσίμα πρόσφατα.
Αν κάτι δεν ονομάζεται Wild Hunt ή RDR2, δυσκολεύεται να με κρατήσει
Για το tsushima μαλώνω άμα λάχει, το τελευταίο open world που με κράτησε απ’ τους όρχεις, εκεί που κ εγώ νόμιζα πως τα έχω βαρεθει.
Αλλά περί ορεξεως
Εγω το παρατησα το Τσουσιμα. Νομιζω οτι τα open world ειναι σε μεγαλο βαθμο θεμα αισθητικης κ τι γουστων σου βγαζουν. με κουρασε καπου στο 60-70% του. Γενικα το παθαινω με αυτα τα παιχνιδια αν κ ειναι απο τα αγαπημενα μου. Το ιδιο εχω παθει τωρα κ με το Kingdom Come Deliverance 2. Παρολο που ειναι υπεροχο, ειναι υπερβολικα μεγαλο. Εχω μερες να το πιασω αν κ ειμαι αρκετα κοντα στο τελος. Εχω κ μια περιεργη αρνηση του να τα τελειωνω αυτα τα παιχνιδια. Οσο πλησιαζουν στο τελος τοσο πιο πολυ αραιωνω την ενασχοληση μου μαζι τους.
Κ μιας κ μιλαμε για open worlds, το Death Stranding, το ξεκινησα χτες, ειναι μονιμως σε αυτο το βραχωδες, μουντο, υγρο περιβαλλον; Εχει αλλα τοπια; Επισης ειναι συνεχως τοσο φορτωμενο με cut scenes?
θελει αρκετό χρόνο το συγκεκριμένο να ξες, αλλα μετά θα φας απιστευτο σκάλωμα.
είναι επος το παιχνίδι και αν είσαι απο αυτούς που θέλουν να κάνουν τα πάντα, στο λέω απο τώρα, τον ήπιες!
Τα τοπία θα αλλάξουν άρδην κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και ποικιλοτρόπως - όπως και η δράση θα σε μεταφέρει ενίοτε και σε τοποθεσίες που δεν μπορώ να σου αποκαλύψω (ισχυρά spoilers) αλλά μπορώ να σου πω πως δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που παίζεις μέχρι στιγμής.
Τα cut scenes είναι πολλά, αργότερα περισσότερα και πιο πελώρια - overall είναι παιχνίδι Kojima AKA δεν γίνεται να μην υπάρχουν πελώρια cutscenes… αυτό θα το συνηθίσεις (αναγκαστικά )/αν και όταν η ιστορία τσουλήσει και είσαι ακόμα “εκεί”, τότε τα cutscenes είναι
,
Το πιο βασικό όλων όμως είναι να επιμείνεις - αν θες να κάνεις δηλαδή invest πραγματικό στο παιχνίδι: οι πρώτες κάμποσες ώρες (7-10) είναι πρακτικά ένα πελώριο tutorial, από εκεί και μετά ξεκινάει το παιχνίδι ουσιαστικά. Έχει άνιση δομή ναι, αλλά είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζουν εξαρχής όσοι ψήνουν να ασχοληθούν με το DS, ότι δηλαδή θέλει μια υπομονή για να αρχίσει να τσουλάει όπως πρέπει.
Ε και επίσης, να μείνεις προσηλωμένος καλύτερα στα main quests και να προχωρήσεις την ιστορία, διότι αν αρχίσεις τα side επειδή είσαι πχ completionist, θα ζοριστείς πολύ - κράτα τα side μόνο και μόνο αν χρειάζεσαι πόρους, ειδάλλως μετά τα 2/3 του παιχνιδιού μπορείς να κάνεις τα περισσότερα, για να αποσυμφορήσεις και λίγο το heavy story driven κεντρικό quest.
Δεν είναι ούτε εύκολο παιχνίδι ούτε προσιτό για όλους - χωρίς να σημαίνει αυτό τίποτα απολύτως για όποιον το αρχίσει και μετά πχ το παρατήσει. Είναι “περίεργο” με την κακή και την καλή έννοια (overall εγώ το λατρεύω, αλλά καταλαβαίνω πλήρως όποιον δεν έχει την υπομονή να το φτάσει στο σημείο που αρχίζει και ρέει καλύτερα).
Ακριβως οπως τα λεει ο Lupin. Υπομονη και οταν το τελειωσεις να εισαι σιγουρος οτι εχεις παιξει κατι διαφορετικο και υπεροχο.
Δεν βλέπω κανέναν να μιλάει για το Doom DA.
Δεν παίζει κανείς;
Εγώ μάλλον θα το ξεκινήσω σήμερα.
Με 80άρι τιμή για ps5 (και δη με κάνα 20άρι ώρες Μ.Ο. για τερματισμό, δλδ ένα ΣΚ πάνω κάτω με τους ρυθμούς μου) θα πάρει την οδό που παίρνουν πλέον όλες οι νέες κυκλοφορίες της κονσόλας → μόνο σε εκπτώσεις/όταν πέσει η τιμή μετά από μερικούς μήνες.
Το περιμένω πως και πως αλλά τόσο το Doom The Dark Ages, όσο και το πρόσφατο Indiana Jones and the Great Circle, δεν υπάρχει περίπτωση να αγοραστούν πριν πέσουν κάτω από το 50ευρω - είναι κοροϊδία, νέτα - σκέτα
Εξαιρετικα. Μου δωσες το εξτρα σπρωξιματακι που χρειαζομουνα για να invest myself οσο χρειαζεται
Τονίζω μια τελευταία φορά το «υπομονή» και το αφήνω εδώ - τα λέμε όταν συναναστραφείς πρώτη φορά (εκτός cut scene) με τον χαρακτήρα του Μίκελσεν (θα έχεις κάνει μια καλή πρόοδο τότε)
Και εγω απο πεισμα δε δινω 80 ευρω για ενα game - να πεσει λιγο και να το παρω σε κανα sale.
Εχω ηδη τοσα πολλα στο library που πραγματικα δεν αξιζει.
Ας ειναι καλα το gamepass…το τελειωσα ηδη και η ασπίδα άλλαξε με ωραίο τρόπο το gameplay
hot take και εγω απο το pass το επαιξα και εφτασα μεχρι τα 2/3 και το έσβησα…
Δεν με τράβηξε καθόλου. Οκ η ασπιδα τα parry και τo melee λειτουργούν σχετικά ωραια για doom αλλα πολυ ανέμπνευστο level design / μουσική και πολυ κακα το dragon fly / titan control.
Σημαντικό τιπ αυτό, εγώ κουράστηκα και βαρέθηκα αρκετά επειδή αρχικά κοιτούσα να κάνω και πολλά side quests. Ήμουν στο τσακ να το ντροπάρω αλλά τελικά εστίασα στις main missions και δεν το μετάνιωσα. Αν δεν είσαι completionist ή αν δεν χρειάζεσαι πόρους, σκιπάρεις άνετα χωρίς να χάσεις κάτι ιδιαίτερο, είναι πολύ επαναλαμβανόμενα. Πάντως αν δεις οτι στην πορεία σε τραβάει συνολικά το ταξίδι και η ατμόσφαιρα, αξίζει να κάνεις side quest έστω 1 φορά για όλους με το πάσο σου (Mechanic,Musician,Ludens Fan κλπ) απλά για την 1η επαφή μαζί τους, καθώς οι περισσότεροι στους ρόλους είναι γνωστά πρόσωπα και έχει πλάκα (Conan O’Brien πχ).
Γενικά είναι πολύ καλό το DS, αλλά σίγουρα όχι για όλους. Είσαι ντελιβεράς και στην πορεία αναγκάζεσαι να χρησιμοποιήσεις όπλα και stealth, και προσωπικά έχω καταλήξει πως συνολικά δεν δένουν και πολύ καλά όλα τα στοιχεία. Φοβερές ερμηνείες, ο Del Toro ειδικά κλέβει την παράσταση για μένα, καταπληκτικός. Προσωπικά το συνέχισα για όλα τα υπόλοιπα που έχει να δώσει, ατμόσφαιρα, αισθητική, μουσική, cutscenes, και όχι για το gameplay.
Η ταινία που ετοιμάζεται νομίζω πως είναι πιο ταιριαστό μέσο και έχω μεγάλη περιέργεια να δω το αποτέλεσμα. Στην τελική ο Κοτζίμα ταινίες θέλει να κάνει, αυτή είναι η μεγάλη του αγάπη.
Η αλήθεια είναι πως και εμένα το DS δεν με κέρδισε 100% στο gameplay - το οποίο μεν το θεωρώ πολύ “γεμάτο” (γιατί όντως έχει πάρα, πάρα πολλές επιλογές + φοβερά σύνθετο χειρισμό για ΑΑΑ παιχνίδι) αλλά αν εξαιρέσω το walking κομμάτι (που με κράτησε ομολογουμένως + με τσίτωνε αρκετά σε σημεία όπου το περιβάλλον ήταν τέρμα εχθρικό) το stealth και το action δεν είναι τα δυνατά του σημεία.
Όχι γιατί δεν έχει δώσει ο Hideo βάρος σε αυτά, αλλά γιατί είναι μάλλον πρωτογενώς δύσκολο να φτιάξεις ένα παιχνίδι με τόσους μηχανισμούς, να συνδυάζεις τόσα πολλά διαφορετικές “σχολές” gameplay και να δουλεύουν όλα στο 100% τους.
Στο stealth πχ, μετά το MGSV (το κάργα προβληματικό MGSV ναι, αλλά με το καλύτερο gameplay…ever (?)) περίμενα κάτι ανάλογο και για το DS - που δεν ήρθε ποτέ, αν και βάδιζε προς εκείνη τη κατεύθυνση.
Τα ίδια και το shooting κτλ…
Γενικά, θεωρώ συνοπτικά πως το gameplay του DS είναι πολύ δουλεμένο (ΠΟΛΥ δουλεμένο), αλλά και πολύ “μπουκωμένο” όπως είπα - όχι πάντως τόσο, όσο να με αποτρέψει να το τελειώσω (και πόσο μάλλον να περιμένω πως και πως το επόμενο παιχνίδι).
Νομίζω πάντως πως ο hardcore gamer, που περνάει χίλια κόσκινα τον παραμικρό μηχανισμό και λεπτομέρεια του gameplay ενός παιχνιδιού και δείχνει τη δέουσα υπομονή/προσήλωση σε ένα παιχνίδι, αν δεν κολλήσει 100% με το DS τότε σίγουρα, τουλάχιστον θα αναγνωρίσει και εκτιμήσει το γενικότερο σύνολο.
Τώρα σε όλα τα υπόλοιπά του aspects ναι, εκεί σε κολλάει στον τοίχο κανονικά… ειδικά αν σου αρέσουν λίγο και τα anime (όχι τόσο αυτά καθαυτά αλλά η δημιουργική “παράνοια” που κουβαλάνε τα περισσότερα) τότε τι συζητάμε → το DS πάει τάπα διαρκώς… το φινάλε/final boss fight δε, ήταν τόσο παρανοϊκά MGS με τον τρόπο του που με είχε να παίζω όρθιος σε μια φάση από την λαχτάρα!
Και εγώ πάντως fanboy Kojima είμαι, δεν το κρύβω, το παιχνίδι το λάτρεψα με τον τρόπο μου - αλλά δεν το έκανα 100% complete για κανένα λόγο και ούτε το προτείνω στον οποιονδήποτε
Εύκολα του ρίχνω ένα re-run πριν αγοράσω το sequel
(με αυτά και αυτά τώρα, ψήθηκα να το ξεκινήσω πάλι αλλά η περίοδος δεν είναι κατάλληλη για invest ξανά σε κάτι τόσο μεγάλο)