Κοιτα, το HK ειναι πιο δυσκολο συνολικα απο το Silksong…
Λεω συνολικα γιατι περιλαμβανει Trial of Fool και Godhome με τα Pantheons.
Absolut Radiance ειναι απο τα πιο δυσκολα bosses του genre (αν και εγω βαζω το Pure Vessel παραπανω, και 3ο τον Nightmare Grimm). To Path of Pain ειναι πολυ πιο δυσκολο απο το Mount Fay …κλπ
Τα πολυ δυσκολα κομματια του ομως ειναι σε DLC οποτε γιαυτο δε μπορω να το συγκρινω 100%.
Απο την αλλη το silksong εχει μεγαλυτερη μεση δυσκολια: αυξημενο damage, πιο δυσκολη κινηση να μαθεις στην αρχη και περισσοτερα gauntlets. Ενα γραφημα παραπανω που εβαλα το αντικατοπτριζει πληρως.
Καποια εξαιρετικα bosses παντως σο φαρ… και τρομερες περιοχες.
Αυτο που μου αρεσει ειναι πως εξελιξαν ενα τελειο ηδη παιχνιδι και εβαλαν νεες κ φρεσκιες ιδεες. Team Cherry peak.
Ειμαι Act3 και παλευω το 3ο boss χωρις να σποιλαρω… Νομιζω ειναι απο τα αγαπημενα μου… οποτε brace yourselves! @Clairvoyant666 η αληθεια ειναι οτι μετα το gauntlet το boss θα σου φανει πολυ ευκολο.
Τι farming κανεις?
Εχει αλλα 2-3 σημεια το Act3 πριν το finale που οκ εχουν μια δυσκολια, αλλα το αποκορυφωμα ειναι (και θα με θυμηθειτε):
Μάλλον εννοείς τον first sinner και είναι και εμένα ο αγαπημένος μου μέχρι τώρα. Μου πήρε ένα ΣΚ να τον βγάλω
η αληθεια ειναι οτι μετα το gauntlet το boss θα σου φανει πολυ ευκολο.
Τι farming κανεις?
Για shell shards. Χωρίς αυτά δεν έχεις κανένα επιπλέον όπλο. Στην πλειονότητα του παιχνιδιού δεν είχε χρειαστεί να ανησυχήσω γιατί μάζευα αβέρτα αναγκαστικά. Αλλά όταν παίζεις ένα σημείο ή ένα boss καμιά 10αριά φορές το λιγότερο με βοηθήτικά όπλα, ε, εξαντλούνται.
@eviL δώσε κανένα tip για Coral Tower, φτάνω με το ζόρι μέχρι το δεύτερο gauntlet
Οπως εχεις καταλαβει, παιζει μεγαλο ρολο το Crest, τα tools και skill ability, και αυτα αλλαζουν αναλογα με το playstyle σου.
Εμενα πχ μαρεσει το platforming οποτε με βολευει πολυ το Reaper μιας και κανω ευκολα πολυ pogο κ παιζω γενικα πιο στρατηγικα παρα aggro.
Αλλος θα σου πει οτι το Wanderer ειναι το καλυτερο με το υψηλοτερο DPS αλλα εμενα δε μαρεσει το μικροτερο του range ουτε το dash attack του.
Οποτε το πρωτο τιπ μου ειναι παιξε με τα crest και τα tools.
Ability παντα παιζω το Τhread Storm σε αυτα - και εδω βολεψε φουλ.
Πx tools παιζω στανταρ : magnetite dice, fractured mask και μετα το 2ο μπλε αναλογα. Ποτε Longclaw (για ακομα μεγαλυτερο range) , Injector Band, Warding Bell.
Γενικα δε παιζω πολλα κοκκινα (αν κ μπορει να χρειαστει αργοτερα) γιατι μου χαλανε καπως το flow/momentum της μαχης.
Οσον αφορα τα mobs, τα περισσοτερα του εδαφους τα εβγαλα πολυ ευκολα με pogo και μενοντας στον αερα, και τα του αερα με Τhread Storm. Ακομα και τους μεγαλους που φαινονται τρομαχτικοι - μονο μια κινηση κανουν στον αερα, που οκ και να τη φας με το dmg που κανεις θα κανεις outheal.
FYI παιζω με 9 μασκες, και Needle upgrade σε Hivesteel (3/4 δλδ, μενει αλλο 1).
γιατί;
(δεν το έχω google-άρει να δω τι προσφέρει, το έχω και κάθεται στον πάγκο διαρκώς)
Reaper και εγώ γιατί με βολεύει το pogo + κάνει και ένα μικρό stop στον αέρα πριν πέσεις, που με βολεύει να υπολογίζω άλματα κτλ…
Στα blue tools, longclaw ψιλο-fix και δεν το κουνάω, ενώ το συμπληρώνω με ένα εκ των Spool Extender ή Injector Band.
Υellow tools Silkspeed Anklets σπανίως το βγάζω, ενώ δίπλα κουμπώνω τις περισσότερες φορές το Weighted Belt.
Τα red tools λίγο κάπως και εγώ δεν τα χρησιμοποιώ τόσο γιατί με αποσυντονίζουν - για αυτό διαλέγω τα Cogfly και Tacks ή Sting Shards, όπου τα κάνω deploy στην αρχή της μάχης και ότι γίνει έγινε/δεν ασχολούμαι
υγ. Thunder Storm το έχω βάλει τελευταία, ήμουν πολύ του Silkspear (αν και τώρα πήρα Sharpdart και με έχει βολέψει full)
To Dice ειναι το καλυτερο κιτρινο - εχεις πιθανοτητα να blockαρεις 100% ενα χιτ, και πολλες φορες ειναι σωτηριο. Αν δεις τα αλλα κιτρινα δλδ, λιγα εχουν τοσο μεγαλο value η ειναι τελειως situational.
Αλλο ενα πχ που μπορει να χρησιμοποιησω ειναι το Ascendants Grip αν χρειαζεται, η τo Weighted Belt.
Βλεπω εδω τα ψαγμενα που γραφετε και σκεφτομαι εμενα που ημουνα οριακα να παρατησω το HK επειδη ενιωθα οτι δεν μπορω να βγαλω τον Soul Master
Εχω γερασει και ειμαι τιγκα ανυπομονος. Ουτε 15 φορες δεν πρεπει να τον ειχα προσπαθησει σε διαστημα 3 ημερων και ειχα απελπιστει. Τελικα εκανα κατι γυρες, ανακαλυψα μια περιοχη ακομα το Crystal Peak, απεκτησα και το 6ο soul fragment και χτες λεω αντε να παω στον παλιπου%#α να τον προσπαθησω ετσι ζεστος και με καθαρο μυαλο και παω και τον βγαζω για πλακα με την πρωτη.
Φοβερο πως λυνεται η διαδικασια οταν εχεις καθαρισει λιγο το μυαλο και αποκτας ολο και καλυτερο muscle memory
Εγω τι να πω που το αγορασα στα τυφλα επειδη ειδα εξαιρετικές κριτικές χωρις να παρω πρεφα οτι ειναι παλούκι?
Ειμαι 47 χωρις υπομονη και εκει που ελεγα οτι θα ειναι ενα ομορφο platform τηςπροκοπής για να περναω ηρεμα τον χρόνο μου, ειμαι μισο βημα πριν το uninstalling
Παίζει χτες βράδυ να έπαιξα τον First Sinner 30 φορές συνολικά, για πλάκα → πρώτο σκέλος τον πάω τρένο (btw τεράστιο +++ το clawline στις φάσεις που κάνει ο ίδιος recharge) και με τα πολλά, στο δεύτερο part του, somehow επιβιώνω την αρχή με 2 μάσκες ξέρω 'γω → φουλάρω μάσκες καπάκι με 2-3 φοβερά ακροβατικά και λέω “ωπ, εδώ είμαστε, ΤΟΝΕΓΑΜΗΣΑ ΤΩΡΑ!!!” (btw @evil πολύ χρήσιμα τα ζάρια τελικά, τουλάχιστον 6-7 φορές μπλόκαρα επίθεσή του) - ΚΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
Τον ρίχνω μια, τον ρίχνω δυο, τον ρίχνω τρίτη, λέω ΨΟΦΑ ΓΤΧΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΠΑΚΙ…ε κάπου εκεί άρχισε να πονάνε κάποια δάχτυλά μου και δεν άντεξα, χαλάρωσα κ με ξέκανε…
Μπαίνει η κερά δωμάτιο, μου κάνει πως με ακούει όλη η πολυκατοικία ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ και μου παίρνει (!) το switch!!!
Τεσπά ίσως για καλύτερα μάλλον, γιατί ήμουν έτοιμος να το σουτάρω στον τοίχο
Ρε παίδες, μήπως να επιληφθεί κάποιος mod (?) να τα μαζέψει όλα τα ποστς σε ένα ξεχωριστό νήμα; Κρίμα να βόσκουν εδώ πέρα, έχετε πει (και λέτε) πολλά ενδιαφέροντα που θα βοηθήσουν κιόλας όποιον μπει αργότερα στο game (σαν εμένα πχ). Και υπάρχει και ροή δηλαδή, δεν σας βλέπω να κόβετε ρυθμό
Εγώ σε παντελώς άλλο κλίμα έχω ξεκινήσει Wasteland 2 που φαίνεται σκληρό καριολίκι και true post apoc RPG. Έφτιαξα δικό μου party από την αρχή, πήγα αρχικά στο Rail Nomads Camp και έκανα τα πάντα εκεί, κάτι που μάλλον ήταν για λίγο πιο μετά, καθώς τώρα ακολούθησα το main quest και νιώθω κάπως τούμπανος.
Όταν έχω καθαρότερη εικόνα, θα γράψω, υπάρχουν μερικές μουσίτσες εδώ πέρα που εκτιμούν cRPGs και turn based παιχνίδια.
Προσωπικά τα έχω βρει σκούρα τώρα στα τελειώματα του Silksong. Δεν βγαίνει η Skarrsinger Karmelita και στο Coral Tower δεν εχω φτάσει καν στο boss.Ίσως να έχω κουραστεί λίγο μέτα από 110+ ώρες παιχνιδιού αλλά απλώς δεν μπορώ να βρω τα πατήματα μου με τίποτα. Ειδικά Skarrsinger με αποτελειώνει μέσα σε 10-15".
Εισαι πολυ κοντα και εγω δυσκολευτικα με τη Karmelita αλλα εγινε απο τα αγαπημενα μου boss τελικα. Παλευα καιρο με το Reaper, αλλα τελικα εβαλα Wanderer και nukαρα.
Περα απο καποια κρυφα/εξτρα bosses, μενει μονο το τελευταιο που εχω κολλησει κ εγω 2 μερες and counting.
Σε άλλα νέα, τον τελευταίο μήνα παίξαμε και τελειώσαμε coop με ένα φιλαράκι το Abiotic Factor και ήταν απολαυστικό. Survival/crafting με ωραίο στόρυ, εξαιρετικό progression system και level design, και τίγκα στο επιστημονικό ενδιαφέρον. Anomalies, portals, alt worlds/timelines και δεν συμμαζεύεται. Και πολλές εκπλήξεις. Δεν κατάφερε να αγγίξει την τελειότητα του Subnautica φυσικά, αλλά έφτασε πολύ κοντά. Abiotic Factor on Steam
Τώρα λιώνω το εκπληκτικό Absolum. Absolum on Steam
beat em up με roguelite στοιχεία σε φάνταζυ σέττινγκ. Τρομερό και βαθύ gameplay, 4 διαφορετικοί playable χαρακτήρες, εξαιρετικό artstyle και μουσικάρες. Δεν έχω παίξει κάτι παρόμοιο προσωπικά, προτείνεται ανεπιφύλακτα.