Παιχνίδια Παίζουμε;

Έχω αρκετό καιρό που τελείωσα αυτό το αριστούργημα, τα έχετε πει όλα και σεις, και ο υπόλοιπος gaming κόσμος. Το Alan Wake II είναι ένα υπερβατικό διαμάντι που, αν οι σαφείς επιρροές του συνάδουν με τις προτιμήσεις σου, σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό συνεχώς με αυτά που κάνει. Η μίξη με το live action και η γενικότερη χρήση του έχει σχολιαστεί δικαίως πάρα πολύ, απλώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ανεπανάληπτο δέσιμο.

Δεν ξέρω πόσες φορές είπα φωναχτά “τι κάνουν” χαμογελώντας, νιώθοντας πραγματική ευγνωμοσύνη για αυτό που βίωνα. Από το πρώτο σοκ, δηλαδή την απορρόφηση των πρώτων ωρών με τη Saga στο δάσος μέχρι και το τέλος που δεν παίρνεις ανάσα, όλα όσα σου δίνει αυτή η εμπειρία είναι πραγματικά ανεκτίμητα. Αδιανόητη αισθητική, ατμόσφαιρα και ήχος που ποτίζουν όλο το σπίτι σου, σκηνές και set pieces που ήρθαν για να μείνουν, Herald of Darkness, γενικώς 1ος κύκλος True Detective & Twin Peaks: The Return =

Φυσικά, το παιχνίδι είναι πολλά περισσότερα από τα παραπάνω, δένοντας το σύνολο με προσωπική ταυτότητα και το ιδιαίτερο ύφος του δημιουργού.

Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Remedy, Sam Lake, σας αγαπώ από το 2001. Ευχαριστώ.

8 Likes

Lies of p τέλος
Του δινω ενα 8,5 /10
Γενικά πανέμορφος κόσμος. Μου έβγαλε εναν συνδιασμό bloodborne, bioshock3 και syberia.
Μου άρεσε που ηταν φουλ γραμμικο κ δεν ετρεχα περα δωθε να ανοιγω πορτες και να ψαχνω δεκαδες κλειδια.
Δυσκολία πολυ πιο χαμηλή με οποιοδήποτε παιχνίδι της from.
Προς το τέλος ανεβαινει ο πηχης απότομα, αλλα και παλι με συντονισμένες κινησεις φτανεις στο τελος.
Λίγα bosses με εκνευρισαν, θα ´ελεγα οτι πιο συχνούς θανάτους ειχα κατα την διαρκεια της εξερευνησης οταν ημουν απροσεκτος.
Ισως ηθελα λιγη διαρκεια παραπάνω.
Γενικα περασα καλά. Με dlc δεν ασχοληθηκα καθολου.
Πάμε για άλλα τωρα, θελω κατι χαλαρό, ισως παρω το stray που εχει και ενα πιο cozy mood και ταιριαζει με την φαση της εποχής.

2 Likes

Lies of P μάλλον το επόμενο που θα παίξω. Το Stray είναι ό,τι πρέπει για αυτό που θες, το 'χω τερματίσει 2 φορές!

Ευχάριστο πολύ το stray, αν και σε στιγμές ο χειρισμός του ηταν λιγο σπαστικός. Όμορφο παιχνιδάκι όμως.

To Lies of P: Overture είναι καταπληκτικό, μην το σκιπαρεις πάντως. Ειδικά αν σου άρεσε η υπόθεση και οι χαρακτήρες είναι must, καθώς έχει να κάνει κυρίως με τα γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν, με επίκεντρο Carlo, Romeo, Legendary Stalker.

Εγω χτες τέλειωσα το 2ο playthrough, απολαυστικό και αυτό. Ωραία η ιδέα με τη συσκευή που σου δίνει ο Venigni, καθώς στο 2ο playthrough μπορείς να καταλάβεις τι λένε τα bosses κατά τη διάρκεια της μάχης, και γνωρίζοντας πλέον και τι συνέβη με puppet frenzy κλπ, με χτύπησε διαφορετικά, ειδικά στη μάχη με Romeo.

Πραγματικά ανυπομονώ για Lies of P 2.

1 Like

Ξεκινησα Phantom Liberty και η αρχη ειναι ακρως εντυπωσιακη. Ερωτηση. Παραμενει linear οπως εναι η αρχη με την διασωση η ανοιγει παλι σε πιο open world style?

1 Like

Η αρχή του Phantom Liberty είναι πιο σφικτή (και πιο κινηματογραφική) όμως σύντομα θα ανοίξει ναι - νέος πελώριος χάρτης/νέα side missions/νέοι χαρακτήρες/επιλογές κτλ κτλ κτλ…

1 Like

Ενώ συνεχίζω Wasteland 2, το οποίο μου αρέσει πολύ (αν και λίγο εύκολο, είναι αρχή ακόμα όμως), μπήκα στο τριπάκι με την κοπέλα μου να δούμε τι να παίξουμε παρέα, καθώς είχαμε καιρό να πιάσουμε κάτι μαζί.

Εμένα ο σπόρος μου είχε μπει καθώς κάτι είχε πάρει το μάτι μου πρόσφατα και έτσι είπαμε να δοκιμάσουμε το Elders Scrolls Online. Το base game (στο οποίο περιλαμβάνεται πλέον και το Morrowind expansion) για αρχή, για να δούμε πως μας φαίνεται και αργότερα, όταν το εξαντλήσουμε, θα δούμε αν ψηνόμαστε για αγορά των expansions ή κάποιας συνδρομής. Το base game πάντως έχει από μόνο του πάρα πάρα πολύ content (όπως βλέπουμε) και είναι το ιδανικό crash test για να δεις πόσο θες να επενδύσεις σε όλο αυτό.

Στο δια ταύτα τώρα. Πρώτο και κύριο, ούτε εγώ ούτε το έτερον ήμισυ είμαστε φανς των MMO. Δεν έχουμε παίξει κανένα ως τώρα, δεν μας αρέσει η φιλοσοφία τους και τα βρίσκουμε μάλλον απωθητικά για τα γούστα μας. Τι αλλάζει με το ESO? Ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα MMO που έχει καρδιά single player. Και βασικά το παιχνίδι φαίνεται πως μπορεί ανετότατα να παιχτεί και single player. Έχουμε παίξει την πρώτη περιοχή φουλ (Bleakrock Isle, ας πούμε tutorial map, αλλά με αρκετά πράγματα να δεις) και τώρα το story μας πήγε στο Morrowind και εξερευνούμε τον πρώτο μικρο χάρτη της περιοχής (απόλυτη συγκίνηση καθώς Morrowind=ότι καλύτερο για εμένα).

Μέχρι τώρα δηλώνω πολύ ικανοποιημένος. Το παιχνίδι παίζετε σαν καθαρόαιμο Elder Scrolls, δηλαδή έχει ένα main quest, ενώ κάθε περιοχή προσφέρει πολλά να εξερευνήσεις και NPCs να μιλήσεις και να πάρεις side quests. Το main quest line φαίνεται ενδιαφέρον, τα side είναι ακόμα απλά, δεν έχουμε δει κάποιο ουάου αλλά έχουν την πλάκα τους. Το game είναι voice acted, έχουν δώσει πολλή βάση στο lore, τόσο μέσα από βιβλία και διαλόγους όσο και με το γενικότερο art direction (που λάμπει), ενώ και σαν game design είναι καλοφτιαγμένο.

Όσον αφορά την MMO φύση του παιχνιδιού, βλέπεις παίχτες να τριγυρνάνε στον χάρτη, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό και κανείς τους δεν σε επηρεάζει, αν δεν το θες. 1-2 μου πρότειναν duel και αρνήθηκα, άλλος ένας ζήτησε να μπει στο party μας και δεν δεχτήκαμε. Είναι λίγο περίεργο όταν βλέπεις και άλλους να κάνουν παράλληλα κάποιο quest σου, αλλά it is what it is, στην τελική και κάποιο chest να ανοίξουν ή κάποιον εχθρό να σκοτώσουν, αυτός θα ξαναεμφανιστεί μετά από λίγο. Όχι κάτι τραγικό δηλαδή, αλλά σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο για έναν παίκτη που δεν έχει εμπειρία με τέτοια games. Από εκεί και πέρα, το ESO είναι κατά κύριο λόγο PVE, γνωρίζω πως υπάρχουν και μερικοί χάρτες στην πορεία που είναι αφιερωμένοι κυρίως στο PVP (Cyrodiil και Imperial City νομίζω), αν κάποιον τον ενδιαφέρει. Επίσης το παιχνίδι προσφέρει και διάφορα dungeons με unique (?) loot νομίζω, αλλά δεν έχουμε ψαχτεί με αυτά ακόμα ούτε έχουμε βρει κάποιο μπροστά μας. Τέλος, όσον αφορά την coop εμπειρία ως τώρα, ενώ περνάμε πολύ καλά και παίζουμε παρέα, το παιχνίδι ώρες ώρες είναι λες και σχεδιάστηκε για single player και μετά μπήκε το MMO κομμάτι. Π.χ. στο main quest υπάρχουν φορές που ενώ είσαι grouped με τον φίλο σου, θα κάνεις κάτι σόλο (λόγου χάριν το να μπεις στο Χ σπίτι για να μιλήσεις στον NPC για να προχωρήσει το main quest, θα το κάνεις ξεχωριστά από τον φίλο σου), αλλά αυτά είναι λίγα σημεία. Από εκεί και πέρα όμως, ενώ το adventuring είναι κοινό και μοιράζεστε XP και loot, μερικές φορές νιώθεις πως κάνετε τα πράγματα μαζί αλλά και χώρια παράλληλα, πχ αν το quest λέει να πατήσεις τον τάδε διακόπτη για να προχωρήσεις, αυτό πρέπει να το κάνουν και οι δύο παίκτες για να πάνε παρακάτω. Είναι λες και υπάρχουν 2 παίκτες που παίζουν παράλληλα στην οθόνη και βρίσκονται στο ίδιο σημείο του παιχνιδιού, όχι 2 παίκτες που μοιράζονται τον ίδιο σκοπό, αν γίνομαι κατανοητός. Δεν είναι deal breaker αυτό, ούτως ή άλλως μαζί παίρνουμε τα quests, μαζί εξερευνούμε, μαζί σφάζουμε, μαζί παίρνουμε αποφάσεις, απλά δεν είναι τόσο φυσικό το coop όσο περίμενα, όμως είναι good enough για να περνάμε καλά και οι δυό μας και αυτό μετράει στην τελική.

Στο gameplay μιλάμε για κλασικό Elder Scrolls. Όσο χρησιμοποιείς ένα skill, τόσο το αναπτύσσεις. Ξεκινήσαμε αμφότεροι ως Dark Elves, ο δικός μου είναι ένα αλάνι που παίζει συνήθως με two handed + fire spells, κάτι σαν battle mage σκεφτείτε. Υπάρχουν άπειρες επιλογές για crafting που είναι ταμάμ για χαζολόγημα, δλδ σκεφτείτε skill όπως clothing, woodworking, jewelry crafting, αλλά και πιο κλασικά όπως alchemy και blacksmithing. Φυσικά για κάθε κλάση και race υπάρχουν και ένας σκασμός skills για active/passive abilities στη μάχη και σε αυτό το κομμάτι είμαι υπερευχαριστημένος, καθώς βλέπω πως έχω πολλές και cool ικανότητες να επιλέξω για τον χαρακτήρα μου. Αφού βγάλουμε αρκετά λεφτά, μας βλέπω να αγοράζουμε και ένα σπίτι κάπου, έτσι για τον χαβαλέ και το RP (γτ in real life χλωμά τα πράγματα :stuck_out_tongue: ).

Σε γενικές γραμμές δηλώνω πάρα πολύ ψαρωμένος και ψημένος με αυτό που παίζω και βλέπω πόσους χάρτες έχω μπροστά μου και μου τρέχουν τα σάλια. Αφού η Bethesda μας τυραννάει με το ES6, νομίζω αυτό εδώ θα μας κρατήσει συντροφιά για πολύ καιρό και αποτελεί ιδανική λύση για κάποιον σαν εμένα που ήθελε να επιστρέψει στο σύμπαν της Tamriel. Υφολογικά και αισθητικά υπάρχει μεράκι και σεβασμός στην ιστορία του κόσμου και για εμένα αυτό ήταν το κύριο ζητούμενο και από εκεί και πέρα η γενικότερη φροντίδα που υπάρχει για το ESO, φαίνεται πως θα καλύψει αυτό ακριβώς που έψαχνα στο game.

5 Likes

Σχεδον με χεις ψησει να το ξεκινησω. Φανταζει σαν ενα ενα νεο elder scroll. Ειμαι και εγω σαν και σενα. Δεν με ψηνουν καθολου τα mmo pvp κτλ. Αν συνεχισει να ναι καλη single player εμπειρια update us!

1 Like

Χθες αρχίσαμε την πρώτη μεγάλη, “κανονική” περιοχή στο Morrowind, είδαμε νέα πραγματάκια και το αφήσαμε (κατά τις 5 το πρωί) όταν κάναμε Join το Mages Guild. Επίσης τώρα φαίνεται πως ανοίξαμε πιο “elaborate” side quests, θα δούμε όταν τα προχωρήσουμε όμως.

Σου λέω ήδη, πρέπει να έχοντας 15-20 ώρες “καθαρού” gameplay ήδη, πως το αγοράζεις όποτε βρεις ευκαιρία. Το base game φαίνεται πως έχει τόνους content, κοστίζει 20 ευρώ στην Steam και σε sales θα το βρεις σίγουρα γύρω στο τάληρο (τόσο το πήραμε εμείς). Δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις, plus θα έχεις εμένα για βοήθεια γιατί πραγματικά το έχω ξεψαχνίσει και νομίζω πλέον μπορώ να δώσω συμβουλές για τα περισσότερα γύρω από αυτό που παίζω.

Επίσης είναι σημαντικό να πω πως η MMO φύση του ESO δεν είναι καθόλου intrusive και χαίρομαι για αυτό. Όταν κάνεις log in, σου βγάζει πως τρέχουν διάφορα events, απλά κλείνεις το παράθυρο και παίζεις. Όταν παίζεις, δεν πρόκειται να σου πετάξει equipment που θα είναι κλειδωμένο πίσω από paywall ή quest που δεν μπορείς να ολοκληρώσεις. Λίγο ως πολύ, η μόνη διαρκής υπενθύμιση πως είναι ΜΜΟ είναι οι άλλοι παίκτες που βλέπεις τριγύρω, όπως είπα και πάνω όμως it is what it is.

Τέλος, να τονίσω πως τα major αρνητικά του παιχνιδιού, όσον αφορά το gameplay, είναι το combat για πολλούς αλλά και η δυσκολία. Το combat, σαν animations, σαν “βαρύτητα”, σαν ροή όντως δεν είναι το καλύτερο, αλλά προσωπικά το κρίνω serviceable και δεν με ενοχλεί. Μου αρκεί που έχω πολλά skills και τα επιθετικά μου skills δείχνουν διαφορετικές κινήσεις το ένα από το άλλο, είμαι απλός. Η δυσκολία από την άλλη είναι πολύ χαμηλή. Αν ψάχνεις challenge δεν θα το βρεις εδώ. Μέχρι στιγμής έχω πεθάνει μία φορά και αυτο θα μπορούσα να το αποφύγω. Είναι σαν να παίζεις στο easy ένα παιχνίδι, προσωπικά δεν μου αρέσει τόσο, αλλά το αποδέχομαι. Δεν θα ήθελα κάτι hardcore, αλλά ένα challenge παραπάνω θα ήταν καλοδεχούμενο.

Κλείνω με το πρώτο screenshot που τράβηξα στο game, αγναντεύοντας την ομίχλη στα plantation fields των Argonians στο Bal Foyen.

2 Likes

Θυμιζει εστω και λιγο Skyrim k Oblivion σαν gameplay και αισθηση?

Σαν αίσθηση σίγουρα θα το βρεις οικείο, εν τέλει μάλλον θα καταλήξει όμως να είναι μια “αυτόφωτη” ES εμπειρία όμως, με τα trademarks της σειράς παρόντα. Σίγουρα δείχνει μια αυθεντική

Σαν gameplay δεν ξέρω τι εννοείς. Για το combat ισχύει ότι είπα παραπάνω, από εκεί και πέρα έχει λογική Skyim που δεν σε εμποδίζει να αναπτύξεις το οτιδήποτε, αρκεί να το εξασκείς. Λόγω διαφορετικού UI, πλέον δεν έχεις όλα τα skill trees στο πιάτο, αλλά με το που ανοίξεις πρώτη φορά ένα skill line, τότε θα ανοίξουν (προς ξεκλείδωμα) όλα τα σχετικά skills. Πχ για να μην σε μπερδεύω, έκανα Join το Mages Guild και αυτομάτως μου “φανερώθηκε” όλο το skill line του Mages Guild. Την πρώτη φορά που θα προσπαθήσεις να φτιάξεις Potion, θα σου ανοίξει το alchemy skill tree και ούτω καθεξής.

Το crafting είναι αρκετά ενδελεχές αν σε ενδιαφέρει και με πολλά υλικά, ενώ πλέον μπορείς να παραμετροποιήσεις και το πως δείχνει το equipment σου. Τα stats δεν αλλάζουν, αλλά ξεκλειδώνεις διαφορετικά styles, όλο αυτό είναι απλα cosmetic.

Το inventory είναι λίγο περιοριστικό, αλλά αν ανεβάσεις τον χώρο και δεν είσαι hoarder, θα είσαι οκ.

Αν θες να μάθεις κάτι συγκεκριμένο για gameplay, εδώ είμαστε.

2 Likes

Αργησα να το παιξω αλλα ξεκινησα Devil May Cry 5 και ειμαι στη μεση περιπου. Επος και προτεινεται σε οποιον γουσταρει hack n slash. Κολλησα με την παιχνιδαρα!

2 Likes

Εν τω μεταξυ το timing σου ηταν υπεροχο. Τοσο καιρο διαπραγματευομαι μεσα μου αν θελω να παρω το remastered Oblivion, γτ εχω μια αγαπη σε αυτα τα games, αλλα μου φαινεται ακομα πολυ ακριβο και το online δεν το σκεφτομουνα γτ δεν με ενδιαφερει καθολου το multiplayer, pvp κομματι. Σημερα κιολας με βλεπω να το αγοραζω. Ειδα και μερικα βιντεακια. Μπερδεμα πολυ με το πως να αποκτησεις content, αλλα οπως εκανες και συ νομιζω οτι ειναι καλη κινηση το base game και μετα αναλογως και πως θα σου παει συνεχιζεις

2 Likes

Βγαίνουν και τα παιχνίδια σε remastered εκδόσεις; Πού έχουμε φτάσει :open_mouth:

1 Like

Θα σου πω εγώ πως θα αποκτήσεις content, γιατί το έψαξα εξονυχιστικά. Αλλά αυτό όταν έρθει η ώρα. Δοκίμασε το base game και μετά βλέπεις αν θες να συνεχίσεις.

1 Like

αποψη για Lords of the fallen?

προσωπικα μου αρεσαν και τα 2 lords of the fallen αλλα σιγουρά υπαρχουν πολυ καλυτερα soulslike εκει εξω…
Δεν θυμαμαι αν εχεις παιξει surge2 αλλα για εμενα αυτο ειναι το πραγματικο gem του ειδους.

Λοιπόν, έδωσα άλλη μια ευκαιρία σε souls-like παιχνίδι και άρχισα το Lies of P. Αν και είμαι στην αρχή, αντιμετωπίζω το ίδιο θέμα που με έκανε να εγκαταλείψω και το Bloodborne.

Έχω φτάσει στο 2ο boss, τον King Fuoco -αν δεν κάνω λάθος το όνομα- και μου είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι δεν βγαίνει χωρίς βοηθήματα/throwables.

Το θέμα μου είναι ότι άπαξ και τα χρησιμοποιήσω και χάσω,μετά πρέπει να κάνω farming για να τα ξανα βρω/αγοράσω. Και αυτό είναι πολύ αποτρεπτικό για μένα. Δεν έχω καμία διάθεση να γυρνάω ξανά στα ιδια και στα ιδια σημεία για farming για να ξανα πάω στο boss -και να χάσω. Το θεωρώ χαμένο χρόνο και μου στερεί την ευχαρίστηση του παιχνιδιού.

Έχει κανείς καμία συμβουλή; Και με βοηθητικό παίχτη μπάινω και tutorial έχω δει και πάλι δεν.

Δεν με δυσκολεψε καθολου. Μετα απο μερικες προσπάθειες επεσε, χωρις καποια ιδιαιτερη τακτικη. Αποςο θυμαμαι ειχα το arm με τον ηλεκτρισμό και ετσι του εκανα εξτρα damage, ειχα ανεβασει το οπλο οσο μπορουσα και απλα απεφευγα τις επιθεσεις του.
Μην το βαζεις κατω μολις μαθεις τις κινησεις του θα τον βγαλεις ανετα.

1 Like