Έκλαιράκι και για μένα, έχει όλα τα φόντα να γίνει το φετινό BG3 των βραβείων.
Έχει δοκιμάσει κανείς σας geforce now; Λέω να σκάσω 20αρικακι να λιώσω ένα μήνα τερματίζοντας καννα cyberpunk. Έχω μια 1050, σκέφτομαι να μην την αναβαθμίσω ακόμα. Να αξίζει άραγε;;
Μόνο Kingdome Come δεν έχω παίξει - και από τα υπόλοιπα δεν τα έχω τερματίσει ακόμα, πλην του Clair Obscur (το Hades 2 υπέκυψα και το άρχισα λίγο πρόσφατα, παράλληλα με Silksong που το τελειώνω τώρα - ήδη μου φαίνεται καλύτερο από το Hades 1, αν είναι ποτέ δυνατόν
).
Πολύ ποιοτική χρονιά πάντως για εμένα, με φανταστικά παιχνίδια για όλα σχεδόν τα γούστα - δηλαδή ffs, έχουν βγει Doom Dark Ages, Silent Hill F, Ghost of Yotei, Split Fiction, Blue Prince, Shinobi: Art of Vengeance, MGS3 remake, Dispatch, ένα σωρό ωραία indies και δεν συμμαζεύεται…
Λογικά Clair Obscur πάει πάντως το μεγάλο βραβείο (για τους στοιχηματζήδες
) καθώς έχει όλα τα φόντα και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για GOTY - παιχνίδι από μικρό studio, απευθύνθηκε σε μαζικό κοινό που το κέρδισε με το καλημέρα, έχει ένα εθιστικό και πολύ φιλικό ακόμη και σε casual gamers σύστημα μάχης (όχι platfroming
) γνωστούς ηθοποιούς σε ερμηνείες, μουσικάρες κτλ αλλά το κυριότερο όλων → προσφέρει μια πολύ δυνατή cinematic ΑΑΑ εμπειρία (κι ας μην είναι ΑΑΑ παιχνίδι)…
Για εμένα anyway, είναι συνοπτικά ένα παιχνίδι της συνομοταξίας ενός πχ TloU, αλλά σε JRPG πακέτο… Δεν βλέπω πως μπορεί κάτι τέτοιο να χάσει το GOTY δηλαδή.
Από τα υπόλοιπα, το DS2 είναι Kojima οκ αλλά, όπως και το πρώτο παιχνίδι, είναι και πολύ weird για τέτοια βραβεία (και μόνο δηλαδή η παρουσία του σαν υποψηφιότητα στα GOTY αρκεί)… τα Hades 2/Silksong είναι επίσης πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις για τέτοια βραβεία (άκοπα τα δικά μου GOTY - εδώ καλά καλά σηκώνει συζήτηση το αν είναι και τα καλύτερα παιχνίδια ever στο genre τους) ενώ Bananza οκ, παιχνιδάρα, ίσως αν έλειπε το Clair Obscure να το έδινα και φαβορί - αλλά από την άλλη, δεύτερη σερί χρονιά GOTY σε family friendly παιχνίδι με πρωταγωνιστή μια εκ των mascot ενός gaming κολοσσού… δύσκολο.
Φοβερή χρονιά πάντως, ξαναλέω - έχω ένα σωρό παιχνίδια να παίξω ακόμη, που δεν νομίζω να προλάβω να γίνω allign με ότι είναι να έρθει τους πρώτους μήνες του 2026…
Δοκίμασα ελάχιστα το free tier και έπαιξα attila total war. Σούπερ ήταν και περίμενα μόνο 3-4 λεπτά. Βέβαια έχω ίντερνετ 1Gbps οπότε δεν ξέρω πως θα είναι με κάποια πιο αργή σύνδεση. Δοκίμασε το free tier γιατι νομίζω αυτο θα δεις αν σε καλύπτει από άποψη ταχύτητας. Νομίζω με τις paid συνδρομές ουσιαστικά σκιπάρεις την αναμονή, έχεις πιο δυνατή κάρτα γραφικών, και 6 ώρες ή καθόλου χρονικό όριο στο gaming session. Αλλά δε νομίζω να μπορεί να διορθώσει μια κακία σύνδεση ίντερνετ.
Ενημέρωσε για τα αποτελέσματα σου! Γιατί κι εγώ σκέφτομαι να σκάσω το εικοσαρικάκι τώρα τα Χριστούγεννα που θα είμαι Ελλάδα χωρίς το gaming pc μου, και ελπίζω η κατοστάρα σύνδεση στο σπίτι των γονιών μου ατή Βέροια να το σηκώνει!
Έπος το Dispatch!
Μακάρι να βγουν και άλλες σεζόν.
Εξαιρετική ιστορία, μοναδικά voice overs με καλό animation.
Έχω παίξει σχεδόν όλα της telltale games, αλλά αυτό είναι σε άλλη κατηγορία.
Δεν είναι τυχαίες οι άριστες κριτικές που έχει πάρει.
Δοκίμασα και εγώ το free, βέβαια διαβάζω πως τα paid έχουν καλύτερες συνδέσεις / servers κλπ. Όπως και να’χει…
Σε 1080/60 (όχι πως επιτρέπουν περισσότερο στο free)… το Overwatch ήταν απάλευτο. Το Cyberpunk μου φάνηκε πολύ καλό αλλά κάπως το ένιωθα λίγο πως δεν ήταν τόσο smooth όσο θα μπορούσε. Βέβαια δεν έχω δει πως είναι το game κανονικά.
Θα δοκιμάσω το paid σίγουρα. Μάλλον σε μια ~βδομάδα για να πιάσει όλες τις γιορτές. Θα επιστρέψω με περισσότερες εντυπώσεις.
Απαλευτο με τι τρόπο;
Επειδή δεν έχω pc ικανό να παίξει παιχνίδια το εψηνα, το θέμα είναι πόσο input lag θα έχει. Οκ φαντάζομαι δεν θα μπορείς να παίξεις cuphead αλλά κάνα πιο νορμάλ;
Εννοείται περιμένουμε συνέχεια, μην τους πάρει μόνο όσο η συνέχεια του Wolf Among Us.
Ετοιμάζουνε και τέτοια φάση για το Critical Role, το οποίο περιμένω σαν τρελός.
Απάλευτο λόγο input lag ναι. Πάταγα και είχε εμφανώς κάτι δέκατα μέχρι να ανταποκριθεί. Το αστείο είναι πως επειδή παίζω Ana και έχουν τα shots travel time απλά με έκανε να υπολογίζω να πατήσω ελαφρά πιο πριν από παλιά και τα πήγα μια χαρά …αλλά ήταν 100% σπαστικό.
Ναι, μάλλον δεν είναι για παιχνίδια που πρέπει να αντιδράς στο δέκατο του δευτερολέπτου. Στο cyberpunk ήταν μια χαρά και ελπίζω όπως διαβάζω στο paid ακόμα καλύτερο.
50% το DOOM
λοιπον clair obscure παει τάπα το παιχνιδάκι.
τι επος είναι αυτό γαμώ, τετοια ιστορία ούτε σε σειρές και ταινίες δεν ζούμε!!
αψογο, στην αρχή το φοβήθηκα ομολογώ γιατί δεν ειμαι και πολύ μαθημένος με αυτο το στύλ gameplay, την ήθελα λίγο την δράση μου, αλλά απο ένα σημείο και μετά έγινε εθισμός. θα προτιμούσα κάποιες μάχες να μην είναι τοσο επαναλαμβανόμενες ή τόσο συχνές, σε μερικά σημεία λίγο βαριόμουν γιατί ειχα βρεί κ καλό setup και έκοβα αβέρτα, αλλα και πάλι όσο προχωράς σε αποζημιώνει με την εξέλιξη.
μόλις μπήκα act3 λογικά είμαι κονά στο τέλος…
μπράβο στα παλικάρια εχουν κάνει απίστευτη δουλειά!
Επειδή είδα και άλλους να ενδιαφέρονται π.χ. @morgoth & @akefaloskavalaris . Βγήκε σε προσφορά 3 μήνες geforce now 10 ευρώ για κάθε μήνα δηλαδή μισή τιμή!!
Αύριο (που έχω και ρεπό) θα το χτυπήσω. Εδώ θα το έπαιρνα σε 2 βδομάδες με 20 ευρώ για 1 μήνα μόνο. Ευκαιρία να παίξω και καννα άλλο game πέρα του cyberpunk που προγραμμάτιζα.
Clair Obscur: Expedition ή baldurs gate 3? ![]()
Rogue Trader😛.

Χωρίς να εχω ασχοληθει ακόμα με το bg3 , θεωρώ οτι ειναι αρκετα πιο βαρύ σε σχεση με το clair στο οποίο μολις καταλαβεις τί γίνεται πας τρένο!
Είμαι προς το τέλος του Lies of P, και έχω να ρωτήσω το εξής: Πως τη παλεύετε με το farming μετά από ήττα;
Έχω φτάσει Laxasia,τη βλέπω δε βγαίνει χωρίς throwables αλλά βαριέμαι απίστευτα να ξανά μαζεύω ergo για να τα ξανά αγοράσω. Προσωπικά μου στερεί τη χαρά του παιχνιδιού.
Είπα να ρωτήσω καμιά συμβουλή απ’ το σοφό forum πριν το παρατήσω και απλώς πάρω χαμπάρι πως τα souls-like δεν είναι για μένα.
Αυτο με τα consumable και για εμενα ειναι το βασικο μου πρόβλημα με τα soulslike καθως ξεκινάω να τα χρησιμοποιώ στα ng+ που εχω παρα πολλα material και δεν εχω το άγχος του αποτυχημένου try…
To Lies of P σε αυτο το κομματι οντως δεν τα παει καλα.
Προσωπικά στo Lies of P δεν έκανα ιδιαίτερο farming, όχι περισσότερο από άλλα soulslike τουλάχιστον. Είναι κάτι βαρετό όπως και να το κάνουμε. Σε αυτά τα παιχνίδια φαρμαρω συνήθως αν είμαι κοντά σε level up η αν χρειάζομαι συγκεκριμένα αντικείμενα, κυρίως όπλα, quest related κλπ.
Χμ, νομίζω πως αυτό είναι θέμα playstyle και ίσως πρέπει να αλλάξεις αρκετά την τακτική σου. Τα throwables σίγουρα βοηθάνε σημαντικά, αλλά εκτός από 2 bosses (το ένα είναι το τελικό του dlc) δεν χρησιμοποίησα προσωπικά. Parry έπαιζα κυρίως, όπως και στο Sekiro, ριψοκίνδυνα
Η Laxasia είναι από τα δύσκολα bosses σίγουρα, κυρίως η 2η φάση της, αλλά βγαίνει, και μου έμεινε ως μια από τις καλύτερες μάχες στο παιχνίδι.
Δεν ξέρω τι έχεις δοκιμάσει, αλλά αν δεν την παλεύεις με την κινησιολογία της, μήπως να έκανες κανένα respec, να δοκιμάσεις διαφορετικά όπλα, καθώς και διαφορετικών συνδυασμών weapon parts μεταξύ τους? Προσωπικά τη Laxasia και σχεδόν όλο το παιχνίδι το έβγαλα με το Coil Mjolnir λόγω ισοπεδωτικού strong attack. Είναι λίγο αργό και θέλει καλό timing, αλλά φέρνει τους εχθρούς πολύ γρήγορα σε stagger κατάσταση. Και fire damage αξίζει δοκιμή και έχει καλά αποτελέσματα.
Πάντως είσαι κοντά στο φινάλε, ανάλογα με τις επιλογές σου, η Laxasia είναι το προτελευταίο boss αν θυμάμαι καλά. Η προ-προτελευταίο ![]()
Hades 2 απολαυστικα πολυ καλο… μπορω να πω και καλυτερο απο το 1ο.
Εξαιρετικη δουλεια, τρομερο story building, φουλ κολληματικο. Τελειωσα τα βασικα story lines, και τωρα πελεκαω τα μικροτερα.