Παιχνίδια Παίζουμε;

Αν δεν θες να πάρεις κάτι τωρινό, βρίσκεις τίτλο ποιότητας και με 20-30 ευρώ. Στη χειρότερη πάρε και τίτλο PS4, νομίζω το PS5 τα τρέχει (και σε αρκετά κάνει και ένα μικρό upscale).

Κοίτα, αντικειμενικά τα Arkham δύσκολα δεν ήταν στον χειρισμό :stuck_out_tongue: - ήταν το τέλειο medium μάλλον για ένα ευρύ κοινό.
Απλά αν δεν ασχολείσαι παρά μόνο περιστασιακά με το sport, ε λογικό να θέλεις λίγο χρόνο παραπάνω να συνηθίσεις τον χειρισμό που δεν είναι μόνο 3 πλήκτρα… απέχει πάντως παρασάγγας από τα παραπάνω (Fifa, ΜΚ κτλ) αναφορικά με το complexity του χειρισμού.

Εγώ πάντως συντάσσομαι με Martian και προτείνω το ίδιο -τα έχουμε ξαναπεί νομίζω και παλαιότερα: Σίγουρα ΟΧΙ Silksong αλλά Hollow Knight αν θες (και είναι και φθηνό, κάνα 15άρι πρέπει να έχει) και μετά κάποιο ΑΑΑ τίτλο της Sony, που είναι ταμάμ για νέους gamers ή παίκτες που θέλουν ένα καλό balance διάδρασης με μια κινηματογραφικής υφής videogame εμπειρίας… θα πρότεινα άκοπα το 4ο Uncharted - between thieves εν προκειμένω (θα έχει σίγουρα πέσει και η τιμή του πολύ μετά από τόσα χρόνια) ή εναλλακτικά Spiderman (1-2) και Ratchet & Clank: Rift Apart… προφανώς και The Last of Us 1-2 που είναι ότι πιο cinematic σε ύφος μπορείς να παίξεις, αλλά και λίγο σκληρά σε θεματολογία που ίσως δεν είναι κατάλληλο για όλες τις ώρες

1 Like

Hollow Knight ειναι παιχνιδι που το προτεινω προσωπικα σε οποιονδηποτε εχει λατρεψει εστω και ενα βιντεοπαιχνιδι στην ζωη του, σε οποιοδηποτε genre. Ειναι απο αυτα τα παιχνιδια που οριζουν ολοκληρο genre, και που κανουν transcend περα απο genres, και απλα αποτελει οροσημο στην ιστορια των βιντεοπαιχνιδιων γενικα. Ξερω πολυ κοσμο που δεν παιζει κανενα fighting game για παραδειγμα, αλλα το Mortal Kombat II το λατρευουν. Ειναι απλως καποια παιχνιδια που αξιζει να τα παιξει ενας ανθρωπος στην ζωη του κι ας πιστευει πως δεν αντεχει αυτο το genre.

Το Silksong, ΜΑΚΡΙΑ. Δεν συνισταται για faint at heart, θελει τεραστια επιπεδα υπομονης και επιμονης, και θελει να μπορεις να διαχειριστεις τα νευρα σου αν για παραδειγμα πεθανεις για 37η φορα στο ιδιο boss. Οι εμπειριες μου με Championship Manager 3 & 4, με Super Mario 3 και με αλλα μυθικα δυσκολα παιχνιδια του παρελθοντος με προετοιμαζαν ολη μου τη ζωη για το Silksong, και παλι ριχνω γαμωσταυριδια. Αλλα παραμενει ενα απο τα καλυτερα παιχνιδια που εχω παιξει στην ζωη μου, και καλυτερο απο το Hollow Knight.

ΥΓ. Ωραια τα Street Fighter, αλλα προσωπικα βρισκω τα Mortal Kombat μια κλαση ανωτερα.

3 Likes

Δεν ειναι για ολους μωρε. Οπως πχ εγω δεν εχω την παραμικρη υπομονη με τα Souls-like, οσο και να με πρηζουν για το ποσο αριστουργημα ειναι (που δεν εχω αμφιβολια) δεν μπορω να το παιξω, τι να κανω, εχω αλλα πραγματα στην ζωη μου να με ταλαιπωρουν (το ποδηλατο πχ :rofl: ) δεν χρειαζεται.

3 Likes

Δεν ειναι souls-like το Hollow Knight, ειναι metroidvania, και ακομα κι αυτη η ελαφρως σχετικα διαφορετικη προσεγγιση που εχουν τα δυο ομολογουμενως πολυ παρεμφερη genres, κανει την διαφορα.

Αν το παιξεις και εχεις την ιδια αποψη, παω πασο. Αλλα μεχρι να το παιξεις, εγω θα βαλω τα λεφτα μου στο οτι θα το λατρεψεις κι εσυ :stuck_out_tongue: Το Silksong απο την αλλη, παω στοιχημα οτι θα σε κανει να σπασεις οθονη.

Δεν με καταλαβες, αντιστοιχο παραδειγμα εδωσα, τα Metroidvania τα λατρευω και μου αρεσει να ταλαιπωρουμαι, με τα Soulslike απλα δεν εχω υπομονη, γι’αυτο καταλαβαινω καποιον που θα μου πει δεν την παλευω, εχουν και δυσκολια, και μπολικο ψαξιμο, δεν ειναι για ολους, το κατανοω.

1 Like

Τα souls τα λατρευω όλα.
Όμως
Οταν επαιζα hollow knight ηθελα να περασω μεσα απο τα ντουβαρια απο τα νευρα.
Silksong θα πάρω μονο κ μονο επειδη ειναι αρκετα φτηνό και θελω να στηριξω, οχι οτι εχουν αναγκη το 20αρικό μου πλέον, ισως αν καποια στιγμη στην ζωη μου βρω άπλετο χρόνο, αν με απολύσουν ή αν χωρίσω ξερω γω, τότε μπορει κ να το ξεκινήσω.
Συμφωνώ με Κουιντομ οτι ειναι game σταθμός. Σεμινάριο και βραβείο σχεδιασμού ταυτόχρονα!

3 Likes

Ενταξει δεν νομιζω οτι υπαρχουν τετοιου τυπου universal truths. Σε μενα δεν θα δουλευε το Hollow Knight. Καλο, αλλα μεχρι εκει για τα γουστα μου. Απο την αλλη πχ την ειχα βρει πιο πολυ με ενα Souls Like παιχνιδι οπως το Elden Ring. Συν οτι υπαρχει και πολυς κοσμος εκει εξω που θελει πιο casual εμπειρια.

1 Like
3 Likes

Για όποιον ενδιαφέρεται, στο ps store ανέβηκε το demo του Pragmata προχτές - το έπαιξα μια το Σάββατο και μου φαίνεται πως μπαίνει άκοπα στα πολύ must για το επόμενο διάστημα: ωραίο sci-fi setting και πολύ δυνατό, καλοδουλεμένο και πρωτότυπο σύστημα μάχης, το οποίο ναι μεν έχει περιορισμούς λόγω demo, αλλά αφήνει τρελό potential για το μέλλον και το actual game (όποιος τελειώσει το demo -το οποίο είναι σχετικά σύντομο, κάπως “μαζεμένο” στο τι σου επιτρέπει να κάνεις και η ταχύτητά του είναι αρκετά tonned down- αυτομάτως ξεκλειδώνει κάποια αντικείμενα/abilities για επόμενο playthrough που εκτοξεύουν το ίδιο πάλι level του demo σε άλλο επίπεδο).
Eπίσης ναι, Capcom εγγύηση - τα τελευταία χρόνια πάει τρένο… και Resident Evil τώρα και Pragmata full πρωτότυπο concept και Onimusha σε λίγο κτλ κτλ κτλ

6 Likes

Pra(g)mata kai thamata περιμένουμε από την capcom πάλι.

:cold_face:

3 Likes

Σεφερλυθήκαμε :upside_down_face:

2 Likes

Πλάκα είχε το demo πάντως, αλλά δεν έχω καταλάβει το πλήρες scope του παιχνιδιού

Εγω να πω την αμαρτια μου εβαλα το Dishonored παλι για να παιξω και το 2 που δεν ειχα παιξει και μετα να βαλω και το Prey. Εχω καρακολλησει παλι. Παιχνιδαρα

4 Likes

Το πρωτο Dishonored περα απο το story δεν με τράβηξε.
Dishonored 2 Prey στα all time αγαπημένα.

1 Like

image

Μετά την Οδύσσεια του Bloodborne, είπα να ξεπιαστώ και να παίξω κάτι mindless. Είχα ίσως και χρόνια να παίξω κάποιο action rpg και έτσι ξεκίνησα δειλά δειλά το Victor Vran που είχα στο ψηφιακό μου ράφι. Καααι κόλλησα. Πολύ καλοφτιαγμένο παιχνίδι, που προσπαθεί επιτυχώς να εισάγει νέα mechanics και αρκετά εξτραδάκια στην παραδοσιακά δομή ενός ARPG.

Ναι, είναι clickfest (και πότε μας χάλασε αυτό δλδ?), αλλά το ότι έχει jump και wall jump είναι κάτι τόσο απλό μα συνάμα δίνει φρεσκάδα στο gameplay και παίζει ρόλο στο πως αντιλαμβάνεται ο παίκτης το εκάστοτε επίπεδο, καθώς πολλές φορές υπάρχουν secrets και κρυφά μονοπάτια που δεν φαίνονται με μια ματιά.

Επίσης το παιχνίδι αφήνει στην άκρη τα ατελείωτα skill trees που βλέπουμε πολλές φορές σε τέτοια παιχνίδια (Path of Exile εσένα κοιτάω) και ακολουθεί μια διαφορετική φιλοσοφία. Μπορείς να έχεις equipped δύο όπλα (έχει σχετική ποικιλία και ranged και melee, εγώ παίζω με shotgun και hammer) και ο κάθε τύπος όπλου έχει 3 unique skills. Σε αυτό προσθέτουμε και κάποια “demon powers” (αρχίζεις με 1 και αποκτάς και δεύτερο στην πορεία), που είναι κάποια special skills που μπορείς να χρησιμοποιήσεις όταν γεμίσει μια μπάρα έπειτα από λίγο ξύλο. Όλα αυτά τα αλλάζεις κατά το δοκούν, δεν υπάρχουν κλάσεις ή περιορισμοί, και τα demon powers και τα οπλα είναι όλα drops και παίζεις με ότι σε βολεύει.

Σε όλα αυτά συνυπολογίζουμε τα destiny cards (έχεις ένα deck που σιγά σιγά το χτίζεις) και έχουν ένα σωρό (offensive ή buffing) abilities, πως μπορείς να αλλάζεις outfits πιο μετά στο παιχνίδι που επίσης το καθένα σου προσφέρει κάτι διαφορετικά, καθώς και τα hexes για όσους θέλουν έξτρα πρόκληση, τα οποία ουσιαστικά αλλάζουν το gameplay (με το Hex of Time οι εχθροί γίνονται πιο γρήγοροι, με το Hex of Malice κάνουν περισσότερο dmg και ούτω καθεξής).

Το αλατοπίπερο που κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο εθιστικό (σε ένα genre που γενικά φημίζεται για το πόσο εύκολα τρως χρόνο) είναι πως κάθε περιοχή και κάθε dungeon έχει ξεχωριστά sets με challenges (σκότωσε Χ εχθρούς σε 2 λεπτά, σκότωσε τους Χ εχθρούς με το Υ όπλο, βρες 3 secrets κτλ κτλ). Εννοείται πως το κάθε challenge έχει και το reward του, έτσι; Εγώ κολλάω με αυτά και ως τώρα η δυσκολία είναι just right για να επενδύσω και να πάρω 5/5 αστεράκια σε κάθε dungeon.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και story, είναι serviceable, αλλά ως συνήθως σε αυτά τα παιχνίδια είναι περισσότερο on the side, παρά κυρίως πιάτο. Στον πρωταγωνιστή δίνει τη φωνή του ο voice actor του Witcher πάντως, αν αυτό σας είναι χρήσιμο.

Συνολικά και έχοντας παίξει 5-6 ωρίτσες ήδη, περνάω πάρα πολύ καλά και θα το πρότεινα σε όποιον παίζει τέτοια παιχνίδια. Είναι ένα είδος που αγαπώ και που πάντα με κάνει να ευχαριστιέμαι φουλ το gaming time μου, 100% fun και ανέμελη εμπειρία.

Α έχει και ένα (πολύ καλό όπως λένε) expansion το οποίο είναι Motorhead themed, στο οποίο πρέπει να ζωντανέψεις τον Snaggletooth με τη βοήθεια του Lemmy και του… Lloyd Kaufmann (ναι, της Troma). Και μόνο από την περιγραφή πιστεύω πως θα το αγαπήσω, θα παιχτεί αμέσως μετά το base game μάλλον.

7 Likes

Και για του δεινόσαυρους των rpg…

7 Likes

ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ!!! και τα 3 που εχω παιξει.

2 Likes

Καλησπέρα και καλή βραδιά.

Από τα στούντιο που έφτιαξαν Dead Cells. :tada: :tada:

9 Likes

Είμαι συγκινημένος… :smiling_face_with_tear:

Και από το τρέιλερ φαίνεται απίθανο. Το νου σου Konami μην τα σκατώσεις.