Παιχνίδια Παίζουμε;

image

1 Like

Εμενα πάλι ρε παιδια δε μου εκανε κλικ το eternal. Χιλιες φορες το 2016, με ειχε κουρασει το ταρζανιλίκι.

Έχω κοντά το Wolfenstein: The New Colossus και αφήνω αυτονόητα στην άκρη Cyberpunk κτλ (που δεν είναι και per ce καθαρόαιμα FPS τέτοιου τύπου) αλλά ναι, Doom Eternal είναι μάλλον και για μένα άκοπα το καλύτερο FPS των τελευταίων 10 περίπου ετών
Doom Eternal - All Glory Kills (Including Berserk, Crucible and Chainsaw) on Make a GIF

2 Likes
1 Like

Ερχομουν να ποσταρω ακριβως το αποπανω. Δεν εχω καμια επαφη με το Mortal Shell 1 , ουτε ειναι γενικα αυτο το στυλ παιχνιδιων που γουσταρω, αλλα ΤΙ ΤΡΕΗΛΕΡ ηταν αυτο. Φανταστικο gameplay, απιστευτη ατμοσφαιρα, γενικα ολα τουμπανο. Ισως να με εψηνε να το παιξω αν δεν ημουν καθετα αντιθετος στο να δινω $60 για ενα παιχνιδι.

Με εξαιρεση το Civilization VII (και για το οποιο μετανιωσα φουλ), δεν εχω δωσει ποτε πανω απο $25 για παιχνιδι. Και δεν προκειται ποτε ξανα. Εχω πανω απο 100 παιχνιδια στο library μου στο Steam, οποτε απλα δεν υπαρχει λογος.

Το exploration αυτου του παιχνιδιου ειναι καταπληκτικο. Ανεβαινω τις κορφες με λαχταρα για το τι θα αντικρυσω. Και το ωραιο ειναι οτι αυτα που βλεπεις μπορεις και να τα επισκεφτεις.

7 Likes

Στο Vampyr δεν ξέρω πως να παίξω, όλες οι δυνατότητες που μου δίνονται μου φαίνονται ενδιαφέρουσες. Είμαι lvl 5, έχω συνηθίσει 2H Scythe και τα (κουτσο)καταφέρνω επαρκέστατα εναντίον εχθρών ως και 18-19 lvl. Parry αρκετά (το μαθαίνω βέβαια ακόμα), claws και bites ως τώρα. Μου αρέσει πολύ που σε αντιθέση με το μέσο βαμπιροπαίχνιδο ακολουθεί μια πιο “ρεαλιστική” πορεία, δεν θυμάμαι να έχω ξαναπιάσει δουλειά όντας βρικόλακας πχ :stuck_out_tongue: και ενώ παίζει ρόλο το combat, έχει δοθεί αρκετή βάση και στην εξερεύνηση.

Προσπαθώ να εξαντλώ διαλόγους, να μαθαίνω όλα τα hints των citizens, ωστόσο σε γενικές γραμμές παίζω σαν good guy, λέω να προσπαθήσω να κάνω embrace μόνο όταν έχω κάποιον που να το “αξίζει” απεναντί μου. Μόνο έναν έχω φάει ως τώρα (τον Clay Cox), για να δώσω ένα παράδειγμα. Πάρα πολύ ενδιαφέροντες οι μηχανισμοί του παιχνιδιού σε γενικές γραμμές, breath of fresh air που λέμε και στο χωριό.

Για ατμόσφαιρα και ήχο δεν συζητάμε, έχουν κάνει άπαιχτη δουλειά οι άνθρωποι σε αυτούς τους τομείς. Με το που πατήσω play είμαι 100% immersed, δεν χορταίνω να τριγυρνάω στην πόλη.

3 Likes

Κ γω σαν good guy επαιζα ρε γαμωτο. Θυμαμαι να χω ενα σωρο διλημματα

Και καλός να παίζεις στο Vampyr, πάντα κάποιοι την πληρώνουν στο τέλος…

Και κάποιες φορές νομίζεις πως κάνεις καλό, και στην πραγματικότητα ανοίγεις μονοπάτια τρελής φρικαλεότητας. Μια συγκεκριμένη απόφαση που πήρα ήμουν σχεδόν βέβαιος πως θα είχε το καλύτερο αποτέλεσμα για όλους, αλλά έφριξα όταν είδα το αντίκτυπο, μου έχει μείνει έντονα σαν gaming εμπειρία.

Μεγάλη παιχνιδάρα, πραγματικά ζηλεύω και νοσταλγώ. Ατμόσφαιρα 11/10. Πόσο κρίμα που δεν πήγε καλά σε πωλήσεις, θα έκαναν φοβερά πράγματα αν συνέχιζαν, ήταν φρέσκο πρότζεκτ με όραμα.

Σχετικά με Mortal Shell 2 πιο πάνω, καλό φαίνεται, πιο ολοκληρωμένο και πιο “παιχνίδι” από το 1ο, το οποίο καλό ήταν, με ιδιαίτερο concept και μηχανισμούς, μια χαρά για να πάρεις τη souls δόση σου :sweat_smile: Στο 2ο φαίνεται να εμπλουτίζουν αρκετά το gameplay και η διαφορά στο μπατζετ είναι αισθητή πάντως, ίσως προσφέρει αξιόλογη soulslike εμπειρία.

1 Like

Ενας λογος που δεν το χω ξαναβαλει αν κ συχνα το σκεφτομαι ειναι η μαυριλα που το χαρακτηριζει μονιμως. Θυμαμαι ποσο ειχα μαυρισει οταν ειχα συναντησει την μητερα του

1 Like

Αξίζει τελικά τον κόπο:
Είναι διάφορες οι απόψεις που διαβάζω και ακούω.

Για μενα υπερβολικα. Εχω κοψει τις βολτες που λεει ο λογος. Εχω κανα 70αρι ωρες σε 2 βδομαδες που χει βγει. Σιγουρα δεν ειναι για ολους. Θελει απειρες ωρες και να χεις θεληση να ασχοληθεις με τα διαφορα mechanics κτλ. Γενικα ειναι ιδιαιτερη περιπτωση. Παντως η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου που το δωσε λιγο χρονο, 5-10 ωρες, το εχει λατρεψει γι αυτο και πλεον εχει πολυ ψηλες βαθμολογιες. Οσο πιο πολυ ασχολεισαι μαζι του τοσο πιο σκαλωτικο γινεται. Πετυχα και 2-3 Ελληνες που χουν κανει καλα video στο youtube τα οποια βοηθανε να καταλαβεις αν ειναι για σενα. Πχ ο fitgaming.gr εχει αρκετα live streamings η o mitsostalksgames ο οποιος εχει αρκετα βιντεο που βοηθανε πολυ στο να πιασεις πως δουλευει το game.

1 Like

@Red_Viper το Tainted Grail the fall of avalon το εχεις στο ρανταρ σου;

Γενικα δεν θυμαμαι αν εχει παιχτεί απο καποιον εδω αλλα για τους old school bethesda rpgακιδες αυτο το θεωρω πικ. Ειδικά τωρα με το expantion και ολα τα fixes που εχουν κανει στο βασικο game.

2 Likes

100% απλα περιμενω καποια εκπτωση και κυριως κατι patch που λεγανε για το τριτο act και το περιεχομενο του. Ελεγε ο κοσμος οτι ειναι πολυ φτωχο και βιαστικο και οι δημιουργοι ειχαν πει οτι θα το εμπλουτισουν.

2 Likes

Doom Eternal στο GOG, άντε γαμήσου Bethesda και εσύ και το account που ζητάς. Ήρθε η ώρα του (μετά το Vampyr).

3 Likes

Λοιπόν, απλές ερωτησεις :smile: :stuck_out_tongue:

Σκέφτομαι για Switch 2.

Οθόνη. Ποιότητα, φωτεινότητα, χρώματα, γωνίες θέασης.

Μπαταρια, πόσο κρατάει σε γενικές γραμμές.

Ήχος, καλός ή μπα;

Συνδεσιμότητα, ποιότητα κατασκευής.
Το πρώτο ήταν μια κακή πλαστικούρα και το wifi το χειρότερο που έχω δεν σε φορητή συσκευή.

Για τα γραφικά ξέρω πάνω κάτω και δεν με ενδιαφέρει τόσο.

Τιμές παιχνιδιών. Δεν μιλάω για τα native του SW2, κυρίως για τα παιχνίδια του πρώτου που έχουν πάρει αναβαθμίσεις, είναι free, πληρώνεις και πόσο; επίσης είναι καλές οι αναβαθμίσεις γενικά ή να έχουμε να λέμε;

Το σκέφτομαι σοβαρά, ειδικά τώρα για τις διακοπές στο χωριό :slightly_smiling_face:

1 Like

Το σκέφτομαι κι εγώ ενόψει Duskbloods :sweat_smile:

Το duskbloods δεν θα παιξει σε αλλες κονσολες;

Νομίζω μόνο Switch 2.

1 Like

Γενικά αν έχεις παίξει μόνο το LCD switch 1 είναι τεράστιο upgrade το 2 σε όλα τα επίπεδα.
Η οθόνη είναι πολύ καλύτερη, με ζωντανά χρώματα, γωνίες θέασης σούπερ κ πολύ πιο φωτεινή. Έχει λίγο αργο response time αλλά να πω την αλήθεια δεν έχω καταλάβει κάτι ιδιαίτερο παίζοντας.

Μπαταρια στα βαριά παιχνίδια κανένα 2ωρο, σε πιο ελαφριά νομίζω μπορείς να πιάσεις κ 5-6 ώρες ανάλογα την φωτεινότητα.

Ο ήχος της συσκευής είναι ΤΡΟΜΕΡΑ καλύτερος από το 1. Και πιο δυνατός, και με τα μπάσα του και ωραία αίσθηση στερεοφωνική/ψευδο3D.

Με το wifi καμία σχέση με το 1 και σε εμβέλεια και σε ταχύτητες.

Τα παιχνίδια γενικά αν παίξεις και με μεταχειρισμένα βρίσκεις καλά deals (αν λέμε για physical). Αλλά πάντα είναι πιο ακριβά στις κονσόλες της Nintendo αυτό δεν αλλάζει, ειδικά τα 1st party δεν πέφτουν εύκολα.

Τώρα έβγαλαν κ ένα update που στο φορητό παίζει τα παιχνίδια του 1 σαν να είναι docked όποτε είναι πολύ καλύτερη εμπειρία.

Upgrades ανάλογα, έχει κ δωρεάν και κάποια είναι 10-20 ευρώ, που γίνεται switch2 edition.

Έχει βγάλει κ μια καλή προσφορά στο πλαίσιο, που νομίζω αξίζει (πριν ακριβυνει κ αυτό όπως το ps5). Nintendo Switch 2 και λαμπάδα, παιχνίδια ή άλλα προϊόντα Nintendo, δώρο ο ΦΠΑ - Lagonika.gr

Από μένα αξίζει με τα 1000 αν είσαι φαν Nintendo πρωτίστως. Τώρα αν έχεις steam deck δεν ξέρω μακροχρόνια αν αξίζει, αλλά εμένα πλέον έχει γίνει main κονσόλα λόγω της ευκολίας με το φορητό/docked και πλέον δεν είναι σαν να παίζεις με φτωχό συγγενή όπως με το switch 1.

1 Like