Είδα χτες 22-23 ευρώ στο ps-store το Star Wars Outlaws και, ενώ είμαι εντελώς off για οτιδήποτε open world (αλλά και για star wars παιχνίδια γενικότερα τελευταία) για κάποιο λόγο ψήθηκα (και θυμήθηκα πως είχα διαβάσει και εδώ καλά σχόλια, πλην το ότι έχει κάπως επανεκτιμηθεί 2 χρόνια μετά το παιχνίδι από την κοινότητα, μετά από αρκετά καίρια updates).
Αρχικά, δεν νομίζω να το τερματίσω, όχι όμως επειδή είναι κακό ή κάτι άλλο, αλλά επειδή σίγουρα σε ένα σημείο θα πάθω open-world fatigue - το έχω πάθει με άλλα κι άλλα πρόσφατα…Πάραυτα λοιπόν, το παιχνίδι, όσο αντικειμενικά και αν το δω αυτές τις λίγες πρώτες ώρες, φαίνεται αρκετά καλό και σίγουρα αξίζει μια προσπάθεια από φίλους του saga, των open world action adventures αλλά και από εκείνους που ψάχνουν ένα (δεν θέλω να πω braindead γιατί το παιχνίδι έχει ρίξει καλή δουλίτσα στο world built) χαλαρό παιχνίδι να περνάνε ευχάριστα τον χρόνο τους.
Το stealth, shooting, platforming, inventory και abilities κομμάτι, δομή αποστολών, dog fights με σκάφη κτλ κτλ είναι βασικό - απολύτως βασικό, στην καλύτερη δηλαδή. Είναι κακό όμως; σίγουρα όχι.
Το Stealth πχ είναι ψιλό-καρμπόν εκείνο των Arkham (το οποίο όμως δούλευε καλύτερα λόγω του συγκεκριμένου σύμπαντος και των level design του). Κακό δεν είναι σίγουρα - απολύτως βασικό όμως ναι (και λίγο παλιό). Περνάς όμως καλά μαζί του (το αν κουράσει βέβαια στο μέλλον δεν το γνωρίζω) ενώ έχει και 2-3 τσαχπινιές για να δώσει μια μικρή δόση φρεσκάδας στην όλη εμπειρία.
Τα ίδια και για το κομμάτι της ιστορίας - βασική, αλλά πάνω από τη βάση.
Μεγάλο (το μεγαλύτερο μάλλον) συν του παιχνιδιού είναι πως έχει γίνει καλή δουλειά στο world built, όπως είπα παραπάνω - και νιώθεις πραγματικά πως είσαι στο σύμπαν των ταινιών/σειρών.
Πολλοί npcs, πολλές και ποικιλόμορφες τοποθεσίες, πολλά mini games και τριγύρω quests, πολύ πληροφορία γενικότερα που είναι καλά στημένη και δουλεμένη γύρω από την (συμπαθέστατη) κεντρική ηρωίδα και το (εξίσου συμπαθέστατο) sidekick κατοικίδιό της.
Στα του open world, είναι κάτι σαν Assasin’s Creed η δομή - αλλά σε σύμπαν Star Wars.
Δεν είναι BoTw ή Rdr2 να εξερευνάς εσύ τα πάντα και να σου έρχονται όλα μέσα από τη διάδραση με τον κόσμο, αλλά αντιθέτως έχει παντού μπουλετάκια στον χάρτη κτλ κτλ… οκ το βασικό πρόβλημα όλων σχεδόν των Open world για εμένα, αυτό που τα κάνει βαρετά στα μάτια μου αλλά οκ - εδώ τα ίδια (λίγο καλύτερα όμως)… προς το παρόν, δεν με χαλάει (και μάλλον είναι λόγω του συγκεκριμένου σύμπαντος, του οποίου είμαι και fan).
Θα το βαρεθώ σίγουρα σταδιακά (και θα σκιπάρω τα πάντα σε sidequests, αν αποφασίσω να το τερματίσω) αλλά οκ, so far so good…
Χειρισμός αρκετά σύνθετος (εδώ υπάρχει επίσης σοβαρή πιθανότητα να με χάσει το παιχνίδι - και το Hogwards Legacy το γούσταρα, παρότι open world, αλλά δεν ήταν καθόλου fan για εμένα στο κομμάτι χειρισμού) αλλά προς το παρόν ακόμα καλά το πάει.
Γραφικά/ήχος/απόδοση, βασικά όλα - όχι κακά, ούτε κάτι τρομερό όμως. Θετικό πρόσημο.
Γενικά καλό, μέσες άκρες, ευχάριστη μικρή έκπληξη - έχω κλείσει ένα 8ωρο νομίζω, θα έχω καλύτερη άποψη αργότερα λογικά.
Αλλά για την τιμή του, προς το παρόν, worth buying εύκολα…