Παντως νομιζω οτι και οι απαιτησεις που ειχα για φθηνο couch 4K gaming ειναι ψιλο ακυρες πλεον.
Εκανα ενα χοντρο-configuration ενος PC σε μαγαζι τυπου MSystems και ενα futureproof 4K machine παει πλεον στα 2850… Πες να κοψεις κανα 500αρι αν το σεταρεις εσυ, αλλα και παλι μιλαμε για 2Κ.
Οποτε νομιζω για αυτο που ειχα στο μυαλο μου ειτε η λυση ειναι PS5 Pro, ειτε Steam Link / remote gaming απο το main PC, ειτε Steam Machine για 1080p (GTA VI χλωμο).
Σήμερα λήγει το Xbox Game Pass Ultimate που είχα. Ξέρει κανείς ποιος είναι ο πιο συμφέρων τρόπος ανανέωσης;
Ναι ρε είναι κωμική η κατάσταση. Θα ανακοινώσει το ps6 ένα χιλιάρικο την πιο φτηνή του έκδοση και θα λέμε και ευχαριστώ.
Μ αρεσει που πριν κανα διχρονο εκανα και εγω ονειρα για 4k και πλεον προσευχομαι μην παθει τιποτα το 2k setup μου
Κόψε το τιμολόγιο, πάει στα 1.6k ![]()
To μόνο “καλό” απο την όλη ιστορία είναι ότι ισως να προσπαθήσουν να κάνουν περισσότερο optimize τα παιχνιδια και τις μηχανές γραφικών, για να παίζουν αξιοπρεπώς και σε “χαμηλότερα” specs.
Θα δούμε μεγάλη περίοδο cross-gen πιστευω ακόμη κι όταν βγουν ps6 / xbox, και η αλήθεια είναι πως έχουμε πλέον χτυπησει τα λεγόμενα diminishing returns σε επίπεδο γραφικων, ενώ και τα budgets στα AAA παιχνίδια είναι αδιαχείριστα πλέον από άποψη ρίσκου.
Το steam machine παραμένει κακό deal για τα χρήματα που ζητάει, οριακά παίρνεις gaming laptop με τα ίδια χρήματα που θα έχει αρκετά εφάμιλλη απόδοση.
Θα καθυστερήσουν έτσι και αλλιώς τα PS6 και Xbox. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγουν σύντομα κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Από 2028 και βλέπουμε.
Για εμένα πλέον η μόνη λύση αν θέλω να αναβαθμίσω κάπως τα γραφικά στα παιχνίδια μου είναι το Pro. Αλλά δεν ξέρω και αν αξίζει τον κόπο…,για RT, PSSR (το PSSR2 λένε ότι είναι καλό) και βελτιωμενα fps να σκάσω αυτά τα χρήματα.
Εχω καλο PC σε αλλο δωματιο, οποτε ετσι κ αλλιως κοιτουσα για κατι πολυ εξτρα…
Αλλα επεσε το ματι μου στο https://moonlight-stream.org και νομιζω βρηκα το επομενο προτζεκτακι το ΣΚ.
Moonlight σε ενα laptop στη ΤV και Sunshine στο PC.
*To pc gaming δεν θα πεθαίνει θα αλλάξει(προς το κακο)… πλεον δεν θα θελεις καλο pc για να παιξεις θα θες την superντουπερ συνδρομή της nvidia και καθε nvidia ή MS υπηρεσία που θα ξεπροβάλει για streaming και θα “δινουμε” κανενα 25ρι για το vm και μετα αν θελεις να παίζεις καποιο day one παιχνιδι θα ειναι κανα 25ρι και βαλε ακομα.
Ωραίο μηχάνημα για console gamers που δεν το σηκώνουν οικονομικά να φτιάξουν gaming pc και για pc gamers που δεν τον σηκώνουν οικονομικά να φτιάξουν gaming pc ![]()
pass
Δυστυχώς αυτη θα ειναι η πραγματικοτητα απο εδω και πέρα.
Και οι gamers ομως καλο ειναι να ξέρουν και τι θέλουν.
To PS5 πχ εχει χειροτερα γραφικα/αποδοση απο RTX 3060.
Υπάρχει 4Κ native και υπάρχει και 4Κ με ενα σκασμο επιπεδα upscaling.
Πλησιαζοντας τα 48, πλεον εχω καταληξει οτι πιο σημαντικο ειναι να εχεις χρόνο να παιξεις Stick out tongue ![]()
Πλεον ψιλο αδιαφορώ αν θα ειμαι σε 4Κ Ultra η 1080p High settings. Οτι αντεχει η RTX5070 του pc μου, η RTX3060 του λαπτοπ, το Switch 2 και το PS5.
Και δεν εχω κανενα αγχος να παιξω το ιδιο παιχνιδι στην rtx5070 η στο switch 2.
Μεγάλη αλήθεια.
Γι αυτό κι εγώ την καταβρίσκω με τα φορητά, γιατί τουλάχιστον βρίσκω ευκαιρια να παίξω ![]()
Χωρίς να το ψάχνω και φουλ, αλλά όποτε θέλω να παίξω κάτι συνήθως βάζω κανά μήνα από κλειδάδικα.
Στο ινσταντ πχ έχει 15 ευρώ ξέρω γω, αν ψάξεις ίσως βρεις και φθηνότερα
επος
Αν και δεν τρελαινομαι με τετοιου ειδους games,αυτο παιζει και να το παρω!
εγώ, αν και επίσης όχι fan των racing game,s το SW racer στο n64 το είχα κάνει φύλλο και φτερό, ενώ και το αντίστοιχο παιχνίδι στο gameboy colour (αν θυμάται κανείς, ήταν αυτό που είχε και μπαταρία στη κορυφή του η κασέτα, για να δονεί σε κάθε σύγκρουση - α ρε Nintend-άρα) το παίζω ακόμα καμιά φορά ξάπλα σε καναπέ

Και το πανηγύρι συνεχίζεται…600$ το XSS και 800$ το XSX ![]()
We are so fucked…
Ακραιο. Το μόνο που σκέφτομαι είναι πως ίσως απλα έχουμε μια (πολύ) μεγάλη περίοδο cross-gen οταν βγουν τα ps6 / project helix.
Ευκαιρία για optimization(?).
Τρελό πάντως αυτό που συμβαίνει, να λέμε πως για ό,τι πήραμε με το που βγήκε πως είμαστε τυχεροι.