Παιχνίδια Παίζουμε;

10 Likes

Μπείτε σε όλα τα τελευταία βίντεος της Sony με τρειλερς παιχνιδιών…
Το 80% είναι downvotes και τα σχόλια από κάτω “bring back physical copies”.

Το backlash είναι τεράστιο! Υπάρχει οργή παντού.
Σε συνδυασμό με όλα τ’αλλα και τις πρόσφατες φημες για την τιμή του PS6, βλέπουμε ίσως το τέλος του Playstation να εκτυλίσσεται;…

2 Likes

Δεν αποκλειω την περιπτωση αυτο να ηταν απλα να τεστ για να τσεκαρουν αντιδρασεις και τελικα να το παρουν πισω.

φχαριστώ για αυτό, θα περάσω ευχάριστα το βράδυ :joy:

πλάκα πλάκα, με τόσο κράξιμο που έχει πέσει, δεν μπορεί να μην το πάρουν πίσω

1 Like

Να το παρουν πισω τωρα εν όψει gta πολυ δυσκολο. Τωρα που ξερουν οτι θα ξεπουλήσουν οσοοο backlash και να υπαρχει ηταν η μεγαλύτερη ευκαιρια τους και σιγουρα το ειχαν συζητήσει και με take 2 και αλλους publishers. To gta θεωρω βγαζει “retail” χαριστικά για τους retailers που θα ξεγινόντουσαν και αυτοι.

1 Like

κάτσε το gta τι σχέση έχει με την απόφαση της σόνυ;

Αν δεν κάνω λαθος, το GTA θα βγει μόνο σε digital, έτσι δεν είναι;

1 Like

Eκτος θεματος, αλλα μου φανηκε αρκετα εντυπωσιακο

2 Likes

2 Likes

4 Likes

Ναι μεν, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε και τα stats των digitally bought παιχνιδιών. Πόσα είναι νέες κυκλοφορίες, πόσα είναι σε deep discounts κτλ κτλ.

Δεν είναι τόσο απλό, θαρρώ.

1 Like

Και εγώ έχω κατ’ αναλογία περισσότερα digital από physical - αλλά σχεδόν όλα τα digital είναι σε κάτι 50%-70% discount από την κανονική τους τιμή… δεν είναι τόσο απλό δηλαδή ναι, συμφωνώ…
Κατά τα άλλα, δυστυχώς αλλάζει όλη η αγορά με αυτά τα νέα πλέον - το λιανεμπόριο θα πληγεί ανεπανόρθωτα και θα αλλάξει εντελώς μορφή/αν δεν εξαφανιστεί σχεδόν δηλαδή, ενώ ευλόγως τίθεται σοβαρό ζήτημα διατήρησης παιχνιδιών (και κατ’ επέκταση ζήτημα ιδιοκτησίας) στο απώτερο μέλλον, άπαξ και το service χαιρετήσει… καλά τεράστια κουβέντα τώρα αυτή και ίσως άλλη ώρα που θα έχω και περισσότερο χρόνο να γράψω 5 σκέψεις πιο αναλυτικά

Δεν είμαι σίγουρος ούτε εγώ πάντως, αν αυτή η απόφαση θα είναι οριστική… εγώ προσωπικά πάντως έχω ένα backlog σε physical μορφή, που θέλω 5 ζωές για να το τελειώσω - οπότε θα στραφώ εκεί όταν έρθει η ώρα

Προς το παρόν τσίμπησα χτες 3-4 τίτλους σε physical που ήθελα να τα έχω καιρό και δεν τα είχα αγοράσει ακόμα (Alan Wake 2, MGS3 Δ, Last Guardian, Returnal και Indiana Jones το τελευταίο) και με βλέπω το ΣΚ, όταν θα έχω χρόνο να ξαναζώ Ψυχροπολεμικές καταστάσεις με το προσωπικό μου GOAT
Halo Jump Mgs3 GIF - HALO Jump Mgs3 Metal Gear Solid - Discover & Share GIFs

2 Likes

Τo only digital θα ερθει αργα ή γρηγορα και να το παρει πισω τωρα. ΑΛΛΑ το να σου κοβει το backlog των physical ειναι ακομα μεγαλύτερο φάουλ.

Εκει που λεγαμε με τις προηγουμενες γενιες play/xbox λυσαμε το προβλημα του να εχουμε plug in παλιες κονσολες(με τα οποια προβληματα θα εχουν μετα απο χ χρονια) τωρα παμε ακομα πιο πισω.

Αυτο πραγματικά με εξοργίζει και αν δεν μου δωθει επιλογη εστω μονο για παλια παιχνιδια ενα rom τοτε αντιο συγχρονο gaming σε κονσολα.

2 Likes

Προτιμω τις digital εκδοσεις πλεον, ακομα και στις καινουργιες κυκλοφοριες, και εχω πολλα χρονια να παρω physical copy. Ειναι θεμα πρακτικοτητας και καμιας θελησης για αντιστοιχο hoarding, κατι πχ που αντιθετως εχω με τα βιβλια. Νομιζω το τελευταιο Physical copy που εχω παρει ηταν το Witcher το 3 που ειχε και τις τραπουλες gwent. Παρολα αυτα μου φαινεται πολυ κακη επιλογη και ελπιζω να βρεθει μια μεση λυση αν και πολυ αμφιβαλλω

Το ζήτημα της αγοράς/ιδιοκτησίας μεταξύ physical και digital είναι μια θεμελιώδης διαφορά.

Physical games:

• το πουλάς μεταχειρισμένο όποτε θες
  • αν πεθάνεις κληρονομείται
  • δεν σε νοιάζει αν ποτέ η εταιρεία θα σταματάει να το σαπορτάρει, εσύ θα μπορείς να το παίξεις

Digital games:

• δεν επιτρέπεται να το μεταβιβάσεις σε κάποιον άλλον
  • αν πεθάνεις πεθαίνει κι ο λογαριασμός σου μαζί του
  • η εταιρεία μπορεί ανά πάσα στιγμή να το αποσύρει και να μην μπορείς να παίξεις το παιχνίδι που αγόρασες (και το έχουν κάνει ήδη σε πολλά παιχνίδια)

Προσωπικά με ενοχλεί αδιανόητα αυτό το concept μη-ιδιοκτησίας. Επίσης η τελευταία μου οποιαδήποτε κονσόλα ήταν το PS2. Τα console exclusives είναι πια λίγα και κάποια emulators κάνουν θαύματα, ακόμα και σε νιντέντο*. Άρα PC μόνο, σαλπάρισμα στις ανοιχτές θάλασσες ελεύθερα (αυτοκράτειρα, φωνές38, κόντεξ και σι-πι-γουαι αιώνια ευγνωμοσύνη όπως και στο φιτ κορίτσι μας), επιλογή του που δίνουμε τα λεφτά μας στα στούντιο που τα αξίζουν.

*Επίσης για τους τηλεορασάκηδες, απαιτείται μόνη θυσία του να είναι η τηλεόραση κοντά στο PC (ή παίρνεις καλώδιο 10+ μέτρα), και ένα κλικ παραπάνω για να ανοίξεις το ds4windows.

4 Likes

θα ήθελα/περιμένω να δv που θα σταθεί η Nintendo σε όλο αυτό, καθότι

a man with a beard and mustache is wearing a white tank top .

1 Like

Καλα μας κάνει νερά η Nintendo με τις μαλακιες τα key-cards, αν και με την κρίση στις μνήμες ίσως ήταν μια έξυπνη κίνηση για να μην αφήσει απ’έξω μεγάλα παιχνίδια. Τουλάχιστον τα key-cards μπορείς να τα μεταπωλήσεις / δανείσεις κλπ. Απλά όταν σταματήσει να τα υποστηρίζει στο store θα μείνεις με ενα κομμάτι πλαστικό αν δεν ειναι εγκατεστημένο στην κονσόλα το παιχνιδι.

Η Nintendo συγκριτικά έχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε physical πωλήσεις, οπότε θα είναι η τελευταία που θα το παρατήσει το κομμάτι αυτό πιστεύω.

Είχε πει ο μέγας Iwata
“In other words, it will require many years and months for the majority of video game purchase to become digital,” said Iwata. “In short, in 20 years or so I might say it will have probably changed. But in 5 years or so, I do not totally agree with opinions that no one will purchase titles at retailers by then." - Satoru Iwata (2009)

2 Likes

H Nintento ειναι η πρωτη που το ξεκίνησε ολο αυτο και οχι η sony. Και εκει υπηρχαν διαφονιες και φωνες αλλα οπως παντα εκει βαρανε με πουπουλένια μαξιλάρια οχι με πέτρες :rofl:

Το key-cards ειναι ενα illusion οτι δεν ειναι digital only. Βtw δοκιμσα τον “δανεισμό” παιχνιδιου μεσω family αλλα οκ τι 14 μερες και μετα πρεπει να ξανα γινει piar… Αστοοο μηνα μωρεεε

1 Like

Illusion μεν αλλά δεν είναι δεμένο στο account σου. Έχω αγοράσει μεταχειρισμένα key-cards και ανταλλάσσω με φίλους. Αυτή είναι η διαφορά, όπως και το ότι όταν / αν αποφασίσει να το κατεβάσει η εταιρεία από το server είναι ένα κομμάτι πλαστικό.

Η Nintendo μπορει να είναι στριφνη αλλά όχι ότι το ξεκίνησε. Επίσης άλλοι απολύουν με το τσουβαλι κόσμο, αυτοί δίνουν αυξήσεις στους devs και γενικά έχουν μοντέλο παραγωγής παιχνιδιών που είναι πολύ πιο βιώσιμο από τις άλλες εταιρείες (και για αυτό δεν κλείνουν στούντιο).

1 Like