Παιχνίδια Παίζουμε;

Ευχαριστώ πολύ!

Στα πολύ τελειώματα του Gravity Rush 2. Must σε όσους άρεσε το πρώτο. Παρά τα κάποια ατοπήματα (κάμερα κυρίως, δευτερευόντως έχω την αίσθηση πως αρκετές αποστολές κρατάνε πολύ περισσότερο από όσο πρέπει), είναι bigger + better. Η ιστορία δυνατή, ο κόσμος εξαιρετικός, το gameplay εμπλουτισμένο. Υπάρχουν και side missions επίσης, που αν και μπορεί να είναι λίγο tedious αρκετές φορές, προσωπικά μου άρεσαν γιατί έδιναν προσωπικότητα στους χαρακτήρες και στον κόσμο γύρω σου.

Επίσης είναι από τα πολύ λίγα true exclusives του PS4 πια, μια σειρά που αξίζει να αναζητήσετε. Αρκετά δυσεύρετα σε φυσικές κόπιες πάντως, το GR2 το βρήκα μετά από χρόνια υπομονής σε used-like new γύρω στα 45 ευρώ με μεταφορικά από Γερμανία και αυτό ήταν μια πολύ καλή τιμή. Υποθέτω υπάρχει και το digital για όποιον δεν τον νοιάζει κάτι τέτοιο.

Οι διακοπές θα συνεχιστούν με το Divinity της Larian, θα το ξεκινήσουμε split screen με την κοπέλα μου σήμερα και αισθάνομαι πως θα βουτήξουμε σε μεγάλη λαγουδότρυπα. Ανυπομονώ το δίχως άλλο.

2 Likes

Αξίζει η προσφορά;

1 Like

Ξεκάθαρα αξιζει

Το Divinity πήγε λίγο άπατο (όσον αφορά το coop) γιατί μάθαμε κατόπιν εορτής πως θέλει δύο controllers και δεν γίνεται με keyboard/mouse + controller (όσο και να το πάλεψα). Ξενέρωσα, το άφησα και πάμε παρακάτω. Πού παρακάτω; Ας τα πάρουμε από την αρχή.

1. Δεν ξέρω αν το έχω αναφέρει εδώ, αλλά το Morrowind είναι ίσως το αγαπημένο μου παιχνίδι. Έχω σπάνια σύνδεση με τον κόσμο του, είναι από τα παιχνίδια που το immersion έσπασε το κοντέρ και το αγάπησα όσο λίγα. Καθώς περνούν και τα χρόνια βάζουμε και τον παράγοντα της νοσταλγίας, πάνε 12-13 χρόνια που το έπαιξα, και δένει το γλυκό.

2. Δεν ξαναπαίζω games. Δεν είναι κάποιος αυστηρός κανόνας, απλά συνήθως παίζω κάτι μέχρι να το ξεζουμίσω, να δώσω τα ending credits και μετά προχωράω. Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια που έχω πει πως θέλω να τα ξαναπιάσω (όπως το Morrowind), αλλά ως τώρα δεν έχει συμβεί αυτό.

3. Γενικά με mods δεν έχω πολυψαχτεί.

Μετά από αυτή την εισαγωγή, πάμε στο προκείμενο. Πριν καμιά βδομάδα μου πέταξε το fb ένα group περί Morrowind και κάποιος ανέβασε έναν χάρτη που έδειχνε κάτι. Το είδα διαγώνια και γρήγορα, αλλά κάτι με σταμάτησε και είπα να εξετάσω την εικόνα. Ο χάρτης δεν μου θύμιζε τίποτα από όσα ξέρω. Κοιτάζω στα σχόλια και βλέπω να μουρμουράνε κάτι για ένα Tamriel Rebuilt. Το όνομα κάτι μου λέει αμυδρά, αλλά όπως είπα και πιο πάνω, με mods ποτέ δεν ψάχτηκα ιδιαίτερα και έτσι δεν καταλάβαινω ακριβώς για τι πράγμα συζητούσε ο κόσμος.

Από την άλλη, κάτι με είχε ψαρώσει σε όλο αυτό και ένιωθα πως πρέπει να ψάξω τι είναι αυτό το Tamriel Rebuilt, ένιωθα πως είναι κάτι που με αφορά. Και είχα δίκιο.

Από τα τελειώματα του 2001 υπάρχει ένα συγκινητικά αφοσιωμένο crew από modders, συγγραφείς, καλλιτέχνες, προγραμματιστές κτλ που ξεκίνησαν να υλοποιούν, εθελοντικά και επειδή αυτό ήταν το μεράκι τους, μια πραγματικά μεγαλεπήβολη ιδέα. Να προσθέσουν το mainland του Morrowind στο core game (το οποίο διαδραματίζεται “μόνο” στο νησί του Vvardenfell.

Για να το κάνω λίγο πιο λιανά, σε περίπτωση που κάποιος δεν καταλαβαίνει ακριβώς για τι μιλάω, δείτε εδώ:

Το νησάκι που έχω στη μέση με κόκκινο είναι το game της Bethesda. Το κίτρινο γύρω γύρω είναι ολόκληρη η χώρα του Morrowind.

Αυτή η ομάδα λοιπόν, χωρίς να ζητάει τίποτα, έχει φτάσει κάπου στα μισά του μεγαλεπίβολου σχεδίου της. Η αισιόδοξη προσέγγιση λέει πως σε καμιά δεκαριά χρόνια μάλλον θα έχουμε έναν finished, playable χάρτη αλλά ποιος ξέρει, το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Ούτως ή άλλως μέσα στους στόχους δεν είναι απλά να φτιαχτεί το mainland του Morrowind, αλλά να φτιαχτεί σωστά, για αυτό αρκετές φορές υπάρχουν updates που κάνουν polish παλαιότερα πράγματα εντός του παιχνιδιού, επιδιορθώσεις και γενικότερα συντήρηση και φροντίδα ούτως ώστε η όλη εμπειρία του παίκτη να είναι εντελώς smooth (σκεφτείτε πως υπάρχουν κομμάτια που φτιάχτηκαν το 2005 και κομμάτια που φτιάχτηκαν το 2023, λογικό είναι τα παλιότερα να θέλουν ένα μικρο λίφτινγκ).

Το όραμα ξεκάθαρο. Αυτό που θέλουν να φτιάξουν πρέπει να είναι απολύτως πιστό στην ατμόσφαιρα, τις ιδιαιτερότητες και τη φιλοσοφία του βασικού παιχνιδιού. Πρέπει να αποτελεί οργανικό, φυσικό, αναπόσπαστο κομμάτι της Morrowind εμπειρίας. Επιτέλους ο παίκτης μπορεί να επισκεφθεί όλες εκείνες τις περιοχές που ακούει και διαβάζει στο παιχνίδι, να τις ζήσει από κοντά! Το παιχνίδι δεν προσθέτει κάποιο main quest (έχουν δηλώσει πως το main quest είναι αυτό που είναι και δεν αλλάζει) αλλά εμπλουτίζει και επεκτείνει (κατά πολύ) τα questline των factions (νομίζω έχει και εξτρα joinable factions), τα οποία faction quests αναλαμβάνουν άτυπα τον ρόλο ενός “main quest” για το mod. Φυσικά όποιος θέλει να εξερευνήσει τον κόσμο και να έρθει σε επαφή με τους NPCs του, θα ανακαλύψει και πολλά άλλα misc quests, κλασικά εικονογραφημένα.

Το εντυπωσιακό είναι πως όλα αυτά γίνονται λες και συνεχίζεις να παίζεις το core game. Οι διάλογοι και τα quests που κάνεις, τα βιβλία/αντικείμενα/spells/εξοπλισμόw που βρίσκεις (και υπάρχουν μπόλικες νέες προσθήκες σε όλες αυτές τις κατηγορίες), όλα αυτά σε επίπεδο γραφής και ύφους είναι 100% πιστά στο original παιχνίδι. Όσο έχω παίξει δηλαδή ως τώρα, περισσότερο νιώθω πως έχω βάλει ένα expansion, για να δώσω να καταλάβετε.

Το παρόν υλικό του παιχνιδιού, από όσα έχω διαβάσει (και τα πιστεύω), προσφέρει στο χαλαρό 150+ ώρες και υπάρχουν ένα σωρό πράγματα να ανακαλύψεις. Επίσης είναι φτιαγμένο για να ξεκινήσεις από level 1, δεν χρειάζεται δηλαδή καν να ασχοληθείς με το main game αν θες να δεις το Tamriel Rebuilt. Φτιάχνεις χαρακτήρα, παίρνεις καράβι, κατεβαίνεις στο mainland και αρχίζεις να το ξεψαχνίζεις και εννοείται πως όποτε θες, πετάγεσαι και κάνεις και πράγματα στο core game αν το επιθυμείς.

Τα mechanics είναι ακριβώς τα ίδια, δεν έχει πειραχτεί κάτι, καθώς όπως είπαμε ο σκοπός είναι να επεκταθεί η εμπειρία του vanilla Morrowind, όχι να γίνουν πειράματα και να αλλαχτεί το DNA του παιχνιδιού (υπάρχουν άφθονα mods για αυτό).

Λίγο ως πολύ δηλαδή μιλάμε για περισσότερο Morrowind, αντίστοιχης (τουλάχιστον) ποιότητας με το παιχνίδι που αγαπησα(με).

Λίγα πράγματα με έχουν εντυπωσιάσει στο gaming τόσα χρόνια όσο αυτό εδώ το εγχείρημα. Νομίζω είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσει έστω λίγο όποιος είναι φαν του Morrowind.

Η προσωπική μου εμπειρία ως τώρα είναι πως έφτιαξα (πάλι) dark Elf, απλά τώρα αντί για battlemage, θα το πάω φουλ magic προσέγγιση (με destruction+mysticism+alteration+conjuration) και αρκετή βάση στο speechcraft. Κάτι σαν μυστήριο Monk με έχω φανταστεί. Ξεκίνησα, χαζολόγησα λίγο στην Seyda Neen, είδα πάλι την Balmora και μετά σάλπαρα για την New Ebonheart (που φαίνεται εξαιρετικά σχεδιασμένη). Ακόμα πρώτο level είμαι, απλά απολαμβάνω το γεγονός πως παίζω εκ νέου το αγαπημένο (?) μου game.

ΥΓ. Έμαθα πως υπάρχουν sister projects για Cyrodiil (φαίνεται λουκούμι) και Skyrim (λίγο πιο πίσω, αλλά το δουλεύουν ακόμα). Ας βγάλει η Bethesda το 6 όποτε θέλει, λίγο με νοιάζει πλέον :sweat_smile:

Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες, μου λέει.

6 Likes

Ρε γαμωτο το θελω τοσο πολυ, αλλα δεν ξοδευω πενηνταρα για παιχνιδι που θα κανει τα μισα το επομενο καλοκαιρι, οπως ολα δηλαδη στο Steam, ποσο μαλλον οταν εχω καμια σαρανταρα παιχνιδια στο Library μου που δεν τα εχω παιξει ποτε.

4 Likes

εγω επειδη λατρευω το ειδος ( xcom αγαπη ) θα παει για αγορα χωρις δευτερη σκεψη

4 Likes

XCOM star wars? oOoOo… Ας ελπίσουμε να μην έχει denuvo.

Έχει κάτι χειρότερο, publisher την EA.

1 Like

https://www.reddit.com/r/GTA6unmoderated/comments/1vsmi93/new_leak/?solution=d84c9d9a3849dc1ad84c9d9a3849dc1a&js_challenge=1&token=7afd7253fec22262ff1c52b1703fe9ec6af2f18967e6cf8a42230fa42f1ae310&jsc_orig_r=

leak-αρε gameplay βιντεο απο το gt6

1 Like

Btw sinking city 2 δυνατό double A στα πρότυπα του 1 και καλύτερο σε πολλα…

1 Like

Τελικά θα μας πεις εντυπώσεις; :smiley:

1 Like

Τι προτείνετε για αγορά Switch 2; Κάποιο πακέτο με παιχνίδι ή κάτι άλλο; Υπάρχει ακόμα και η προσφορά που είχα βάλει παραπάνω.

Οποίο bundle σου κάθεται καλά με παιχνίδι της Nintendo

Ψάξε και κανένα vinted γιατι βλέπω υπάρχει κινητικότητα για μεταχειρισμένο (αν δεν εχεις θεμα με αυτό).
Η προσφορά της Nintendo είναι καλή γιατι μπορείς να πάρεις την κάρτα, απλά δίνεις full price για ψηφιακό παιχνίδι που εμένα μου φαίνεται λίγο βλακεία (βέβαια το Mario Kart το εχω ψηφιακο γιατι ειχα παρει το bundle οταν βγήκε).

Η άλλη καλή επιλογή είναι αν έχεις κάποιον να σου το πάρει με αποφορολόγηση μέσω τιμολογίου, οπότε να γλιτώσεις το ΦΠΑ.

Τι θα κανουμε με το GTA ρε παιδες εμεις οι PCMR ?
Με βλεπω για κανενα PS στο black friday - προβλεπω πανικο στις πωλησεις.

Κι αν δεν το παίξεις day one τι εγινε; :smiley:

PC θα αργησει παντως, αν ειναι δλδ οπως τα RDR / Spiderman παμε για 1+ χρονο σωστα?

2 Σεπτέμβρη ξεκινάω δουλειά πάλι - οπότε κρατάω post χείμμαρο για τότε, να φαίνεται πως θα κάνω και κάτι στο pc στο γραφείο (ενώ δεν θα κάνω τίποτα, γιατί ποιος δουλεύει πρώτη μέρα μετά την άδεια)

1 Like

Πιθανόν να ειναι και περισσότερο, αλλά ακόμη πρακτικά δεν έχουμε δει και τίποτα απο το παιχνίδι, οπότε ποια η βιασύνη; Ετσι κ αλλιως σιγουρα θα βγουν κ updates για να το βελτιώσουν.

1 Like