Μετα απο 1 μηνα Spiderman frenzy - ταινια και τωρα το game - τελειωσα το Spiderman 2.
Γενικα η σειρα ειναι τρομερη, παρα πολυ δουλεμενο gameplay, ωραιο narrative και πλεον μετα απο 3 games, μπορω να πω οτι ειμαι New Yorker.
Το web swinging ειναι πλεον τελειο, παιζεις και με τις 2 αραχνες, παιζει μια νεα ability τυπου glide, και γενικα χαμουλης.
Το story μου αρεσε πολυ, και μου φανηκε πολυ καλα δεμενο με ολα τα side quests - μολις το ξεκινησα δλδ το πηγα ταπα και σε 35 ωρες περιπου το τελειωσα και 100% δλδ.
Σπαστικο λιγο που 1 achievement θελει να το τελειωσεις σε NG+. (υπερ πορωση το κουστουμι Carnage). Μπραβο Insomniac Games - επομενο τους το Wolverine.
Εγώ πάλι -μιας και είμαι πολύ κοντά στο φινάλε του spiderman 2 και εγώ, στο 100% λογικά- το story, αν και όντως καλοδεμένο με τα side missions, δεν το πάλεψα πολύ… δεν ήταν κακό overall, αλλά από τη μια, συνολικά το βαρέθηκα λίγο, πλην του πολύ βασικού του ιστού με τον Craven - δηλαδή η φάση Venom μου μοιάζει εντελώς παράταιρη, ενώ όταν η ιστορία σερνόταν για να τραβήξει και να βγάλει περισσότερο content, ε σερνόταν γάμα τα (στο όλο sequence πχ στο research center του Harry ή στο λούνα παρκ ήθελα να το κλείσω).
Από την άλλη, όλα τα mini games που απαιτούσε ανά διαστήματα (πλην ενός, αυτού με τη ρομποτική αράχνη που είχε πλάκα) τα βρήκα απάλευτα (αν και ευτυχώς μπορούσα να τα σκιπάρω - δηλαδή κάτι κόλπα εκεί στο research center του Harry με κάτι κύτταρα, κάτι πιου πιου κτλ ή στο λούνα παρκ με τα παιχνίδια, απλά όχι, δεν).
Gameplay είναι σούπερ άπαξ και πάρει κανείς το κολάι, swinging δεν μπορεί να γίνει πιο καλό, τα logistics όμως για να ξεκλειδώσεις abilities κτλ πολύ έτσι και έτσι - δεν ασχολήθηκα από ένα σημείο και μετά με τους πόντους μου, για να ξεκλειδώνω κινήσεις, combos, techs κτλ, παρά μόνο health…είναι κοινό μου πρόβλημα αυτό με τα περισσότερα games των Sony Studios, πχ. GoW δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει άπαξ και πας στα μενού (και έχω τερματίσει και τα 2
).
Μάλλον δεν μου αρέσει ο χοντροκομμένος τους σχεδιασμός υποθέτω και το ότι προσπαθούν να δώσουν έναν πιο “πολύπλοκο” χαρακτήρα σε κάτι εξαιρετικά απλό.
Αυτό που απόλαυσα ήταν ο Miles και ότι είχε να κάνει με εκείνον - δεν έχω παίξει το DLC του και μάλλον θα το κάνω σύντομα. Ήταν και πιο ενδιαφέρον χαρακτήρας από τον Peter για εμένα, αλλά και όλο του το story (και τα side) ήταν πολύ ωραία.
Εννοείται έβγαλα όλο το παιχνίδι με τις στολές από τις Spiderverse animated ταινίες ![]()
Το Spiderman 1 το είχα ευχαριστηθεί πάντως περισσότερο, μου είχε φανεί πιο δεμένο τεσπα, μικρότερο αλλά πιο στοχευμένο - αν και κανένα τους δεν πλησιάζει για εμένα τα Arkham (τουλάχιστον τα 2 πρώτα δλδ) σε βάθος gameplay, σχεδιασμό επιπέδων αλλά και ιστορία
Wolverine δεν με έχει ψήσει πλέον ιδιαίτερα, μετά τα gameplays που βγήκαν κτλ - μου φαίνεται, αρχικά πολύ εύκολο (και ας μην έχω παίξει προφανώς) και απλό, ενώ συνολικά ακριβώς το ίδιο παιχνίδι σε μηχανισμούς με τα Spiderman.
Σγουρα θα προτιμούσα κάτι άλλο (ας έκαναν κάτι ανάλογο των Jedi Outcasts, δηλαδή soft soulsborne μηχανισμούς σε ένα metroidvania περιβάλλον, μιας και εδώ πάμε για melee με λεπίδες και λόγχες).
Από την άλλη βέβαια, αυτά τα παιχνίδια είναι εντελώς comfort φάση, οπότε υποθέτω όταν θα πέσει λίγο η τιμή του θα τιμηθεί και αυτό.
Το Spiderman 1 γενικα ειναι πολυ αγαπημενο στα ολα του - και το θεωρω απο τις καλυτερες κυκλοφοριες τελευταια.
Πολυς κοσμος χαλαστηκε παντως με το story στο 2ο, και εγω συμφωνω καποιες στυλ λουνα παρκ ηταν βαρετες φουλ ναι, αλλα οκ το προσπερασα. Venom γιατι ρε - μαρεσε.
Αν ειχαμε story απο Spiderman 1 με gameplay 2, τοτε θα μιλουσαμε για μεγαλη παιχνιδαρα.
Με αστερίσκο γιατί δεν το έχω τελειώσει ακόμα (είμαι εκεί που ο Venom πήρε full control, μετά τη μάχη με Craven και δεν ξέρω πόσο έχει ακόμα) προς το παρόν νιώθω πως παίζω ένα παιχνίδι υπερφορτωμένο με 2 κύριες ιστορίες και όχι τη μια προέκταση της άλλης… Θα ήθελα πχ Venom να είναι δικό του παιχνίδι, ξεχωριστά - όλη η φάση με Venom μεμονωμένη είναι μια χαρά, τόσο στο πριν πάρει τον έλεγχο όσο και μετά, αλλά μου φαίνεται σαν το Spiderman 3 (την ταινία) που προσπαθεί να χωρέσει τα πάντα μέσα του.
Ναι, ένα παιχνίδι με στυλ Spiderman 1 στο story και το πιο εξελιγμένο gameplay του 2 θα ήταν άψογο πάντως και για μένα.
Star Wars : Zero Company
Ειμαι στον 15ο κύκλο και εχω εθιστεί.
Παιζω στο normal χωρις το permadeath (μαλλον καλα εκανα και το ενεργοποιησα) , και παει αρκετα καλα.
Δεν εχω χάσει σε καποια αποστολή (εως τώρα) αλλα εχω κολλήσει με την πρώτη 4αδα μιας και εχω βρει τις συνεργασιες τους, και δεν εχω παιξει σχεδον καθολου με την mandalorian και την Jedi. Droid καθολου εως τώρα.
Ειδικα η mandalorian, που ολοι την εκθειαζουν στο διαδικτυο, μεχρι στιγμής μου εχει φανει πολύ περιοριστική αφου δεν ξερεις ποτε θα εχεις adv points να κανεις τα κουλά της. Προφανώς κατι θα χάνω.
Ποσο μακριά ειμαι απο το να βαζω και παραπανω απο ενα utility ανα χαρακτήρα? Εχω ακομα περιορισμους στο upgrade των εγκαταστάσεων και δεν εχω καταλάβει ακομα αν το ξεκλειδωμα των επομενων ειναι θεμα story/cycle count ή αν δεν εχω καταλάβει κατι.
Παιζω πάντως σχεδον ολες τις αποστολές. Οσες περισσότερες μπορω δηλαδη. Δεν αφηνω ημερα/cycle χαμένη ουτε παιζω μονο τις απαραιτητες για το story. Δεν με παιρνει κιολας, μιας και τα credits φευγουν σαν στραγάλια.
Παιχνιδάρα τελικά. Ειδικά αν είσαι φίλος του SW.
Και το κάνουνε shadow drop σήμερα λέει και τρέχουμε και δεν φτάνουμε ![]()
τι μουσικάρα το xenoblade ρε φίλε, ανατριχίλα απλά να το ακούς
τι εμπειρία.
Γάμησε. 05/11.
ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΠΡΩΤΟΠΑΙΞΟΥΜΕ
και κάτι deck και controllers φάνηκαν γαμώ. ![]()
Day one - θα ξαναπαίξουμε την GOAT παιχνιδαρα
Φαίνεται απίστευτα γαμηστερό πάντως σχεδιαστικά και νομίζω πως ήταν και 60άρι fps - άντε να πάει 5/11 τώρα (Πέμπτη, άρα Παρασκευή άδεια σίγουρα
)
Ήλπιζα και σε κάποιο νέο για το επόμενο Zelda αλλά μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα (ελπίζω όχι πολύ) - και σε κάποιο teaser εννοείται της ταινίας… αλλά ας μην γκρινιάζω, ότι έδειξαν από το Ocarina “φωνάζει” 10/10 ακατέβατο
Mε ένα γρήγορο και πρόχειρο υπολογισμό, πρέπει να έχω βγάλει Trails 2nd chapter, FE, resonance και Belmont’s Curse πριν τις 05/11. ![]()
Καλορίζικο και θέλουμε εντυπώσεις ![]()
Mortal Shell 2 πολύ καλό, ωραία ατμόσφαιρα και ξεκάθαρα βελτιωμένο σε όλα σε σχέση με το πρώτο.
Θα ακολουθήσει Onimusha του οποίου το deno μου άρεσε πολύ και μετά ετοιμάζομαι για Phantom Blade 0.
Μας γλενταει η Nintendo
Τι συμβαίνει στη Sony;
As confirmed earlier through our official channels, in mid-June of this year, we unexpectedly received notice from PlayStation Studios that they would cancel the PHYSINT project. PHYSINT is an important project both to me personally and to KOJIMA PRODUCTIONS. Determined to keep the project alive, we have spent the last three months searching tirelessly for a new partner. In the course of seeking advice and pursuing negotiations with people across many fields, we found in XBOX a partner with whom we share a common vision for the future, and we have decided to team up with them once again. Please rest assured that development of PHYSINT, our genre-defining action-espionage title, is ongoing and will continue moving forward.