Ποδηλατοβόλτες

[SIZE=“4”]Φίλοι του ποδηλάτου ενωθείτε![/SIZE]

Από αυτήν την Παρασκευή επανέρχεται ο θεσμός του [B][U] Freeday[/U][/B], 21:30 στην Πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

[B]http://www.podilates.gr/forum/10

http://boreioipodilates.wordpress.com/[/B]

πάμε γερά. αν και αυτή την παρασκευή θ απουσιάζω.

Δύο πράγματα μου έρχονται συνειρμικά διαβάζοντας το ποστ σου. Ίσως δε σχετίζονται 100% με το θέμα, αλλά…

  1. Οι ποδηλατόδρομοι που λίγο πολύ όλες οι σοβαρές ευρωπαικές πρωτεύουσες (και όχι μόνο) έχουν. Αν και άλλη η “μαγκιά” θα πει κανείς να προσπερνάει με κόντρα σλάλομ ο ποδηλάτης τα φορτηγά που πάνε να πέσουν πάνω του στην εθνική οδό…

  2. Αυτή η “μέσα χωρίς αυτοκίνητο” πραγματικά με κάνει και γελάω. Μία μέσα χωρίς, και 364 μέρες ασταμάτητης κατάχρησης.

εδιτ. Ωπ, απ’ οτι βλέπω είναι βδομάδα χωρίς αυτοκίνητο τελικά. Λοιπόν, ίσως υπάρχει ελπίδα. :stuck_out_tongue:

Είναι προφανές ότι είναι συμβολικό. Πάνω-κάτω όλοι έχουμε και αυτοκίνητα τα οποία και χρησιμοποιούμε μάλιστα συχνά. Το θέμα είναι ν’ αλλάξει λίγο η νοοτροπία του στιλ πάω στο περίπτερο που απέχει 200μ απ’ το σπίτι μου με το Range Rover των 4L…

επρεπε να βαλουν αυτο για αφισα

ΕΠοςςς

Tι είναι αυτό ακριβώς;

ρε σεις, εγω σιχαινομαι τα αυτοκινητα που πηζουν καθε μερα τους δρομους.
θα γουσταρα ποδηλατακι και γενικα να φτιαχτουν ποδηλατοδρομοι αλλα εχουμε ενα τεραστιο μειονεκτημα σε σχεση με τις αλλες πολεις. γαμιεται ο διας στους λοφους και στα βουνα. ολο ανηφορες ειμαστε. εκτος απο παραλια μονο στον αξονα του Ηλεκτρικου θα μπορουσε να δημιουργηθει ανετα ποδηλατοδρομος.

ναι, είμαστε τρελά ανισόπεδη πόλη, ισχύει. ευτυχώς δεν έχουν βγει να μας πούνε ακόμα πως αυτός είναι ο λόγος που δε φτιάχνονται ποδηλατόδρομοι, για να μην κουραστούμε :lol:. πάντως, ό,τι κι αν λέμε, αυτή η πόλη δε σώζεται με τπτ, απλά. μόνο το μετρό μπορεί να βοηθήσει κάπως την κατάσταση, τα λεοφορεία είναι καμμένα από χέρι, εκτός κι αν ληφθούν σοβαρά μέτρα… τρε απαλεπσιάν, μόνο μετά τις 11 το βράδυ και πριν τις 5 το πρωί μπορείς να κυκλοφορήσεις σαν άνθρωπος.

Για να φτιαχτουν ποδηλατοδρομοι πρεπει να υπαρχει η βασικη προυποθεση του κανονικου δρομου ε

ε ναι, για αυτό λέμε ότι δεν υπάρχει καμμια ελπίδα. αυτή η πόλη είναι καταδικασμένη. εκτός κι αν απαγορευτούν τα αυτοκίνητα και κυκλοφορούν μόνο λεοφορεία, μηχανές, ποδήλατα και πατίνια. τότε, ίιισως γίνει κάτι :stuck_out_tongue:

εχετε ακουστα το www.bikerespect.gr ? …διαβαστε λιγο τι παιζει,αν και οι εξορμησεις του παιρνουν μερος στην ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΛΕΜΕ Θεσσαλονικη.

Και ποδηλατόδρομοι να φτιαχτούν, ο έλληνας πάντα θα οδηγεί εκεί μέσα μπας και γλιτώσει λίγο μποτιλιάρισμα.

Είναι στο dna του έλληνα?

Προφανως δεν το λεω σοβαρα ε

Καλή φάση. Δεν ξέρω σίγουρα αν αύριο θα μπορέσω να πάω, αλλά κάποια στιγμή θα το τιμήσω :smiley:

Το βιντεάκι με τους κανόνες είναι φοβερό!!! Μιλάμε για πολύ γέλιο :lol::lol:

Πήγε κανείς στην ποδηλατοβόλτα της Παρασκευής? να μας πει εντυπώσεις. Θα γίνει και αυτή την Παρασκευή?

Άσχετο με τα παραπάνω posts, αλλά εδώ που μένω (Montréal) ένας αρκετά σημαντικός αριθμός ανθρώπων χρησιμοποιεί ποδήλατα, μεταξύ αυτών κι εγώ (καλά είναι μέχρι να έρθει ο βαρύς χειμώνας βέβαια αλλά τέλος πάντων :P). Δεν έχω βρεθεί στο Amsterdam ξέρω’γω ή σε άλλη “ποδηλατούπολη” για να συγκρίνω αλλά απ’όσα έχω δει εδώ οι υπάρχουσες υποδομές αγγίζουν το τέλειο … μέχρι και στην αντίστοιχη Ερμού της πόλης (Ste-Catherine) μπορείς να κυκλοφορήσεις μ’αυτό άφοβα ή να πας μέχρι ένα σημείο, να το δέσεις σε διάφορα σημεία που υπάρχουν και να κυκλοφορησεις με τα πόδια. Σκεφτείτε ότι χρησιμοποιούν τόσοι πολλοί ποδήλατο που καμιά φορά έχω πρόβλημα γιατί δεν βρίσκω σημείο να το αφήσω. :lol:

Και κάτι άλλο, υπάρχουν σε αρκετά σημεία της πόλης καμιά 30ριά ποδήλατα (στο καθένα απ’αυτά και ίδια μεταξύ τους) τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποτε θες (απλά δεν ξέρω αν είναι επί πληρωμή, πρέπει να το ψάξω κάποια στιγμή) αντί να πάρεις ταξί για παράδειγμα.

Στην Ελλάδα έτσι όπως είναι οι δρόμοι και οι οδηγοί ούτε λόγος για τέτοια …

Εγώ τελικά δεν μπόρεσα να πάω, αλλά φιλοδοξώ να συμμετάσχω στην επόμενη…

Καλά ας μην συγκρίνουμε την Αθήνα με το Μόντρεαλ.