ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

φοβερη η ισπανια σημερα,αξιζε την προκριση…

περιμενω τωρα επομενη προβλεψη του χταποδιου για τελικο…προσωπικα εχω μια διαισθηση οτι θα το παρουν οι ολλανδοι,επειδη ειναι πολυ ψυχωμενοι

Ναι αλλά κάτι μου λέει πως αυτα τα λουζέρια θα παίξουν φοβερή μπαλίτσα στον τελικό… :wink:

πανζερ μαι ας.

γενικα χλιαροτατος αγωνας,ελπιζουμε σε καλο θεαμα στον τελικο.

ΓΑΜΩ ΤΑ ΧΤΑΠΟΔΙΑ ΣΑΣ ΧΛΕΧΛΕΔΕΣ ΙΣΠΑΝΟΙ

Παντως η ισπανια παιζει να ταν και το μεγαλυτερο φαβορι - απο αποψη ροστερ - ε και την ολλανδια με τοσους παικταραδες δεν την λες και αουτσαιντερ… Εκτος αν τους ακους πρωτη φορα…

λιγα και βασικα χαρακτηριστικα μου εν βαση τουτου του μουντιαλ.
Αντι-Γερμανικος
Φιλο-Ισπανος
και ειχα μια μικρη αδυναμια για Ουρουγουαη και Ολλανδια!
Αυτα all the way from the start!
εξαφνου αντιλαμβανομαι (σαν πολυ σχετικος) οτι και οι 4 αυτες ομαδες εχουν φτασει στα ημιτελικα 8O
(για ελλαδα μην με ρωτησετε ουτε π ασχοληθηκα)
και τωρα τι βλεπω…
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ! αλλα δεν θα με πειραζε μια να δω ουρουγουαη αντι για Ολλανδια.
Αλλα και ετσι καλα ειναι.
LET THE BEST WIN.

στο στοίχημα η ισπανία ήταν το πρώτο φαβορί πριν την έναρξη του μουντιάλ.
τώρα στα του μάτς,και πως να χάσεις έχοντας στο ρόστερ σου αυτά τα μικροσκοπικά θαυματουργά ανθρωπάκια?:stuck_out_tongue:
η ισπανία είναι καλύτερη ομάδα και δίκαια πέρασε στον τελικό.αυτή η εθνική ισπανίας της διετίας 2008-2010 μου βγάζει την αύρα της γαλλίας της διετίας 1998-2000.πιστεύω πως θα το πάρει το μουντιάλ.
και να έπαιζε ο μύλερ δε νομίζω να άλλαζε κάτι.

@ cynic. Ειρωνία στο “εκτός αν τους ακούς πρώτη φορά” ή είναι η ιδέα μου. (ελπίζω) :slight_smile:

Ναι, ήταν στα φαβορί η Ισπανία απο την αρχή ήδη, αλλά στο συγκεκριμένο ματς δεν ήταν. Και δεν αναιρεί αυτό που είπα, οτι τα φαβορί γενικά δεν ικανοποιήσαν τις προσδοκίες στο μουντιάλ αυτό.

αναμενομενο :stuck_out_tongue:

Το πάντσερ έμεινε από λάδια.
Δεν πειράζει.

Θα μας μείνει για πάντα στην καρδιά αυτή η ομάδα για τις δυο ΤΕΣΣΑΡΕΣ στους αιώνιους αντίπαλους.

Τελικός μουντιαλικών ψαράδων λοιπόν. Ας κάνουν και καμιά πρόβα πριν πώς θα σηκώσουν την κούπα :stuck_out_tongue:

Καλή τύχη στην Ολλανδία. Άπειρα πιο συμπαθητική.

Συμφωνώ απόλυτα. Δεν ήταν αυτό το θέμα, άλλωστε δεν έγιναν κ ιδιαίτερες ημιτελείς φάσεις υπέρ τους που να’θελαν το κατάλληλο τελείωμα… Δεν έγιναν ΚΑΝ φάσεις! [-X

μόνο για γερμανία έκανε προβλέψεις ρε μπαουγκ.

το θέμα είναι πως οι ισπανοί έχουν βρεί το κουμπί των γερμανών.αυτή η γερμανία θέλει κενούς χώρους.και στο παράλληλο ανελέητο passing game στο κέντρο της ισπανίας είναι αδύνατο να τους βρεί.

Ότι δεν έχουν κάνει σ’ολόκληρο Μουντιάλ δηλαδή…Τι να πω…Μακάρι.

Παρότι ελάχιστοι θα πάρουν χαμπάρι ας τα γράψω.

Σήμερα είδαμε ματσάρα. Εντάξει δεν είδαμε διαλυμένες άμυνες ώστε να μπουν 7-8 γκολ αλλά είδαμε δυο ομάδες απολύτα συνειδητοποιημένες ως προς τη δυναμική τους, τα προτερήματα και τα ελαττώματά τους.

Οι Γερμανοί όντας απόλυτα ρεαλιστές και γνώστες του ποδοσφαίρου ήξεραν ότι δεν είναι το φαβορί, ασχέτως με διάφορους περαστικούς που ψάρωσαν με τις 4άρες. Η Ισπανία δεν είναι Αγγλία με τους 3 σταρ σε ντεφορμάρισμα και τους υπόλοιπους άμπαλους ούτε Αργεντινή με το άφθονο ταλέντο και τη μηδενική συνοχή και καθοδήγηση απ’ τον πάγκο.

Η Ισπανία αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Τέτοια υπομονή και ακρίβεια στην κατοχή και το passing game, τέτοια κίνηση χωρίς την μπάλα δεν έχει κανένας άλλος. Πράγμα απόλυτα φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι 6/11 βασικούς της παίζουν επίσης βασικοί στην κατά γενική ομολογία ποιοτικότερη ομάδα στον κόσμο την τελευταία διετία. Αν η Ισπανία δεν έχει πάει περπατητά μέχρι σήμερα στον τελικό είναι ακριβώς γιατί αυτοί οι παίκτες είναι απίστευτα καταπονημένοι από 2 χρόνια συνεχούς πρωταθλητισμού.

Οι Γερμανοί είχαν δυο επιλογές σήμερα. Ή θα έπαιζαν όπως η Ίντερ του Μουρίνιο και η Τσέλσι του Χίντινκ στο Καμπ Νου (δηλαδή όλοι πίσω από τη μπάλα χωρίς καμιά διάθεση για προώθηση) αποζητώντας παράταση και πέναλτι ή θα προσπαθούσαν να τρέξουν όσο πιο πολύ γίνεται με απόλυτη συγκέντρωση στο pressing ώστε να ψάξουν κάποια αντεπίθεση και να κερδίσουν. Προς μεγάλη τους τιμή, επειδή είναι διαχρονικά μεγάλοι μάγκες επέλεξαν το δεύτερο. Εξ’ και οι όχι πολλές αλλά σημαντικές ευκαιρίες τους όπως αυτή με τον Κρόος. Ποιοτικά ήταν κατώτεροι και το ήξεραν. Άντεξαν μέχρι το 73’, δεν παρέδωσαν τα όπλα (αλλά έπεσαν σε έναν ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΙ-ΚΟ Πικέ) και έπεσαν μαχόμενοι όπως τους άξιζε.

Πρώτον ματσάρα δεν είδαμε, προφανώς αστειευεσαι…(ή χαίρεσαι για το αποτέλεσμα)

Υπομονή και ακρίβεια στην κατοχή…χμ…υπερβαρετή κυκλοφορία θα’λεγα εγώ, ασε την μπαρτσελόνα εκεί που βρίσκεται επίσης…

Δεν είδα ούτε την αντιπροσωπευτική Γερμανία, ούτε την αντιπροσωπευτική Ισπανία.

Σ αυτο ειχα κανει ενα ποστ πριν το ματς. Ναι, ακομα και σ αυτο το ματς φαβορι ηταν :wink:

Συμφωνω 100% με Chrisp!!!

Eγώ συμφωνώ με κριςπ περι ματσάρας. Όταν δεν μπαίνουν πολλά γκολ δεν αντιλαμβάνεσαι τη συχνότητα στην οποία λειτουργούν οι ομάδες και στο συγκεκριμένο ματς τόπαρε. Χαιρόσουν να βλέπεις την μηχανή της Ισπανίας να λειτουργεί άψογα και κάθε μονάδα της να προβάλει το ταλέντο της με τις προσποιήσεις, τις κάθετες μπαλίες, τις ντρίμπλες, την συνοχή στην άμυνα, παντού. Η δε Γερμανία, αν και ποιοτικά κατώτερη, χαιρόσουν να βλέπεις το ένστικτο τους εν δράση όταν έβγαιναν στην αντεπίθεση και τη μαγκιά του ανορθόδοξου τρόπου με τον οποίο προσπαθούσαν να φτάσουν στην εστία του Κασίγιας. Νομίζω ότι το επόμενο ματς θα είναι πιο εύκολο για τους Ισπανούς…Ίδωμεν.

Όλα αυτά τα είδες, αλλά δεν το κατάλαβες. :roll:

Τι περίμενες, τον Τσάβι και τον Βίγια και να ντριμπλάρουν και να πασάρουν κάθετα απέναντι σε 7-8 αμυνόμενους? Ή μήπως την Γερμανία να βγαίνει όλη μπροστά σε ημιτελικό μουντιάλ?

Τεσπά, βαριέμαι να διαφωνώ γιατί οπουνάναι θα πεταχτεί κι ο montecristo να μου την πει κατά την αγαπημένη του συνήθεια.

Έδιτ:

@ cynic: Σαφώς και ήταν φαβορί η Ισπανία δεν χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα. :wink:

Ισως παραηταν μονολογος για να χαρακτηριστει “ματσαρα” (βεβαια οσοι λετε για “ζζζζ” και τετοια η ειδατε μεχρι το πρωτο μισαωρο ξερω γω η εισασταν πολυ κουρασμενοι),αλλα απο Ισπανους χορτασα καθετες πασες,αυτοματισμους και ουσιωδες passing game που οδηγησε σε τοσες πιοκλασσικεςδεγινεται ευκαιρειες.Η ομορφια του ποδοσφαιρου δεν ειναι μονο στο ξεφρενο tempo…