ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

Με ποια ομάδα ειστε στο τελικό; Εγώ πάντως με Ολλανδία. Τι παει να πει γιατι

http://www.sport24.gr/html/ent/637/ent.373637.asp

για αυτο :smiley: :stuck_out_tongue:

Είναι ωραίες ομαδούλες ρε συ κ οι Ισπανοί είναι καλή κ περίτεχνη ομάδα ως απεδειξε. Η Ολλανδία επίσης έχει κότσια. Και κανένας δεν έχει πάρει ποτέ το κύπελλο… Θα παθιαστούν άσχημα κ οι 2 κ θα δούμε καλή μπαλίτσα άν είναι να δώσουν το 100 % των δυνατοτήτων τους (τί διάολο δλδ) Εγώ αυτό πιστεύω. :slight_smile:

τα “ζζζζ” ήταν δικά μου(:lol:) και ναι ήταν για το πρώτο ημίχρονο, όπου ήταν ο ορισμός του ύπνου.

ChrisP συμπάσχω με τη βαρεμάρα σου, και δεν το συνεχίζω…

Η ισπανία (μπαρτσελόνα) δυστυχώς είναι η καλύτερη ομάδα τα τελευταία χρόνια και σπρώχνει το ποδόσφαιρο προς τέρμα απωθητικές καταστάσεις. Ατελείωτο πρέσσινγκ, παίκτες να τρέχουν σαν τρελοί, σπάσιμο νεύρων τελείως. Τα μικρά ανθρωπάκια ο τσάβι και ο ινιέστα είναι τεράστιοι παίκτες, αλλά μακάρι να μην υπήρχαν, δεν το πιστεύω πως με κάνουν να αγχώνομαι τόσο πολύ κάθε φορά που τους βλέπω να παίζουν… Μακριά από μας τέτοια πράματα… Μπορεί σαν θιασώτης της Ολλανδίας του 98 να θεωρώ άδικη την πορεία της σημερινής Ολλανδίας, αλλά δεν μπορώ παρά να την υποστηρίζω μέχρι τα μπούνια

edit: Και μια που δε θα βρεθεί άλλος να μου δώσει τα εύσημα για την τιτανοτεράστια ανάλυση, ας το κάνω μόνος μου (με την μικρή εξαίρεση της Γκάνας-γοδαμν δοκάρι): http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?p=909987#post909987 Πάντως αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε ένα φίλο μου που πριν αρχίσει το μουντιάλ προέβλεψε την τετράδα και το ζευγάρι του τελικού! Τι χταπόδια και μαλακίες. Και εννοείται πως δεν τα παιξε στοίχημα.

:lol: ρε το μαλακιον…Για να δουμε τι θα προβλεψει και για τον τελικο.

Εγω πολυ το χαρηκα για την Ισπανια αν και φοβομουν οτι θα κερδισουν οι Γερμανοι.Τελικα οι Ισπανοι επαιξαν πολυ καλυτερα και θα μπορουσαν να ειχαν βαλει και παραπανω γκολακια με τοσες ευκαιριες που χασανε,ενω οι Ντοητς λιγα πραματα…
Αντε…αφου δεν το πηρε η Αργεντινη,ελπιζουμε στην Ισπανια :smiley: ολεεε!!!
Δυστυχως δεν ειδα το γκολ ουτε τη φαση που λετε με τον Πεντριτο…αλλα αφου κερδισαμε χαλαλι,μη του φωναζετε του παιδιου :stuck_out_tongue:

τρίτο σερί 1-0 οι Ισπανοί ε.

εμένα πάντως δε μ’ άρεσε το ματς και γενικότερα η κατεύθυνση που παίρνει το ποδόσφαιρο με τους παίχτες να είναι μηχανάκια σκέτα, με πιάνει ασφυξία. ντάξει, είναι εντυπωσιακό από τη μια μεριά, αλλά από την άλλη χάνεται μεγάλος μέρος της ομορφιάς του αθλήματος… ή μεγαλώστε τα γήπεδα ή κάντε το 10 εναντίον 10 ξέρω γω, κάτι.

Το ματς είχε το απαραίτητο, για την σημασία του, σασπένς, αλλά από θέαμα φτωχούλη:):!:

Aν το μάτς γινόταν πχ στους 16, πιστευω (ότι και απο πλευράς δυνάμεων και συγκέντρωσης) θα βλέπαμε εξαιρετικό παιχνίδι…Πραγματικά θα πέθαινα να έβλεπα ένα τέτοιο Ισπανία-Γερμανία. Μιλάμε για τις δύο από τις 3-4 καλύτερες σχολές στον κόσμο κατά τη γνώμη μου (οι Γερμανοί διαχρονικά, οι Ισπανοί τα τελευταία χρόνια).

Η Γερμανία πνίγηκε απο το παιχνίδι-τανάλια της Ισπανίας. Η Ισπανία σε κερδίζει αργά-αργά και βασανιστικά. Οι Γερμανοί ήταν χωρίς πολλές δυναμεις παρόλο που εδειξαν θεληση να πρεσσάρουν, συγκέντρωση μηδέν, πολλοί παικτες τους σε όλες τις γραμμές ήταν αφαντοι. Χαρακτηριστικά ο Μποατεγκ πίσω τρέκλιζε και πήρε των οματιών του, ο Οζιλ δεν μπήκε καν γήπεδο, καλά για κέντρο δίνω ελαφρυντικό γιατί ξέρουμε τι παίκτες είχαν απέναντι τους. Ακόμη και ο Λαμ εδειχνε έξω απο τα νερά του, έφαγε αρκετή ντρίπλα. Γενικά μιλώντας η Γερμανία ήταν στο 60%-70% των δυνατοτήτων της. Μπαλαδόροι δεν είναι, αλλά η εκρηκτικότητα και το physical game μείνανε στο βαλιτσάκι του Sport Billy.

Η Ισπανία έχει στοιχεία Μπαρτσελόνα, αλλά λείπουν πραγματα απο το παιχνίδι της. Δεν ξέρω τι είναι αυτό. Προσπαθούσα να φέρω την εικόνα της Ισπανίας που κατέκτησε το Εuro 2008 που έπαιζε πολύ ελκυστικότερα (μήπως καλύτερος Τόρρες αλλά πιο σημαντικά…Σένα?). Δεν ξέρω, αλλά επειδή απο αυτή την Ισπανία, που την καραγουσταρω και την λατρεύω περιμένω πολλά περισσότερα απο τις άπειρες εύστοχες πάσες. Αnyway την κρίνω συνολικά απο την παρουσία της στο Μουντιάλ και όχι μόνο απο χθες…Στιβαρή αλλά δεν θαμπώθηκα.

Προσωπικά αν κάτι θα μου μείνει απο το Μουντιάλ ως εξαιρετικό αυτό θα είναι η Γερμανία, που δίδαξε ποδοσφαιρική απλότητα, και χάρισε δυο συνεχόμενες τεσσάρες σε μεγάλους αντιπάλους, πράγμα που φυσικά δεν συμβαίνει κάθε μέρα.

Περιμένουμε δυνατό τελικό. Φαβορί σε τελικό δεν υπάρχουν λένε, αλλά αν το εβλεπα εντελώς θεωρητικά, χαλαρά Ισπανία.

υπαρχουν δυο θεαματικά ματς…
αυτο για τους αναλυτές και αυτα για τους φιλάθλους…

το χταπόδι παλι μεσα…θα το υιοθετήσω…θα το βαλω να μου λεει τι να παίξω στο εθνικος αστέρας - διαγορας ροδου…

μικροσκοπικά ανθρωπάκια.?
η ιταλια εχει εμφανώς περισσότερες ευκαιρίες?
ΜΕΖΕ-δακερ…???
ειναι ο πουγιολ που έρχεται μόνος… ή μήπως ειναι ο τσαβι? ή μήπως ειναι ο τασος μητροπουλος… (και δεν ηταν και κανενας απο αυτους)

ρε παλικαρι pedro…τρελάθηκες να ντριπλαρεις…χαλαρωσε…

Λοιπόν δυο λόγια κι από μένα για το χτεσινό όσο έχω απ’ αλλού πρόσβαση σε υπολογιστή (μια που η @#$% Ον Τέλεκομ δεν μπορεί να περιμένει ΜΙΑ #$%^$% μέρα μέχρι να πάρει τα #$%^$%^7 τα λεφτά της…)

Η Ισπανία είναι δύσκολη περίπτωση, όπως φαίνεται από διάφορα ποστ που έχουν γίνει από χτες. Υπάρχει διχογνωμία για το αν παίζει μπαλάρα ή σκατοποδόσφαιρο. Προσωπικά από το ματς με την Πορτογαλία κιόλας (για να βλογήσουμε λίγο και τα γένια μας :p) είχα καταθέσει την άποψή μου ότι η Ισπανία παρ’ όλο που φαίνεται ότι παίζει μπαλάρα, στην πραγματικότητα δεν το κάνει, τουναντίον παίζει ένα κατά βάθος συντηρητικό ποδόσφαιρο, που βασίζεται περισσότερο απ’ ότι πρέπει στην κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορία κτλ.

Το καινούριο στοιχείο είναι ότι από κείνο το ματς (με την Πορτογαλία) μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα η Ισπανία έχει ανεβάσει σταθερά ανά ματς την απόδοσή της, χτες έκανε μακράν την καλύτερή της εμφάνιση στο Μουντιάλ μέχρι τώρα και αν μη τί άλλο έκανε την εικόνα της κατά τι πιο ελκυστική. Ακολουθώντας εντελώς μπακαλίστικο τρόπο σκέψης, αν η Ισπανία συνεχίσει αυτή την ανοδική πορεία της και κάνει ακόμα καλύτερο ματς στον τελικό, η ξερή λογική δεν αποκλείει αυτό το ματς να είναι το πολύκροτο μεγάλο, ποιοτικό κτλ. ματς που χρωστάει από την αρχή της διοργάνωσης… αν και να πω την αλήθεια δεν το βλέπω. Βλέπω άλλη μια συγκροτημένη και άκρως προσεκτική εμφάνιση απέναντι στην Ολλανδία και απόπειρα να κερδηθεί ο τελικός αξιοποιώντας το αστείρευτο ταλέντο που βγάζουν οι ενέργειες είτε του Βίγια, είτε του Ινιέστα, είτε του Τσάβι.

Γενικά η Ισπανία είναι φανερό πια ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με τη Μπαρτσελόνα και την υπερμπάλα που παίζει αυτή, με τον σχεδόν τέλειο συγκερασμό της ποδοσφαιρικής φαντασίας και του άψογου, στην εντέλεια προγραμματισμού και συνεργασίας όλων των γραμμών και όλων των μονάδων. Συγκεκριμένα η Ισπανία, αν και θα ήταν άδικο να την κατηγορήσει κάποιος για μηδέν φαντασία και πλήρως μηχανοποιημένο τρόπο παιχνιδιού, είναι φανερό ότι κλίνει περισσότερο προς το δεύτερο συστατικό του παιχνιδιού του Μπαρτσελόνα που προείπα, δηλαδή το “συγκροτημένο” του πράγματος.

Δεν το συζητάμε βέβαια ότι η Ισπανία είναι μακράν η πιο ισορροπημένη και δεμένη ομάδα σ’ αυτό το Μουντιάλ (άρα και στον κόσμο εν γένει), το ενδιαφέρον όμως είναι ότι στον τελικό θα βρει την αμέσως επόμενη ομάδα σ’ αυτόν τον τομέα, όπως είναι η Ολλανδία. Τί μπορεί να γίνει που θα κρίνει τελικά το ματς αυτό; Θα εξουδετερώσει η μία ομάδα την άλλη σε σημείο ποδοσφαιρικού κανιβαλισμού; Θα μετρήσει η καύλα για την κατάκτηση, που όμως είναι μάλλον ισοδύναμη και για τις δύο, δεδομένου ότι καμία δεν το έχει σηκώσει ποτέ;

Σπαζοκεφαλιά. Προσωπικά βλέπω άλλο ένα κλειστό ματς και την πλάστιγγα στο τέλος να γέρνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπέρ της Ισπανίας. Αν βέβαια καταφέρει η Ολλανδία να σπάσει το ισπανικό τείχος, εννοείται ότι δε θα με χαλάσει καθόλου, καθώς έχω εκφράσει ανεπιφύλακτα την προτίμησή μου σ’ αυτήν. Η μεγάλη ευκαιρία της Ολλανδίας θα είναι να βάλει πρώτη γκολ, αν τα καταφέρει: σ’ αυτή την περίπτωση η Ισπανία θα κληθεί να διαχειριστεί μια κατάσταση τύπου “κυνηγάω να ισοφαρίσω”, “τρεχάτε ποδαράκια μου κτλ.” για δεύτερη φορά στο Μουντιάλ - και όπως θα θυμάστε, η πρώτη ήταν στην πρεμιέρα με την Ελβετία με τη γνωστή κατάληξη… έχουν βρει άραγε οι Ισπανοί το αντίδοτο με το πέρας όλων αυτών των αγώνων και την εξέλιξη της διοργάνωσης;

Για να δούμε τί θα δούμε…

ξέχασες τον κορφαίο Πουγιόλ:D

ο τσάβι και ο ινιέστα είναι οι τοσοδούληδες που στο παλιό καλό παιδικό μπαίνανε απο την μικρή πορτούλα:lol:

θα γίνεις μικρόοος, μικρόοος, τοσοδούληηης

ΝΑΙ…!!

πάντως βλέποντας αυτή την ισπανία είναι σαν να βλέπω τη μπαρτσελόνα χωρίς το μέσι…αυτό λείπει από αυτήν την ομάδα.ένας παίκτης που μετά από όλες αυτές τις πάσες να πάρει τη μπάλα και να κάνει μια διείσδυση.να μετουσιώσει σε γκόλ όλη αυτήν την κατοχή.

Οι Ολλανδοί έχουνε πρόβλημα πίσω!Αν η Ισπανία έχει παρόμοια κατοχή και στον τελικό θα της δημιουργήσει πολλά προβλήματα…

οπως τα λεει ο GRACCHUS ειναι…

το οτι εχει στην κατοχή της η ισπανια την μπάλα δεν παει να πει οτι βλέπεις και κατι που σε τρελαίνει…
μπορει ετσι να εχει προϋποθέσεις για σωστότερες επιθέσεις αλλα στο ματι κουράζει…
το κανει και η μπαρτσελονα αλλα εκει υπαρχει και ο μεσι και ειναι και αλλες οι συνθήκες…(αν και μερικες φορες και εκει οι πολλες πασες ειναι λιγο αποκρουστικές…:?)

Όσοι κρίνετε την Ισπανία ξεχνάτε δυο πράγματα.

1. Η μεγάλη κόπωση, κυρίως των παικτών της Μπαρτσελόνα. Ξεκινώντας απ’ το Euro του 2008, για δυο χρόνια παίζουν συνεχώς σε επίπεδο πρωταθλητισμού και ασταμάτητα.

2. ΟΛΕΣ οι ομάδες που αντιμετώπισε (και οι περισσότερες δεν ήταν τυχαίες) την έπαιξαν με δυο ζώνες άμυνας, ακριβώς για να κόψουν την κάθετη πάσα που θα προκύψει μετά τις πολλές μικρές οριζόντιες. Μπορεί να γουστάρουμε την Ισπανία να παίζει φουλ επίθεση και ρίχνει κι αυτή 4άρες, αλλά όταν οι αντίπαλοι είναι και ποιοτική ομάδα, τρέχουν πολύ και παίζουν σχεδόν όλοι πίσω είναι κάπως αδύνατο να συμβεί αυτό.

Ουσιαστικά γίνεται αυτό που λέει ο dude, παίκτες-μηχανάκια και ελάχιστοι χώροι. Δεν είναι τυχαίο που οι ομάδες που άρπαξαν τις τεσσάρες απ’ την Γερμανία, ήταν αυτές με τους πιο στατικούς παίκτες χωρίς την μπάλα.

Επίσης όντως χτες φάνηκε η απουσία του Μίλερ, ενώ ήταν ανύπαρκτος επιθετικά ο Οζίλ. Αυτό που με εντυπωσίασε στην Γερμανία ήταν ο χαρακτήρας που έδειξαν αμυντικά απέναντι σε μια ομάδα που τους πίεσε τόσο ασφυκτικά αλλά και το ότι φαινόταν πως έψαχναν την παραμικρή ευκαιρία να βγουν στην αντεπίθεση. Θυμάμαι χαρακτηριστικά κόρνερ των Ισπανών, απόκρουση αμυντικού και μετά 5-6 παίκτες να τρέχουν απλωτά μπροστά αλλά μια λάθος πάσα τους το χάλασε.

Ακριβώς οι σκέψεις μου. Ναι είναι αξιοθαύμαστο (για να μη τρελαθούμε ε) αλλά όταν το βλέπεις συνέχεια και ειδικά αν δεν έχουν αντίκρισμα σου έρχεται να μασουλήσεις τα ρούχα σου…anyway παιδιά η κάθε ομάδα, αξιοποιεί τα δυνατά της σημεία και τα σημεία τα οποία επιλέγει να τελοιοποιεί για να αποκτήσει την ταυτότητά της, ώστε να κατακτά ΤΡΟΠΑΙΑ, τα οποία είναι οι κόποι μιας χρονιάς ή μιας απαιτητικής διοργάνωσης. Αν ήταν μόνο για το θέαμα, να βλέπαμε φιλικά. Αλλά απο τη στιγμή που υπάρχουν τρόπαια ο καθένας θα αξιοποιήσει το παιχνίδι του και το στύλ του για να κερδίσει.

Εντιτ: Σωστός ο Κρισπ. Για το 2ο ισχύει μερικώς, γιατί σιγά την αμυνα των Γερμανών, σαν κορίνες είναι, με λίγη τρέλα, φαντασία και κίνηση χωρίς τη μπαλα παραπάνω θα τους τρέλαιναν. Εδώ τους βάλανε γκολ με κεφαλιά!!! Σε ποιους, στους Γερμανούς.

Επίσης μόνο εγώ έχω την αίσθηση ότι το μάτι του Κλόζε για μια ακόμη φορά γυάλιζε και ότι αν είχε μια καλή πάσα θα το έχωνε το παστέλι?

προφανως ξενερωσα τη ζωη μου, αλλα στο κατω κατω δεν την περιμενα και για κατακτηση τη γερμανια
την ισπανια παλι την περιμενα για κατακτηση

μιλαμε για μια ομαδα με τρομερη ομοιογενεια, παιζουν ολοι πολλα χρονια μαζι σε εθνικες (ειτε μικρες ειτε στη μεγαλη) και 6\10 παικτες μεσα ειναι της μπαρτσελονα
το θεμα ειναι πως χθες ειδικα το ματς κερδηθηκε στο ασταματητο πρεσινγκ των ισπανων, απλα και ομορφα. πρεσινγκ. ειχε τρομερο προβλημα και η πρωτη πασα απο τους αμυντικους στους κεντιροσταιγκερ, αλλα και οταν εφτανε η μπαλα εκει δεν μπορουσαν να γυρισουν και να βρουν το χρονο να πασαρουν μπροστα τους. ειδικα στο α’ ημιχρονο σε μια φαση βρηκαν χρονο να βγαλουν πασα μπροστα τους και βρεθηκε ο οζιλ σε θεση βολης.
επιπλεον ειδα σκασμενους γερμανους, παρολο που το ειπε 45345643 ο μεγαλεξανδρος για πιεση εγω εβλεπα απλα παικτες να στεκονται στη μεσαια γραμμη και να περιμενουν. λογικο αν σκεφτεις ποσο εχουν τρεξει οι 2 χαφ μονο που δεν εχουν χασει παιχνιδι.

για μενα ηταν θεμα χρονου αν συνεχιζοταν το παιχνιδι ετσι καποια στιγμη να το φαμε, οι ισπανοι ειχαν πολλα σουτ εκτος περιοχης, ειχαν και μια φαση σε γυρισμα ινιεστα που δεν προλαβε ο βιγια , αλλα δεν περιμενα απο κορνερ (ειχε ξαναχασει φαση ο πουγιολ ομως)

οι ισπανοι ,οπως ειπε και ο γρακχος, ειναι η αληθεια παιζουν κατα βαθος αμυντικο ποδοσφαιρο με πολλες οριζοντιες πασες, το οποιο ομως στηριζεται στη διατηρηση της κατοχης και μια φορα ειναι πολυ πιο δυσκολο απο το ταμπουρι που εχουμε δει κατα καιρους απο πολλους special ones κτλ

Εντωμεταξύ σε παιχνίδι με τέτοιο πρέσινγκ και από τις δύο ομάδες, έγιναν ελάχιστα φάουλ.
Ειδικά πρώτο ημίχρονο είναι ζήτημα να έγιναν 2-3!

+1000

Μετά απο κάθε κερδισμένη μονομαχία στην άμυνα των γερμανών, στην επαναφορά (διώξιμο μπάλας) δεν την πήρε ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορά γερμανός αλλά πάντα ξεμαρκαριστος ισπανός! Οπότε οι ισπανοί είχαν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις…