ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

και καποια αλλα points μου :stuck_out_tongue:

1. ατυχης η επιλογη τροχοφσκυ…καμια σχεση σε στυλ παιξιματος με μιουλερ, παικτης γραμμης που δεν κινειτα ουτε διαγωνια για να μπει περιοχη και να αλλαξει θεση με κλοζε, ουτε βοηθαει στον αξονα
    ο κροος θα ηταν καλυτερη επιλογη πιστευω

2. οταν εχεις να κανεις με την μπαρτσελ…εχμ την ισπανια που ειναι η δημιουργος και απολυτος κατοχος του tiki taka passing (πατα κλικ εδω)
    εχεις 2 επιλογες: η να κατσεις πισω σαν τον μουρινιο και να πετας την μπαλα μπροστα (που δεν το κανεις γιατι θες να εχεις μουτρα να γυρισεις στη γερμανια) η πιεζεις ασφυκτικα με ολες τις δυναμεις σου σαν τη χιλη του μπιελσα σε ολο το γηπεδο (και η παραγουαη πιεσε αλλα σε λιγοτερο γηπεδο βεβαια) και προσεχεις μην φας γκολ απο 40αρα μπαλια…
    για λογο που δεν θα μπορουσα να γνωριζω η γερμανια δεν πιεσε, με αποτελεσμα να μην μπορει να σπασει τις πασες και να μην εχει την μπαλα στα ποδια της, αρα σε συνδυασμο με το ασταματητο πρεσινγκ που δεχοταν να ειναι ακομα πιο περιορισμενη η δυνατοτητα επιθεσης, και να φθειρεται σιγα σιγα

παντως ειναι καπως ειρωνικο που η καταλωνια ειναι ο βασικοτερος λογος που η ισπανια (με ο,τι συνεπαγεται αυτο) εχει σηκωσει ηδη ενα ευρωπαικο και παει φουλ για παγκοσμιο κυπελο

Μερες εχω να γραψω εδω.

Ολλανδια - Ισπανια τελικος λοιπον…

Η πιο μετρια Ολλανδια που θυμαμαι.Τελικα Γρακχε με 2 παιχτες πας τελικο :stuck_out_tongue:
Ενα μπραβο στον προπονητη της Ολλανδιας τελικα γιατι καταφερε με αυτους τους
λιγους παιχτες να φτιαξει μια ομαδα η οποια εχει ενα πλανο,μια τακτικη ρε αδερφε.
Ακομα δεν τον πολυσυμπαθω γιατι αυτη η ομαδα δεν θυμιζει παλαιοτερες αλλα εχω
την εντυπωση οτι αν επαιζε σαν τις παλιες Ολλανδικες ομαδες θα ειχε αποκλειστει απο
τους 16.

Οποτε βουρ για κουπα και ας μην ειναι η καλυτερη ομαδα του Μουντιαλ.

Την Ισπανια την εχω δει σε 3 ματς συνολικα οποτε δεν εχω πληρη αποψη αλλα συμφωνω
με αυτους που λενε οτι δεν εχει πολυ σχεση με την προ-διετιας καταπληκτικη ομαδα.
Λογικο το βρισκω.

Ελπιζω να δουμε καλη μπαλιτσα στον Τελικο.

Eθνικη ισπανιας ταυτοχρονη πρωταθλητρια ευρωπης και κοσμου σε ποδοσφαιρο και μπασκετ ???

εχει ξανασυμβει ?

Γιατί το πήρε;
Πάμε μωρή σάπια Ολλανδία.Πάμε σπασοπόδι Ρομπεν πάμε ρε άμπαλοι!!
Ορίστε ρε υποστηρίζω Ολλανδία.
Ισπανία και γύρω γύρω όλοι.Πιο μαμακία εκνευριστικό, πα#αριακό παιχνίδι δεν υπάρχει.Το γκολ απο κόρνερ!
ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!

Nταξ, it’s official, μυρωδιά από μπάλα εδώ μέσα.

Άκου λέει αντιποδόσφαιρο η Ισπανία. Είστε άμπαλοι ρε.

Επίσης ευτυχώς που δεν πέρασε η χαλισκέτο στον τελικό, θα ήταν ο χειρότερος έβερ και θα έσκαγα λεφτά στο λώρη.

Ποιός είπε για αντιποδόσφαιρο;Να παραδεχτείς όμως οτι είναι εκνευριστικό εως βαρετό αυτό που κάνοιυν.
Λώρης θεός.Για πρόσεχε τα λόγια σου.Ο τύπος single handed έχει πάρει στο δούλεμα όλους τους μεταλλάδες της Ελλάδας με ένα χωράφι.Ρεασπεκτα.

Α.

Edit.Γ#μ# το link που έβαλα γιατί υπάρχουν και τύποι που τα βλέπουν όλα στα σοβαρά…

Τραγωδια. Δυστυχως ομως δεν γινοταν αλλιως. Συμφωνω με τα παιδια που ειπαν οτι 2 τροποι υπηρχαν για να παιξουμε και διαλεξαμε να τους πρεσαρουμε για να χαλασουμε το παιχνιδι τους με τις πασες. Αλλωστε το ειχε πει και ο λεβ οτι θα παιζαμε ετσι ωστε να τους αναγκασουμε να κανουν λαθη. Τι δεν πηγε καλα ???

Δυστυχως συνεβη κατι που δεν το περιμενα. Η Γερμανια προδοθηκε απο τις δυναμεις της. Μετα απο τοσα πολλα ματσ με καλους αντιπαλους και απεναντι σε αυτο το στυλ ποδοσφαιρου αν δεν εχεις αστειρευτες δυναμεις να αγωνιστεις και να πρεσαρεις ωστε να δυσκολεψεις την κυκλοφορια τους καποια στιγμη θα την πατησεις. Και ετσι εγινε. Αν παρατηρησετε το γκολ φαινεται ξεκαθαρα οτι οι παιχτες μπορει να επαιζαν ζωνη αλλα δεν μαρκαραν σωστα ουτε τους χωρους. Γιατι?? οταν εισαι κουρασμενος και δεν εχεις καθαρο μυαλο (κατι που η ισπανια το ειχε διακρινει και επαιζε ετσι ωστε να εντεινει το προβλημα της γερμανιας) πολυ ευκολα χανεις την συγκεντρωση σου και κανεις λαθος. Αρκουσε ενα.
Οποτε δυστυχως καταληγουμε σε κατι που λιγο πολυ ξεραμε. Οτι στη ζωη για να ερθει το αποτελεσμα χρειαζονται πολλοι παραγοντες να σε βοηθησουν ανεξαρτητα απο το ποσο καλα παιζεις η ποσο καλα σχεδιασες τα πραγματα η ποσο αγνες προθεσεις εχεις. Αν μας ειχε κατσει καπου ενα λιγο πιο ευκολο ματσ θα ειχαμε πιο πολλες δυναμεις. Αν περναγε η παραγουαη την ισπανια κατι που μπορουσε να συμβει και μετα θα ηταν κι αυτη κουρασμενη ειχαμε ελπιδες. Αν η ελβετια εβαζε ενα γκολ στην ονδουρα… Αν παιζαμε με την ισπανια στους 16…

Πικρα αν… δεν εχουν σημασια πια. Σημασια εχει πως οριστικα το γερμανικο ποδοσφαιρο ξεπερασε την κοιλια που εκανε μια πενταετια εβγαλε νεους παιχτες και φαινεται να μαθαινει απο τα λαθη του εχοντας και εναν δουλευταρα και τιμιο προπονητη. Οποτε απο δω και περα μπορουμε να ελπιζουμε οτι παρολο που η τυχη ως τωρα δεν μας βοηθησε στο μελλον θα την αναγκασουμε να το κανει.

Ψηλα το κεφαλι λοιπον. Η ομαδα πηγε καλα. το μελλον της ανηκει!!!

το χταποδι μιλησε:)

και αυτό που μου τη σπάει είναι ότι θα το πάρει η ισπανία και όλοι θα λένε πάλι πως το χταπόδι το προέβλεψε…:expressionless:

πολλοι θα το ψησουν στη σχαρα μετα… δεν τη γλιτωνει…

ειναι ωραιο παντως που τωρα θα τρεξουν πολλοι να πονταρουν ακομα και λογω του χταποδιου. ε ρε γελιο αν γινει το αναποδο…

Πω ρε πολύ θα χαρώ αν πέσει έξω επιτέλους στις προβλέψεις του το ρημάδι το χταπόδι…

(καλά, είναι δεδομένο οτι υπάρχει πλέον πάρα πολλής κόσμος που το παίρνει στα σοβαρά και στοιχηματίζει ακόμα με βάση αυτά που λέει, αυτό είναι βέβαιο)

Φυσικά αν το πάρει η Ισπανία θα μείνει το χταπόδι στην ιστορία αυτού του μουντιάλ, μαζί με τις βουβουζέλες…

Συστατικά
?1 χταπόδι 3 κιλά περίπου
?250 γρ. κρασί λευκό
?250 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
?125 γρ. λάδι

Αρώματα:

?6-8 κόκκους πιπέρι
?1 κρεμμύδι καρφωμένο με 4 γαρύφαλλα
?4 σκελίδες σκόρδο
?1 καρότο
?1 μικρή πιπεριά
?1 κλώνο σέλινο
?1 κλώνο θυμάρι
?2 πρέζες ρίγανη
?1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση:

1.Βγάζουμε από το χταπόδι τα μάτια και το στόμα και το πλένουμε καλά.
2.Το βάζουμε σε κατσαρόλα με καπάκι και προσθέτουμε όλα τα αρώματα και το κρασί.
3.Σιγοβράζουμε το χταπόδι με το νερό που αφήνει μέχρι να βράσει καλά.
4.Βγάζουμε το χταπόδι και το κόβουμε κομμάτια.
5.Σουρώνουμε τη σάλτσα του σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ντομάτες και το λάδι και βράζουμε για 10-15’.
6.Ρίχνουμε το χταπόδι στη σάλτσα και βράζουμε άλλα 5-8’.

Την συνταγή μπορείτε να τη βρείτε στο www.sintagespareas.gr

και ον τοκιπ…

εχω την εντυπωση πως δεν εχουμε ασχοληθεί οσο πρεπει με εναν αφανή(?) ήρωα της ολλανδιας…

Πάντως, όσο ο κόσμος συνεχίζει να πατάει κλικ όπου βλέπει για το χταπόδι, τόσο περισσότερο θα μας πρήζουν με το μαλάκιο. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να νομίζει πως τα χταπόδια έχουν αναπτύξει ένστικτο για ποδοσφαιρικούς αγώνες που γίνονται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά και να το παίρνει στα σοβαρά.

Αυτός δεν έπαιζε και στο Γκούνις;

Οχι αν γινει το αναποδο! Θα γινει το αναποδο!! Αφου δεν το σηκωσε η Αργεντινη ας το σηκωσει τουλαχιστον η [SIZE=“4”]Ολλανδια[/SIZE]!!!

το χταπόδι όμως είχε 100% επιτυχία στα αποτελέσματα της γερμανίας. ποιός μας λέει ότι θα πετύχει διάνα και για τον τελικό? ΕΕΕ??? :lol:

από τις 14 “προβλέψεις” που έχει κάνει σε όλο το μουντιάλ έχει πέσει μέσα στις 13.:stuck_out_tongue:

Μια φορά θα αποτύχει, τι στο καλό:):!:

GOONIES λεει…:lol2:

Καλά να σας πω όμως, σαν πολύ δεν ασχοληθήκατε με το ΓΑΜΗΜΕΝΟ το χταπόδι;

ελειπα μια εβδομαδα σχεδον και δεν ειχα γραψει καθολου εδω περα(και θα ξαναλειπω για σχεδον ενα μηνα παλι).τα πιο πολλα που ηθελα να πω,εχουν ηδη ειπωθει,αλλα θελω να σταθω σε καποια πραγματα.

1.κριμα για την ουρουγουαη,σε ενα μετριο σχετικα ματς,εδωσαν οτι ειχαν και δεν ειχαν,εχοντας μαλιστα πολλες απουσιες.
2.ο φορλαν ειναι ο νεος μου θεος.μαζι με 2-3 ακομα παικτες που τον στηριζαν,οδηγησε μια σχετικα μετρια ομαδα στον τελικο.μεχρι και τραυματιας επαιξε στο ματς και εβαλε και γκολαρα(αν και επαιξε ρολο και η αερομπαλα).
3.τους γερμανους δεν τους περιμενα τοσο κακους.η ισπανια,με ικανοποιησε για πρωτη φορα φετος στο μουντιαλ και νομιζω οτι φανηκε ποσο ελειπε απο την ενδεκαδα τους ενας παικτης στο στυλ του πεδρο ή του σιλβα,σε σχεση με τον κακο φετινο τορες.
4.συγκινηση στο γκολ του πουγιολ,τον λατρευω και ειναι μορφαρα.
5.εμενα παντως δε μου φαινεται τοσο ασχημο το πασινγκ γκειμ των ισπανων,περισσοτερο μου αρεσει μαλλον,καθως θαυμαζω την υπομονη και την ακριβεια τους οσο γυριζουν την μπαλα και ειναι οντως πολυ δυσκολο.
6.υποστηριζω και πιστευω οτι η ισπανια θα το παρει,ομως δε θα με χαλασει πολυ αν το παρουν οι ολλανδοι,καθως ειναι απο τις μεγαλες μου συμπαθειες(κυριως η ομαδα του 2004 που ειναι και η πρωτη τους που θυμαμαι).τεσπα,ελπιζω σε ενα ωραιο ματς και να το σηκωσουν οι ισπανοι!