ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

fixed…8)

εντιτ: στους σαουδαραβες νομιζω ειχαν βαλει 8…:-k

Καλά ναι για το θέαμα μια χαρά. Πάντως γενικά μου άρεσε το στήσιμο της Γκάνας που χωρίς να στήσουν λεωφορείο, έπαιξαν πολύ μυαλωμένα για αφρικανική ομάδα τους σε ονόματα καλύτερους Σέρβους.

Η μοναδικη ομαδα που δεν γκρινιαζε για την μπαλα του Μουντιαλ επαιξε
πιο απλα και πιο ωραια απο ολες μεχρι στιγμης.
Λετε να τους την ειχαν δωσει νωριτερα ? :stuck_out_tongue:

πηρε μπρος η μηχανη :lightsabre:

ΓΕΡ-ΜΑΝΙΑ απόψε.
πραγματική μπαλάρα από τους γερμανούς που δεν το περίμενα με τίποτα.
ασταμάτητο τρέξιμο, φρεσκάδα, τρομεροί συνδυασμοί και ασφυκτικό πρέσινγκ.
βέβαια έπαιζαν και με μια βαριά, αργή και γερασμένη ομάδα που έπαιζε και με δέκα παίκτες και καμία σχέση δεν έχει με την προ τετραετίας ομάδα του χίντινγκ.
θέλω να δω τους γερμανούς κόντρα σε σέρβους και ειδικά σε γκανέζους που είναι πολύ καλύτερες ομάδες και θα τους κοντράρουν στα ίσια.

ΥΓ1: κλασικός tim cahill…

ΥΓ2: ο khedira δεν είναι ΙΔΙΟΣ o baros?!?:stuck_out_tongue:

Δεν υπήρχε η Αυστραλία σήμερα και πως να υπάρχει με άμυνα τον Μουρ και τον Αυστραλό Καράμπελα τον Τσίπερφιλντ…Όποιος γούσταρε έμπαινε όποτε γούσταρε από δεξιά…

Θα συμφωνήσω επίσης με κάποιον φίλο που είπε για τον Μπάλακ. Προσωπικά τον θεωρώ “απατεώνα” και από τους πιο υπερτιμημένους ποσοσφαιριστές που έχω δει…
Συνολικά όμως η Γερμανία πρέπει να κριθεί με πιο δυνατό αντίπαλο.

τα χουμε ξαναπεί, ο μπάλακ έχει μεγαλύτερο δόντι και από τον βύντρα. τι δόντι δλδ, μιλάμε για χαυλιόδοντα. είναι ευχής έργον για τους γερμανούς που δεν κατέβηκε στη διοργάνωση. δεν έχω να σχολιάσω τπτ για το ματς, δεν επιδέχεται κριτικής. παίξανε ωραία και στρωτά οι γερμανοί, να τους δούμε σε κάνα πιο δυνατό ματς για να δούμε τι ψάρια πιάνουνε και πίσω… για μένα είναι κρίσιμο τουρνουά για τον σβαϊνστάιγκερ, ο οποίος αν κι έχει προσόντα για την θέση του (κρατάει και μοιράζει σωστά τη μπάλα, πολύ καλή πάσα), είναι κάργα άτολμος δυστυχώς. τώρα που λείπει ο μπάλακ είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε αν θα γίνει ηγέτης ή αν θα συνεχίζει να πλατσουρίζει σε ρηχά νερά.

οι αυστραλοί με την αλγερία και την ελλάδα, οι χειρότερες ομάδες μέχρι τώρα. αυτοί οι αλγερινοί γιατί να παίζουνε τόσο πίσω, δεν το κατάλαβα…

Ναι!!

Να ηταν και Γερμανος καλα θα ηταν :stuck_out_tongue:

αυτός κι άλλοι δέκα μαζί…:stuck_out_tongue:

αυτην την καραμελα με το αν ειναι γερμανοι δεν την πολυκαταλαβαινω παντως ε

δηλαδη νταξει περα απο τον κακαου που ο τυπος επαιζε χρονια στην μπουντσελιγκα και του δωσαν διαβατηριο μονο και μονο για την εθνικη ,ολοι οι αλλοι εχουν γεννηθει στη γερμανια, εχουν μεγαλωσει στη γερμανια και εκει εχουν μαθει μπαλα

δηλαδη ο οζιλ που ειναι 3ης γενιας μεταναστης επρεπε να παιξει στην τουρκια? o khedira που εχει μανα γερμανιδα επρεπε να παιζει μισος μισος? o gomez που εχει και αυτος μανα γερμανιδα μισος μισος και αυτος? ο boateng το ιδιο?

τωρα αν σας πειραζει εσας αν σε 10-15 χρονια η εθνικη ελλαδας θα παιζει με 2ης-3ης γενιας μεταναστες γουστο σας και καπελο σας (ο νινης καλη ωρα νομιζω)

δηλαδη νταξει να αρχισω και γω να λεω πως ο ferdinand,cole,swp,heskey,g.johnson ειναι απο την καραιβικη, η μιση γαλλια απο την αφρικη, η μιση ισπανια καταλωνοι κ.ο.κ
λιγο μαλακια δεν νομιζετε?

Έγραψες! Η γερμανία πολύ φρέσκια ομάδα θυμίζει ολλανδία του παρελθόντος. Αν είχε πιο δεμένη άμυνα θα τολμούσα να πω και για ημιτελικούς!

Πρώτο παιχνίδι οver!!! Απίστευτο!

Aυτή η “φρεσκάδα” είναι που με κάνει να θεωρώ πως η Γερμανία θα κερδίσει εντυπώσεις και μόνο. Μπορεί να “ασελγήσει” πάνω σε αντιπάλους επιπέδου Αυστραλίας αλλά σε κρίσιμα παιχνίδια με ομάδες που έχουν δουλέψει σοβαρά στην τακτική και διαθέτουν εμπειρία, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει “σύνδρομο Άρσεναλ”

Εντάξει, αλλά άλλο η Γκάνα, άλλο η Αυστραλία. Η Γκάνα σαν ομάδα έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες. Οι Αυστραλοί θεωρώ ότι είχαν δύο δρόμους: όλοι πίσω ταμπούρι να χάσουμε με 1-0 ή 2-0, ή (αυτό που έκαναν) παίζουμε ότι μπορούμε και τρώμε 4-5.

Έχει δίκιο ο haliseco.
Καταρχήν, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, για μένα το μόνο που πρέπει να εκφράζει και να εκπροσωπεί μια εθνική ομάδα ποδοσφαίρου (ή μπάσκετ ή οτιδήποτε άλλο) είναι η αντίστοιχη (ποδοσφαιρική, μπασκετική κτλ) σχολή της χώρας. Άρα ο οποιοσδήποτε παίχτης, έχει ή όχι γεννηθεί σε μια χώρα, αν έχει μάθει εκεί ποδόσφαιρο (αν ξεκίνησε και προχώρησε σε κάποια από τις ακαδημίες των ομάδων αυτής της χώρας) έχει κάθε δικαίωμα να εκπροσωπεί την ποδοσφαιρική σχολή της χώρας αυτής.
Εκτός αν κάποιοι ψάχνουν για φυλετικές καθαρότητες και άλλες επικίνδυνες ατραπούς, αλλά τότε έχω να τους πω ότι είμαστε όλοι …μπάσταρδοι.

Με την λογική αυτή (που κατ εμέ είναι και η μόνη σοβαρή) ο Νίκος Γεωργαλής (πχ) δεν θα έπρεπε να παίζει στην ελληνική ομάδα μπάσκετ, γιατί το μπάσκετ το έμαθε αλλού, ενώ αντίθετα ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (πχ) θεωρώ ότι έπρεπε να παίζει στην ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου γιατί (αν κάνω λάθος, διορθώστε με) αν θυμάμαι καλά, έπαιζε από πολύ μικρός στην χώρα μας (14-15 ή κάτι τέτοιο), άρα είναι δημιούργημα της ελληνικής ποδοσφαιρικής σχολής (καλά, το ξέρω ότι στην ουσία δεν υπάρχει τέτοια, ποιητική αδεία έστω.)

Τυχαία τα παραδείγματα, απλά για να δείξω τι θέλω να πω.

Α, και τώρα που το θυμήθηκα, ο Βάσια ο Χατζηπαναγής, καλώς δεν έπαιξε στην ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα -ίσως όχι για τους λόγους που δεν έπαιξε τελικά- αλλά γιατί ήταν παιδί της Σοβιετικής ποδοσφαιρικής σχολής και μόνον αυτή - θεωρώ- θα μπορούσε να εκπροσωπήσει (και το είχε κάνει σε επίπεδο νέων).

ντάξει χαλάρωσε μαν.πλάκα κάναμε…
απλά είναι λίγο περίεργο που 10 από τους 23 της αποστολής της γερμανίας δεν είναι βέροι γερμανοί από τη στιγμή που ήταν μια χώρα κάπως…ευαίσθητη σε αυτά τα πράγματα.:stuck_out_tongue:
εμένα κθόλου δε με ενοχλεί.

πάντως αυτός ο cacau, όποτε τον βλέπω μου θυμίζει μίλκο.

γαλα γαλα γαλα γαλα γαλα κακαουουουου! :stuck_out_tongue:

[SIZE=“4”]Χάνει το υπόλοιπο του Μουντιάλ ο Κινγκ!
[/SIZE]

Χωρίς τον Λέντλεϊ Κινγκ θα αγωνιστεί η εθνική Αγγλίας στο υπόλοιπο του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Ο αμυντικός της Τότεναμ τραυματίστηκε στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τις ΗΠΑ και οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών ανέφεραν ότι θα απουσιάσει μόνο από τον αγώνα με την Αλγερία (στις 18 Ιουνίου).

Ωστόσο, οι προβλέψεις άλλαξαν και ο 29χρονος παίκτης θα μείνει εκτός δράσης για δύο με τρεις εβδομάδες, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει όλο το υπόλοιπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το πιο γτπ Μουντιαλ παντως,δεν επρεπε να διοργανωθει σε αυτη τη χωρα για διαφορους λογους…

μικρό το κακό για τον τραυματισμό του κινγκ πάντως.έχουν λύσεις για αυτή τη θέση οι άγγλοι.
άντε να δούμε και το ολλανδία-δανία στις 14:30.πιστεύω πως θα δούμε καλό μάτς εκεί.

Ελα μωρη ομαδα ! Παμε γερα !

φαγητο και ολλανδια…
ωραιο μεσημέρι…