ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

Γαμωτο εχω μαθημα και θα χασω το Ολλανδια - Δανια που με ενδιαφερει πολυ…Γενικα σημερα μονο Ιταλια - Παραγουαη προλαβαινω να δω ως ανθρωπος. Στο οποιο προβλεπεται ξυλο και οχι μπαλα νομιζω :stuck_out_tongue:

South Africa World Cup 2010 Live Μέσω EMAX.GR σε High Definition http://emax.gr Πατήστε πάνω στο πλήκτρο “World Cup”. για να ακούσετε και ήχο από την ERA Sport, πατήστε πάνω στο “Web Tv

:drunk::drunk::drunk:

[SIZE=“4”]Ζιντάν: «Δεν είναι προπονητής ο Ντομένεκ»[/SIZE]

Την εμφάνιση της εθνικής Γαλλίας κόντρα στην Ουρουγουάη σχολίασε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός καταφέρθηκε με σκληρή γλώσσα για τον Ραϊμόν Ντομένεκ, ο οποίος όπως τόνισε «δεν είναι προπονητής».

«Το χειρότερο είναι ότι δεν αγωνίζονται ομαδικά. Αυτό λείπει. Δεν συνεργάζονται, ό,τι κάνουν είναι ατομικές ενέργειες. Πρέπει να δουλέψουν περισσότερο πάνω σε αυτό. Οι παίκτες πρέπει να επικοινωνούν, να περνούν χρόνο μαζί, να κινούνται μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να μιλούν μεταξύ τους», δήλωσε ο Ζιντάν και τόνισε:

«Δεν είναι προπονητής. Εχει κάνει τις επιλογές του για την Εθνική και πρέπει τώρα να τους μάθει να παίζουν μαζί. Πρέπει να αφήσει στην άκρη τον εγωισμό του και να δουλέψει ομαδικά. Η ομαδικότητα είναι αυτό που λείπει κι αυτό που δεν είδα στον αγώνα».

[SIZE=“4”]Δεν παίζει με Ελβετία ο Ινιέστα[/SIZE]

Ο Αντρές Ινιέστα δεν θα αγωνιστεί στο μεθαυριανό παιχνίδι της Ισπανίας κόντρα στην Ελβετία, στην πρεμιέρα του όγδοου ομίλου του Μουντιάλ. Όπως γράφει η «AS», ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε δεν θέλει να ρισκάρει με τη συμμετοχή του μέσου της Μπαρτσελόνα.

Ο 26χρονος παίκτης δεν προπονήθηκε χθες μαζί με τους συμπαίκτες του, αφού δεν θέλει να διακινδυνεύσει ενδεχόμενη υποτροπή στο ελαφρύ διάστρεμμα που είχε υποστεί. Ο διεθνής παίκτης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και δήλωσε:

«Θέλω να είμαι 100% έτοιμος για να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που πρόκειται απλά για ένα διάστρεμμα και δεν είναι κάτι πιο σοβαρό. Θέλω πραγματικά να τα πάω καλά»

Σήμερα!

Ολλανδία εναντίον Δανία - 2:30μ.μ. στο NET
Ιαπωνία εναντίον Καμερούν - 5:00μ.μ. στο NET
Ιταλία εναντίον Παραγουάη - 9:30μ.μ. στο NET
8)

Σε λίγο παίζουν δύο ομάδες που συμπαθώ πάρα πολύ.
Η Ολλανδία, είναι μεγάλη συμπάθεια (και η 2η επιλογή ας πούμε, μετά την Αργεντινή), παρ’ ότι με έχει πληγώσει πολύ 2 φορές (το 1988 στον τελικό του γιούρο, ως οπαδό της Σοβιετικής Ένωσης και το 1998 στο μουντιάλ της Γαλλίας, όταν απέκλεισε την Αργεντινή). Είναι μια ομάδα που πάντα παίζει ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ενώ όποιοι θυμούνται στα καλά τους τους Βαν Μπάστεν, Γκούλιτ, Κούμαν, Ράινκαρντ και λοιπούς, καταλαβαίνουν γιατί δεν μπορεί κάποιος που του αρέσει το ποδόσφαιρο να μην συμπαθεί αυτήν την ομάδα.

Η Δανία μπήκε στην καρδία μου από το 1986 στο μουντιάλ του Μεξικού. (Τι ομαδάρες είχε αυτό το μουντιάλ! Αργεντινή, ΕΣΣΔ, Γερμανία, Γαλλία, Βραζιλία, Βέλγιο - ναι, είχε ομαδάρα τότε με τους 2 Φαν ντερ Έλστ, τον Γκέρετς, τον Γκριν, τον Πφαφ στα γκολποστ, τον Σίφο, τον Βερκότερεν - χαφάρα με τα όλα του- τον Κέλεμανς. Μπορεί στον αγώνα με την ΕΣΣΔ ο αστείος Σουηδός διαιτητής Φρέντρικσον να έκανε ΤΑ ΟΡΓΙΑ, αλλά το Βέλγιο είχε ομαδάρα - Ισπανία, Δανία και Αγγλία. Χωρίς υπερβολή αυτές οι 9 ομάδες που ανέφερα, ήταν όλες για 4άδα ή και τελικό. Όσο και αν ακούγεται νοσταλγικό, τέτοιο μουντιάλ δεν ελπίζω πως θα ξαναδώ).

Η Δανία λοιπόν τότε είχε κάτι παιχταράδες, μα παιχταράδες. Αναφέρω όσους θυμάμαι:
Τερματοφύλακας ο Ράσμουσεν, Μόρτεν Όλσεν, Γέσπερ Όλσεν, Σίβεμπακ, Γιαν Μέλμπι, Σόρεν Λέρμπι, Σίμονσεν, Έλκιερ και Μίκαελ Λάουντρουπ!
Στον όμιλο της, με Γερμανία, Ουρουγουάη και Σκωτία βγήκε 1η κάνοντας 3 νίκες! 2-0 τους μετέπειτα φιναλίστ Γερμανούς, 6-1 την Ουρουγουάη σε μια απίστευτη ματσάρα και την Σκωτία την κέρδισε, δεν θυμάμαι με τι σκορ.
Στην συνέχεια έπεσε πάνω σε μια απίστευτη Ισπανία και συνετρίβη με 5-1! Μας χάρισε όμως μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές.

Δείτε αυτό:
[http://www.youtube.com/watch?v=wDbIOyG1sxI](http://www.youtube.com/watch?
v=wDbIOyG1sxI)

Το 1992 μαζεύτηκαν από τις παραλίες την τελευταία στιγμή και πήραν το γιούρο, με θύμα στον τελικό πάλι την Γερμανία και πάλι με 2-0, ενώ στον ημιτελικό είχε αποκλείσει μετά από ματσάρα στα πέναλτι την σημερινή της αντίπαλο (σε ένα ματς που μου έχει μείνει η εικόνα ενός Δανού αμυντικού να σφαδάζει - δεν θυμάμαι το όνομα του τώρα- μετά από σύγκρουση με τον Βαν Μπάστεν. Κάνει κοντινό η κάμερα και βλέπουμε ένα κατεστραμμένο εντελώς γόνατο. Ανατριχιαστικό).

Εύχομαι και πιστεύω ότι θα μας προσφέρουν σπουδαίο ματς και σήμερα.

ρε την παλεύει η νετ??
παλι έβγαλαν τον χρόνο και το σκορ…
οπότε γουστάρουν θα βάζουν??
#-o

edit: μολις εβαλαν…
(πανω αριστερα!!!):lol::lol:

Ροζίζει η κάρτα!

Α ρε αγορίνες της νετ.

Ολλανδέζες στις εξέδρες :roll:

το πρωτο αυτογκολ του μουντιαλ:lol::lol:

Χαλια το ματς.
Πολυ καλα στημενη στο πρωτο οι Δανοι και χαλια στο δευτερο.
Υπερφλυαροι οι Ολλανδοι,κανανε κατι συνδυασμους αλλα μεχρι εκει.
Ελια και Αφελλαη ηταν πολυ καλοι οσο παιξανε και δωσανε φρεσκαδα στην
ομαδα.

σε ζηλεύω.:stuck_out_tongue:
κατακρεούργησαν το ποδόσφαιρο μιλάμε.
ειδικά από τους ολλανδούς που πάντα παίζουν καλή μπάλα και έχουν φρεσκάδα στο παιχνίδι τους περίμενα πολύ περισσότερα.
για τους δανούς δε σχολιάζω καν.τουλάχιστον βλέπω τέτοιες ομάδες και παρηγοριέμαι πως δεν είμαστε η μόνη άμπαλη ομάδα του μουντιάλ…:stuck_out_tongue:
πάντως δε νομίζω να περιμένουμε να δούμε καλό ματς το μεσημέρι.

Πάλι καλά που έδωσε άλλο ένα ρεσιτάλ ο Θεοφιλόπουλος(με τον Φρανκ Ράικαρντ στον πάγκο, το γκολ από την ωραία πλάτη και το σαφές υπονοούμενο για το τι θα τις κάνουν τις βουβουζέλες οι κάτοχοι τους όταν τελειώσει το μουντιάλ :p)και έσωσε το ματς γιατί από μπάλα τίποτα…

Πραγματικά χάλια και αυτό το ματς. Μάλλον πάμε για το πιο …σούπα μουντιάλ. Εκτός κι αν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων (που θα παίζονται όλα) και στα νοκ άουτ, δούμε κάτι καλύτερο.

ειναι πολυ δυσκολο να κανεις συνδυασμους κ γενικα να παιξεις μπαλα μ’αυτο το τρελομπαλο που εβαλαν φετος… δεν μπορει ξαφνικα ολες οι μεγαλες ομαδες να ξεχασαν τη μπαλα…

η αργεντινή και η γερμανία έπαιξαν μπάλα όμως.δε φταίει τόσο αυτό.και όπως είπα δεν πρόκειται να δούμε καλό ματς ντάλα μεσημέρι.φταίει και η ώρα λίγο.

Κατι φταιει παντως.
Θες η μπαλα,θες οι βουβουζελες μπαλα δεν βλεπουμε…

εδω μερικοι δεν μπορουν να βρεθουν στα 5 μετρα…
δεν φταιει η μπαλα…!

@ horror

αυτο ακριβως… οι μεγαλες ομαδες λογω καλυτερης τεχνικης μπορουν να την ελεγξουν καλυτερα (οπως ολες τις μπαλες), αλλα οι ομαδες που εχουν 1-2 τεχνιτες δεν μπορουν να βγαλουν ουτε μια αντεπιθεση της προκοπης… αν σκασει μια φορα κατω δεν κοντρολαρεται με τιποτα… χαρακτηριστικο παραδειγμα το ματς σλοβενια-αλγερια, γιομα στη γιομα πηγε…

Κι εγώ έχω αρχίσει να υποψιάζομαι αυτό που λέει ο δόκτωρας. Το ότι κάτι παίζει με την μπάλα είναι βέβαιο. Έχουν διαμαρτυρηθεί και αρκετοί παίχτες. (Αν προσέξετε δεν φωνάζουν για το θέμα παίχτες των ομάδων της αντίντας, πχ Γερμανία, Αργεντινή, αλλά ότι υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει.).
Θυμάμαι ότι τόσο στο μουντιάλ του 2002 όσο και του 2006 φώναζαν αποκλειστικά οι τερματοφύλακες, επειδή έπαιρναν εκείνες οι μπάλες περίεργα φάλτσα και ειδικά στα μακρινά σουτ δεν μπορούσαν να υπολογίσουν καλά. Βέβαια και η αντίντας είπε τότε ότι γι’ αυτό ακριβώς το έκανε. Να μπαίνουν περισσότερα γκολ. Αν θυμάστε μπήκαν αρκετά μακρινά γκολ και στα δύο αυτά μουντιάλ. Από τους παίχτες όμως δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς. (Για το κοντρόλ, το σουτ κτλ). Μόνο οι πορτιέρο είχαν πρόβλημα.
Γι αυτήν εδώ αντίθετα, φωνάζουν και οι παίχτες, διότι όπως λένε όλοι είναι πολύ ελαφριά. Μια ελαφριά μπάλα δεν κοντρολάρεται εύκολα, αν σκάσει κάτω συμπεριφέρεται σαν αερόμπαλα και δεν μπορεί να υπολογιστεί καλά ούτε στο σουτ από αυτόν που σουτάρει. Κοιτάξτε τα μακρινά σουτ (και κοντινά πολλές φορές), πόσο ψηλά φεύγουν.
Νομίζω λοιπόν ότι η μπάλα είναι ένα θέμα σίγουρα. Δεν είναι το μοναδικό όμως. Προσθέστε αυτό το διαολόπραμα, τις βουβουζέλες. Προσθέστε την συσσωρευμένη κούραση. Ε, κάπως έτσι, βλέπουμε αυτό που βλέπουμε. Πάντως, το ξαναλέω, τείνω να πιστέψω ότι ο “παράγοντας μπάλα” είναι καθοριστικός.

ε οχι και αμπαλη ομαδα η δανια, γελαω ε

σε ενα ματς με 0 ρυθμο και απο τους 2 με ποια λογικη ειναι αμπαλη η δανια και οχι η ολλανδια που κατα λαθος κερδισε

ειναι πολλα μεσα που παιζουν ρολο παντως, οχι μονο η μπαλα που ειναι το λιγοτερο, μπαινει μεσα στην εξισωση και το υψομετρο (ειδικα για ολλανδια-δανια που ειναι εντελως flat χωρες) και το κλιμα και γενικα υπαρχουν παραμετροι που δεν μπορουμε εμεις να λαβουμε υπ οψιν