Double post αλλα [B][U][SIZE=“2”]ΜΠΡΑΒΟ![/SIZE][/U][/B] Η ντροπη του παγκοσμιου ποδοσφαιρου θα ελεγα εγω και ο υποβιβασμος μια απο τις πιο μεγαλες μου αθλητικες απολαυσεις
Ε ναι. Ο μη υποβιβασμός της Μίλαν ήταν άλλη μία απ’ τις μεγαλύτερες απολαύσεις σου? Επίσης, οι οπαδοί του Ολυμπιακού, όταν μιλάνε για στημένα και “σπρώξιμο” διαιτησίας, γίνονται τουλάχιστον γραφικοί. Αλλά θα έπρεπε να την αγαπάτε τη Γιούβε, ολόκληρη ιστορία γράψατε μαζί της
Οπως αναλογα επρεπε να αγαπατε κι οι Μπαουγκζ το Θρυλο ε;
Καμια σχεση με το οτι ειμαι γαυρος.Δεν εχω κανενα προβλημα με τη Χερενβειν,τη Μολντε,τη Μακαμπι,τη Ροζενμποργκ η τον Τζεραρντ.Τη Γιουβε τη σιχαινομουνα πολυ πριν τα εφτα.
Μπα, δε νομίζω. Αν το πάμε σε παλιότερα χρόνια, δε σας παίρνει ούτε κι εσάς να μιλάτε, πίστεψέ με
Όσον αφορά το άλλο που λες, εσένα όντως ίσως να μην σε πειράζει. Ξέρεις όμως πως την πλειοψηφία των οπαδών σας την πονάει αρκετά ακόμη. Επίσης το γεγονός ότι σιχαινόσουν Γιούβε πολύ πριν τα εφτά με δυσκολεύει λίγο, εφόσον κι εσύ κι εγώ στο 7-0 ήμασταν 13-14 χρονών
Αμα αφησουμε συγκεκριμενα ματς και περιοδους και το παρουμε απλως στατιστικα προφανως και πρεπει να υπαρχει εστω λιγη αγαπη.
Ολοι οι 90αρηδες ποδοσφαιρικες αναμνησεις ξεκιναμε να χουμε απ’το 96-97.Βασικα ηδη απο Πεμπτη-Εκτη Δημοτικου πεφταν κανονικα μαπες στα διαλειμματα για τα ποδοσφαιρικα,τι με λες τωρα.Προφανως οπως δεν ειχα καναν βαθυστοχαστο λογο για να γινω γαυρος,Μιλαν η Αργεντινη,ετσι και τοτε δεν ειχα ιδιαιτερους λογους που αντιπαθουσα ομαδες.Στη συνεχεια απλα που μαθαινεις κι αλλα το μισος μεγαλωνει:p
Γενικα παντως απο οτι ξερω η Γιουβε στα δικαιοδοτικα οργανα/παραρτηματα/δημοσιες σχεσεις ηταν ανεκαθεν δασκαλος.Στην Ελλαδα υπηρχαν φασεις,ενας 40αρης θα στα πει αλλιως.Εκει παιζει πηγαιο μισος απο σχεδον ολους τους μη Γιουβεντινους κι ανεξαρτητος ηλικιας.Τουλαχιστον με οσους εχω μιλησει αυτο εχω καταλαβει.
Anyway, εγώ θυμάμαι να έγινα Γιουβέντους σχεδόν ταυτόχρονα με ΠΑΟΚ, οπότε μάλλον άκρη δε θα βγάλουμε. Εκείνη την εποχή με Del Piero και Zidane που είχε θαυμαστή ομάδα. Γενικά πάντως ότι υπάρχει απίστευτη σαπίλα στο Καμπιονάτο ισχύει. Απλά δεν θεωρώ πως θα έπρεπε να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος, όπως και έγινε μερικά χρόνια πριν. Το περιέργο είναι ότι απ’ όσο έχω διαβάσει, στο Τορίνο το 30% είναι Γιουβέντους και σε όλη τη χώρα, γύρω στο 30% ΔΕΝ είναι Γιουβέντους.
Δεν είναι και τόσο περίεργο, κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Αγγλία π.χ. με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ομάδων που μπορεί να είναι δεύτερες σε δημοτικότητα στην πόλη τους, αλλά πρώτες και με διαφορά σε εθνικό επίπεδο.
Κάτι ξέρει η πλειοψηφία του λαού. Όπως και με τους Έλληνες που βγάλανε αυτή την κυβέρνηση ένα πράγμα :roll::roll:
Ε οπως τα λεει ο Γρακχος.Και μετα ερχεται ο κλασσικος μεσηλικας βαζελος συγγενης και σου λεει ‘‘καλα Ολυμπιακος απο που κι ως που,μενεις Πειραια; μπλαμπλαγραφικοτητεςμπλα’’.Μας προκαθοριζουν ονομα και θρησκεια,να μας διαλεγουν και ομαδα να πουμε αναλογα που γεννιομαστε:p
Στο Τορίνο οι περισσότεροι υποστηρίζουν την ομώνυμη ομάδα, αυτό ισχύει.
Οι περισσότεροι οπαδοί της Γιουβέντους προέρχονται από μέρη εκτός της πόλης, αλλά όχι και απ’ όλη τη χώρα. Όσο πιο νότια πας, τόσο πιο δύσκολο να πετύχεις γιουβεντίνο. Νότιος Ιταλός και να υποστηρίζει ομάδα του πλούσιου βορά είναι δύσκολο.
Την ομαδάρα με Ζιντάν και Ντελ Πιέρο τη γούσταρα αρκετά για το ποδόσφαιρο που έπαιζε, ο σύλλογος όμως είναι σιχαμερός και οι οπαδοί του το ίδιο. Το '99 στο Ντελεάλπι και αφού είχαν προηγηθεί αρκετά σκηνικά μέσα στην πόλη, υπήρχε μια μερίδα οπαδών τους που μας κουνούσαν από απέναντι σβάστικες και χαιρετούσαν ναζιστικά σε όλο το παιχνίδι χωρίς να γίνει τίποτα.
Έτσι ακριβώς. Και προσωπικά από Αγγλία γούσταρα United πολύ πριν αυτή την ευλογημένη φουρνιά παιχτών ή τον King Eric, από την εποχή που ενώ όλη η Ευρώπη προσκυνούσε την Liverpool του Paisley εγώ γούσταρα Robson, Stapleton, Whiteside.
Γράκχε όπως σου τα γράφει το παιδί είναι για τον Τζόλε.
Τεράστιος παιχταράς, θα του είμαστε μία ζωή ευγνώμονες!
Σιχαμένος σύλλογος αλλά κατά καιρούς έχει παίξει μεγάλη μπάλα…
Ειδικά την περίοδο που αναφέρεις, το διάστημα 96-98 είχαν παίξει μαγική μπάλα, αδίκησαν τους εαυτούς τους χάνοντας 2ο σερί Ch. L. από τους τσουρουκάδες της Dortmund.
Aλλά και τη δεκαετία του '80 τα ίδια: Σιχαμένη ομάδα αλλά με Πλατινί, Μπόνιεκ, Σιρέα, Τζοφ δεν μπορούσες να μην τους παραδεχτείς…
Στη Β’ εθνική τους έριξε η γαυροκατάρα! Όπως και τις Μονακό και Λα Κορούνια…
Αν έχεις εκεί τίποτα οπαδούς της γαμωντόρτμουντ eNick πες τους να ανησυχούν!
Βέβαια υπάρχουν κι άλλοι ειδικοί λόγοι για τους οποίους η Γιουβέντους είναι πίσω από την Τορίνο σε κόσμο στην πόλη τους, έτσι; Και ίσως ο σημαντικότερος είναι ότι σε μια κατ’ εξοχήν εργατούπολη όπως είναι το Τορίνο, η Γιουβέντους λόγω ιδιοκτησίας ήταν μια ζωή ταυτισμένη με την Fiat. Ε μετά πώς να είναι δημοφιλής μέσα στην πόλη. Στην υπόλοιπη Ιταλία είναι αλλιώς τα πράγματα: ΟΚ μπορεί όντως (όπως είπε ο eNick) στο Νότο να μην έχει πολλές συμπάθειες, λόγω της γενικότερης αντιπάθειας του κόσμου για οτιδήποτε βόρειο, αλλά στις κεντρικές περιοχές και στα βόρεια ισχύει πάνω-κάτω ό,τι ισχύει και σε κάθε άλλη χώρα: οι περισσότεροι από πιτσιρικάδες απλά αρχίζουν να υποστηρίζουν την πιο επιτυχημένη ομάδα, με τα περισσότερα πρωταθλήματα δηλαδή, χωρίς να το πολυψειρίσουν το θέμα. Μήπως και εδώ δε συμβαίνει κάτι ανάλογο με τον Ολυμπιακό;
Tι εννοείς “κάτι ανάλογο”;
Ελπίζω να αναφέρεσαι στο πως ο Ολυμπιακός κέρδισε νέους υποστηρικτές σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια…
Δεν νομίζω να χρειάζεται να σου εξηγήσω την αναλογία Ολυμπιακών-Εθνικών (ή και Προοδευτικάνων αν θέλεις) στον Πειραιά, ακόμα και στα χρόνια που οι ομάδες αυτές έπαιζαν στην Α Εθνική (ή μας έκλεβαν τίτλους στο πόλο… :roll:)
Πφφφφ, αυτό για το πόλο που σηκώνεις και το βλέμμα με νόημα, ποσώς με ενδιαφέρει, οπότε πάμε στα του ποδοσφαίρου: δεν αναφερόμουν στα του Πειραιά γιατί δεν το χω ψάξει και πολύ το θέμα (έχω ακούσει βέβαια Εθνικούς να λένε ότι οι καθαυτό Πειραιώτες είναι Εθνικοί αλλά μου φαίνεται λίγο υπερβολικό έως και γραφικό αυτό), αλλά για το τί συμβαίνει πανελλαδικά.
Αμέσως να θιχτείς και να βγάλεις το συμπέρασμα ότι ρίχνω λάσπη στη Θρυλάρα σου ρε μαν!
Όποιος έχει τη μύγα όμως…
Αυτός(Γιαννιώτας):
Μας μιλάει και για ήθος να πούμε το πουστόπαιδο και “ζήτα συγγνώμη Κλάους για το ΣΕΞ ΚΑΙ ΒΙΑ” ενώ έχει πανηγυρίσει με τέτοια φανέλα…
Καλύτερα να μασας
Δεν είναι, ισχύει. Οι παλιοί Πειραιώτες έχουν μεγάλη συμπάθεια στον Εθνικό, το ίδιο συμβαίνει και με την Προοδευτική. Παλιότερα ήταν φυτώρια για τον Ολυμπιακό, πολλοί παίχτες ανδρώθηκαν εκεί. Με τον Ιωνικό δεν ξέρω αν ήταν έτσι ακριβώς τα πράγματα, σίγουρα μετά τα επεισόδια στη Νίκαια το '97 όποια συμπάθεια υπήρχε, σταμάτησε.
Και μια που μιλάμε για Ιωνικό, θυμήθηκα τον Γιάννη Ξανθόπουλο που του αρμόζει μια θέση σε αυτό το θρεντ.
Απαραδεκτο το πουστοπαιδο …μα να μην ειναι παοκ απο μικρος;;; [-X
Αν ελεγες οτι ειναι καραγκιοζακος στο παιχνιδι του θα το καταλαβαινα, αλλα οι μισες “σημαιες” σας εχουν τα χαρακτηριστικα του.
Επειδή μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοώ:
Και καραγκιόζης στο παιχνίδι είναι και μαθήματα ηθικής πάει να παραδώσει στις δηλώσεις του ΕΝΩ έχει κάνει αυτό που βλέπεις στην φώτο. Όσο προκλητικό είναι το “ΣΕΞ ΚΑΙ ΒΙΑ” του Κλάους άλλο τόσο είναι αυτό με το σκίτσο με το κατούρημα, ΤΙ δεν καταλαβαίνεις;
Άλλο Εθνικός και άλλο Προό. Ο Εθνικός πάντα αντιπροισώπευε το πνεύμα αντιλογίας. Έναν Εθνικό είχα συμμαθητή και ο πούστης πανηγύριζε νίκες του βάζελου σε βάρος μας και κορόϊδευε. Παρ’ όλα αυτά, επειδή ήταν Πειραϊκό σωματείο και μοιραζόταν το Καραϊσκάκη, θυμάμαι δεκαετία '80 σε Κυριακές που παίζαμε εκτός, με την τηλεόραση τότε να μην δείχνει παιχνίδια live, να με παίρνει στο Καραϊσκάκη ο θείος μου για “να δούμε τον Εθνικό”. Βασικά να δούμε μπάλα πηγάιναμε, να “μυρίσουμε χόρτο” που λέει και ένας φίλος, ελλείψει άλλης εναλλακτικής. Και με το ραδιοφωνάκι κολλημένο στο αυτί, “μικρόφωνο στα γήπεδα”, τι θα κάνει ο Θρύλος!
Η Προό είναι άλλη φάση, αδελφό σωματείο, Βραδυπoριακός-Ταλαιπωριακός, όταν έσπασαν τα πέτρινα χρόνια το '97 και ανέβαινε η Προο, στον Κορυδαλλό σούβλιζαν αρνιά σε πλατείες!
Και έκαναν και την επόμενη χρονιά χουνέρι στον βάζελο, τότε που γκρίνιαζαν οι βάζελοι πως το γήπεδο ήταν λέει μικρό!:lol::lol:
Ναι, με την Προοδευτική υπήρχε πιο στενή σχέση, αλλά και ο Εθνικός ήταν συμπαθές σωματείο, φαίνεται και από το παράδειγμα που δίνεις.
Παρεμπιπτόντως κι εμένα ο πατέρας μου πρώτη φορά που με πήγε γήπεδο ποτέ ήταν ένα Εθνικός - Παοκ στη Λεωφόρο αρχές 90’ς. Αργότερα έγινε και η χειροτονία στο ναό.
Αλλά αυτός ο Ιωνικός ήταν πάντα αχώνευτος, ειδικά επί Κανελλάκη. Κι ας είχε συμπαθέστατους παιχταράδες όπως ο Μπρούστερ και ο Αφάς. Και ο μεγάλος Τσιαντάκης πέρασε από κει.