ο τίτλος τα λέει από μονος εδώ γράφουμε συνταγές.
ποτε δεν ξέρεις ποτε θα σου χρησιμεύσουν…
Γαλοπούλα γεμιστή
Περιεχόμενα
* 2 σκελίδες σκόρδο
* αλάτι, πιπέρι
* 1 ξυλαράκι κανέλλα
* 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
* 1/2 κιλό κιμά
* 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1/4 φλυτζάνι κουκουνάρια
* 1/2 φλυτζάνι λάδι
* 10-15 κάστανα
* 1 μικρή γαλοπούλα
* 1 κονσέρβα τοματάκι
* 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ
Οδηγίες / Εκτέλεση
-Αλατοπιπερώνετε τη γαλοπούλα
-Ανάβετε ένα μάτι στην κουζίνα και μόλις κάψει βάζετε τα κάστανα να ψηθούν και ν ανοίξουν
-Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε
-Βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά με το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πηρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους
-Προσθέτετε το ξυλαράκι κανέλλα
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ
-Προσθέτετε μισό ποτήρι νερό, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει
-Προσθέτετε τα κάστανα και τα κουκουνάρια
-Αφήνετε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους
-Με αυτό το μείγμα γεμίζετε τη γαλοπούλα
-Όταν την γεμίσετε τη ράβετε με βελόνα και κλωστή
-Την τοποθετείτε σε ένα ταψί
-Περιχύνετε με το βούτυρο και με το χυμό πορτοκάλι
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μία ώρα για κάθε κιλό
-Κατά διαστήματα περιβρέχετε τη γαλοπούλα με τη σάλτσα της