Συνταγές

ο τίτλος τα λέει από μονος εδώ γράφουμε συνταγές.
ποτε δεν ξέρεις ποτε θα σου χρησιμεύσουν…

Γαλοπούλα γεμιστή
Περιεχόμενα

* 2 σκελίδες σκόρδο
* αλάτι, πιπέρι
* 1 ξυλαράκι κανέλλα
* 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
* 1/2 κιλό κιμά
* 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1/4 φλυτζάνι κουκουνάρια
* 1/2 φλυτζάνι λάδι
* 10-15 κάστανα
* 1 μικρή γαλοπούλα
* 1 κονσέρβα τοματάκι
* 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ

Οδηγίες / Εκτέλεση

-Αλατοπιπερώνετε τη γαλοπούλα

-Ανάβετε ένα μάτι στην κουζίνα και μόλις κάψει βάζετε τα κάστανα να ψηθούν και ν ανοίξουν

-Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε

-Βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά με το λάδι να κάψει

-Προσθέτετε το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε

-Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πηρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους

-Προσθέτετε το ξυλαράκι κανέλλα

-Αλατοπιπερώνετε

-Προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ

-Προσθέτετε μισό ποτήρι νερό, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει

-Προσθέτετε τα κάστανα και τα κουκουνάρια

-Αφήνετε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους

-Με αυτό το μείγμα γεμίζετε τη γαλοπούλα

-Όταν την γεμίσετε τη ράβετε με βελόνα και κλωστή

-Την τοποθετείτε σε ένα ταψί

-Περιχύνετε με το βούτυρο και με το χυμό πορτοκάλι

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μία ώρα για κάθε κιλό

-Κατά διαστήματα περιβρέχετε τη γαλοπούλα με τη σάλτσα της

http://www.youtube.com/watch?v=yVLxUWG6UDg

Επικοτερο επικ θρεντ εβερ.

Μαρεσει πολυ να μαγειρευω. Αλλα δεν το κανω πολυ γιατι βαργιεμαι να καθαριζω τη κουζινα =|

Επιστρεφω το βραδακι με φοβερη συνταγουλα

γαλοπούλα γεμιστη δεν θα έφτιαχνα - μου φαίνεται βαρια

ΑΛΛΑ

στην συνταγή σου θα μπορούσες να προσθέσεις λίγο γάλα στην σως με το πορτοκάλι για να “κόψει” κ να γίνει τυρί !

το έχω δει στον τζέημι όλιβερ κ πρέπει να είναι φοβερό !

Καλέ τι γαλοπούλες? Βάλτε τπτ εύκολο…

εγώ φτιάχνω φιλετο γαλοπούλα, ολοκληρη γαλοπουλα δεν εχω φτιαξει

καποιος που δεν μαγειρευει δεν θα κατσει να κανει γαλοπουλα γεμιστη.
Θελει πιο απλες συνταγες,ας πουμε ομολετες με διαφορα υλικα,η καποια καλη σαλτσα για παστα.
Γενικα αυτος που διαβαζει το θρεντ θελει γρηγορα πραγματα.

Πες τα συναδελφε!! :smiley:

οκ λοιπόν

ένα εύκολο πρωϊνό

τοστ αλά μοντε

ΥΛΙΚΑ

ψωμι τοστ
γαλα
1 αυγο ανα 4 φετες τοστ
ζαχαρη
κανελα
βουτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. σε ένα μπολ χτυπάτε το αυγό κ μετά βάζετε γάλα
  2. βουτυρώνετε ενα τηγανι κ το αφηνετε να κάψει λιγο
  3. χαμηλωνετε την φωτια
  4. περνατε την φετα τοστ μεσα απο το μειγμα κ μετά την βαζετε στο τηγανι
  5. οταν κανει κρουστα, την αλλαζετε πλευρα
  6. οταν κανει κ εκει κρουστα την βγαζετε απο την φωτια κ την σερβιρετε με ζαχαρη κ κανελα

καλη βρωση

ok αφού θέλετε εύκολες συνταγές ιδού:
(αλλα και εσείς που θέλετε κάτι πιο εύκολο βάλτε της δικες σας ιδέες…)

Μπιφτέκια με Πατάτες στο Φούρνο
Περιεχόμενα

* 1/4 φλυτζ. λάδι
* αλάτι, πιπέρι
* ½ φλυτζ. γάλα
* 6 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
* 2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου
* 1 αυγό
* ½ κιλό κιμά
* λίγο βούτυρο
* 1 κουταλιά κοφτή ρίγανη
* 1 ντομάτα τριμμένη
* 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
* 1/3 ματσάκι μαϊντανό

[B]

Οδηγίες / Εκτέλεση[/B]

-Βάζετε τον κιμά μέσα σε μία λεκάνη

-Βάζετε την ψίχα του ψωμιού να μουσκέψει μέσα στο γάλα και κατόπιν τη στίβετε και τη βάζετε μέσα στον κιμά.

-Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το λάδι.

-Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε πολύ καλά.

-Αφήνετε τον κιμά 1 ώρα στο ψυγείο

-Ζυμώνετε ξανά το μείγμα και πλάθετε τα μπιφτέκια.

-Βουτυρώνετε ένα ταψί

-Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο ταψί

-Τοποθετείτε τις πατάτες γύρω από τα μπιφτέκια

-Αλατοπιπερώνετε

-Πασπαλίζετε με ρίγανη

-Ρίχνετε μικρά κομμάτια βούτυρο από πάνω

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου

εγω τα μπιφτεκια τα μουλιαζω σε νερο

το γαλα ειναι καλυτερο?

Δοκίμασε και μέλι αντί για ζάχαρη-κανέλλα.:wink:

κ με σοκολάτα θα ειναι καλο

το αποτελεσμα θυμιζει τηγανιτα

αυτά είναι γούστα εμενα και τα δυο μου αρέσουν:D

Και γω το κανω αυτο.
Απλα αντι για ζαχαρη και κανελλα,βαζω τυρι μπιφτεκι μπεικον ντοματα και πιπερια και τυροσαλατα.

ΜΥΞΑ

αποθηκευουμε λιγη ,
την πασπατευουμε με σκετο υγρο και οχι κακαδι,και την φυσαμε για περιπου μισο λεπτο…επειτα ειναι ετοιμη για αμεση καταπωση.κανει καλο και στα λεμά

ρε παπαρδελα γυρνα στο δημοτικο ρε μαλακα

:eek::lol3:

great minds think alike

δεν με δεχονται.