''σκυλίσιοι προβληματισμοί''

Γενικότερα σαν οικογένεια είμαστε πάρα πολύ φιλόζωοι, ‘‘φιλόσκυλοι’’ για την ακρίβεια, και αγαπάμε πάρα πολύ αυτά τα πλάσματα που έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας μας. Έχουμε 4 σκυλιά. Το ένα το έχουμε αγοράσει (όταν ήταν 4 μηνών) από μια οικογένεια που έκτρεφε σκύλους της συγκεκριμένης ράτσας, το άλλο μας το δώσε (δώρησε στην ούσια) μια κυρία της όποιας το σκυλί γέννησε, το τρίτο είναι το παιδί του πρώτου, και το τελευταίο μέλος της οικογένειας το αγοράσαμε από ένα Pet Shop…

O μεγάλος προβληματισμός που μου γεννηθεί τελευταία είναι ο εξής: Τι είναι ηθηκά πιο σωστο??? Να υοθετήσεις ένα αδέσποτο σκυλί, το οποίο ζει στους δρόμους και μπορεί να μην έχει να φάει (βέβαια όλο και κάτι μπορεί να βρίσκει) αλλά το όποιο έχει την ελευθερία του??? Ή να αγοράσεις ένα σκυλί από Pet Shop το οποίο μπορεί να’ χει να φάει αλλά βρίσκεται φυλακισμένο σ’ ένα γυάλινο κλουβί 1Χ1 και όταν σε κοιτάει με αυτό το λυπημένο βλέμμα σε σκλαβώνει???

Όπως φάνηκε σαν οικογένεια είμαστε της δεύτερης τακτικής…Ωστόσο κάποιες φορές σκέφτομαι μήπως η πρώτη τακτική είναι η σωστή, άλλες όμως επιστρέφω στην δεύτερη…

Σου πέρασε ποτέ απ’ το μυαλό ότι το κουτάβι βρίσκεται φυλακισμένο στο κλουβί 1χ1 του πετ σοπ επειδή θα το αγοράσεις εσύ;

Όχι κάθε φορά που περνάω από πετ σοπ αισθάνομαι έτσι…

Οκεη.

δυσκολο “διλλημα” για οσους θα ηθελαν να παρουν εναν σκυλο/γατα…εγω πιστευω το πρωτο ειναι το πιο σωστο,γιατι τουλαχιστον στο πετ σοπ δεν θα πεθανουν απο τη πεινα,και κατα πασα πιθανοτητα θα τα παρει καποιος,ενω αμα καποιο ζωο ειναι αδεσποτο μπορει να πεθανει και απο τη πεινα η απο αλλους κινδυνους

Σωστά τα λες…Συμφωνώ σε αυτό…Απ’ την άλλη όμως και στα Pet Shop υπάρχει τρελή κακομεταχείρηση…Το μόνο ατού είναι το φαι και τίποτε αλλο…απολύτως…και αν το σκυλί το αγοράσει μια κωλοοικογένεια που το μουλικό της απλά ήθελε σκυλί και μετά το κακομεταχειρίζονται και το παραμελούν κι αυτοί???

Eννοείται πως το ηθικά σωστό είναι να υιοθετείς αδέσποτα.
Όπως γράφει και ο Μάνος, τα κλουβιά 1Χ1 στα pet shops υπάρχουν επειδή υπάρχει μία αγορά για σκύλους ράτσας.

Από την άλλη καταλαβαίνω και όσους θέλουν σκύλο ράτσας επειδή τα χαρακτηριστικά τους προσφέρονται για συγκεκριμένες δουλειές και είναι πιό κατάλληλα για να εκπαιδευτούν σε αυτές.

οι διπλανοι μου πηραν ενα pitbull μερικους μηνες πριν,τωρα ειναι 7 μηνων (κουταβακι δηλαδη αλλα τεραστιο),και σαν κουταβακι αυτο γουσταρει να παιζει και δεν θελει να ειναι μονο του,και αυτοι το κλειδωνουν παντα στο μπαλκονι και το παρατανε,και επειδη αυτο κλαει συνεχεια βγαινουν εξω και το πλακωνουν στο ξυλο :frowning:
και αναρωτιεμαι,για ποιο λογο να δωσει 300$ για να το παρει αμα δεν το θελει?δεν υπαρχει μερα να μην τους ακουσω να το βαρανε η να το βριζουν(η βρισια δεν ειναι τπτ μπροστα στα χαστουκια που τρωει)…σκεφτομαι να τους καταγκειλω φιλοζωικη αλλα δεν ξερω αν γινει τπτ

Ρε μαν αυτό ακριβως εννοούσα!!! Αυτούς τους μαλάκες εννοούσα!

Το ίδιο συνέβαινε με τον απέναντι μου όπου πραγματικά ξυπνάγαμε απ’ τα ουρλιαχτα του σκυλιού…Φυσικά η μάνα μου είχε καλέσει τη φιλοζωική

έδιτ: Βέβαια με τα πιτμπουλ αν δεν είσαι αυστηρός θα γίνουν απίστευτα άγρια και μπορεί να φάνε κανέναν και να μπλέξεις (γιατί έτσι είναι απ’ τη φύση τους)…Αλλά ρε φίλο όχι κι έτσι, όχι τέτοια μετάχειρηση…Πηγαινέ το σε έναν εκπαιδευτή στη τελική

ενταξει αλλα καθε μερα να το παρατας μονο του και να βγαινεις στο μπαλκονι μονο και μονο για να του ριξεις ξυλο???και τους ακουω τσαντισμενους κιολλας ρε…γ**ω τη παναγια σου μαλακισμενο(χαστουκι/μπουνια/κλωτσια)…και να εχω ξαπλωσει τωρα εγω και να ακουω το σκυλακι να σφυριζει και να κλαει…[-X

Ρε παρε τη φιλοζωικη

ΠΟ ρε μλκ φρικτό… και είναι αυτό που λες ότι έσκασε και την 300άρα στον μαλάκα τον πετσοπά…

ναι ρε την ρωτησα οταν συναντηθηκαμε μια φορα στο ασανσερ(ειναι μια ξανθια και γαμω τις γκομενες αλλα ΚΑΡΙΟΛΑ) και μου λεει 300 $ το πηρα…να το εβλεπες φιλε πως εκανε οταν ειδε ξενο ανθρωπο,σαν τρελο…το χαιδεψα λιγο και αρχισε να με γλυφει και να με δαγκωνει(σιγα για να παιζει)…και το τραβαει αυτη η βλαμμενη γιατι λεει μπορει να με δαγκωσει δυνατα…

Όταν μεγαλώσει μη το χαιδεύεις και πολύ και σου κόψει κανα χεράκι :stuck_out_tongue:

Πάντως είναι πάρα πολύ σημαντικό μια οικογένεια να το σκέφτεται πάρα μα πάρα πολύ σοβαρά πριν αποκτήσει ένα σκυλί…

ειναι μεγαλο θεμα αυτο, περιμενετε ποστ επικων διαστασεων το βραδυ:)

να πάρεις οπωσδήποτε τη φιλοζωική…αν βλέπεις οτι συμβαίνει κάτι τέτοιο …Καταρχάς είναι κρίμα για το ζωάκι που το επέλεξαν αυτά τα κτήνη κατα δευτερον υπαρχει νόμος (ο 3170 νομίζω) για τα δικαιώματα των ζώων σύμφωνα με τον οποίο τιμωρούνται οσοι τα κακοποιούν …αλλά ακόμη και να μην τιμωρηθούν είναι βασικό να ξέρουν αυτοί οι μαλάκες οτι δεν είναι ανεξέλεγκτοι (είτε ιδιοκτήτες είτε πετσοπάδες)…Γενικά η κουλτούρα των Ελλήνων είναι πολλά χρόνια πίσω και το βλέπω ακόμη και απο τα βλέματα των περαστικών οταν βγάζω τον σκύλο μου βόλτα…Όσο για τα pet shop εκμεταλλέονται σε μεγάλο βαθμό τη μαλακία του καθενός να θέλει να αποκτήσει αξία απο αυτά που κατέχει( στα οποία δυστυχώς συγκαταλέγεται και ο σκύλος ράτσας)…Όταν εκλείψουν οι μεν θέλω να πιστευω πως θα εκλείψουν και τα κολαστήρια των pet shop…
Σου γραφω μερικά τηλέφωνα συλλόγων που πιστευω θα ενδιαφερθούν σε περίπτωση που το σκεφτείς σοβαρα να το καταγγείλεις
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 7226444, 7211666 Αθήνα
ΑΤΤΙΚΟΣ ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 210-3623186 Αθήνα
ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 6977411265 Ηλιούπολη(πολύ ενεργός σύλλογος θα σου πούν αναλυτικά τί να κάνεις)

Mράβο λούνατικ που έγραψες τα τηλέφωνα:wink:

επίσης έκκληση προς mods:

όπως είναι αναμενόμενο στο τόπικ αυτό θα αναφερθεί πολύ η σαφώς κατακριτέα κακοποιήση σκύλων…Παρ’ όλα αυτά δεν θα’ θελα να κλειδωθεί το θρεντ ούτε να ενοποιηθεί με το ‘‘κακοποίηση ζώων’’, γιατί κύριως άξονας του θέματος είναι το δήλειμα που θέτω στην αρχή, ενώ πρόκειται να αναφέρω κι άλλους προβληματισμούς μου σχετικά με τα σκυλιά και κυρίως τη συμπεριφόρα του ανθρώπου απέναντι τους

γαμημενα κοπροσκυλα βρομιζουν την πολη. απο οπου και να περασεις σκατα πατας. δεν μπορουν να τα καθαρισουν ολα να ησυχασουμε?

Για μένα σχεδόν δεν υπάρχει δίλημμα. Αδέσποτο. Το ρατσάτο κουτάβι του πετ σοπ κάποιος θα το πάρει αργά ή γρήγορα. Αρκεί να σκεφτείς (και συγγνώμη που το κάνω hardcore το ποστ) τα ‘θύματα’ στους δρόμους. Έχω κοντέψει να τρακάρω βλέποντας roadkill (υπάρχει λέξη στα ελληνικά?:-k) στην Εθνική και όχι μόνο.
Και εγώ σκυλόφιλη είμαι, και μάλιστα από σπόντα, πήραμε πριν 3 χρόνια τρία κουτάβια από το δρόμο και κρατήσαμε το ένα.

'Οσο για τις φιλοζωικές μακάρι να κάνω λάθος αλλά δε νομίζω ότι μπορείς όντως να βγάλεις άκρη στο ελλάντα με αυτά τα θέματα. Η νομοθεσία εφαρμόζεται? Χλωμό μου φαίνεται… Δεν υπάρχει νοοτροπία, να έχει γίνει δηλαδή τρόπος ζωής. Εγώ από αυτά που βλέπω το 80% έχει το σκύλο του σε μπαλκόνι και ρίχνει νερά όποτε κατουρήσει ξέρω γω. Και θα μου πεις δεν έχουμε πάρκα οκ, δεν είμαστε Γερμανία. Βγάλτο το ζωντανό έξω, έστω στην άσφαλτο να μυρίσει λίγο. Πήγαινε το το σαβ/κο σε μια παραλία το χειμώνα να τρέξει που δεν υπάρχει ψυχή.
Μεγάααααλο θέμα… και εκνευρίζομαι… :stuck_out_tongue:

+άπειρο, sorry δεν το είχα διαβάσει προσεκτικά το ποστ σου