Πώς προφέρεται γαμώ;;;

Χμ, και σε κομμάτια τους, αλλά και οι ίδιοι στη συναυλία τους Έιθιιστ το λέγανε.

Τον Yngwie κι εγώ Ίνγκβεϊ νόμιζα ότι το φωνάζεις.

Τους Sunn O))) είναι μαλακία που τους λένε Σαν, αλλά έτσι είναι το σωστό, ναι. Εγώ πάντος Σανό τους λέω για να καταλαβαινόμαστε.

Τον Apollyon τον έλεγα Απολάιον, αλλά μου είπανε ότι Απόλιον προφέρεται. Καμιά πιο σίγουρη άποψη;

Επίσης το Vicotnik το διάβαζα Βίκοτνικ, αλλά Βικότνικ πρέπει να ΄ναι το σωστό.

Simen Hestnaes; Σίμεν Χεστνάες; Ή κάπως αλλιώς;

Naer Mataron; Νάερ Μάταρον; Νάερ Ματάρον;

Πολλοί τους Arch Enemy τους λένε Αρκ. Αρτς δεν είναι το σωστό;

Jarboe; Τζάρμποου;

Jordan Rudess; Ρουντς; Ρούντες;

John Myung; Μιγιούνγκ; Μαϊγιούνγκ;

SunnO))) ένας τσέχος πέρσι τους έλεγε “Σούνοο” που είναι μακράν το πιο ίβολ απ’όλα.

Ο Rudess προφέρεται όπως και τα Godess, Ruthless. “ρούντες”.

Ο Myung μάλλον Μιούνγκ πρέπει να προφέρεται.

Ο Chuck ήταν Σούλντινερ, Σκούλντινερ, Σκάλντινερ ή Σάλντινερ?

εγώ τόσα χρόνια για Σκάλντινερ τον έκοβα πάντως. Αλλά ήρθε εκείνη η ρημάδα εκπομπή του τι βι γουα, προ λίγων εβδομάδων και άκουσα τα χείλια του Χακου του γλυκούλη - συνοδευόμενου μετα προικισμένης νεαρής δεσποινίδος - να τον προσφωνούν ως Σούλντινερ.

Σούλντινερ είναι :smiley: Το έλεγε η μάνα του στο Empty Words κάπου…

Σούλντινερ. Το έχω ακούσει και από συνέντευξη με τον Chuck στο Youtube.

Οι SunnO))) oυτε κανονικο ονομα δεν μπορουν να εχουν ? :stuck_out_tongue:
Leper μην το ψαχνεις με τα Νορβηγικα ονοματα.
Το ulf διαβαζεται λες και το u εχει umlaut.Οποτε μην δενεις τσαμπα την γλωσσα σου!

Για τους Atheist, δεν είναι ούτε Α-λφα, ούτε Ε-ψιλον. Είναι κάτι ενδιάμεσο. Ξεκινάς με Ε και τελιώνεις με Α για να πετύχεις το σωστό. Γενικά έτσι πάει σε όλες τις λέξεις.

Ο φίλος μας Sculdiner, το c έχει μια δώσει Κάππα, και το u, έχει μια δώσει όμικρον και μια δώση άλφα. Τώρα θα μου πείς, αμα μπορούσαμε να μιλάμε έτσι θα είχαμε Εγγλέζικη προφορα, ναι το ξέρω, απλά λέω, καθαρά Α, ΟΥ, Ε, Κ, δεν υπάρχουν…

Γιαυτο και ο Darren είπε οτι είμαστε ο μοναδικός λαός που μπορεί και προφέρει σωστα το όνομά τους, Ανάθεμα !!!

ε αυτό έλλειπε.

Ελληνική λέξη είναι το ανάθεμα.

Ανάθεμα τονίζεται? Εγώ τόσο καιρό τους έλεγα Αναθέμα… :-s

Aνάθεμα ρε.Eιπαμε.
Μέηχεμ ή Μέηεμ ?

Ανάθεμα είναι…νταξ
και το άλλο Μέηχεμ ξέρω εγώ…

Now playing: Amorphis - Course Of Fate
via FoxyTunes

Ανάθεμα είναι, όπως και Άμορφης, όχι Αμόρφης !

Mayhem, εγώ θα το έλεγα Μ-αΕ-ιχΕΜ.

Εγώ επιμένω πως είναι αναθέμα.

πλάκα κάνω ρε παιδιά, jeez… :stuck_out_tongue:

Για τον πρώτο το έχω ακούσει και Ρούντες και Ράντες, είναι από αυτά που πρέπει να ρωτήσεις τον ίδιο πως το διαβάζει… #-o

Ο δεύτερος είναι σίγουρα Μαϊάνγκ.

Εγώ πάντως ως τώρα τους έλεγα Ρούντες και Μιούνγκ. (αυτή τη φορά δεν κάνω πλάκα :p)

Ένας λόγος για τον οποίο άμα ποτέ τους χαιρετούσαμε θα τους αποκαλούσαμε με τα μικρά τους! (“χελόου τζον!”) :lol:

Τους amorphis άλλοι τους λένε άμορφις και άλλοι αμόρφις, νομίζω το 2ο είναι το σωστό. Τους Ιsis (άισις) τους έχω ακούσει και ίσις. :roll: Οι Atreyou προφέρονται σίγουτα “ατρέγιου” καθώς έχουν πάρει το όνομα τους από τον ομώνυμο χαρακτήρα στην “ιστορία χωρίς τέλος”.

και το amorphis και το isis είναι ελληνικές λέξεις. (οκ, αστερίσκος στο δεύτερο, ψείρες!)

στα ελληνικά η προφορά είναι “άμορφις” και “ίσις”

στα αγγλικά όμως είναι “αμόρφις” και “άισις”

Ρούντες και Μάιανγκ λέγονται (ο τόνος στο πρώτο α στον Myung)

(απάντηση και στον λέπερ τζίζας αυτό)

Ναι ωραία συμφωνω, αλλά, τις Ελληνικές λέξεις θα τις λέμε όπως είναι στα Ελληνικά, όπως τις λέει η κάθε μπάντα, ή Αγγλικά με Ελληνική προφορά ; Αποφασίστε !!

Τελός πάντων όπως και να έχει, άμα δεν φύγει το παχυ, Ε,Α,ΟΥ,Κ Η, δεν βγαίνει άκρη.