Ελληνικο κοινο - τι μας κανει να ξεχωριζουμε?

Εβλεπα προχθες βιντεο απο συναυλιες ξενων συγκροτηματων στην Ελλαδα ( την συναυλια των Metallica το 2007, και των Black Sabbath το 2005 ) στο youtube και σκεφτομαι : Τι ειναι αυτο που κανει τους Ελληνες να ξεχωριζουν σαν κοινο, σε σχεση με αλλες χωρες ? Ειναι το μεσογειακο ταμπεραμεντο που εχουμε σαν λαος ? Το παθος και η αγαπη που δειχνουμε για τη μουσικη και το εκαστωτε συγκροτημα ? Για παραδειγμα ( αυτα τα δυο συγκροτηματα μου ηρθαν στο μυαλο τωρα ) οι Iron Maiden και οι Paradise Lost τυγχαινουν ιδιαιτερης μεταχειρισης απο τους Ελληνες μεταλλαδες και οχι μονο. Ετσι ειπα να φτιαξω αυτο το thread για να δω και τις αποψεις σας σε αυτο το θεμα :slight_smile:

μυθος.

απο τους μεγαλυτερους δηλαδη.

σωστά, απλά κάνουμε έτσι μόνο και μόνο γιατί τουλάχιστον μέχρι το 2007 κάναμε αμην για να δούμε καμιά μπάντα live…


Now playing: Depressive Age - Sports Yells
via FoxyTunes

η ορθογραφία μας :stuck_out_tongue:

Τίποτα.

Απλώς παλαιότερα δε βλέπαμε πολλές συναυλίες και είμασταν πιο εκδηλωτικοί.
Πλέον, με όλο και περισσότερα ονόματα να έρχονται, έχουμε “χαλαρώσει”.

Το κόλλημα με τους Maiden και τους Lost είναι απαράδεκτο (ως κοινό), γιατί δείχνει έλλειψη διάθεσης να ψαχτούμε με περισσότερα ακούσματα, με αποτέλεσμα οι περισσότερες -και μικρότερες- συναυλίες να πηγαίνουν άπατες.

Edit. dude :slight_smile:

Το πανηλιθιο “γουιγουοντμορ” ισως.

Τωρα για το “καλυτεροι στο κοσμο”,απλα δειτε βιντεακια απο lives σε Αργεντινοβραζιλιες.

Οι οποίοι είναι στη κατάσταση που ήμασταν αρχές '90. Κύκλος είναι και γυρίζει. Ειπώθηκε και πριν.

τιποτα

το οτι οι ξενοι εχουν σιχαθει να βλεπουν τοοοοοοοοοσες φορες live τα αγαπημενα τους συγροτηματα ενω εδω ερχονται μια φορα στα 10 χρονια…δηλαδη…το ιδιο θα αντιδρουσα σαν κοινο αν ζουσα στο αμέρικα και ειχα δει slayer 20 φορες και το ιδιο μια που ειδα (ηλικιακα γαρ) το 2005?

Ξεχωριζουμε γιατι εχουμε τον κλασικο μαλακα Ελληνα να σπαει τα νευρα των γυρω του με οποιον τροπο μπορει

-Eιμαστε τρελα κολλημενοι σε αρκετες μπαντες
-Κανουμε πιτ απο acdc μεχρι active member
-H προφορα μας στα αγγλικα
-Οι Scorpions

Μεχρι στιγμης δυο φορες εχω νιωσει οτι το ελληνικο κοινο ξεχωρισε σε λαιβ που εχω παει…

  1. Municipal Waste (τζαμπα εφαγε το ξυλο ο Ραιαν?:p:p)
  2. Exodus (με τα μελη της μπαντας να κοιτανε σαν τρελοι τους τυπους που προσπαθουσαν με τις ωρες να ανεβουν στην σκηνη και τους σεκιουριταδες να τους πετανε χαλαρα κατω)

Το point ειναι οτι οσοι δεν εχουμε την χαρα να παμε σε καμια χωρα του εξωτερικου να δουμε την μπαντα που μας ενδιαφερει, την περιμενουμε στην χωρα μας. Οσο περναν τα χρονια κ αυτοι μας γραφουν, τοσο εμεις φτιαχνομαστε για την επομενη χρονια…κ οταν ερθει εκεινη η αγια στιγμη να τους δουμε στην Ελλαδα, την στιγμη του live βγαζουμε ολα αυτα που ειχαμε μαζεψει τον καιρο που τους περιμεναμε. Απλα σκεφτειτε να βλεπαμε τα ιδια μεγαλα ονοματα καθε χρονο οπως γινεται στις περισσοτερες χωρες του εξωτερικου…θα ειχαμε ξενερωσει κ βαρεθει!

Αλλα απο την αλλη γιατι πιστευω πως οσες φορες κ να δουμε AC/DC , λεω εγω τωρα, θα ειναι σαν να τους βλεπουμε πρωτη φορα; :-k :-k

Ε οχι δα.Οι Maiden πχ που ειναι κι ευρωπαικη μπαντα στα γρηγορα που τσεκαρα μια,πηγαν Βραζιλια κατι χρονια πριν ερθουν σε μας πρωτη φορα:-k

Και γενικα τα south american tours(aka Αργεντινη,Βραζιλια στανταρ) δινουν και παιρνουν(και φανταζομαι ειδικα με τις αμερικανικες μπαντες θα γινοταν απο…καταβολης metal αυτο:p)ενω στα αντιστοιχα ευρωπαικα τις περισσοτερες φορες ειμαστε στην απ’εξω(τωρα τα τελευταια χρονια εχουμε μπει κι εμεις στο χαρτη δηλαδη).

Anyway,on topic:αν δειτε πικς απο συναυλια μεγαλου συγκροτηματος και μετρησετε περισσοτερα κινητα-ψηφιακες απο κεφαλια,ε τοτε ειναι σιγουρα live in Greece.Το χουμε ψιλογαμησει το θεμα εκει.Και να λεγες οτι τραβαμε και κανα βιντεο της προκοπης να πεις οκ…αλλα μπαινεις youtube και τα 9/10 εχουν ηχο βζζζζζζμπγκρρρρρρρφσσσσσσ και αναλογη εικονα.

Μαλλον ειναι το θεμα εφε στη γκομενα ή στον φιλο για να δειξουμε οτι πηγαμε σε μια συναυλια κ εμεις ρε παιδι μ…

καλα αυτο με τα κινητα ειναι λιγο μπουρδα…οχι τιποτα αλλο αλλα νομιζω οτι χανεις στιγμες απο το λαηβ…δεν το ευχαριστιεσαι ρε παιδι μου…

θα διαφωνησω

μαρεσει απο καθε λαηβ που πηγαινω να εχω εικονες/βιντεο.

Και ενα μηνα μετα ξερωγω, δεν θυμασαι με λεπτομερια πως ηταν, τα βιντεο (τα δικα σου παντα) μενουν.

Καλύτερη “φωτογραφική μηχανή” από τον εγκέφαλο δεν υπάρχει.

Μηχανή κουβαλάω σε ορισμένα λαιβ, ανάλογα με το πόσο δεμένος είμαι με τη μπάντα. Συνήθως φώτος τραβάω στα support:p

Βάλτε και τους Ιάπωνας, πσσσσ, στους ξεχωριστούς:!:
Είτε στους Arch Enemy, είτε στους Judas Priestαυτοί με τα κουστουμάκια τους , τις γραβάτες τους, τα φράγκα τους, γιατί και δίσκους και εισιτήρια τα αγοράζουν πολύ ακριβότερα και με το χαμογελό τους, και με την metal πίστη τους που την κρατούν πολύ ψηλά:!:
Γιατί τόσα live cd+dvd έχουν βγει απ’εκεί;ί:):!:

Nομίζω ότι η συμπεριφορά απέναντι στα support group είναι ιδιαίτερη, ξεχωριστή. Δείχνει πολιτισμό και σεβασμό στην προσπάθεια της μπάντας…

ειρωνευεσαι, ετσι?
αν ναι, μαζι σου.