Ψάξιμο στη μουσική

Οκ, εύκολα αντιλαμβάνεστε γιατί ανοίγει αυτό το τόπικ.

Σκοπός του δεν είναι να βγάλει πόρισμα, απλά ελάτε να διερευνήσουμε μερικές τάσεις. Κυρίως να απαντήσουν όσοι ψήφισαν ότι συμφωνούν με το θέμα του τόπικ “γυναίκες και μουσική”, ας έρθουν εδώ να πουν τη γνώμη τους, αλλά και οι υπόλοιποι.

-Πως πρέπει να ψάχνεται σωστά κάποιος με τη μουσική κατά τη γνώμη σας?
-Πόσα και ποια από τα πράγματα του πολ κάνετε? Προφανώς και οι ερωτήσεις είναι απλά είναι ενδεικτικές του πως ψάνεται κάποιος σε αυτά που του αρέσουν και δεν είναι μόνο αυτοί οι τρόποι. Τι άλλο κάνετε σε αυτή την καυτευθυνση?
-Γιατί κάποιος θεωρεί σημαντικό το ψάξιμο ή όχι.

Ξεκαθαρισμένο βέβαια ότι δεν έχουν όλοι την (οικονομική) δυνατότητα να την ψάξουν στον ίδιο βαθμό. Αλλά έχουν σε ένα ελάχιστο.

Κτλ.

Βασικά δεν είδα ότι μπορούμε να ψηφίσουμε παραπάνω από 1 φορά, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο.

Λοιπόν πολλές φορές πηγαίνω σε μπάντες που μόλις πριν μια βδομάδα ανακάλυψα,ή που δεν τις ξέρω καν, απλά και μόνο για να δω πως είναι live, και να ενισχύσω λίγο.

Επίσης μπορεί να μην αγοράζω πολλά cd , αλλά τα δίνω στις συναυλίες και έτσι συνεισφέρω και εγώ κάτι στο συγκρότημα.

ο καθένας έχει την έννοια της συνεισφοράς διαφορετικά, και φυσικά όπως είπες και καλά έκανες, ανάλογα τα χρήματα που έχει.

Επίσης έχω αγοράσει ορισμένα cd επειδή απλά και μόνο που είπαν ότι είναι καλά.Παράδειγμα το Blood Mountain, όπου ο κολλητός μου είπε, πήγαινε και αγόρασε αυτό το album, μετράει άσχημα…


Now playing: Slipknot - Psychosocial
via FoxyTunes

To μόνο από τα παραπάνω που βρίσκω θεμιτό να κάνει κανείς συνειδητά είναι να πηγαίνει σε underground/DIY συναυλίες για να στηρίξει τη φάση. Και αυτό πάλι όχι απαραίτητα.

Εγώ αν άνοιγα θέμα σχετικά με το ψάξιμο στη μουσική θα μίλαγα για τα αξιοθρήνητα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ανάλογα με το πόσο ψαγμένοι είναι (μιλάμε για την πραγματική ζωή όχι για ένα μουσικό φόρουμ) και τον απίστευτο δηθενισμό που επικρατεί.

Όχι ότι με ενοχλούν, απλά έτσι κουβέντα να γίνεται.

Επέτρεψέ μου Γουεντ Γουαμ να απαντήσω έτσι:

Ακούω παραπάνω από 2-3 διαφορετικά είδη μουσικής και δεν αυτοχαρακτηρίζομαι ως ακροατής ενός είδους
Δεν θα το λεγα.
Πηγαίνω σε συναυλία χωρίς να ξέρω καλά το συγκρότημα
Αν έχει καλή τιμή ναι.
Αγοράζω δίσκους με τη μίνιμουμ πληροφόρηση/χωρίς να τους έχω ακούσει πρώτα
Ολο και πιο σπάνια τελευταία, χωρίς να έχω κόψει αυτή την τάση.
Στηρίζω ανεξάρτητους/ερασιτέχνες καλλιτέχνες και ανεξάρτητες δισκογραφικές
Αν μ’αρέσει θα το πάρω.
Πηγαίνω τακτικά ή έχω πάει σε D.I.Y./αυτοχρηματοδοτούμενες/αυτοοργανωμένες συναυλίες.
Καθόλου.
Πηγαίνω σε μία τουλάχιστον συναυλία το μήνα underground ελληνικών σχημάτων.
Μια - δυο τον χρόνο θα λεγα.
Αγοράζω δίσκο μετά τη συναυλία για να στηρίξω τον καλλιτέχνη
Ναι
Αρνούμαι να μπω δωρεάν σε συναυλία εφόσον έχω την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξω τη στάση μου.
Ναι
Μπουκοτάρω συναυλίες ακριβές ή απαράδεκτες κι ας πρόκειται για αγαπημένους καλλιτέχνες.
Εχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι από δω και πέρα θα συμβεί.

  1. Δεν νομίζω να υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος. Ειδικά όταν ξεκινάς μπορεί οι αφορμές για να ψαχτείς να είναι οι πιο άσχετες Εγώ ξεκίνησα να ακούω Metallica στα 10 μου επειδή μου φαίνονταν ΟΥΑΟΥ! που είχαν βρισιές στους στίχους τους. Μετά κόλλησα και με τη μουσική. Άκουσα Offspring γιατί “άκουγε όλη η τάξη” και έπρεπε να ξέρουμε το Self Esteem στα πάρτυ. Μετά δεν ψάχτηκα σχεδόν καθόλου για πολλά χρόνια, προσπάθησα να ακούσω ελληνικά ελαφρολαϊκά λόγω γκόμενας που ήθελα, έκανα το “αγροτικό” μου στο χώρο του έντεχνου/ελληνικού ροκ (και μου έμειναν μερικά καλά πράγματα) και απλά ένα καλοκαίρι μου τη βάρεσε και πήρα ένα Hammer έτσι να δω τι μπορεί να λέει. Είχε το αφιέρωμα στα 90’ς και εκεί άρχισε το ταξίδι…

Από τότε μου έβγαινε εντελώς φυσικά να βαριέμαι να ακούω είτε τις ίδιες μπάντες είτε τα ίδια υποείδη όλη την ώρα και πάντα έψαχνα κάτι διαφορετικό. Κατά καιρούς επιστρέφω στα παλιά και δεν έχω αποκυρήξει σχεδόν τίποτα από αυτά που άκουσα κατά καιρούς.

  1. Από το poll θα έλεγα ότι αυτά που δεν κάνω (αν και θα ήθελα) είναι να παραβρίσκομαι σε συναυλίες ελληνικών συγκροτημάτων, DIY ή μη. Ένας τρόπος ψαξίματος που με έχει βοηθήσει είναι να ανοίγω το metal-archives στη σελίδα μιας μπάντας που μου αρέσει και να κλικάρω στα λινκς για τις άλλες μπάντες που συμμετέχουν τα μέλη της. Μετά MySpace κ.ο.κ.

  2. Το ψάξιμο είναι σημαντικό γιατί δείχνει διάθεση για να γνωρίσεις καινούρια πράγματα και νέες εμπειρίες. Δεν είναι απραίτητο όμως να γίνεται στη μουσική. Νομίζω όμως ότι αν η μουσική παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή σου, σου βγαίνει αυθόρμητα μια ανάγκη να ανακαλύψεις νέα ακούσματα.

Οι επιλογές του πολλ είναι ωραίες και λίγο πολύ συνοψίζουν αυτό που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως “ενεργητική στάση απέναντι στην μουσική και θέληση να ψάχνεσαι”. Ωστόσο δε χρειάζεται κάποιος να κάνει όλα τα παραπάνω, κάποια απο αυτά έστω επαρκούν για να πούμε πως “το ψάχνει”. Θα έλεγα μάλιστα πως είναι ελάχιστοι εκείνοι που ενδεχομένως θα πληρούσαν όλες τις επιλογές του poll (σεβαστοί ωστόσο πέρα για πέρα).

*Εξαίρεση η επιλογή “αγοράζω δίσκους με τη μίνιμουμ πληροφόρηση”, που δε φανερώνει απαίτητα ψάξιμο, αλλά συχνά αυθορμητισμό, έλλειψη γνώσεων - πάω σ’ένα κατάστημα και παίρνω έναν δίσκο μόνο απο το εξώφυλλο πχ - και άλλες φορές οπαδισμό: αγοράζω τον δίσκο του αγαπημένου μου συγκροτήματος απλά και μόνο γιατί είναι το αγαπημένο μου.

Το ψάξιμο γενικά είναι μια ατελείωτη διαδικασία. Ακόμα και η λέξη “ψαγμένος” είναι παραπλανητική. Φανερώνει μια κατάληξη, ένα τέλος, σε κάτι που δεν γίνεται να τελειώσει.

Επίσης δε πρέπει να λησμονούμε τη σχέση του ψαξίματος με την σχετική οικονομική άνεση. Υπάρχει ευτυχώς και το ίντερνετ που μας βοηθάει σ’ αυτό, αλλά γενικά, αν θέλει κάποιος να πηγαίνει σε πολλά λάιβ, να αγοράζει και άλμπουμ και όλα, χρειάζεται και να κάνει κάποια κουμάντα στα οικονομικά του.

Τέλος, να προσθέσω μια έξτρα, αλλά πολύ σημαντική για μένα επιλογή που θα μπορούσε να υπάρχει στο poll. Πολύ απλά, αυτό που κάνουμε όλοι. Το να συζητάμε και να γράφουμε για μπάντες στο ίντερνετ! :slight_smile: Πόσος και πόσος κόσμος τις μαθαίνει μ’ αυτόν τον τρόπο. Το ίντερνετ είναι τεράστια δύναμη στην εποχή μας, και η συμμετοχή στην πληροφόρηση που σου παρέχει για μένα είναι απο τα ωραιότερα και σημαντικότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. 8)

Χμμμ… Ωραιο τοπικ! Εγω απο ολες τις παραπανω επιλογες ψηφισα:

  1. Ακούω παραπάνω από 2-3 διαφορετικά είδη μουσικής και δεν αυτοχαρακτηρίζομαι ως ακροατής ενός είδους.

Οκ, κατα βαση και κατα ενα τεραστιο ποσοστο ακουω πραγματα που σχετιζονται με την ροκ και μεταλ σκηνη. Παρολα αυτα, παντα με ενδιεφερε να ψαχνω και να ακουω καινουρια και διαφορετικα πραγματα. Γιατι πιστευω οτι σχεδον ολα τα ειδη μουσικης (ακομα και αν δεν τα εχω ακουσει ολα) εχουν να σου προσφερουν κατι ειτε σε ελαχιστο ειτε σε πολυ μεγαλο βαθμο.

  1. Πηγαίνω σε συναυλία χωρίς να ξέρω καλά το συγκρότημα

Αν και εχω παει σε συναυλιες μετρημενες στα δαχτυλα ενος χεριου και δεν εχω πραξει ακομα το παραπανω, ειμαι απολυτα θετικος σε αυτο. Απλα δυσκολα βρισκω παρεα να παω σε μια συναυλια και ακομα πιο δυσκολα βρισκω παρεα να παω σε συναυλια που ειναι ψιλοαγνωστο το group ή δεν το εχω ακουσει αρκετα. Παραυτα, σε λιγο καιρο που θα καταφερω και εγω να πηγαινω και μονος σε lives ειμαι σιγουρος πως θα δω πολλα ονοματα που δεν εχω εξετασει ιδιαιτερα

3)Αρνούμαι να μπω δωρεάν σε συναυλία εφόσον έχω την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξω τη στάση μου.

Εννοειται νομιζω αυτο. Ακομα και αν ειναι/μου φαινεται ακριβο το εισιτηριο, εφοσον μου αρεσει η μπαντα και μπορω να τα σκασω δεν υπαρχει περιπτωση να μπω τζαμπα. Και αν δεν εχω τα χρηματα και θελω να παω πολυ σε μια συναυλια, θα το παλεψω πολυ ωστε να βρω τα χρηματα…

Τωρα γιατι θεωρω σημαντικο το ψαξιμο το εχω ηδη απαντησει. Επισης δεν θεωρω οτι υπαρχει συγκεκριμενος τροπος ψαξιματος. Δηλαδη εγω τρελενομαι να ψαχνομαι μεσω ιντερνετ αλλα ενας αλλος μπορει να θελει να αγοραζει CD απο καλλιτεχνες που δεν γνωριζει. Υποκειμενικο αυτο το θεμα δηλαδη.

Ωραίος ο Σκούρτζος, κλέβω την ιδέα του

Ακούω παραπάνω από 2-3 διαφορετικά είδη μουσικής και δεν αυτοχαρακτηρίζομαι ως ακροατής ενός είδους
Είναι αδύνατο μετρήσω τα είδη που ακούω. Δεν ξέρω κανένα άριστα, ξέρω αρκετά εξ αυτών ικανοποιητικά για να μπορώ να τα χαίρομαι και να εντοπίζω κάπως πιο εύκολα τους δίσκους που θα μου αρέσουν

Πηγαίνω σε συναυλία χωρίς να ξέρω καλά το συγκρότημα
Πολλές φορές το μετάνιωσα, το συνεχίζω όμως μέχρι σήμερα
Αγοράζω δίσκους με τη μίνιμουμ πληροφόρηση/χωρίς να τους έχω ακούσει πρώτα
Ακόμη περισσότερες φορές το μετάνιωσα. Ακόμη συνεχίζω. Δεν πάω καλά…
Στηρίζω ανεξάρτητους/ερασιτέχνες καλλιτέχνες και ανεξάρτητες δισκογραφικές
Όταν κάτι μου αρέσει και είναι ανεξάρτητο, χαίρομαι διπλά να τον στηρίξω
Πηγαίνω τακτικά ή έχω πάει σε D.I.Y./αυτοχρηματοδοτούμενες/αυτοοργανωμένες συναυλίες.
Δεν έχει τύχει να πάω ποτέ μου. Δε το έψαξα ποτέ (σε φάση να πω “ας πάω σήμερα σε μια DIY”) και ούτε μου προτάθηκε ποτέ να ακολουθήσω για παρέα

Πηγαίνω σε μία τουλάχιστον συναυλία το μήνα underground ελληνικών σχημάτων.
2 φορές στη ζωή μου, για αυτό και δε το ψήφισα
Αγοράζω δίσκο μετά τη συναυλία για να στηρίξω τον καλλιτέχνη
Αν δε μπορώ να τον βρω σε δισκάδικο πολύ φτηνότερα, τότε αγοράζω το δίσκο
Αρνούμαι να μπω δωρεάν σε συναυλία εφόσον έχω την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξω τη στάση μου.
Η πρόσκληση μετράει; Αν μιλάμε για “τζαμπατζής”/“ντου”/κλπ τότε προτιμώ 1000 φορές να πλερώκω. Αν έχω πρόσκληση, μπαίνω με πρόσκληση
Μπουκοτάρω συναυλίες ακριβές ή απαράδεκτες κι ας πρόκειται για αγαπημένους καλλιτέχνες.
Είμαι της άποψης να πηγαίνω σε όλους μου τους αγαπημένους καλλιτέχνες (που δεν είναι η τιμή πάνω από τις δυνατότητες μου) γιατί ο σκοπός μου είναι να είναι κερδοφόρα η εμφάνιση τους και να έρθουν ξανά από καλύτερο διοργανωτή (και προφανώς να περάσω κι εγώ καλά, μιας και μετά από πολύ καλές συναυλίες ΠΟΤΕ δε σκέφτηκα 2η φορά τα λεφτά που έδωσα). Πάντως, το να μποϋκοτάρεις συγκεκριμένες εταιρείες δίχως να στηρίζεις εμπράκτως αυτές που γουστάρεις (π.χ. πηγαίνοντας σε συναυλίες τους που δε σε ενδιαφέρουν ή λέγοντας δημόσια τα καλά λόγια για αυτές), δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Στο τέλος θα κλείσουν και οι δύο και σίγουρα δε θα βλέπεις τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες το ίδιο συχνά.

Ας τα απαντησω κατω απο τις αντιστοιχες προτασεις.

Ακούω παραπάνω από 2-3 διαφορετικά είδη μουσικής και δεν αυτοχαρακτηρίζομαι ως ακροατής ενός είδους

  • Ε νομιζω οτι το κανω αυτο.
    Πηγαίνω σε συναυλία χωρίς να ξέρω καλά το συγκρότημα
  • Δυσκολα.Ειδικα εδω που δεν εχει και πολλα λαηβ ετσι και αλλιως.
    Αγοράζω δίσκους με τη μίνιμουμ πληροφόρηση/χωρίς να τους έχω ακούσει πρώτα
  • Ανετα.Ακομα το κανω και αρκετα συχνα κιολας.
    Στηρίζω ανεξάρτητους/ερασιτέχνες καλλιτέχνες και ανεξάρτητες δισκογραφικές
  • Αν μ’αρεσει ο δισκος γιατι οχι ?
    Πηγαίνω τακτικά ή έχω πάει σε D.I.Y./αυτοχρηματοδοτούμενες/αυτοοργανωμένες συναυλίες.
  • Οσο μπορω και αν το μαθω εγκαιρως φυσικα.Οχι πολλες ομως.
    Πηγαίνω σε μία τουλάχιστον συναυλία το μήνα underground ελληνικών σχημάτων.
  • Δεν γινονται τοσες εδω,αν και κατι ψηνεται.
    Αγοράζω δίσκο μετά τη συναυλία για να στηρίξω τον καλλιτέχνη
  • Αρκετα συχνα.
    Αρνούμαι να μπω δωρεάν σε συναυλία εφόσον έχω την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξω τη στάση μου.
  • Το κανω μονο οταν προκειται για ακριβο εισητηριο.
    Μπουκοτάρω συναυλίες ακριβές ή απαράδεκτες κι ας πρόκειται για αγαπημένους καλλιτέχνες.
  • Εχω χασει αρκετα λαηβ ετσι.

Θελω επιλογη:

“Μιλαω πλεον λιγοτερο για μπαλα και περισσοτερο για μουσικη και ο κοσμος μου ειναι καλυτερος”

α, και εχουμε φαινεται αρκετα διαφορετικο ορισμο του ψαξιματος φαινεται, μιας που η λεξη ιντερνετ δεν ειναι πουθενα.

lol, srsly?

Θα απαντησω κι εγω ετσι μιας και μπορω να ψηφισω μονο μια επιλογη αλλα συμφωνω με περισσοτερες απο μια.

Ακούω παραπάνω από 2-3 διαφορετικά είδη μουσικής και δεν αυτοχαρακτηρίζομαι ως ακροατής ενός είδους
Αν και γενικα αυτοχαρακτηριζομαι μεταλλας γιατι ειναι το αγαπημενο μου ειδος μουσικης, ακουω πολλα διαφορετικα ειδη, οπως funk, jazz, κλασσικη (αν και δεν ψαχνομαι τοσο πολυ σε αυτα. Αν μάρεσει κατι θα το ακουσω ανεξαρτητα απο το σε ποια κατηγορια ανηκει.

Πηγαίνω σε συναυλία χωρίς να ξέρω καλά το συγκρότημα
Αν η τιμη μου το επιτρεπει και εχω ακουσει καλες κριτικες η πιστευω οτι δεν θα χασω που θα παω, ναι.

Αγοράζω δίσκους με τη μίνιμουμ πληροφόρηση/χωρίς να τους έχω ακούσει πρώτα
Συνηθως αγοραζω δισκους με αυτο τον τροπο οταν μου τους συστηνουν φιλοι. Αλλιως σε γενικες γραμμες κατεβαζω κομματια απο το ιντερνετ ΑΛΛΑ αν μου αρεσει η μουσικη, αγοραζω και τα οριτζιναλ και γιατι μ’αρεσει να τα εχω και για ενισχυση της μπαντας.

Στηρίζω ανεξάρτητους/ερασιτέχνες καλλιτέχνες και ανεξάρτητες δισκογραφικές
Αν μ’αρέσουν ναι

Πηγαίνω τακτικά ή έχω πάει σε D.I.Y./αυτοχρηματοδοτούμενες/αυτοοργανωμένες συναυλίες.
Δε θα το ελεγα.

Πηγαίνω σε μία τουλάχιστον συναυλία το μήνα underground ελληνικών σχημάτων.
Οχι τοσο συχνα αλλα αν μου δωθει η αυκαιρια και εχω και παρεουλα θα παω.

Αγοράζω δίσκο μετά τη συναυλία για να στηρίξω τον καλλιτέχνη
Ναι

Αρνούμαι να μπω δωρεάν σε συναυλία εφόσον έχω την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξω τη στάση μου.
Ναι

Μπουκοτάρω συναυλίες ακριβές ή απαράδεκτες κι ας πρόκειται για αγαπημένους καλλιτέχνες.
Χμμ συνηθως ναι αλλα υπαρχουν και μερικες εξαιρεσεις που ηθελα πολυ να παω και τελικα τα εδωσα τα λεφτα.

Σίριουσλυ.:!:

Προφανώς και δεν έχουμε διαφορετικό ορισμό του ψαξίματος. Προφανώς το ίντερνετ εννοείται, σε ίντερνετ φόρουμ γράφουμε άλλωστε. Από κει και πέρα είναι το θέμα, και πως ξεπερνάμε τα bit και byte που έχει ο καθένας στο σκληρό του.

Όσο για την επιλογή που λες, αν μπορεί κάποιος μοντ να αλλάξει την τελευταία και ας βάλει αυτή, νο προμπ.

your wish my command.


Now playing: Dredg - Pariah
via FoxyTunes

με τον κίνδυνο να είμαι εκτός θέματος έχω να πω πως εγώ το ψάξιμο γύρω από τη μουσική το αντιλαμβάνομαι τελείως διαφορετικά. έχει να κάνει με την έρευνα και την παρατήρηση όλων των θεμάτων που αγγίζουν τη συγκεκριμένη τέχνη. δηλαδή την αισθητική της, τη σημειολογία της, την ηθική της, την εν γένει φιλοσοφία πίσω από τα πώς και τα γιατί της.

η έντονη ενημέρωση γύρω από ένα, πέντε, δέκα ηχητικά παρακλάδια του όλου οικοδομήματος είναι απλώς ένας τρόπος να απασχολείται ευχάριστα κάποιος (στην καλύτερη) ή ένας τρόπος να καλύψει ανασφάλειες και να βρει μια κάποια επιβεβαίωση (στην χειρότερη). θεωρώ πως σχεδόν οι πάντες έχουν στοιχεία και από τις δυο παραπάνω κατηγορίες, απλώς στον καθένα αλλάζει η αναλογία.

Σωστή επισήμανση είναι αυτή. Απλά για να ασχοληθεί κανείς με τη σημειολογία και την αισθητική, πρώτα πρέπει να γνωρίσει τις σκηνές και τα συγκροτήματα.

Ακούω παραπάνω από 2-3 διαφορετικά είδη μουσικής και δεν αυτοχαρακτηρίζομαι ως ακροατής ενός είδους
Κυριως thrash ακουω αλλα δεν περιοριζομαι σε αυτο. Crust, punk-rock, λιγη death, λιγη classic rock και αλλα πολλα.

Πηγαίνω σε συναυλία χωρίς να ξέρω καλά το συγκρότημα
Σε συναυλια με εισιτηριο, δεν το εχω κανει ποτε. Σε DIY, το εχω κανει.

Αγοράζω δίσκους με τη μίνιμουμ πληροφόρηση/χωρίς να τους έχω ακούσει πρώτα
Οχι και μπορω να πω οτι αγοραζω ελαχιστους δισκους γενικα.

Στηρίζω ανεξάρτητους/ερασιτέχνες καλλιτέχνες και ανεξάρτητες δισκογραφικές
Εφοσον μου αρεσει, φυσικα και θα τους στηριξω. Ειδικα οταν ξερω οτι για την παραγωγω ενος αλμπουμ μπαινουν αρκετα μεσα…

Πηγαίνω τακτικά ή έχω πάει σε D.I.Y./αυτοχρηματοδοτούμενες/αυτοοργανωμένες συναυλίες.
Ναι, κυριως σε καταληψεις και στο 3ημερο fest στον Τυρναβο.

Πηγαίνω σε μία τουλάχιστον συναυλία το μήνα underground ελληνικών σχημάτων.
Μια φορα τον μηνα οχι, αλλα δεν εχω προβλημα να παω, ειδικα αν παιζουν και μπαντες απο φιλαρακια

Αγοράζω δίσκο μετά τη συναυλία για να στηρίξω τον καλλιτέχνη
Αν τον εχω σταμπαρει τον δισκο, ναι

Αρνούμαι να μπω δωρεάν σε συναυλία εφόσον έχω την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξω τη στάση μου.
Δεν εχω μπει ποτε δωρεαν, αλλα πιθανοτατα θα το εκανα.

Μπουκοτάρω συναυλίες ακριβές ή απαράδεκτες κι ας πρόκειται για αγαπημένους καλλιτέχνες.
Δεν μου εχει τυχει ποτε, δεν ξερω τι θα εκανα σε τετοια περιπτωση.

Μιλάω λιγότερο για μπάλα και περισσότερο για μουσική
Ναι! Ειναι γεγονος, το εχω παρατηρησει.

crisp, έχεις δίκιο σ’ αυτό που λες. αυτό που εννοώ πάντως είναι ότι το να γνωρίζει κάποιος ενα τεράστιο ποσοστό καλλιτεχνών ενός χώρου, δεν τον κάνει ψαγμένο στη μουσική. είναι απλώς ένας καλός απογραφέας. υπάρχουν πολλά επίπεδα πάνω από αυτό, ωστόσο. όταν κάποιος αρχίσει να σκαλίζει κάποια από αυτά, τότε θα έχει ασχοληθεί σε ένα κάποιο βάθος με τη μουσική.

επίσης, νομίζω ότι η ενασχόληση με αυτά τα πράγματα εφάπτεται κυρίως με άλλους τομείς, όπως η ψυχολογία για παράδειγμα, και όχι με τον ήχο καθαυτό. αν φτάσεις στο επίπεδο να βγάλεις κάποια συμπεράσματα για το πως επιδρά πάνω στον άνθρωπο η μουσική ως σύνολο, τότε μπορείς να προχωρήσεις σε υποδιαιρέσεις και να διαπιστώσεις τις όποιες διαφορές υπάρχουν σ’ αυτήν την επίδραση λόγω της ηχητικής διαφοροποίησης.

Συμφωνώ, μετά από τις απαραίτητες ενέργειες σαν αυτές που μπήκαν στο πολ, υπεισέρχονται πολύ διαφορετικά κριτήρια για το πως ο καθένας εντρυφεί στη μουσική και πως την αντιλαμβάνεται. Και φυσικά, δεν έχει να κάνει αυτού καθεαυτού με τη μουσική, έχει να κάνει πως βλέπει γενικά τον κόσμο, τι κοσμοθεωρία έχει, αφού η τέχνη δε στέκεται πάνω από οποιαδήποτε κοινωνία.

Ακούω παραπάνω από 2-3 διαφορετικά είδη μουσικής και δεν αυτοχαρακτηρίζομαι ως ακροατής ενός είδους
Χμμμ, ακουω διαφορα αλλα κατα καιρους εχω κακως αυτοχαρακτηριστει αρα δεν μπορουσα να το ψηφισω

Πηγαίνω σε συναυλία χωρίς να ξέρω καλά το συγκρότημα
Μονο σε diy

Αγοράζω δίσκους με τη μίνιμουμ πληροφόρηση/χωρίς να τους έχω ακούσει πρώτα
Πιο παλια ναι, τωρα μπαααα

Στηρίζω ανεξάρτητους/ερασιτέχνες καλλιτέχνες και ανεξάρτητες δισκογραφικές
Ναι οσο μπορω, οχι τοσο συνειδητα καποιες φορες…

Πηγαίνω τακτικά ή έχω πάει σε D.I.Y./αυτοχρηματοδοτούμενες/αυτοοργανωμένες συναυλίες.
Ναι αρκετα τακτικα και λογω ακουσματων!

Πηγαίνω σε μία τουλάχιστον συναυλία το μήνα underground ελληνικών σχημάτων.
Χμμμ, δν το ψηφισα γτ δεν πηγαινω πχ σε ελληνικες μπαντες πληρωνοντας 8 ευρω στο κλαμπ, αλλα diy αρκετα συχνα.

Αγοράζω δίσκο μετά τη συναυλία για να στηρίξω τον καλλιτέχνη
Οχι κατα αναγκη γι αυτο δνε το ψηφισα

Αρνούμαι να μπω δωρεάν σε συναυλία εφόσον έχω την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξω τη στάση μου.
Οχι βεβαια

Μπουκοτάρω συναυλίες ακριβές ή απαράδεκτες κι ας πρόκειται για αγαπημένους καλλιτέχνες.
Εχω χασει αρκετες αλλα ξεχασα να το ψηφισω

Μιλας περισσοτερο για μουσικη παρα για μπαλα
Αναλογα την παρεα και την περισταση… Και για τα δυο μιλαω πολυ παντως:p

Ακούω παραπάνω από 2-3 διαφορετικά είδη μουσικής και δεν αυτοχαρακτηρίζομαι ως ακροατής ενός είδους
ακουω παραπανω απο 2-3 αλλα με θεωρω μεταλλοροκα…γιατι απλα δεν μπαινεις σε διαδικασια να εξηγεις στον καθε φιτσουλα τι ακριβως ακους.ΒΑΡΓΙΕΜΑΙ ΡΕ!


Πηγαίνω σε συναυλία χωρίς να ξέρω καλά το συγκρότημα

ΝΑΙ.Αρκετες φορες.


Αγοράζω δίσκους με τη μίνιμουμ πληροφόρηση/χωρίς να τους έχω ακούσει πρώτα

Αρκετες φορες…και ειναι ωραιος ο τζογος!

Στηρίζω ανεξάρτητους/ερασιτέχνες καλλιτέχνες και ανεξάρτητες δισκογραφικές
ναι,αν μου αρεσουν!


Πηγαίνω τακτικά ή έχω πάει σε D.I.Y./αυτοχρηματοδοτούμενες/αυτοοργανωμένες συναυλίες.

νοτ ριλυ.

Πηγαίνω σε μία τουλάχιστον συναυλία το μήνα underground ελληνικών σχημάτων.
Οσο μπορω ,ναι.το κυνηγαω.


Αγοράζω δίσκο μετά τη συναυλία για να στηρίξω τον καλλιτέχνη

σχεδον παντα

Αρνούμαι να μπω δωρεάν σε συναυλία εφόσον έχω την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξω τη στάση μου.
Ναι. Εκτος αν παιζουν προσκλησεις που ουτως η αλλως για αυτο τυπωνονται

Μπουκοτάρω συναυλίες ακριβές ή απαράδεκτες κι ας πρόκειται για αγαπημένους καλλιτέχνες.
Οχι, εχει να κανει με το ποιος ειναι ο καλλιτεχνης.Τι σημαινει μποϋκοταρω “απαραδεκτες” συναυλιες?Νον κομπρεντε.

Μιλας περισσοτερο για μουσικη παρα για μπαλα
Το ψηφισα γατι ηταν μονο του και αδειο απο ψηφους