Θα γίνουμε και μεις παλιοροκάδες?

ευτυχώς ή δύστυχως, η δεκαετία που έρχεται, θα είναι η δεκαετία της απόσυρσης

ακόμα και τους Slayer ή τους Kreator πχ θα δούμε να σταματήσουν να παίζουν λόγω…γηρατιών. και πέφτετε απο τα σύννεφα που μπήκε ο dio στο νοσοκομείο; μακάρι να είναι καλά ο άνθρωπας βέβαια, αλλά το νου σας (μας) ρεμάλια, να ανακαλύψουμε νέους θεούς για να βλέπουμε και κανένα live και να γουστάρουμε εκεί στο 2019 που θα 40αρίσουμε και μεις.

Το ποστ είναι του Panagiotis απο το θρεντ για την είσοδο του Dio στο νοσοκομείο. Περιττό να πω πως λέει πολλά - πάρα πολλά το ποστ αυτό. Είναι και η αφορμή να ανοίξω αυτό το θρεντ, έτσι, κουβέντα να γίνεται.

Λοιπόν? Θα γίνουμε και μεις “παλιοροκάδες”, ή “παλιομεταλλάδες”, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε σε 15 χρόνια απο τώρα ας πούμε? Τι συγκροτήματα θα ακούμε τότε? Θα είναι εκείνα με τα οποία “μεγαλώσαμε”, αυτά που ακούμε στο παρόν ας πούμε, και τα οποία θα έχουν πλέον μπει για τα καλά πια στη διαδικασία της απόσυρσης? Με λίγα λόγια, θα είμαστε και μεις “παλιοροκάδες”?

Ή μήπως θα πηγαίνουμε με τους ρυθμούς της εποχής μας? Θα παρακολουθούμε τα νέα συγκροτήματα, που μπορεί να είναι κατά πολύ νεότερα μας, αλλά θα παράγουν νέα πράγματα όπως και να χει. Και θα πηγαίνουμε ενδεχομένως στα λάιβ τους? Με άλλα λόγια, θα ανακαλύψουμε νέους θεούς ή θα μείνουμε στα παλιά?

Και πόσο θα μπορούμε να μιλάμε για νέους θεούς μετά απο 15 χρόνια ας πούμε?

Ανούσιο ερώτημα θα πει κανείς, μια που μιλάει για ένα εντελώς υποθετικό μέλλον. Οκ, δεκτή σαν άποψη. Έστω και ως σκέψη όμως, μου κίνησε την περιέργεια, θα ήμουν περίεργος να δω καμιά άποψη λοιπόν. Ειδικά απο τους μεγαλύτερους σε ηλικία. :slight_smile:

δε ξερω πως θαμαι σε 20 χρονια αλλα στα 34 μου τη ψαχνω μουσικως 50000% πιο πολυ αποτι στα 19 μου

so far so good :smiley:

Θα γίνουμε μεταλοπατέρες !

Η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνουμε και αυξάνονται οι υποχρεώσεις, τόσο δυσκολευόμαστε εμείς οι “μεγαλύτεροι” να παρακολουθούμε την σκηνή. Τουλάχιστον στο βαθμό που θέλουμε. Το ίντερνετ όμως μας έχει δώσει την ευκαιρία να ψαχνόμαστε και να ανακαλύπτουμε συνεχώς νέες μουσικές και νέα συγκροτήματα. Πιστεύω λοιπόν πως και στο μέλλον το ίδιο θα κάνω, θα το ψάχνω το πράμα όσο πάει. Μπορεί οι Slayer να σταματήσουν, αλλά θα υπάρχουν άλλοι “Slayer” για να καλύψουν το κενό τους. Για την ακρίβεια (μιας και ανάφερα τους Slayer), αυτοί έχουν σταματήσει από καιρό, απλά δεν το ξέρουν. :stuck_out_tongue: Το ίδιο και πολλά μεγάλα συγκροτήματα (πχ Black Sabbath). Δεν κολλήσαμε σε αυτά που βγάλαμε, αλλά προχωρήσαμε και ανακαλύψαμε πολλά ακόμα συγκροτήματα τα οποία θα μας κρατάνε συντροφιά…μέχρι τα επόμενα. 8)

Μπα, μια χαρά θα είμαι, μπορεί και καλύτερα απο τώρα, μιάς και λογικά ότι μέτριο-απλά καλό ακούω τώρα θα έχει πάρει πόδι, και θ έχουν μείνει μόνο τα καλύτερα.

Εγώ ακόμα 20, παρακολουθώ όσο μπορώ τι γίνετε στον χώρο της μουσικής και όσο μπορώ το ακολουθώ. Τώρα σε 15 χρόνια πχ, δύσκολο να ξέρεις τι θα ακούς και πόσο θα έχεις την δυνατότητα να ψάχνεσαι. Όπως είπε ο Αντώνης πιο πάνω, ανάλογα τις υποχρεώσεις του καθενός και αν θέλει να συνεχίσει το ψάξιμο ή να μείνει στις παλιές αγάπες.

Όλα τα παιδιά στην ηλικία μου υποθέτω πως πάνω κάτω μεγαλώσαμε με τις καινούργιες μπάντες(αν και οι αρχή έγινε με τις πιο παλιές) και εκεί στηριζόμαστε.Σε 15 χρόνια σίγουρα θα ακούμε τις ίδιες και δεν θα μας ενοχλεί πχ που δεν θα έχουμε τους Metallica(TYXAIO παράδειγμα).

Σαφώς τα παπούδια του forum(βλ.bleedin:lol::lol::roll::roll:) σίγουρα θα αντιμετωπίσουν διαφορετικά την κατάσταση.


Now playing: Sinisthra - Fearless Under The Falling Sky
via FoxyTunes

Δε σε εμφανίζει στην επιλογή Edit Ignore List. Πουστιά. :stuck_out_tongue:

Σε 20 χρόνια θα είναι για μένα οι Μάστοντον ότι είναι οι ΜΑΝΟΓΟΥΟΡ για τους οπαδούς τους σήμερα.

:stuck_out_tongue:

Θα αποκτησω middle age crisis απο τα 21 μου με σας που εμπλεξα γαμω :stuck_out_tongue:
Εγω προσπαθω να θυμηθω τις ωραιες αθωες εποχες των 16 και εσεις με ρωτατε πως θα ειμαστε σε 10-20 χρονια :lol:

Κατ’αρχας δε με βλεπω να αλλαζω μυαλα σε θεμα μουσικης και να το γυρναω σε τιποτα λαικο-τετοια φαση. Οποτε παλιοροκας θα γινω. Τωρα το αν θα ακολουθω τους ρυθμους και θα ακουω νεα συγκροτηματα, εχοντας τα παιδια μου να μου λενε “ακου τιποτα Maiden ρε γερο και ασε τους νεους σε μας”, η αν θα κολλησω στα παλια (για τα τοτε δεδομενα) συκροτηματα, δε το ξερω. Υποθετω οτι εξαρταται απο το τι δρομο θα παρει η αγαπημενη μας metal μουσικουλα.
Αν για παραδειγμα δω οτι εχει αρχισει (ή ισως θα επρεπε να πουμε “αν συνεχισει”?) να ξεπουλιεται στο βωμο του χρηματος, του κερδους των δισκογραφικων και της ευκολης φημης, και οτι θα εχουμε ολο και λιγοτερες original μπαντες που εχουν κατι να πουν, λογικα θα μεινω στα “παλια”.
Αλλιως με χαρα θα συνεχισω να ψαχνομαι και να θαυμαζω νεες μπαντες και γιατι οχι, θα πηγαινω και σε συναυλιες τους οποτε μπορω. Τι πιο τρου απο το να βλεπεις αυτους του σαρανταρηδες που πετυχενεις καμια φορα σε συναυλιες και να βλεπεις ποσο το χαιρονται :stuck_out_tongue:

:p:lol:

Λοιπόν. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία όλο το θέμα. Μπορείς να πεις πχ. το Mule (που είναι λιγάκι μεγαλύτερος) παλιοροκά? Ο άνθρωπος ψάχνεται σ’ αυτά που ακούει και του αρέσουν πάρα πολύ.

Έχει να κάνει με τη διάθεση που έχεις να ψάχνεις και να βρίσκεις πράγματα. Βασικό είναι να αγαπάς τη μουσική, αλλά και να αντιλαμβάνεσαι σωστά την εξέλιξή της. Ότι δηλαδή τα πράγματα π-ρ-ο-χ-ω-ρ-ά-ν-ε.

Σωστά το έθεσε ο αντώνης, μερικοί έχουν τελειώσει αλλά δε λένε να το καταλάβουν.

Εγώ ανησυχώ γι’ αυτούς που λένε αμόμα πως ακούνε ροκ και δεν έχουν ακούσει νότα Turbonegro. Πως να το κάνουμε, χάνουν κατιτίς.

Ήδη υπάρχουν πάντως παλιοροκάδες χωρίς να έχουν μεγαλώσει καν. Πόσα παιδιά γυρω στα 20 έχουμε δει που ακούνε ξέρω’ γω μόνο Guns n roses και Iron Maiden επειδή “δεν βγαίνουν πια τέτοια συγκροτήματα”. Το θέμα παλιοροκά δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Έχει να κάνει με το κατά πόσο ψάχνεσαι ή όχι.

Mεγαλες αληθειες απο τον manson…

Οταν 40ρισω ελπιζω να ψαχνομαι λιγοτερο απ’οτι τωρα γιατι δεν βγαζω ακρη ωρες-ωρες.
Το ολο θεμα μουσικη και οπως το αντιλαμβανομαι τωρα ισοδυναμει με ενα πραγμα.
Αμετρητες ωρες ‘λιωσιματος’ ακουγωντας νεα και παλια πραγματα ταυτοχρονα.
Καποια στιγμη δεν θα εχω τον ελευθερο χρονο που εχω τωρα και λογικα θα ακουω λιγοτερα
πραγματα.

Σημασια εχει να εχεις την ορεξη που ειχες στα 15,που εχεις τωρα,να την εχεις και οταν πας 35-40.

Παλιοροκαδες θα ειμαστε οπως και να εχει αλλα το αν θα ακουμε το μεταλ που θα παιζει τοτε αυτο εξαρταται καθαρα απο το ποσο πολυ εχει ορεξη κ “ανοιχτομυαλια” θα εχει ο καθενας να ψαχτει κ να προχωρησει…
Μπορει πολλοι απο εμας που μιλαμε αυτοι την στιγμη εδω μεσα κ εχουμε ηλικιες απο 17-25 ,στα 40μας να εχουμε ορεξη για ρεμπετακι κ λαικο…ποτε δεν ξερεις!

εμένα το μόνο που μ’ανησυχεί θα’ναι αν φτιάξω οικογένεια ποτέ (μακριά μας) αν θα’χω το χώρο να ακούσω μουσική όπως θέλω. Η ακρόαση κατ’οίκον είναι προσωπική διαδικασία/απόλαυση που δε μ’αρέσει να μοιράζομαι με άλλους.
Κατά τ’άλλα μια χαρά βλαμένος είμαι και στα 28 μου, όπως ήμουν στα 15 μου.

Αυτό έχω σκεφτεί κι εγώ. Φαντάσου δηλαδή να αλλάζεις πάνες με το νέο Αγκοραφόμπικ , ή να σκας με αμάξι για να πάρεις το παιδί από το παιδικό πάρτυ τσαμπουνώντας drone. Το παιδί θα βγεί στην καλύτερη απλά τζαζεμένο. :lol:

Και εξίσου πρόβλημα για μένα είναι αν κοιμάσαι με κάποιον άλλο είναι ό,τι δε θα μπορώ να απολοιμιέμαι με μουσική, κάτι που κανω συχνά από τα 15.

Μεγάλη αλήθεια! Κι εγώ μόνος μου ακούω μουσική, χωρίς φώτα και παρέες. Είναι σαν ψυχανάλυση :stuck_out_tongue:
Τέσπα όταν φτάσω τα 40 λογικά θα ακούω ακόμα τα παλιά καλά κλασικά και θα προσπαθήσω να ακούω καινούρια πράγματα αν και ξέρω πως θα είναι δύσκολο. Εδώ είναι τώρα που φτάνω τα 28.

Όποιος έχει μολυνθει από τον ιό του rock/metal δεν πρόκειται να τον σώσει το εμβόλιο!:smiley: Με επηρέασαν αυτά που ακούω για τη γρίπη!!:lol:

Θα συμφωνήσω με πολλά από τα παιδιά.

Λοιπόν, προσωπικά, δεν ψάχνομαι όπως κάποτε ή δεν έχω την τρέλα “αυτό να το πάρω/ακούσω στα σίγουρα”. Δεν αγχώνομαι να ακούσω το ένα ή το άλλο, σώνει και καλά. Απλά ότι όμορφο βρω/πάρω/κατεβάσω/μου δώσουν το ακούω. Βέβαια έχει εκφυλιστεί και η έννοια του ψαξίματος. Όλα τα έχεις έτοιμα από το internet, κάτι πιο εύκολο από άλλες εποχές, όμως μπορείς να βρεις πολλάααα πράγματα. Καλό αυτό!

Σιγά-σιγά ακούω πιο πολύ rock φάση. Έχω “απαλύνει” λίγο. Υπάρχουν πράματα κι από εκείνη την πλευρά. Θα αναζητήσω κι άλλα , εκτός από την πολύ βαριά κιθάρα! Άρα είμαι παλιοροκάς!!!Άσε που σνομπάρω νέα γκρουπ…8) Αλλος/η νιώθει έτσι? Υποστηρίξτε με!!:smiley:

Εγώ μετά τα 30 πάντως μόνο σκυλάδικα θ’ ακούω.

εγω συνεχιζω να πιστευω και να ελπιζω,οτι μεσα στα επομενα 10 χρονια θα γινει εκρηξη απο συγκροτηματα που θα χουν μεγαλωσει με τις μουσικες που αγαπαμε,βγαλμενες απτα 80’σ δλδ…και θα ειναι επηρεασμενοι απο αυτα…σκεφτειτε π.χ. πιτσιρικαδες οπως και γω που τωρα ειμαστε 15-16…στα 25 να χουμε μπαντες που θα παιζουν us power η αγνο thrash…

ΕΦΙΑΛΤΗΣ!