Πιο τετριμμένο είδος για σας

oχι.
.

Ε καλά, το power μια χαρά κυκλοφορίες έχει βγάλει τη δεκαετία που διανύουμε, απλά η μόδα του φτυαρίσματος δεν έχει περάσει ακόμη.

ναι:|

το power εκανε Peak στα 90ς νομιζω…απο κει και μετα,πτωτικη πορεια και πατος…τωρα 3-4 μπαντες θα βγουν που θα παιξουν καλο παουερ…ομως σαν ειδος ειναι κουρασμενο και τετριμενο οσο δεν παει…(νταμπλ ποστ,σορυ:/)

μπόλικη σαβούρα υπήρχε μέχρι τα τέλη 90’ς, άντε πολύ αρχές 00’ς. Τώρα όχι, δε το θεωρώ τετριμένο, ειδικά με κατι ατμοσφαιρικά, μεταλκορ, ποστ κλπ. Έχουν βγει φοβερές κυκλοφορίες τα τελευταία χρόνια.

Και συ ρε Lupin ποσο τη ψαχνεις πλεον με παουερ ειτε ευρωπαικο ειτε αμερικανικο ωστε να εισαι σε θεση,αν βγει κατι καλο,να το παρεις χαμπαρι?:roll:

Αξιολογοι δισκοι προφανως και βγαινουν ακομα.Ναι ειναι σε καμψη το ιδιωμα και ναι το ευρωπαικο παουερ με τη σημερινη του μορφη ειναι τετριμμενο(εξαλλου και γω το συμπεριελαβα στη λιστα)αλλα αυτο απο το “πατος” και τα λοιπα,ε απεχει λιγο.Κι αμα δε το γουσταρεις και καθολου το ιδιωμα,η ισοπεδωση σου βγαινει και πιο ευκολα…

Μα δεν την ψαχνω,αλιμονο:p…απλα,απο οτι εχει φτασει στα αυτια μου,απο γενικοτερη αντιμετωπιση του ειδους απο media και κοινο και γνωμες γνωστων μου που τοχουν να ακουν γενικα το λεω…γνωμη ειναι,δεν ειναι τελεσιδικο για το ειδος…και μαλιστα γνωμη ενος γνωστου αντι-φαν του χωρου:p(Την αφεντομουτσουναρα μου)…(και απο οσο βλεπω,προηγειτε και στο πολλ:roll:)…

Η αληθεια ειναι οτι το power δεν ειναι στην ‘‘μοδα’’ πια και δεν εχει μεγαλη προωθηση, αλλα εχουν βγει πολλοι αξιολογοι δισκοι τα τελευταια χρονια. Και κατσε να βγαλουν και καινουριο αλμπουμ οι Blind Guardian… Αλλα ειδη εχουν κορεστει πολυ περισσοτερο και τα μοτιβα παραμενουν συνεχεια τα ιδια.

Θα ειναι χειροτερο και απο το προηγουμενο,for sure…αυτοι κι αν εχουν κορεστει και εχουν χασει τα αυγα και τα πασχαλια(και το λεω οχι σαν hater,αλλα σαν πρωην ψυχοπαθης fanboys-λυκειο εποχες και πρωτα ετη πανεπιστημιου,που ελιωνα για παρτη τους-,που ακομα θα αγορασω δισκο τους,παρολο που ισως και να μην τον ακουσω πανω απο 2 φορες,ετσι για την κ@υλα)…αν παρεις αυτους ως το πιο αντιπροσωπευτικο δειγμα,οπου πολλοι εδω μεσα το κανουν αποσο βλεπω,τοτε βλεπεις την παρακμα του ειδους τους…

Οχι νταξει,ατυχες παραδειγμα του Angus.Δε περιμενουμε απο Guardian να το σωσουν προφανως…

Παιδιά, είναι ανάλογα το περιβάλλον του καθενός και την ηλικία του.

Ο Λουπεν που τα άκουγε όλα αυτά όταν το πάουερ ήταν στα ντουζένια του και το άκουγαν οι πάντες, λογικό είναι να έχει αυτήν την άποψη, γιατί όντως θα έφαγε στη μάπα και όλη τη σαβούρα από γνωστούς κτλ.

Από την άλλη, ο Νομιστεράκιε για παράδειγμα, που κάνει παρέα με ψαγμένους μουσάτους θα σου πει για το ποστ-ροκ.

Τίποτα δεν είναι παράλογο. Και οι δύο δίκιο θα έχουν. Απλά μην παρασύρεστε.

Γιατι ρε παιδια, εννοειται οτι υπαρχουν πολλα αξιολογα σχηματα στο ειδος, αλλα οι Guardian παραμενουν πρωτοποροι και ειμαι πολυ αισιοδοξος για το νεο αλμπουμ. Εμενα προσωπικα μου αρεσε αρκετα το A Twist In The Myth και θεωρω οτι εχουν πολλα να προσφερουν ακομα, το οτι πειραματιστηκαν και διαφοροποιησαν πολυ τον ηχο τους δεν σημαινει οτι τελειωσανε. Και επειδη οι μοδες οπως και οι εποχες κανουν κυκλους, θα ξαναεχει καποια στιγμη και το power την προσοχη που του αξιζει.

Ναι δεν ξέρω αν το κατάλαβες, τα παιδιά προσπαθούν να σου πούνε με ευγενικό τρόπο ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΟΥ και στην τελική ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙΣ.

1-0

Ορίστε μας! Φολς τσουτσέκι!

2-0

Μα δεν νομιζω πως απο πανω στο πολλ,ψηφιζουν αποκλειστικα οι σουπερ γνωστες του χωρου,που παρακολουθουν ακομα τα παντα…

και παλιοτερα ακουγα αρκετα κλασικοχεβυ,και τουλαχιστον τα κλασσικα συγκροτηματα του παουερ και επικ,τους εχω καποτε ριξει καμποσες ματιες(ποιος μαλακας αγοραζε πρωτο ετος το ελεμεντς των στρατοβαριους,μολις αυτο ειχε βγει στα δισκαδια??-εγω βλακα-) …οπωτε μια α γνωμη νομιζω τοχω να την πω…αμα γαμουσε ακομα το ειδος,θα με ειχε κρατησει να ασχοληθω ακομα,οχι οπως τωρα που ουτε καν τα παλιοτερα δεν αντεχω να ακουω…(και παλι τα ειπα αυτα και ως hater εξαρχης και δεν ειπα πως ειναι σονι κ καλα ετσι…ΓΝΩΜΗ,κατες?)

Οπωτε ξερεις ε,παρε πουλο και τραβα να διαβασεις το καινουριο χαμερ…

Και ναι κυριος…

Συμφωνω.:wink::slight_smile:

Hokam, Leviathan και ιδια ερωτηση και στον Lupin λοιπον.

Του οποιου βεβαια την αποψη πως να την παρει κανεις στα σοβαρα, οταν ολα οσα λεει για τα τελευταια χρονια ειναι ‘’’ γενικοτερη αντιμετωπιση του ειδους απο τα media ‘’’ και ‘’’ γνωμες γνωστων ‘’’. #-o

Θα μου απαντησει επιτελους κανεις ποια ειναι αυτα τα αμετρητα συγκροτηματα που μιλανε για δρακους με ορχηστρες ???
Αμα ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ και ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ αρκετες τετοιες μπαντες πως ειναι δυνατον να βγαζετε το ειδος τετριμενο ??!!! :?

Δηλαδη να ερθει ενας γνωστης που εχει φαει με το κουταλι το power και αραδιασει καμια 20-30 μπαντες που να παιζουν αυτο το ‘‘λαλαλα-δρακοι-σπαθια’’ και μου πει οτι, ξερεις κατι, λογω ολων αυτων που ανεφερα το ειδος εγινε τετριμενο, να δεχτω την σεβαστη αποψη του.

Αλλα το να λενε ατομα οτι το ειδος ειναι τετριμενο και περιγραφοντας μια εκδοχη του, για την οποια στην τελικη υπαρχει μονο στην φαντασια τους σε τετοια εκταση (γιατι οπως μας λεει ο Lupin ειναι γενικοτερα τι ακουει δεξια και αριστερα και τιποτα συγκεκριμενο) ΧΩΡΙΣ να μπορουν να στηριξουν την αποψη τους με ΟΝΟΜΑΤΑ συγκροτηματων ειναι γελοιο.

Στη δεκαετια των '00s εχουν βγει απιστευτες δισκαρες στο power, που ομως μπορουν να τις παρουν χαμπαρι οσοι ασχολουνται σοβαρα με τη μουσικη, οπως ειπαν και οι freedom, pumpkin, gracchus.
Αυτοι που διαβαζουν την προπαγανδα των media, ε θα εχουν τις αβασιμες αποψεις που πολλοι πιπιλανε εδω, χωρις να μπορουν να τις στηριξουν ουσιαστικα.

τετριμμένο είδος είναι μοιραία αυτό που γνωρίζει “άνθιση” την εκάστοτε εποχή. λογικό είναι πως όταν χώνονται πολλοί στην φάση και βγαίνουν αμέτρητες κυκλοφορίες, η συντριπτική πλειοψηφία θα είναι για τα μπάζα. η εποχή αυτή για το παουερ (και το α λα θηατερ προγκ) κακά τα ψέμματα έχει περάσει εδώ και πολλά χρόνια, τώρα πρωταγωνιστούν τα πυρηνικά είδη και το πουστορόκ μαζί με το συνάφι του.

Συμφωνώ με duuuude.
Αυτή την εποχή οι ευλογίες των Meshuggah δίνουν και παίρνουν, ενώ βγαίνουν συνέχεια “όμορφοι” (πουστρο)ποστ δίσκοι.
Γενικά όσο πιο δυσκολοάκουστος γίνεσαι, τόσο καλύτερα.

Η εποχή του metalcore πέρασε.

Ψήφισα το ζζζ.

Αυτό ακριβώς. Νομίζω δηλαδή ότι όλα τα παραπάνω είδη έχουν πάνω-κάτω δώσει κάποια στάνταρτ, σε όλα η πλειοψηφία των κυκλοφοριών είναι του μετρίου και κάτω και μένουν πάντοτε κάποιοι λίγοι που ξεχωρίζουν.

Πω ρε φίλε, για τόσα είδη έχουμε πει, ΜΟΝΟ οι τρουίλες ξεσηκώθηκαν και πάλι! :lol: