Πιο τετριμμένο είδος για σας

Καταρχας,το ξαναλεω,δεν νομιζω πως πρεπει καποιος γενικοτερος φαν του σκληρου και ηχου και τριγυρω να εχει ακουσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ,για να εχει αποψη περι τετριμενου κτλ…
οταν μπαντες οπως οι κλασσικες παουερ-επικ(που πλιν καποιον ακουγα σε μεγαλο βαθμο σε καποια μικροτερη ηλικια),εχουν ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ,(και οχι,δεν ακουω καινουριες δουλειες τους γτ βλεπω οτι κανεις πλην των φανμπηδων δεν νοιαζεται),κ να βλεπω πως οτι καινουριες μπαντες παιζουν στο χωρο πχ του παουερ,σε κατα πολυ δευτερη μοιρα(πχ κατι rapsody of fire ολα αυτα τα χρονια),ακομα και οι πιο γαματες δουλειες τους,σε σχεση με κυκλοφοριες ποστ,μεταλκορ,μπλιμπλικορ και ολα τα νεα ρευματα που ανθιζουν τωρα και αποκτουν ολο και περισσοτερο κοινο,ε,τι να πω,εμενα μου φαινεται πως το ειδος περναει κριση…

Εδω ειχες ναιτγουισ πριν κατι χρονια που σπερναν,και ξαφνικα σκανε 3456 μπαντες με σοπρανο σα φωνητικα και ολο το συμφονικοπαουερ που ειναι τωρα?οι ναιτγουισ ακομα υπαρχουν(γτ δεν πολυασχολητε και κανεις μαζι τους πλην των φανς αποσο βλεπω)?..γνωμη μου ειναι,οπως το βλεπω εγω,που δεν ασχολουμε κιολας,που το ειπα εξαρχης…

αν και δεν γουσταρω πουερ,πολλες φορες το εχω ξαναπει και σε τοπικ μανογουορ,πως εφοσων αρεσει σε καποιον,μαγκια του και καμαρι του,δεν μπορω να τον πω αμπαλο ή δεν ξερω τι,η μουσικη ειναι που μετραει και τι σου λεει εσενα στο αυτι σου…ομως,ξεκαυλωστε οι τρουαδες λιγο,λες και σας θιξαμε το σπιτι…

και στο φιναλε φιναλε σου ξαναλεω,δες το πολλ…παλι πρωτο ειναι…και γαμωτο,δεν σου λεει κανεις πως δεν εχουν βγει δισκαρες,αλλα και παλι,ποσες ειναι αυτες?και συγκριτικα με την ποιοτητα και τον ρυθμο που εβγαιναν παλια?μπορει και οχι…

Ειναι ρε μαν σα να στο λεω με ενα δικο μου παραδειγμα:εγω νομιζω πως το prog rock(οχι μεταλ),δεν ειναι τετριμμενο…ακουω amon dull,caravan και λοιπες γερμανικες και μη πσυχεδελιες και νομιζω πως δεν ειναι τετριμενο τωρα ακομα,γτ ειμαι φανμποης και ψαχνω νεες μπαντες και το παρακολουθω…εσυ απο την απεξω,αμα σου πει κανεις αν σου φαινεται τετριμενο σαν ειδος,με ολα αυτα που βλεπεις(ή δεν βλεπεις),θα πεις οχι???Γτ ειναι οντως τετριμενο,εχει καλες μπαντες κτλ,βγαινουν ΔΙΣΚΑΡΕΣ,αλλα η ολη φαση εχει χασει πολυ με το περασμα των χρονων…αμα ασχολησε εστω και λιγο με μουσικη γενικα,και βλεπεις τριγυρω τι παιζει περιπου,και εχεις μια α γνωμη-οχι α,δ γνωμη μη σου πω-,ασχετο αν δεν τοχεις πολυ ενα αντικειμενο οσο αλλοι…αλλα με σας μπαινει αυτο το γμημενο φανμποιλικη στη μεση…

Οπωτε On the bottom line,ξεκαυλωστε λιγο με την τρουιλα,δεν ειπε κανεις πως δεν βγαινουν δισκαρες τωρα,αλλα πως το ειδος ΔΕΝ ειναι στα ντουζενια του,και δεν νομιζω πως καποιος θελει πτυχιο τρου-οτητας για να το δει αυτο…

Δεν είναι θέμα “τρουίλας”, ήμαρτον. Λογικό είναι να μην έχει την απήχηση που είχε κάποτε, πέρασε η μόδα του άλλωστε. Και φυσικά δε θα περιμένω από τις μεγάλες μπάντες να σώσουν το είδος, καθώς δεν έχουν και τίποτα να προσφέρουν πια. Anyway, διαφωνούμε, δε θα βγει άκρη, το αφήνω εδώ εγω.

Αυτό συμβαίνει προφανώς επειδή είναι τρου φανς.

On topic: Δεν θα έλεγα ότι κάποιο συγκεκριμένο είδος είναι τετριμμένο, αλλά τείνω προς την glam. Και αυτό επειδή δεν μου αρέσει.

Εντωμεταξυ ρε Lupin το μονο ποστ που μπορει να χαρακτηριστει δογματικο ειναι το αρχικο σου που στη μιση παραγραφο μπλεκεις το θεμα του τοπικ με το πως βλεπεις το παουερ σα μουσικη και ποσο δε σου αρεσει και ποσο γραφικο/κιτς ειναι και οτι οι οπαδοι του μπλα μπλα μπλα…Εννοειται οτι δεν εχω προβλημα και οτι καταλαβαινω το υφος σου αλλα αν υπαρχει (αντι)φανμποισμος καπου,εκει υπαρχει.Τα επομενα posts ρωτανε το ιδιο πραμα στην ουσια:dunno:

άρα δεν ψηφίζουμε αντικειμενικά το τετριμένο είδος και ψηφίζουμε οτι δεν μας αρέσει;

Άρα ρε παιδιά δε διαφωνούμε σε κάτι: Όσοι ασχολούνται με ένα είδος βρίσκουν πάντα πράγματα που τους καλύπτουν, όσοι δεν έχουν σχέση ή ακούνε επιδερμικά (δικαίωμά τους, μην παρεξηγηθώ! κι εγώ κάποια είδη τα ακούω εντελώς επιφανειακά) φεύγουν και πάνε αλλού, αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αν το είδος είναι “τετριμμένο” ή όχι (καθ’ ότι όπως έχει αναφερθεί επανειλημένως, δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά μόνο σε κάθε είδος να συμπεριλαμβάνονται τετριμμένες και μη τετριμμένες μπάντες) και όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Ειρήνη υμίν!

ο ξενέρωτος να πούμε. [-X

άσε ρε να πέσει κανα μαλλιοτράβηγμα να γουστάρουμε!

ακριβός! :yes:

Μα δεν είδες ρε ψηλέ τί έγινε όταν πήγα εγώ να το παίξω καφρίλα στο Λουπέν την πρώτη φορά για χαβαλέ; Σχεδόν παρεξηγήθηκε ο άλλος. :frowning:

έντιτ

πόσο ακριβός; τσιμπημένος; τσουχτερός; ή απλά απλησίαστος; :-k

:stuck_out_tongue:

Για αυτόν τον λόγο ΔΕΝ ψήφισα ρε μάγκα.

get a life μωρε μλκ παιχνιδιαρη…seriously Ομως…

Κάτι καινούργια μεταλ κομμάτια με και καλά βαριά ριφφς, βαρετά φωνητικά, χάλια σύνθεση και τα οποία κατα 90% έχουν και βιντεο κλιπ με τη μπάντα κάπου (χωράφι, αίθουσα κλπ) να παίζει και ο τραγουδιστής να μη μπορεί έστω να προσποιηθεί ότι αυτός τραγουδάει και δεν του χουν πατήσει τον ήχο από πάνω.

Απλά δεν είδα κανέναν ποστροκά ή μεταλκορά ή φαν των female fronted μπαντών να παρεξηγηθεί.

οταν λες πολλους, λογικα εννοεις πανω απο 6, θελω, αν δε σου κανει κοπο βεβαιως, να μου πεις 7 power metal αξιολογους δισκους τα τελευταια 3 χρονια.

έτσι μια πρόχειρη… νταξ, προφανώς και είναι πεσμένο το πάουερ.

Battleroar - To Death and Beyond…
Cage - Hell Destroyer & Science of Annihilation
Crescent Shield - The Stars of Never Seen
Crom - Vengeance
Crystal - The Curse of Crystal Viper
Helloween - Gambling With the Devil
Hibria - The Skull Collectors
Pharaoh - The Longest Night & Be Gone
Slough Feg - Hardworlder & Ape Uprising!

Προσθετω ανετα Art Of War,2 τελευταια Primal,Heading Northe,Collision Course,Paradise Lost(νταξει παουερια ειναι στην ουσια το συγκεκριμενο).

Aπ τις πολλες γνωσεις μερικων εδω μεσα μ επιασε μια ανατριχιλα να το πω,ενα δεος,μια φαγουρα,δεν μπορω να το θεσω κομψοτερα.
Οσο γελοιο φαινεται σε καποιους κοινωνους της μεταλλικης αληθειας το να τολμαμε να μιλαμε εμεις οι αδαεις για το ειδος που αγαπανε,το ιδιο γελοια φαινεται αυτη καθαυτη η αντιπαραθεση σε αλλους.Το τι ξερει και τι οχι ο καθενας αφηστε να το ξερουν οι ιδιοι,απο κει και περα στα @@ μας λουλουδια και γυρω γυρω μελισσες για το αν εχει κορεστει το ταδε και το δεινα ειδος.
Την επομενη φορα λοιπον που θα μπινελικωσω χοντρα πχ τον λατρεμενο μου τον gus g και θα χει καποιος αντιθετη αποψη θα πω απλα οτι εχω σπουδασει και παιζω μουσικη τα τελευταια 20 χρονια και δεν δεχομαι κουβεντα,αν δε μου αναλυσει ακριβως τις κλιμακες και τους τροπους που επαιξε στο ταδε σολο του και ω του θαυματος θα πιασει και αλλους μαλλον η ανατριχιλα,το δεος και η φαγουρα…(αυτοσαρκασμος-ειρωνια σε περιπτωση που δεν εγινε αντιληπτο).

YΓ1.oh fuck,i’m too old for that shit…
ΥΓ2.Τι να πει και ο Daz…

ναι οντως αυτα τα μεταλ με τα γυναικεια με εχουν κουρασει και μενα ενω στην αρχη τα ακουγα με χαρα κτλ τωρα βρωμισε ο τοπος

βεβαια υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα λιγες

Χρειάζεται να είμαστε και τόσο γνώστες μιας σκηνής για να κρίνουμε ένα στυλ μουσικής ως στυλ; Έτσι όπως είναι το ιδίωμα, πόσο διαφοροποιημένος μπορεί να είναι ο ήχος του σήμερα σε σχέση με παλιότερα;

Τώρα βέβαια εδώ υπεισέρχεται το πώς αντιλαμβάνεται κάποιος το “κορεσμένος”. Δισκάρες βγαίνουν σε όλα τα είδη (άσχετα με τον αριθμό) αλλά δεν γίνεται το ίδιο αισθητό για τους Α ή Β λόγους και δεν μπορούν να το αντιληφθούν το ίδιο όλοι οι ακροατές …
Τέλος πάντων, δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να το αναλύσουμε και πολύ, έχει ο καθένας μεν την άποψή του αλλά κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα βλέπεις μόνο απ’τη δική σου οπτική γωνία.

Εσύ που έχεις την ίδια άποψη για το μέταλκορ πόσο την ψάχνεις με το μέταλκορ;
Ντάξει είπαμε να μπλέξουμε λίγο τα γούστα μας με αυτά αλλά από ένα σημείο και μετά χάνουμε τη μπάλα.

Στην 3η σελίδα έγραψες:

Επισης, πρεπει να πουμε οτι το Metalcore ειναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ COPY-PASTE.
Μπορεις να προβλεψεις ακομη και το δευτερολεπτο που θα σκασει το beat-down, ποτε θα γκαριξει και ποση ωρα και τι ρυθμος θα ακολουθησει μετα.
Ελεοοοοοςςςςςς !!!
Metalcore = False Metal.
Death to false metal !!!

Παρ’ότι οι 2 τελευταίες προτάσεις παίρνουν όσκαρ ΜΑΝΟΓΟΥΟΡικής γραφικότητας (χωρίς παρεξήγηση ε) δεν ήρθε κανείς να σου ζητήσει τα ρέστα, όπως παρατήρησε ο ChrisP.

Και στην τελική στα 00s έχουν βγει τρομερές δισκάρες και στο metalcore (εδώ μπορώ να σου αραδιάσω κατάλογο, ναι …)
Και παρ’ότι μ’αρέσουν κάργα οι συγκεκριμένες κυκλοφορίες δεν βλέπω και καμιά τεράστια διαφορά ανάμεσα στον ήχο μιας μπάντας (ας πούμε Trivium) και μιας άλλης (ας πούμε Bullet For My Valentine αν και αμφότεροι έχουν απομακρυνθεί κάπως απ’το metalcore).

Και ο Λουπέν σ’αυτό που λέει με καλύπτει απόλυτα

Φιλικά τα πάντα όλα βέβαια.

υ.γ. για τα ονόματα που λες, μπορεί κάποιος κάλλιστα να μπει σε μια wikipedia και να αρχίζει να σου αραδιάζει ονόματα χωρίς να έχει ακούσει σώνει και καλά τις μπάντες …γι’αυτό είναι ανούσιο να ζητάς κάτι τέτοιο. Ο καθένας κρατάει τις γνώσεις του για τον εαυτό του. Α και σε περίπτωση που σε ενόχλησε το “κοκκινοσκουφίτσα metal”, αν δεν το πρόσεξες για κάθε είδος έχει και μια ειρωνεία δίπλα. Για να μην βλέπουμε μόνο ό,τι θέλουμε.

@ Leviathan

Γενικα δεν θα διαφωνισω με κατι συγκεκριμενο απο αυτα που ειπες. :wink:

Το ποστ-‘εκρηξη’ μου οφειλεται στο εξης γεγονος:

Eχω την εντυπωση οτι υπαρχει μια λανθασμενη εντυπωση στο ευρυ κοινο για το πως ηχει αυτο το ειδος.
Συγκεκριμενα, θεωρω πως ολοι στεκονται σε μια συγκεκριμενη και μικρη πλευρα του ειδους που ουτε αντιπροσωπευτικη του ηχου ειναι, ουτε εχει αναδειξει πολλα και σημαντικα ονοματα ωστε να θεωρειται σοβαρο μερος της και να σχολιαζεται το ειδος γενικοτερα με αναφορες που βασιζονται στο συγκεκριμενο στυλ.

Δηλαδη:
Ενω υπαρχει ολοκληρο γερμανικο power που χωνει με ταχυτητες, ριφφαρες, σολαρες, φωνες με παθος και νευρο…
Ενω υπαρχει ολοκληρο αμερικανικο power που επισης τσακιζει το συμπαν ολοκληρο, τα κανει ποτανα-ολα, καυτο μεταλλο κιετσι φαση …
Ενω υπαρχει ‘‘μοντερνο’’ σουηδικο power με progressive προεκτασεις και φρεσκο ηχο…
Παρ’ολ’αυτα εχω την αισθηση οτι αυτοι που δεν εχουν στενη επαφη με το ειδος, εχουν στο μυαλο τους ως power metal κατι ανυπαρκτες μπαντες ‘‘απο φωτοτυπικο μηχανημα’’ της φινλανδικης υπερμελωδικης νεοκλασσικης σχολης που τελικα ποτε δεν καταφεραν να κανουν μεγαλο ονομα (πλην των ηγετων Strato, αντε και κανα δυο αλλων) ωστε να θεωρηθουν και αξιοι εκπροσωποι του ειδους.

Και εντελει ισως να εχεις παρατηρησει οτι οι πρωτοι που θα εκφρασουν τη δυσαρεσκεια τους ή και τον αφορισμο για καποιες μπαντες που εντασσονται σε ενα ειδος, ειναι οι ιδιοι οι οπαδοι του οποιου ειδους.
Για παραδειγμα εγω σνομπαρω και δεν θεωρω καν τους Sonata Arctica POWER Metal, κατ’αντιστοιχια που ενας ντεθας μπορει να μην θεωρει DEATH Metal τους In Flames και να μιλα απαξιωτικα γιαυτους.

Η επιδειξη μανογουοροφροσυνης που αναφερεις εγινε σκοπιμα.:smiley:
Αφου αποφασισα να ειμαι ‘‘χειμαρος’’ επρεπε να τα πω ολα. Και τα φολς και τα τρου και τα ετσι και τα αλλιως και τα παντα ολα σε τελικη αναλυση. :stuck_out_tongue:

Α, και επιτελους καταλαβετε οτι ΑΛΛΟ πραγμα το Epic Metal ΑΛΛΟ πραγμα το Power Metal.
Αυτο το ‘‘Epic/Power’’ που γραφετε διαφοροι ειναι μεγα δειγμα αμπαλοσυνης.
ΔΕΝ ειναι ‘‘epic/power’’ το power με fantasy θεματολογια !