Το αλμπουμ-μεγαθήριο που άκουσα κ δν μ έκανε καθόλου εντύπωση

Σχεδον ολοι οι “προγκ” δισκοι που θεωρουνται σημαντικοι μου φερνουν χασμουρητα. Με εξαιρεση (αν και δεν τα θεωρω τυπικα “προγκ” παραδειγματα) το Operation Mindcrime, το Control and Resistance και το Awake ενω γενικα δεν μαρεσουν οι D.T.

υποθετω οτι θα ελεγα το “Master of Puppets”. Με εξαιρεση το Sanitarium και το “the thing that should not be” τα υπολοιπα μου φαινονται βαρετα, παιδαριωδη και αφελης προσπαθεια κοπιαρισματος του “Ride the Lightning” ακομα και στην σειρα του tracklisting. Κλαϊν μαϊν.

Overrated επισης το Number of the Beast, ελεος. Ουτε καν στις 3 καλυτερες δουλειες των Maiden, σιχτιρ.

τι αλλο, βαριεμαι αφορητα τους δυο δεινοσαυρικους δισκους ozzy με τον αδικοχαμενο randy. Βρισκω πιο ενδιαφερουσες τις δουλειες με Jake E. Lee που εκανε μετα ο χαζο-οζυς. Δεν ξερω βεβαια κατα ποσο θεωρειται “μεγαθηριο” το Blizzard of ozz και το Diary of a madman ετσι κ αλλιως…

Επισης καποιοι λενε μεγαθηριο κλπ το “blood mountain” το οποιο μου φερνει επισης νυστα και νωθροτητα.

βασικά αυτό.
Εδώ λέμε άλμπουμς που θεωρούνται κλασσικά, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πόσο μεγάλα/σημαντικά είναι, απλά δεν μας κάνουν εντύπωση. Δηλαδή, λατρεύω Death, ξέρω πόσο σημαντικός δίσκος είναι το spiritual, αλλά προτιμώ να ακούσω το Human ή το Individual.
Επίσης, δεν τρελαίνομαι για Queensryche, αλλά όταν είναι να βάλω να ακούσω, βάζω το rage for order ή το promised land. Σίγουρα το Ο:Μ είναι σημαντικός δίσκος, αλλά δεν τον ακούω.
Πόσο δύσκολο να το καταλάβουμε?

κοπιαρισμα στον εαυτο τους λοιπον, ασχετα οτι το master of puppets ειναι πιο ωριμο απ’ το ride the lightning.

επισης μη γραφετε για μαστοντον, δεν εχουν μεγαθηρια αλμπουμς, ποσο μαλλον οταν ανεφερετε τα δυο τελευταια.

@Bleedin History οταν το θετεις ετσι το καταλαβαινει ο αλλος, εκφρασεις τυπου “σκουπιδια”, “μεγαλες απογοητευσεις” δεν κολλανε εδω. ή εισαι στον ηχο και λες ναι, εμενα δεν μου αρεσει, δεν το γουσταρω ρε αδερφε. τα ασχημα σχολια να περιττευουν παρακαλω, γιατι εκτιθεστε πρωταπολλα.

συμφωνω για mastodon, ποτε δεν τους θεωρησα μεγαλο γκρουπ απλα υπαρχει μια σχετικη φιλολογια σε μεταλ εντυπα κλπ. Για το master, ναι, το θεωρω αυτοκοπιαρισμα, και οπως καθε (αυτο)κοπιαρισμα, ειναι β’ διαλογης σε σχεση με το “πρωτογενες” υλικο.

Γνωριζω οτι εχει καθιερωθει να λεγεται πιο “ωριμο” απο το ride αλλα πραγματικα αδυνατω να το εντοπισω. Δηλαδη βαλε κ ακου το ride και μετα το master. τι να σου κανει το Battery μπροστα στο fight Fire with fire? το ομωνυμο master δεν πιανει μια μπροστα στο εφιαλτικο ride (mustaine detected) και το Fade to Black σβηνει το “αντιστοιχο” μπαλαντοειδες “sanitarium”. το ινστρουμενταλ “Call of Ktulu” (mustaine detected) σβηνει το “αντιστοιχο” orion.

Το Ride ειναι ενας τελειος δισκος, πραγματικα, και απο πλευρας ωριμοτητας θα ελεγα οτι μονο το And Justice εκανε καποια βηματα, απο αποψη πολιτικης τολμης και κοινωνικης κριτικης.

Ήμαρτον! Μιλάμε ότι αυτά τα άλμπουμ πολύ λίγοι τα κοίταξαν στα ίσα.

Κάπου έχει κάνει ένα ποστ ο bleedin (δεν το βρίσκω τώρα), που λέει για πόσο ανώφελη είναι η σύγκριση Ride με Μaster.

E έτσι το έβλεπα πάντα κι εγώ, είναι σα να ψάχνεις να βρεις τι είναι πιο απαραίτητο, το νερό ή το οξυγόνο, ή πιο όμορφο, Τσέχες ή Σλοβάκες!:stuck_out_tongue:

εχεις μπει στην λιστα μου…

Βασικά, πλην του Call Of Ktulu (και του FWTBT πού είναι ένα από τα 3 καλύτερα μέταλ κομμάτια όλων των εποχών), τα αντίστοιχα κομμάτια του Master χώνουν άγρια αυτά του Ride. Και το θέμα είναι τα κομμάτια του Ride χώνουν άγρια το 99% του υπόλοιπου μέταλ (το And Justice For All είναι στο 1% προς αποφυγή παρεξηγήσεων).

A, είσαι από αυτούς, ε; ΟΚ…

Κατά την ολόδική μου, υποκειμενική και ξεκάθαρα προσωπική άποψη λοιπόν, “δε μου έκαναν καθόλου εντύπωση” και τα παρακάτω:

The Dark Side of the Moon - Pink Floyd
Dreaming Neon Black - Nevermore (αν θεωρηθεί “μεγαθήριο”, έστω με την ευρύτερη έννοια…)

Ελπίζω να μη σε άφησα παραπονεμένο, μεγάλε!

ναι μεγαλε απ’ αυτους ειμαι! οταν κατι σε αφηνει απογοητευμενο, σημαινει οτι κατι αλλο σε ειχε γοητευσει πιο πριν. στο ειδος αυτων των αλμπουμ λοιπον ποιο πραμα σε ειχε γοητευσει πιο πριν;

Eεεμ όχι δεν ακούω είναι η αλήθεια, αλλά δεν μου λέει και πολλά το Crack The Skye. Aπλά δεν μου κάνει κλικ.

ΠΩ! ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ!
Πάμε μωρή Θρεντάρα!
Σφαχτείτε!

Λογικό. :wink:

8O8O8O ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΟΟ!!!

8O8O8O Ε ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!

απο εμενα… BACK IN BLACK και βασικα απαντα των AC/DC
KILL 'EM ALL
οτιδηποτε απο TOOL
DREAMING NEON BLACK
SEVEN CHURCHES
PLEASURE TO KILL ελεος πια…
AWAKEsign-:oops:
και αλλα πολλαααα!!!

8)8)8)

Ε κοιτα το master ειναι για μενα, μαζι με το number of the beast και τους δυο πρωτους απο χαζοζυ οι μεγαλυτερες “φουσκες” στο χρηματιστηριο του μεταλ (να μιλησω με ορους αγορας :p).

Χμ… !! εννοειται ΤΣΕΧΕΣ. Για απειρο mosh/headbanging και δε συμμαζευεται. Σλοβακια (ζιλινα εχω παει) ηταν καλες αλλα λιιιιιγο πιο πισω σε overall rating (λιγο πιο φλατ παραγωγη, καπως πιο lo-fi ο ηχος, πιο ψηλα τα πριμα κλπ). Μονο που οταν πηγα Ρωσια, καταλαβα οτι οι τσεχες ερχονται δευτερες μετα απο τις τιτανοτεραστιες παμμεγιστες εκπληκτικοαπιθανες Ρωσιδες. Και καλα οι μιλφ, αλλα που να δεις την νεα γενια. Ααααχ…Βλογημενη η χωρα της επαναστασης! 8)

Εννοειται το reign in blood.δεν ακουγεται καν…τρεχουν αιμα τα αυτια μου και οχι για καλο σκοπο…

• οτιδηποτε απο ac/dc

Εναλλακτική λογική, μικρέ: έχεις μεγάλες προσδοκίες για κάτι και το αποτέλεσμα είναι… (μάντεψε!)

Απογοητευτικό!

Μερικές φορές δεν υπάρχει “πριν”, έτσι δεν είναι;

Α! Και πού ‘σαι; Εδώ μιλάμε για κατά γενική ομολογία “δισκάρες”, οπότε αυτά που θα βρεις γραμμένα, η πλειοψηφία είναι λογικό να τα έχει για κορυφές. Επομένως είναι λίγο άτοπο να σου φαίνεται οτιδήποτε παράξενο σ’ αυτό το thread, καθώς αυτός είναι ο σκοπός του…

προτιμω να βασιστουμε στη δικια μου λογικη και να απαντησεις στην ερωτηση που σου εκανα, αν θελεις βεβαια.

Iron Maiden - Seventh Son Of A Seventh Son

Το βαριεμαι απιστευτα…

Ναιιιιι. Τιμιο ποστ
Να προσθεσω…
Megadeth - Rust in peace
Slayer - Reign in blood
Sepultura - Roots