Ποιο συγκρότημα πιστευετε ότι μπορει πλέον να βγάλει τον καλύτερο του δίσκο?

Ειπα να βάλω ένα τέτοιο θεματάκι μιας και απο ότι έχω δει στο φόρουμ οι περισσότερες γνώμες περιστέφονται γύρω απο ένα άτυπο “αξίωμα” του τύπου “καλό το καινούριο, αλλά όχι και σαν τα παλιά τα κλασσικά” ή του τύπου “πάνε αυτοί, είναι τελειωμένοι από το 199…”. Αυτό ίσχυει βέβαια σε μεγάλο βαθμό, αλλα αδικεί ταυτόχρονα και πολλές πρόσφατες προσπάθειες.
Ποιο συγκρότημα λοιπόν θεωρείτε ότι δεν έχει φτάσει ακόμα στο δικό του δημιουργικό ζενίθ και μπορεί να εκπλήξει ευχάριστα στο μέλλον? Πολλ δεν πιστευω να χωράει γιατι οι απόψεις θα είναι αρκετές.
Κουβέντα να γίνεται βέβαια, αλλα κάλο θα ήταν να υπάρχει και κάποια δισκογραφία πίσω απο το όνομα που θα λέτε, να έχει ήδη δώσει κάποιο στίγμα μην λέμε ότι οι ΧΨ σίγουρα θα ξεπεράσουν το ντεμπούτο τους.

Για πείτε…

Μόνο οι Fates, αλλά δεν ασχολείται και πολύς κόσμος μαζί τους πλέον. Όχι ότι έχουν βγάλει κανένα άσχημο.

κολλημένη mode on

Θα ήθελα να πιστεύω οι Radiohead, μετά το εξαιρετικό In Rainbows

κολλημένη mode off

Έξελεντ θρεντ.

Καλά οι ρέηντιοχεντ είναι απίθανο να φτάσουν ούτε το μικρό δαχτυλάκι του OK Computer, παρόλο που το In Rainbows ήταν πανέμορφο (reckoner, jigsaw, nude πολλές καρδούλες)

Επίσης οι Fates φυσικά και θα έβγαζαν δισκάρα, αλλά θα είναι λίγο δύσκολο να τη συγκρίνεις πχ με το Parallels. Μην πω βέβαια για τα ακόμα πιο παλιά. Μουσικά το θέτω, όχι από άποψη αξίας. Βέβαια το X ήταν απίστευτο και μέσα στους καλύτερους δίσκους της δεκαετίας, έχω ξαναπεί τη γνώμη μου γι’ αυτό.

Πάντως από το μεσημέρι προσπαθώ να βρω απάντηση στο ερώτημα που θέτει ο θρεντ στάρτερ και δεν μπορώ να βρω ένα γκρουπ για το οποίο να το πιστεύω ακράδαντα και να έχει πάνω από 3 δίσκους στη δισκογραφία του -που σημαίνει ότι είναι πολύ καλό ερώτημα.

Ίσως από τους Three να το περιμένω αυτό γιατί είναι συγκρότημα που η πορεία του είναι σταθερά και κατακόρυφα ανοδική. Με φοβίζει όμως ότι λόγω της (όποιας) επιτυχίας του μπορεί να πάρει πιο safe μονοπάτια.

Επίσης περιμένω πολλά στο μέλλον από τους Hammers Of Misfortune, ίσως η μόνη μπάντα στο πιο κλασικό μέταλ που έχει τόσο πολλά ακόμη να δώσει. Βέβαια δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σιγουριά ότι θα βγάλουν το mangum opus τους, αλλά όλοι οι δίσκοι τους είναι σταθερά τέλειοι και δείχνουν υποσχόμενοι να κάνουν το (μουσικό όχι εμπορικό βέβαια) μπαμ ~ακόμα περισσότερο απ’ όσο το έχουν ΗΔΗ κάνει.

Επίσης υπάρχουν κι άλλες μπάντες που ίσως στο μέλλον βγάλουν τον καλύτερο δίσκο τους με βάση τη διαίσθησή μου και διάφορα άλλα στοιχεία τους, όπως πχ οι Ulver (και όμως ναι), οι Gojira, οι High On Fire, οι Witchcraft

Α επίσης και οι Burst πιστεύω ότι θα έβγαζαν σίγουρα τον καλύτερο δίσκο τους αν δε διαλύονταν.

Χμμμ, αυτά αν και τραβηγμένα κάπως σύμφωνα με αυτά που πιστεύω. Και το παράξενο είναι ότι όταν διάβασα τον τίτλο του θρεντ ήμουν σίγουρος ότι θα έβρισκα αρκετές μπάντες και εξεπλάγην =/

Πιστεύω ότι οι Minsk μπορούν να βγάλουν κάτι άψογο (θα μου πείτε, το Ritual Fires of Abandonment δεν είναι άψογο; και οκ, έχουν μόνο 3cd, αλλά…).

Θέλω ένα breakthrough και από Coheed & Cambria, οι οποίοι σίγουρα έχουν κάμποσο υλικό να προσφέρουν ακόμα.

Γιατι οχι και οι kasabian…Αν και ο πρωτος τους δισκος-kasabian λεγοταν-ειναι απιστευτος…Πονταρω αρκετα σε αυτους anyway…!

Λοιπόν, μάντης δεν είμαι. Αλλά…

Απ’ το στόμα του Μάνου και στου Θεού και τ’ αυτί.

Oι Rolling Stones :lol::lol:

Y.Γ: Εντάξει το ξέρω ότι σχεδόν το ίδιο αστείο θα ήταν αν έλεγα το ίδιο και για τους ΑC/DC

Αlter Bridge, άνετα.

Muse και Raconteurs επίσης

Εντάξει μωρέ, Alter Bridge και Raconteurs δύο δίσκους έχουν όλους κι όλους.

Όσο για μιουζ… Εχμ όχι. =/

Μανο οι ulver εχουν βγαλει το καλυτερο τους δισκο, ισως να μην τον εχεις ακουσει πολλες φορες, ισως και καθολου για να τους βαζεις στο θρεντ ετουτο.

Τον έχω ακούσει αρκετές φορές και δε με έχει κερδίσει όπως εσένα και άλλους (πχ dyingfreedom) και δεν ξέρω γιατί. I’m missing something…

Θα έλεγα ότι όλες οι μπάντες τη στιγμή που μιλάμε έχουν βγάλει τον καλύτερο τους δίσκο.

Πάντως πολύ ωραίο θέμα topic και πολύ δύσκολο να απαντηθεί. Οι Muse το αποκλείω. Το έχουν κάνει ήδη. Σπάνια συγκρότημα έτσι κι αλλιώς έβγαλε τον καλύτερό του δίσκο μετά τους 5 πρώτους. Σαν πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι οι TV On The Radio και ο Sufjan Stevens. Mπα όχι ο δεύτερος πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει ποτέ το Ιlinoiz.

ειναι σημαντικο να εχεις στα χερια σου και το ποιημα του ποιητη/ζωγραφου, το εχω αγορασει ειναι απ’ τις εκδοσεις Ηριδανος με μεταφραση του Μιλτου Φραγκοπουλου και εχει και τα 4 ποιηματα του Μπλεηκ, επισης ειναι τοσο φανταστικα που και στη παραλια να εισαι και οι αλλοι να παιζουν ρακετες διπλα σου παλι σε μαγευει. τωρα, το αλμπουμ ιντελλιτζεντ αβανγκαρντερς το εχουν εικονισμα. εγω θα κανω τη δηλωση οτι ειναι σιγουρα μεσα στα 3 αγαπημενα μου αλμπουμς ολων των εποχων και ενα σημαντικο, δεν εχω κασταλαξει για τ’ αλλα 2.

Προφανώς εκεί είναι το κλειδί και το είχα υποψιαστεί. Ο δίσκος είναι μακροσκελής και αφηγηματικός οπότε με το να τον ακους χωρίς στίχους χάνεις τουλάχιστον το 50% του. Το έχω πετύχει No Remorse αλλά (προφανώς) όχι σε όμορφη τιμή.
Θα το τσιμπήσω κάποια στιγμή από ίντερνετς.

εδιτ: υπάρχουν οι στίχοι μέσα, not? ή πρέπει να πάρω το ορίτζιναλ βιβλίο;

ΟΙ [SIZE=“5”]Battleroar[/SIZE] τελεία

υπαρχουν κανονικα, απλα o γαμος του παραδεισου με την κολαση ειναι το ενα απ’ τα 4 ποιηματα.
και επειδη εχω να τον ακουσω 8μηνο σιγουρα, θα παιξει σημερα.

Μαλλον οι Mastodon θα ελεγα. Για μενα εχουν ηδη βγαλει δισκαρες αλλα δε νομιζω οτι εχουν περασει το peak τους και περιμμενω περεταιρω βελτιωση :slight_smile:

Ούτε εγω μπορω να βρώ κάποια σαφή απάντηση στο ερώτημα. Δεν ξέρω αν είχα και κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Στους Muse έχω μια ελπίδα αλλα και πάλι.
Τώρα στο αν υπάρχει συγκρότημα που να έφτασε στο peak του μετα τα 5 πρώτα άλμπουμ όπως είπε ο Crabsody, στη δευτερη εποχή του ας πόυμε, μονο οι Maiden μου έρχονται με τη μία…