Κάλαντα.Έθιμο η παιδικός τζόγος?

Μερα που ειναι,και μιας δεν υπαρχει αλλο τετοιο θρεντ αποτι ειδα…πειτε μας τη γνωμη σας για τα καλαντα…τα βρισκετε σωστο να υπαρχουν?προσωπικα δεν μου αρεσει να δινω λεφτα για να μου τραγουδανε 20 δευτερολεπτα και οχι το ρεφρεν του aces high.Μπορουμε να τα αφανισουμε?

Θυμάμαι καύλωνα τόσο πολύ ως παιδί όταν έλεγα τα κάλαντα, που θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν. Βέβαια όταν ακούω το κουδούνι οχτώ το πρωί και βλέπω τις διψασμένες για χρήμα φάτσες τους μερικές φορές μου τη σπάνε (:b), αλλά νταξει κι εγώ έτσι ήμουν και γούσταρα τρελά, παιδιά είναι

ναι και γω παιδι ειμαι ακομα μωρε…αλλα εγω εβαζα συναισθημα .δεν ημουν αψυχος οπως αυτα.ντυνομουν και αη βασιλη

Εμενα σημερα χτυπαγαν στις 6 το πρωι…Κοιμησου που να παρει η ευχη!

Εθιμο που ομως αρκετα παιδια το βλεπουν και σαν μια ευκαιρια να μαζεψουν κατι παραπανω. Προσωπικα μου αρεσει πολυ το ολο σκηνικο και παντα πηγαινα για χαβαλε.

Προς Παπαρδέλα και λοιπούς πιτσιρικάδες.

Αυτό για να παραδειγματίζεστε εξυπνάκηδες.

Κάθε φορά που τσιγγουνεύεστε να δώσετε φράγκα στα παιδάκια που τηρούν το έθιμο, η κοινότητα του σκληρού ήχου χάνει φίλους.

Παρολα αυτα τα καλαντα ειναι ενα τρου εθιμο.Εμεις περσι μαζεψαμε 100 ευρω ολα κι ολα,και μετα καηκαμε στο PES.Αλλα πιο παλι ηθελα παρα πολυ να παω,μεγαλος χαβαλες.

Εθιμο. Αφήστε τα πιτσιρικια μωρε να βγαλουν κανα χαρτζηλίκι. Βέβαια ευκαιρία για τα συγγενικά παιδάκια/ανηψάκια να τους δώσουμε κανά φράγκο χα χα!!
Μου χει τύχει πριν χροοοόνια, πίσω από τις πόρτες να ακούω γαβγίσματα, για να μην χτυπάμε τα κουδούνια. Εκεί δεν λες κάλαντα, τους τραγουδάς SLAYER. :smiley:

με τα πρωτα λεφτα απο καλαντα αγορασα το quake το 1. συγκινηθηκα.

Εγώ πήγαινα μέχρι τα 20 μου.
Παρέα με τους υπόλοιπους μαλλιάδες. Χώναμε και κιθάρες και φυσαρμόνικες μαζί με τα τριγωνάκια. Γκόγκολ Μπορντέλο φάση κιετσ. Και μετά βουρ στο μετρόπολις να πάρουμε σιντιά Έμπερορ και Χιπόκρισι.
Τα κάλαντα είναι ΜΕΤΑΛ.

Ψήστο να τα πούμε παρέα παραμονή πρωτοχρονιάς και των φώτων.
Έχουμε και κάτι αεροπορικά να βγάλουμε. :lol::lol::lol:

οτι γαμιστεροτερο μπορει να γινει για καλαντα,ειναι να χεις lead,rythm και ενα τυμπανο…και να χωνετε christmas eve/sarajevo στις πορτες

http://www.youtube.com/watch?v=7P0dckhu3-g

μεταλόΠαππού κάτι τέτοιο???
:lol::lol::lol::lol:

Μαλακα ο κανακης παιζει με Charvel απτο 1987.

επρεπε να τα λενε καυλαντα κανονικα

θυμηθηκα κ επικο σκηνικο

ειχα παει να πω τα καλαντα με 2 κολλητους απο σχολειο οταν ημασταν 18.πηγαμε καθαρα για το γελιο κ γιατι ακομα ειμασταν μεσα στην μαλακια κ θελαμε να κανιβαλισουμε ειλικρινα δε θυμαμαι να εχω ριξει τοσο γελιο ποτε.

1ο σπιτι πολυκατοικια,χτυπαμε κουδουνι κ πριν ανοιξει η πορτα ο ενας απο τους 3 (γεια σου ρε μαρινο θεε) μας τη κανει , ανεβαινει στη σκαλα του παραπανω οροφου κ μας εκανε ηχους μαιμους για να γελασουμε κ να γινουμε ρεζιλι την ωρα που λεγαμε τα καλαντα νταξ δειξαμε χαρακτηρα τα ειπαμε κ πηρε τα αρχιδια μας :lol: :lol:

αλλα η κορυφαια στιγμη ηταν αυτη εδω μαλακα ουτε σε ταινια δε γινονται

σπιτι σε παλαιο ψυχικο με εσωτερικη σκαλα hitech κ ετσι φουλ φραγκα
οικογενεια μπαμπας george clooney-μαμα (πειτε μια ωραια 30αρα)-παιδακι 4-5 ετων
σαν σκηνικο απο ταινια χολυγουντ κ ετσι

με το που λεμε ‘να τα πουμε ?’ κ παμε να αρχισουμε να τζαμαρουμε

ξαφνικα μας πιανει ενα απιστευτο νευρικο γελιο πριν αρχισουμε να τα λεμε κ σωριαζομαστε κ οι 3 κατω να κραταμε τη κοιλια μας απο τα γελια να μη μπορουμε να σταματησουμε να κλαιμε απο τα γελια κ να λεμε στους ανθρωπους εν μεσω γελιων κ δακρυων ‘συγνωμη’

οι γονεις να εχουν μεινει καγκελο κ το παιδακι ακομα πιο πολυ :lol:

γελαγαμε κανα τριλεπτο μεχρι που καταφεραμε κ σηκωσαμε τα κορμια μας απο το πατωμα

δε θυμαμαι αν ειπαμε καλαντα η οχι εκει περα

αλλα μας εδωσαν κ λεφτα μαλλον θα σκεφτηκαν ‘αυτοι ειναι τρελλοι αστους μη τους τσιτωνουμε παραπανω’

μετα δε ξαναπηγα για καλαντα,μετα απο τετοια εξορμηση δεν υπαρχει λογος να ξαναβγεις ,σταματας τωρα που εισαι στη κορυφη της μαλακιας :stuck_out_tongue:

\m/

Nταξει το’χουμε κανει ρε. 2α-3η λυκειου θα’τανε, σκασαμε στους δρομους αποφασισμενοι. Ο ενας με ενα τριγωνο (να μη χαθει και ο παραδοσιακος ηχος), ο αλλος με μια κιθαρα και εγω με το ταμπουρο κρεμασμενο γυρω απο το λαιμο μου σα την αρκουδα.
Μεγαλη συγκινηση. Και επειδη ειμασταν και τρου καλλιτεχνες βγαλαμε και μπολικα φραγκα εκεινη τη χρονια αν και μερικοι αμουσοι δεν εκτιμουσαν τον ηχο του ταμπουρου μου στις 7 το πρωι :evil:.

Με τα λεφτα πρεπει να ειχα παρει xbox τοτε.

Τωρα στο θεμα μας, ειναι λιγο και απο τα δυο. Και εθιμο και τζογος. Εγω ας πουμε ειχα σα βασικο κινητρο να βγαλω κανα χαρτζιλικι στις γιορτες να αγορασω τιποτα, αλλα την ευχαριστιομουνα ολη αυτη τη φαση με το ξυπνημα πρωι πρωι, να βλεπουμε τις γιαγιαδες με την χαρουμενη εκφραση στο προσωπο τους να δινουν και στο δικο μας προσωπο ενα χαμογελο μεχρι τα αυτια οταν μας εδιναν κανενα 500αρικο, ή το να σπαμε τα @@ των μιζερων που δε μας ανοιγαν την πορτα ενω ξεραμε οτι ειναι μεσα, τραγουδωντας οσο πιο δυνατα και παραφωνα μπορουσαμε τα καλαντα και μετα καπακι το Αγια Νυχτα για ενκορ.

Εχτες παντως κατα τις 1 το βραδυ ειχα παει για καφε με ενα φιλο μου σε ενα μαγαζι και σκασανε 5 μαντραχαλοι ντυμενοι αη βασιληδες και αρχισαν να τα λενε μεσα στο μαγαζι. Καθε χρονο το πανε ολο και πιο νωρις ρε πουστη μου :?

Εγω παιδες προπερσυ σταματησα να λεω τα καλαντα. Δεν θα πω τι καυλα που ηταν να περιμενεις το ρευστο απο τον “ατυχο” που σου εχει ανοιξει γιατι το εχουν πει πολλοι. Ουτε παραξενο συμβαν εχω ως αναμνηση απο εκεινες τις μερες. Το μονο που ισως αξιζει να αναφερω ειναι οτι σε μια απο τις τελευταιες φορες ημασταν 4 παιδια [εγω, αδελφος, 2 ξαδελφουλες] κ ειχαμε κανονισει να παρουμε κατι κοινο. Σκορπιζομασταν στο ενα μερος της γειτωνιας, χτυπαγαμε, βλεπαμε ποιοι μας ανοιγουν κ ποιοι οχι κ μετα χτυπουσαμε κουδουνια εναλλαξ. :stuck_out_tongue:

Ξενερωτα παδικα χρονια… :frowning:

Πηγαινα μεχρι την πρωτη λυκειου μετα απλα πηγαινα την αδερφη μου και κραταγα το 80 τοις εκατο των χρηματων.
Ναι πηγαινα για τα λεφτα για να παρω κανα δωρο κλπ.

Εφοριακός αλέρτ :thumbdown: