Νηστεια

Θα νηστεψετε φετος…;Το κανετε γενικοτερα;Αν οχι γιατι;

όχι δεν νηστεύω γιατί δεν πιστεύω. αλλα και να πίστευα πάλι δεν θα έκανα γιατί αν θέλω να κάνω καπια μορφή δίαιτας/αποτοξίνωσης από κάτι δεν χρειάζεται να περιμένω το πάσχα… :slight_smile:

σιγα μην περιμενω τον τραγο να μου πει τι θα φαω!ουστ

ο χριστος σ ολες τις εικονες παντως εχει κοιλιακους…τουμπανο ηταν η νηστευε η γυμναζονταν ολη μερα…θεικο six pack

Παραδέχομαι τα άτομα που νηστεύουν για να αποτοξυνώσουν τον ευατό τους, μπαίνοντας σε μια μορφή διατροφής για λίγο καιρό ώστε να μπορέσουν να απαλλάξουν για λίγο τον ευατό τους από βλαβερές διατροφηκές συνήθιες κ να “καθαρίσουν” τον οργανισμό του ή να βάλουν αν θέλετε ακόμα κ τον εαυτό τους σε μια δοκιμασία για μερικές μέρες.

Εγώ αν κ δεν νηστεύω, θα επικροτίσω την περίπτωση που προανέφερα, αλλά αν έρθει κανένας νέος εν έτη 2010 κ μου πεί οτι το κάνω μόνο κ μόνο επειδή το προστάζει το θρήσκευμα μου…δεν ξέρω…σίγουρα θα πέσει σίγουρα αρκετά στα μάτια μου.

Φυσικά και όχι.

Η νηστεία στον Χριστιανισμό είναι κανονικό ανέκδοτο. Έχει πλακά πραγματικά να αποφασίζεις να νηστεψεις για να στερηθείς, να δοκιμαστείς και λοιπές μαλακίες ενώ την ίδια στιγμή πας σε μια ψαροταβερνα και τσακίζεις κάτι καλαμαράκια και χταποδάκια. Αν είναι αυτό νηστεία… γελοία πράγματα.

Μεγάλη εβδομάδα το μονο φαγωσιμο που υπαρχει είναι φακιες χωρις λαδι οποτε …:lol::lol::lol:

να σημειώσουμε βέβαια πόσο τεράστιο έγκλημα είναι αυτό που διαπράττει στο γιορτινό τραπέζι της κυριακής του πάσχατος αυτός που έχει νηστέψει μια βδομάδα ή και σαράντα μέρες ε.

δε νηστεύω τη μεγάλη βδομάδα εδώ και αρκετά χρόνια, άλλωστε νηστεύω διάφορα πράματα στην καθημερινότητά μου για λόγους υγείας. πάντως όσο βρίσκομαι στον ίδιο χώρο με άτομα που νηστεύουν προσπαθώ να μην είμαι προκλητικός.

Μαγκες, αν υπαρχει τελικα θεος, την εχουμε γαμησει…:stuck_out_tongue:
ειναι μεγιστη κοροιδια η νηστεια. και για τους ιδιους τους πιστους…
δεν διαφωνω με τον χριστο και αυτο που εννοουσε νηστεια. αλλο το να μην τρωω κρεας και γαλα για μια βδομαδα και αλλο αυτο που ενοουσε αυτος.

αν υπαρχει 8εος δεν νομιζω να ενδιαφερεται και πολυ για το αν καποιος νηστευει η οχι…ειναι παραλογο

Εισαι λαθος εδω…Η εννοια της νηστειας ειναι οτι ‘‘απαρνιεσαι’’ τις απολαυσεις για ορισμενο καιρο…Ετσι δειχνεις στον θεο την αφωσιωση σου…Ακουγεται καπως παραλογο(και εμενα ετσι μου φαινεται)αλλα ετσι ξερω…

Η έννοια της νηστείας είναι ότι τότε στα παλιά χρόνια έπρεπε για διάφορους λόγους (υγείας και οικονομικούς) να υπάρχει ένα διατροφικό πρόγραμμα οπότε έπρεπε να επινοηθεί ένας τρόπος για να πείσουν τους ανθρώπους ότι “δεν κανει να τρώνε” κάποιες μέρες και αυτό διατηρήθηκε μέσα στα χρόνια ως παράδοση.

Kαλα οκ…

ολα ξεκινησαν με ενα σουβλακι στον επιταφειο των Πετραλωνων πριν χρονια…
Εκτοτε, δεν κοιταξα πισω ξανα!
:lol:

Υπαρχει εμφανής σχέση μεταξύ τροφής και πνευματικότητας με την έννοια της κάθαρσης του σώματος από τοξικές ουσίες και κατ’επέκταση διαύγειας του νου. Η νηστεία κατα κάποιο τρόπο σχετίζεται με όλες τις θρησκείες και της φιλοσοφίες πάνω στο ανθρώπινο πνεύμα (πχ οι γιογκι ακολουθούν πάντοτε ειδική διατροφή φυτικής κυρίως φύσης).Πρακτικά η διατροφή των νηστειών έχει ως σκοπό να ξεμπλοκάρει τα κέντρα (τσακρας κλπ) του ανθρωπίνου σώματος ώστε να κυλά ομαλά η ενέργεια από τα άνω προς τα κάτω και να εξισοροπίσει τη ροή της. Βέβαια και εδώ ο χριστιανισμός (με το σχήσμα του μεταξύ ανθρώπου και πνεύματος) κατάφερε σκόπιμα να προβάλει το “θεό” ως κάτι έξω από τον άνθρωπο για τον οποίο ο τελευταίος έχει υποχρέωση να νηστέψει για να καθαρίσει τον εαυτό του από τις “αμαρτίες” και τις απολάυσεις του (να λειτουργήσει ενοχικά δηλαδή και όχι συνειδητοποιημένα) . Ο γνωστός θεός που ανάβει κάθε χρόνο το λαμπάκι στα Ιεροσόλυμα…

:lol:Eπικο post:lol:

Αυτό αποδεικνύεται με κάποιον επιστημονικό τρόπο?
Ή έστω υπάρχει κάποια συγκεκριμένη θεωρία ή μόνο ενδείξεις?

Δε ρωτάω ειρωνικά.

Εδώ συμφωνώ απόλυτα και ειδικά με τα bold.

το προβλημα βεβαια ηταν οτι σαν παιδι κι εγω…θελησα να επαναλαβω τον “αθλο” την επομενη χρονια…Αλλα δεν εβρισκα πουθενα λιγο τσιτσι να μασουλησω…[-X
ειχε πεσει και το τελευταιο οχυρο…
και μαζι με αυτο,ειχε ερθει η εποχη να αλλαξω γειτονια!

Οι θρησκευτικές και ηθικές αξίες που ενδυναμώνει η νηστεία περιλαμβάνουν την εγκράτεια, την εξάσκηση της θέλησης, την αποχή από πειρασμούς, καταχρήσεις, άσχημες σκέψεις και θυμό
Πολλοί άνθρωποι, όταν είναι να μπουν σε περίοδο νηστείας, λες και πρόκειται το στομάχι τους να υποστεί πολιορκία, φρόντιζαν να το παραγεμίσουν με φαι και ποτό.
Όταν βγουν από την νηστεία - σαν να πέρασαν μια μεγάλη περίοδο πείνας και τρομερής φυλακής, από την οποία μόλις γλύτωσαν - τρέπονται προς τα τραπέζια με το φαγητό, λες και επιδιώκουν την ωφέλεια που πήραν από την νηστεία να την ξαναχάσουν με την πολυφαγία.

O μεταβολισμός του ανθρωπίνου σώματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος της τροφής του ανθρώπου. Ότι ουσίες έχεις αυτό που τρως βρίσκει αντίστοιχους υποδοχείς στο ανθρώπινο σώμα (και με αυτή την έννοια μεταβολίζεται). Η συγχρονη ιατρική έχει αρχίσει να αναγνωρίζει το γεγονός πως οι περισσότερες ασθένειες αποτελούν στην ουσία ενεργειακά μπλοκαρίσματα η οποίες κατόπιν εκδηλώνονται με κάποιον πιο απτό τρόπο σε σημεία του σώματος του ανθρώπου. Ειδικά οι ανατολικές επιστήμες (ουσιαστικά και η γιογκα που ανέφερα πιο πάνω είδος επιστήμης είναι) αυτό το αναγνώριζαν πολλά χρόνια πριν από τις δυτικές (που γενικά έχουν την τάση πρώτα να ανιχνεύουν το αποτέλεσμα και μετά την αιτία). Οί φυτικές ουσίες έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν το νευρικό και ανοσοποiητικό σύστημα με συνέπεια να εξισοροπείται ο οργανισμός και να “λύνεται” το όποιο μπλοκάρισμα με φυσικό τρόπο. Αντίθετα οι ζωικές ουσίες (λόγω του ότι είναι κυριολεκτικά πιο “βαριές” όπως λέμε) περιέχουν τοξικές ουσίες οι οποίες λειτουργούν ανασταλτικά στον μεταβολισμό διοεχετέυουν τις τοξίνες στο αίμα και κατ’επέκταση επιρεάζεται και ο νους. Ουσιαστικά απο κατασκευής του στο ανθρώπινο σώμα οι λεπτές φυτικές ουσίες βρίσκουν υποδοχείς στον εγκέφαλο (και κατά τέτοια έννοια θεωρόνται και πιο “πνευματικές”) ενώ αντίθετα οι ζωικές εγκαθίστανται στο υπόλοιπο σώμα. Αν για παράδειγμα ακολουθήσεις μια φυτική διατροφή το πρώτο διάστημα θα νιώθεις μια σωματική αδυναμία λόγω της εθισμού του εγκεφάλου στις ζωικές τοξίνες αλλά ταυτόχρονα θα είσαι πιο “ανάλαφρος” και διαυγής. Αν συνεχιστεί αυτή η δίαιτα για κάποιον καιρό σιγά σιγά η διαυγεια του νου θα μεταφερθεί και στο υπόλοιπο σώμα ισορροπόντας τον μεταβόλισμό και η αρχική αδυναμία θα εξαλειφτεί. Ειδικά σε εκείνη τη περίοδο αν φας κάτι βαρύ (μου έχει τύχει) θα νοιώσεις στον πλήρη βαθμό πως “πέφτεις” και πως “μπλοκάρεις” από την τροφή (πρώτα από το στομάχι και μετά εγκεφαλικά). Αντίθετα αν πάρεις κάτι φυτικό που λειτουργέι ανασταλτικά (πχ τσιγάρο) θα αντιλειφτείς πολύ έυκολα την αλλαγή πρώτα στον εγκέφαλο και κατόπιν στο υπόλοιπό σώμα.

με ψήνεις να κόψω το κρέας:p