Κακές ελληνικές μεταφράσεις ξένων ταινιων/ ονομάτων

λολ οκ, αυτό δε το ήξερα :oops:

ουτε συνεννοημενοι…

http://www.sevenart.gr/news-detail.php?catid=18&id=1779

Le Samouraï —> Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο

:):!:

2η φορά σε λίγες μέρες που τυχαίνει ν’ ασχολούμαστε τις ίδιες μέρες με τις ίδιες ταινίες … Πρώτα με το The Sting και τώρα με τον …Σαμουράι…:-k:p Και όντως μ’ είχε κάψει η ονομασία , γιατί όταν την έψαχνα DVD Club τις είχαν γραμμένες στα ελληνικά και με το …Le Samurai, δεν πήγαινα πουθενά…
Ωραία ταινία btw… M’ άρεσε περισσότερο απ’ το Le Cercle Rouge και ο Α.Delon είχε πιο αβανταδόρικο και ταιριαστό ρόλο… Σκεφτόσουν, πως αν αρθρώσει έστω και μια κουβέντα(απ’τις λίγες που έλεγε) , θα σπάσει τη μαγεία και την ατμόσφαιρα που έπλαθε με το παίξιμο του…
Αναμένω να δω και το Army Of Shadows , για να τελειώσω με τις γνωστές του Melville…

Ακριβώς, ωραία τα είπες στα bold !
Όλα τα λεφτά ήταν αυτή μυστηριώδης ατμόσφαιρα γύρω από την περσόνα του. Ζόρικος τύπος ο “δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο” (:P) αλλά και ευαίσθητος ταυτόχρονα.
Ωραία ταινία που νομίζω θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο σφιχτή και με περισσότερο σασπένς. Προς το τέλος έκανε μια μικρή κοιλιά μου φάνηκε (εκεί με την καταδίωξη στο μετρό).

Πρόσεχε darksoulg7, ξέρω ποια θα είναι η επόμενη ταινία που θα δεις. Σε παρακολουθώ :stuck_out_tongue:
Γράφε κανα comment γι’αυτές που βλέπεις στα ανάλογα θρεντ, αν έχεις χρόνο/διάθεση.

Χαιρομαι που εκφραζεσαι με τοσο κολακευτικα λογια για το εργο του Melville,διοτι προσωπικα τον εχω σε τεραστια εκτιμηση.
Οποτε,δες κι εδω…

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=15694&page=4

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=15694&page=8

Μια που έχει κάτσει η φάση να αναφερθεί κάμποσες φορές αυτές τις μέρες.

στην τελευταία ταινία του τορνατορε, έχουμε τον τίτλο "La Migliore Offerta / The Best Offer."
η μεταφορά του στον ελληνικό τίτλο είναι “Το Τέλειο Χτύπημα”. δεν μιλάμε για κακή μετάφραση και τα λοιπά, αλλά για μια απο τις πιο ηλίθιες αποφάσεις για τίτλο καθώς σου δίνει την ταινία στο πιάτο χωρίς λόγο!!!

Ενώ το “προσφορά” είναι πιο γενικό.
Πάλι καλά που είχα ξεχάσει τον ελληνικό τίτλο.

ε ναι. η προσφορά σε πάει στην εκτίμηση που θα έκανε στα πράγματα.

…και έτσι ευχαριστήθηκα τον κόμπο στο στομάχι που κράτησε κανένα 24 ωρο

Η ΘΡΥΛΙΚΗ, ΕΤΑΙΡΙΑ-ΦΑΝΤΟΜΑΣ DARKSIDE,
ΠΙΣΤΕΥΩ HTAN ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΣΕ (ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΗΣ) ΑΚΥΡΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΑΦΘΟΝΟ ΓΕΛΙΟ Κ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΞΕΝΕΡΑ (ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ ΓΕΛΙΟ) ΠΧ. :

MUTANT (1982) : ‘ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΕΝ’’ (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ)

WEREWOLF WOMAN (1977) : ‘Η ΑΧΟΡΤΑΓΗ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ’

MEN BEHIND THE SUN (1988 ) : ‘ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΚΟΛΑΣΜΕΝΩΝ’

DEEP RIVER SAVAGES (1972) : ‘ΣΦΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΛΟΥΣ’

ALL THE COLORS OF THE DARK (1972) : ‘ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ’

THE ANTICHRIST (1974) : ‘ΨΥΧΕΣ…ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ’

CONQUEST (1983) : ‘ΕΛΚΑΝ, Ο ATΣΑΛΕΝΙΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ’

BLOODSUCKING FREAKS (1977) : ‘ΦΡΙΚΙΑ ΔΙΨΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΙΜΑ’

BEAST IN HEAT (1977) : ‘ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΑΡΚΑ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ’ (ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ)

ΚΤΛ ΚΤΛ.

ΑΑΑΑΑ! ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΤΟΥΝ,
ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΙΞ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΤΕ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟΝ CARNAGE,
TON ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΣΦΑΓΕΑ.

MONO BAMBAΞ ΡΕ.
Επίσης, όλο το άρθρο του για μετεφρασμένους τίτλους είναι να το πιείς στο ποτήρι (αδυναμία ο Πολίτης Κέιν).