Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης

Παραδόξως, δε θυμάμαι να έχουμε κανένα τόπικ που να σχολιάζουμε τους Έλληνες δημοσιογράφους και τα Ελληνικά ΜΜΕ. Για αυτό το λόγο φτιάχνω το τόπικ για να μπορούμε όλοι να μιλάμε για τα παπαγαλάκια.

Κάνω την αρχή με το βίντεο που ονομάζεται “Ρόμπα ο Τέλλογλου”.

μωρε ποτε προλαβαν και ανεβασαν το βιντεο…??

ο τέλλογλου απορω ωρες ωρες για το τι δημοσιγραφος ειναι…
απο εφημεριδα ειναι το κειμενο του ,ετσι?
με ποια αφορμη εγραψε αυτα που εγραψε…?

E ΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ???

τον θεο τον τραγκα μεχρι κ αυτος φορτωσε 8O8O

ον τοπικ , καλος μαλακας ο τελογλου

Ναι, πέσατε απ’ τα σύννεφα με τον Τέλογλου.

Το τι ακούμε και διαβάζουμε και βλέπουμε είναι πλέον είναι εκτός ορίων.
Να έχεις δει πράγματα με τα μάτια σου και μετά να στα παρουσιάζουν διαφορετικά και να σε βγάζουν τρελό.

Απ’ τον Παπαδάκη που έλεγε ότι η εισβολή της αστυνομίας σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της Θεσσαλονίκης ήταν απλά έρευνα σε καφετέρια μέχρι το κάθε μουνόπανο που τις τελευταίες μέρες αναπαράγει ανακρίβειες περί παρεμπόδισης της πυροσβεστικής και χλευασμού προς τα άτομα που κάηκαν. Και αν τους εγκαλέσεις διαμαρτύρονται για λογοκρισία του τύπου.

Αλλά λογικό είναι, στις σχολές που πάνε και γίνονται ρεπόρτερ (ξέρετε αυτές τις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ) αυτά τους μαθαίνουν. Πώς να γράφετε και να λέτε ότι σας πουν τ’ αφεντικά σας.

Αυτο ισχυει και το διαπιστωσα ιδιοις ομμασι,γι αυτο και την εκανα με ελαφρα απο κει.Θελουν δημοσιογραφους υπαλληλους,χωρις αποψη,απλα παπαγαλακια που θα αναπαραγουν οσα λενε οι εκδοτες και οι καναλαρχες.Μαυρο και γεια.Τσαμπα λεφτα.

μαζί με τον Κούγια, δυο καλοί λόγοι για να δοκιμάσεις πυρηνικά στην ελλάδα.

Και μια πιο χαρακτηριστική φωτό. :wink:

fixed.

Επίσης, μιας και πλέον υπάρχει το κατάλληλο τόπικ, γράφω για άλλη μία φορά την αποστροφή μου προς όλα τα προπαγανδιστικά site που έχουν ανυπόγραφα κείμενα ανύπαρκτης αξιοπιστίας (troktiko, indymedia, κ.α.). Μέχρι τώρα ξέραμε να λέμε “ρουφιάνοι δημοσιογράφοι”. Μετά από αυτά δεν ξέρουμε ποιος είναι ρουφιάνος μιας και δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι αλλά τυχοδιώκτες λαοπλάνοι.

Επίσης, μακάρι ο κόσμος να είναι λιγότερο ανοικτός σε ειδήσεις τύπου “Σταρ” ή εφημερίδες τύπου “Εσπρέσο” (υπάρχει ακόμη;). Προσφέρουν ειδήσεις μηδαμινής αξίας, που επειδή δεν είναι δυσάρεστες όπως η πραγματική ζωή μαζεύουν κοινό και αυτό το κοινό στο τέλος νομίζει πως ενημερώθηκε και πως έχει άποψη. Στην πραγματικότητα όμως έχει ακούσει 500 στερεότυπα και κλισέ σε ένα ρεπορτάζ με αποτέλεσμα να αναπαράγει στο τέλος και ο θεατής στον πολιτικό του λόγο και σκέψη, τα ίδια στερεότυπα και τις ίδιες προκαταλήψεις.

Παρότι γενικά συμφωνώ πως στο indymedia γράφονται διάφορες μαλακίες, δεν είναι το ίδιο με το troktiko.

Συμφωνώ. Απλά και πάλι δε μπορώ να το εμπιστευτώ 100%. Και πολλές φορές, αυτό με τα σχόλια κάτω από την είδηση (το κάνουν δυστυχώς πλέον σχεδόν όλοι) με κουράζει. Δεν είναι ανάγκη να πρέπει να διαβάζουμε τον οποιοδήποτε. Στο τέλος αποδυναμώνεται η σημασία των κειμένων αυτών που έχουν όντως κάτι να πουν

ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟ 1973, ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ Σ ? ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΣΥΛΟ. Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ.

ΣΤΙΣ 5 ΜΑΪΟΥ, ΤΟ 2010, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΓΚΛΟΜΠΣ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ. ΕΣΠΑΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΑΜΑΤΟΣ ΜΟΥ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΑ

Αφορά την εισβολή των ΜΑΤ σε σπίτι πολιτών στα Εξάρχεια. Τα ΜΜΕ το έθαψαν. Η πολυκατοικία βρίσκεται στην Τοσίτσα…Γίνονται απίστευτα πράγματα.

Το δεύτερο σκηνικό που με έχει εξοργίσει πραγματικά είναι ότι γράφεται και λέγεται στα ΜΜΕ ότι οι διαδηλωτές την τετάρτη εμπόδιζαν (:!:slight_smile: το πυροσβεστικό όχημα που πήγαινε στη Μαρφίν. ΔΕν αναφέρεται η αλήθεια βέβαια , ότι δλδ ο κόσμος έδιωξε ματ και δελτάδες από το σημείο με φωνές και γιούχες.

@karvou

Συμφωνω σε γενικες γραμμες με τη διαπιστωση των δυο τελευταιων τοποθετησεων που εκανες. Σε ειδικες γραμμες εχω προβλημα.

/χαλαρη διαθεση mode on/

Αφου αποκλεισαμε τα ΜΜΕ (σαιτ, εφημεριδες, καναλια) απο τα οποια πρεπει να ενημερωνεται ο κοσμος, μηπως θα μπορουσες να αναφερεις και ποια ειναι εκεινα απο τα οποια πρεπει να μαθαινει ο κοσμος τι συμβαινει;

Δεν μιλαω καθολου ειρωνικα, αλλα σε παρακαλω να απαντησεις με γνωμονα οχι εμενα κι εσενα που εχουμε (προφανως) πολυ χρονο για να “ψαχνουμε την αληθεια”. Θελω να σκεφτεις οτι π.χ. την απαντηση αυτη θα τη δωσω στη μητερα μου ή εσυ στη δικη σου για να ενημερωνεται σχετικα με το τι συμβαινει στην πατριδα μας και στον κοσμο…

/χαλαρη διαθεση mode off/

Τι θελω να πω με τα παραπανω; Μπαινεις κι εσυ στο mood “εμεις και οι αλλοι”. Δεν υπαρχει “star/espresso vs MEGA/νεα” διοτι ουσιαστικα ειναι θεμα επιλογης του κοινου. Η “εκπαιδευση” του κοινου ειναι το προβλημα, οχι τα ΜΜΕ απο μονα τους. Ειμαι 100% συμφωνος οτι επαιξαν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο σε αυτη την “εκπαιδευση”, αλλα προκειται για κοινωνικο προβλημα.

Επισης, αυτο το κομματι του φορουμ ειναι ενα μερος ανταλλαγης αποψεων. Γιατι δεν πρεπει το indy (που δεν παρακολουθω) να εχει σχολια, αλλα ενα φορουμ να εχει; Αν το indy κανει ξεχωριστο φορουμ, διαφοροποιημενο απο τις ειδησεις, θα ειναι καλα επειδη δεν παει το ματι μας στα σχολια; Μπορεις να το κανεις και τωρα, ομως δεν μπορεις να αντισταθεις διοτι σε ενδιαφερει να ακουσεις αλλες αποψεις και να αντιπαρατεθεις αν χρειαστει, ετσι δεν ειναι;

All in all προτιμω να ακουω ανθρωπους που μιλουν για πραγματα που γνωριζουν πραγματικα (εκ των εσω) κι οχι για πραγματα που νομιζουν ή φανταζονται οτι ξερουν πώς λειτουργουν. Νομιζεις οτι το Star δημιουργηθηκε για να αποχαυνωσει τους ανθρωπους; Υπαρχει ποτε το ενδεχομενο να εχει συμβει το αντιθετο; Ή μηπως η Espresso εκανε κατι τετοιο;

Σας παρακαλω, οχι αλλο “εμεις κι οι αλλοι”, δεν ειναι ωρα για διαχωρισμους και γκρινιες. Οποιος πεφτει χρειαζεται ενα χερι να τον σηκωσει, ειδαλλως οταν πεσουμε εμεις δε θα ενδιαφερθει κανεις. Ειναι το συνολο των ΜΜΕ υπευθυνο, οχι ο ενας ή ο αλλος, αλλα φταιμε κι εμεις ως ανθρωποι διοτι “επιτρεψαμε” να μας κανουν κουμαντο και να μας τυφλωνουν με

Υ.Γ. 1: Hokam ειμαι πολυ περιεργος να μαθω περισσοτερα σχετικα με την εμπειρια σου στη σχολη.

Υ.Γ. 2: Απο τη σοβαρη Καθημερινη, αποσπασμα σχολιου του διευθυντη Αλεξη Παπαχελα:

«Η χώρα χρειάζεται επειγόντως, και θα το ξαναπούμε, έναν Ελευθέριο Βενιζέλο ή έναν Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ενα σενάριο είναι οι κρίσιμες αυτές ώρες να μεταλλάξουν τους σημερινούς μας ηγέτες σε Βενιζέλους. Ενα άλλο σενάριο είναι να καούν πολύ γρήγορα και η κοινωνία, αφού παλέψει με το δίλημμα της αυτοκτονίας ή του δύσκολου δρόμου, να βρει… νέες ηγεσίες.»

Η σοβαρή Καθημε(κιτ)ρινή χτες στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ είχε το εξής: “αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσαν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι χλευασμοί προς τα πρόσωπα των εργαζομένων που καίγονταν στη Μαρφίν”.

Κιτρινισμός που αναπαράχθηκε και εκτενέστερα όπως ότι δεν ήταν μόνο οι κουκουλουφόροι που τα φώναζαν αυτά, αλλά το σύνολο των διαδηλωτών που βρίσκονταν εκεί. Μετά τα ακούνε Πανούτσοι και λοιποί “αρθρογράφοι” (μέχρι και κάποιος αθλητικογράφος της πλάκας Νερατζιάς στο sportfm.gr) και γράφουν ότι είναι “αναμφισβητητο ότι οι κουκουλοφόροι βρήκαν καταφύγιο στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ” και ότι “προφανώς τους βομβάρδισαν γιατί ήταν απεργοσπάστες”.

Ε για αυτό ακριβώς λέμε στον κόσμο να κατέβει σε πορείες. Για να δει και να κρίνει μόνος του τι παίζει.

[SIZE=“5”]μπραβο ![/SIZE]

Καλα, μην οργιζεσαι :lol: απλα δεν εβαλα εισαγωγικα επειδη με αυτον τον τροπο νομιζα οτι θα διαχωριζα τη θεση της (καθε) Καθημερινης απο την ασοβαρη (με εισαγωγικα ή χωρις, δεν με ενδιαφερει) Εσπρεσο. :stuck_out_tongue:

Νομιζω, ωστοσο, οτι εισαι υπερβολικα κοντοφθαλμος. Διοτι εβαλα την παραθεση ως υστερογραφο επειδη νομιζα οτι θα διαβαζες(-ατε) την ιδεα πισω απο τα γραφομενα, οχι το ονομα του μεσου που μεταφερει τις τυπωμενες στο χαρτι λεξεις.

Τελος παντων, δεν πειραζει, ακομα κι ετσι μπορουμε να συζηταμε.

Χαχ, δεν οργίστηκα, κατάλαβα τι ήθελες να πεις, απλώς ήθελα να γράψω το συγκεκριμένο πράγμα για την Καθημερινή και γενικά για τον τρόπο κάλυψης των γεγονότων ακριβώς από μέσα που θεωρούνται σοβαρά.

Πώς έβγαλες όλα αυτά τα συμπεράσματα απορώ, ψυχολόγος?

Ψυχολογος; Οχι δα! Επισης, οπως βλεπεις εβαλα τη φατσουλα να γελαει διοτι δεν πιστεψα οτι “οργιστηκες” (οριστε, εβαλα εισαγωγικα χεχεχε).

Καλά ό,τι πεις.

Άμα το απόλυτο είναι ότι παρέθεσα αποσπάσματα από το πρωτοσέλιδο της καθημερινής και άλλων άρθρων, πάω πάσο. :slight_smile: