Συγκρότημα ή καλλιτέχνης που αντιπαθείτε!

Ειλικρινά μ’ έκανες και γέλασα… Ο όγκος των Nirvana τι είδους όγκος είναι καλοήθης ή κακοήθης;

Twra sovara, m’ayta gelas? Na 3erw na sou pw ki alla an pernas kala.

Twra, xwris na 8elw, 8a te8w enantia stous RHCP… Nevermind, In Utero, MTV Unplugged. Pes mou ena disko tous pou estw agkizei ayta edw ta Aristourghmata.

Να σου πω κι εγώ ένα να γελάσεις;
Το quitar solo του John Norum στο The Final Countdown από θέμα μουσικής δεξιοτεχνίας, feeling και εμπνευσης είναι ανώτερο απ’ όλη την καριέρα των Nirvana… Για να στο κάνω πιο λιανά… Οi “δικοί σου”, (καθόλου οπαδός τους αποδεικνύεσαι), χρειάζενται δεκάχρονη μελέτη με δάσκαλο κιθάρας, για να καταφέρουν να το παίξουν… Πόσο μάλλον για να το εμπνευστούν… :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:
Ως εκ του τούτου κι επειδή μιλάμε για RHCP, το Californication ειναι δέκα κλάσεις ανώτερο από τα άπαντα των Nirvana…
:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

To kako 3ereis pio einai? Oti lew ta profanh. An hmoun kanas porwmenos 8a evriza k sena k tous Europe (E-L-E-O-S).

Alla eipes k kati allo pou mou arese:
χρειάζενται δεκάχρονη μελέτη με δάσκαλο κιθάρας, για να καταφέρουν να το παίξουν… Πόσο μάλλον για να το εμπνευστούν…

Dhladh gia sena h omorfia se ena kommati einai, an aytos pou to paizei kanei solo me 1000km/h ?

Dhladh sygrineis Europe me Nirvana??? Stamata, 8a pa8w tipota apo ta gelia!!
Ektos tou oti den exoun kamia sxesh apo mousikhs apopshs, einai toso, ma TOSO ligoi. Ena kalo disko vgalan k aytoi (Final Countdown) k tous kanate 8eous. sta 80s e…

Τι ηλικία είχες στα 80’s;

Ti shmasia exei?

Πολύ μεγάλη… Όσοι έχουν ζήσει τα 80’s, πολύ δύσκολα αποδέχονται τη μουσική που βγήκε στα 90’s, για ένα σωρό λόγους που βαριέμαι τώρα να σου εξηγήσω… Αντιθέτως όσοι μεγάλωσαν με τη μουσική των 90’s γράφουν αυτό που μου έγραψες εσύ πριν από λίγο για το solo του TFC… Η δεξοτεχνία είναι αρετή και οποιος την υποτιμά, το κάνει επειδή δεν την έχει… Ασφαλώς και η δεξιοτεχνία δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό των πραγματικά “μεγάλων”, αλλά αποτελεί βασική προυπόθεση… Και οι Nirvana σου δεν την είχαν… Όσο για την διαχρονικότητα των Europe και των Nirvana, ομολογώ ότι με βούλωσες… Οι πρώτοι έβγαλαν μόνο εναν καλό δίσκο στα 80’s, ενώ οι Nirvana καμιά εικοσαριά διαμάντια… Μόνο που σήμερα το hard rock και το metal που παίζουν οι πρώτοι ζει και βασιλέυει, ενώ το grunge των δεύτερων “ήλθε, είδε και απήλθε” σε πολυ΄σύντομο χρονικό διάστημα…

Μόνο που σήμερα το hard rock και το metal που παίζουν οι πρώτοι ζει και βασιλέυει, ενώ το grunge των δεύτερων “ήλθε, είδε και απήλθε” σε πολυ΄σύντομο χρονικό διάστημα…

Kala, twra sovara milas? H pleionothta twn alt bandwn pou vgainoun akoma k stis meres mas einai ligo h’ ligo perissotero ephreasmenes apo tous Nirvana. Isws to grunge na esvhse grhgora opws or8a les alla afhse mia megalh parakata8hkh pisw tou. K epeidh opws fainetai den exoume k poly koina gousta apla 8a sou proteina na katseis na akouseis (estw) to Unplugged, Xwris prokatalhpsh. Mporei na mhn exeis kales empeiries gia fanatikous twn Nirvana (oute egw exw, giati polloi apo aytous einai eglhmatika asxetoi se otidhpote allo ektos apo Nirvana) alla ayto den shmainei oti prepei na vrizoume thn banda, giati pragmatika milame gia PARA POLY Spoudaia banda, apo polles apopseis.

Ta leme.

Συγγνώμη αλλά δεν άφησε καμμιά παρακαταθήκη το grunge μετά τους Nirvana.Πάλι καλά δηλαδή γιατί πέρα από τους Nirvana δεν υπήρχε και κάνα άλλο σπουδαίο συγκρότημα. ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ PEARL JAM δεν είναι ακριβώς grunge. Εμένα προσωπικά μαρέσουν οι Nirvana (ακόμα και τώρα) ειδικά το In Utero.Καλοί χρυσοί, αλλά το Seattle έβγαλε τους QUEENSRYCHE .
[/img]

Όταν αναφέρεις Queensryche και μετά Nirvana αποτελεί την υπέρτατη ιεροσυλία και τη μεγαλύτερη απομυθοποίηση για τους δεύτερους…

:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

[size=7]Queensryche[/size]

[size=1]Nirvana[/size]

ok? :lol:

Εγώ πάντως συμφωνώ με την άποψη πως οι Nirvana επηρέασαν πάρα πολλές μπάντες και σίγουρα άφησαν παρακαταθήκη πίσω τους. Sorry αλλά προτιμώ τους Soundgarden,Pearl Jam, Nirvana από τους Europe και τον John Norum. Cheeeeeeeeeeeeers

Η συντριπτική πλειοψηφία των μουσικοκριτικών και των νεαρών fans συμφωνεί με την άποψη σου, όχι με τη δική μου… Προτιμά τους Nirvana από τους Europe και τον John Norum… Αυτό να ξέρεις με κάνει πολύ υπερήφανο…
:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι συγκρινετε nirvana - europe

Με ποια κριτηρια?Μου θυμιζει ενα τοπικ οπυ γινοταν συγκριση nirvana - metallica ως προς την διαχρονικοτητα…

Ωραία προχωράει η κουβεντούλα εδώ πέρα… Υπάρχει όμως ένα θέμα που ο καθένας μας παραβλέπει : η ηλικία. Είναι λογικό ο καθένας να αγαπάει τις μπάντες που τον συντρόφευαν στην εφηβεία του. Για άλλους είναι οι Nirvana, για άλλους οι Europe… To να συγκρίνουμε τις δύο μπάντες είναι κάπως άτοπο, για να μην πω offtopic…

Για να μπούμε και πάλι λίγο στο θέμα, ας μιλήσουμε για nirvana : οι άνθρωποι όπως και να έχει έγραψαν πολύ καλή μουσική και αν το συνδυάσεις με το όλο hype του θανάτου του cobain και του mtv, μπορείς να καταλάβεις γιατί έκαναν τόση αίσθηση στους ανθρώπους που τώρα είναι γύρω στα 20 (ή ίσως και μεγαλύτεροι). Για μένα στην αιωνιότητα τους έβαλε ο θάνατος του Cobain : ποτέ δεν θα μάθουμε πως θα συνέχιζαν… Το ίδιο όμως δεν έγινε και με τους guns n roses ??? Έφυγαν τεράστιοι και έτσι όλοι τους θυμούνται τεράστιους (ενώ έβγαλαν ουσιαστικά μόνο 4 album). Δεν νομίζω ότι με το να λέμε ότι ήταν κουλοί ή ότι ήταν θεοί, βγαίνουμε κάπου… Έκαναν αίσθηση. Επιδραστικοί όμως δεν νομίζω ότι ήταν. Για την κουλτούρα μιας γενιάς (της γενιάς μου για να ακριβολογώ) ήταν… Για την μουσική μας, όχι. Αν οι nirvana ήταν τόσο μεγάλη επιρροή, τί να που και οι pixies, τους οποίους έχουν κατακλέψει ;;;

Το επιχείρημα “εγώ γουστάρω τους europe ότι και να λέτε οι υπόλοιποι” είναι ισότιμο του “εγώ γουστάρω τους him ότι και να λέτε οι υπόλοιποι (επίσης)”. Είναι μεν πίστη και προσωπική πεποίθηση (και καλά κάνει), αλλά δεν νομίζω ότι τουμπάρει κανένα… :?

Και… Δεν κατάλαβα τι θες να πεις…

Λουκιανέ καλή μουσική οι Nirvana… XAXAXAXAXXA

Κάτι πρέπει να αξίζουν και αυτοί… :slight_smile: Μην είσαι εριστικός και φέρε και κανένα επιχείρημα… :stuck_out_tongue:

Κάτι πρέπει να αξίζουν και αυτοί… :slight_smile: Μην είσαι εριστικός και φέρε και κανένα επιχείρημα… :P[/quote]

Που είδες την εριστικότητα…; Τι να κάνουμε, που οι άνθρωποι είναι κουλοί, επιδίδονται σε κατσαρόλι rock και παίζουν heavy μουσική με ακουστικές κιθάρες… :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:
Απλά δεν μου αρέσουν… Χρειάζεσαι κι άλλο επιχείρημα; Δεν υπάρχει περίπτωση να με πείσει ούτε ο Θεός ότι οι Nirvana ήταν μπαντα της προκοπής… Αυτή είναι η ΑΠΟΨΗ μου, που μετράει λιγότερο απ’ του καθένα, αλλά αυτή είναι…

Δηλαδη ρε Τελη εσυ ακους τους Nirvana και λες “Παναγια μου σωσε” ή απλα τους θεωρεις υπερεκτιμημενους;
Γιατι αν συμβαινει το πρωτο πασο.
Αλλα για το δευτερο, ζητω που καηκαμε…Αυτοι και αλλες 50-60 μπαντες τουλαχιστον…
Παντως αν προκειται για το δευτερο, το οποιο εγινε κυριως λογω του θανατου του Κομπειν, ε το θεωρω λιγο ακυρο τωρα (που στην τελικη εγω την μουσικη τους γουσταρω, δεν φταιω που αυτος πηγε και ψοφησε) να μου την λενε καθε 3 και λιγο(γιατι κατι μου λεει οτι η συζητηση εχει ξαναγινει) για το γουστο μου. Εφοσον δεν τιθεται θεμα γουστου αλλα θεμα αναγνωρισιμοτητας.

Απλά μου είναι εντελώς αδιάφοροι μουσικά και μακράν το πιο υπερεκτιμημένο group στην ιστορία της μουσικής τα τελευταία 30 χρόνια. Λογικά σε κάποιους αρέσουν, λογικά κάποιους έχουν σημαδέψει, πολύ λογικά για κάποιους είναι “επαναστάτες”… Για μένα ήταν το όχημα για να τα οικονομήσουν για ακόμα μία φορά οι πολυεθνικές…

Στην τελευταια σου προταση συμφωνω. στην πρωτη παλι καθολου.Αλλα σε γενικες γραμμες ναι. Χωρια που εμενα μ’αρεσουν πολυ both Europe+Nirvana.