εγω θα φυγω απο την μια ακρη της ελλαδας και θα παω στην αλλη,και περα απο αυτο θα δουλευω κιολας για να επιβιωσω γιατι οι γονεις μου για πολλους και διαφορους λογους δεν θα με στηριξουν καθολου και θα ειμαι και τελειως μονη…απο εμενα κανε οτι νομιζεις
Η ψυχολογία του Ρεθύμνου είναι πολύ καλή, κάνουν πραγματικά πολύ καλή δουλειά εκεί κάτω, και πιθανότατα θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες για έρευνες και τέτοια αν ενδιαφέρεσαι να ψαχτείς, αν και αυτό δεν είναι συνήθως το πρώτο κριτήριο των φοιτητών, το κατανοώ
Η επαρχία έχει τρελά καλύτερη φοιτητική ζωή από Αθήνα στάνταρ όμως.
η αθηνα δεν εχει καμια επαφη. μα καμια!
μενω ζωγραφου απο τοτε που γεννηθηκα και δεν ειχα νιωσει ποτε οτι μενω στη μεγαλυτερη φοιτητο-γειτονια μεχρι φετος που αρχισα να κοβω βολτες σε εμπ και φιλοσοφικες:p
H “φοιτητικη ζωη” ειναι η μεγαλυτερη απατη που υπαρχει!!!
fixed
Να και μια ριζισπαστικη αποψη… Περιμενουμε τεκμιριωση ομως:-k
εγω τον ψιλοκαταλαβαινω τον cynic…δεν εχει και αδικο…η ‘‘φοιτητικη ζωη’’ τεινει να γινει συνωνυμο του ‘‘κοπροσκυλιασμα’’. πολλοι φοιτητες πεφτουνε σαν στερημενοι με τα μουτρα στην κρεπαλη και το αραγμα και νομιζουν οτι εχουνε 5 χρονια να κανουνε ολα οσα δεν κανανε και δεν θα μπορουνε (και καλα) κανουνε στο μελλον… Πιστευω οτι η καλυτερη ζωη ερχεται μετα την φοιτητικη. Ειτε ειναι δυσκολατα πραγματα για καποιον ειτε ειναι ευκολα. Γιατι ειναι πιο ‘‘πραγματικη’’ ζωη,κανεις δικα σου πραγματα και στην ουσια ανεξαρτητοποιησαι πραγματικα.
δεν θελω να κανω τον εξυπνο, το βλεπω και ως αυτοκριτικη για οσα εχω κανει και γω 3 χρονια τωρα…
???
η “πραγματικη” ζωη εχει [SIZE=“3”]αφεντικα [/SIZE], ανεξαρτητος δεν εισαι με τιποτα.
Ενώ στη φοιτητική ζωή τα αφεντικά ρεπάρουν??
Ωραιότατα υπάρχουν και κει.
Εκτός αν είσαι εσύ το αφεντικό!!
Καλα, οσοι μπαινετε τωρα στο πανεπιστημιο, αρχιστε να διαγραφετε τις αυταπατες περι κοινωνικης ανελιξης και ταξικης ανοδου. Εκτος αν ειστε μεγαλα τσουτσεκια.
Εγώ δεν τρελαίνομαι για κάτι τέτοιο, αλλά δεν είναι απαραίτητα αυταπάτη
Και επίσης αφορμή για να αισθανθούν διάφορα άτομα ότι έγιναν “κάποιοι”, ως φοιτητές …
Αν ο αλλος ειναι κωλογλυφτης και εχει “γνωριμιες”, ναι, μπορει να ανελιχθει. Γι’αυτο χαρακτηριζω τσουτσεκι οποιον το κανει.
Kαλα αυταπατη δεν ειναι αλλα και στατιστικα να το παρεις ακομα και να το προσπαθεις δυσκολα γινεσαι ριαλ αφεντικο.Πιο φυσιολογικο και ανθρωπινο:D ειναι να περασεις τη ζωη σου γλυφωντας τα εκαστωτε αφεντικα.
Παντως μη λεμε παραμυθια.Ισχυει οτι η φοιτητικη περιοδος μπορει να ειναι πολυ καλη(ουδεις μισησε το αραγμα) και οχι μονο κοπροσκυλιασμα.Μπορει να ειναι πολυ παραγωγικη χωρις απο την αλλη να εχεις το αγχος και την πιεση που εχεις αφου εισαι πλεον σε αυτο που λεμε αγορα εργασιας που δεν προλαβαινεις να κλασεις.Ερωτες,ταξιδακια,διασκεδαση,διαβασμα που γουσταρεις,δραστηριοτητες που γουσταρεις, ελα και μια δουλειτσα μπορουν να γινουν.Ενω μετα.:!:
(!) Δεν το λεω για ολους αλλα γενικα οι περισσοτεροι οσο ειναι φοιτητες εχουν μια υποστηριξη απο τους γονεις τους.
αλλο υποστηριξη ομως και αλλο χορηγια:wink:
Τι παει να πει χορηγια?Οπως και να το κανεις ενας φοιτητης δικαιουται να μην δουλευει και απλα να σπουδαζει(αν τα οικονομικα της οικογενιας του το επιτρεπουν),οποτε εκει γινεται χορηγια αλλα δεν βλεπω που το κακο.
Και για να μην παρεξηγηθω-το καλυτερο ειναι απο τη στιγμη που θα τελειωσεις το σχολειο να σταθεις στα ποδια σου και παραλληλα να σπουδαζεις απλα λεω οτι και η περιπτωση του ‘‘σκετου’’ φοιτητη προσωπικα δεν μου προκαλει καποια απεχθεια.
το εγραψα γιατι καποιοι (δεν θυμαμαι και βαριεμαι να κοιταξω ξανα τα ποστ) μιλησαν με ειρωνικο υφος για την οικονομικη υποστηριξη
Μιλάμε για +/- 5 χρόνια ανεύθυνης, υπέροχης κραιπάλης.
Και ναι, μπορεί κανείς να μάθει πολλά πράγματα για τον εαυτό του έτσι, δεν βλέπω πουθενά κάτι το κακό σε αυτό!
Κοπροσκύλιασμα το θεωρώ αφού έχεις κλείσει ένα σεβαστό αριθμό χρόνων ως φοιτητής και το πτυχίο δεν το βλέπεις ούτε με κυάλια.
Όχι τώρα, που περιμένω να πάει Σάββατο για να πιω, στις 12 γίνομαι κολοκύθα και με παίρνει ο ύπνος και στο 3ο μόλις ουίσκι ο κόσμος κυλάει αργάααααα…
Στην φοιτητική ζωή ο καθένας την βλέπει όπως και να έχει…
Αν είσαι cool άτομο και γουστάρεις ναι θα σου αρέσει αν είσαι μίζερος και βλάκας θα γκρινιάζεις όλη την ώρα…
Εγώ πάντως που είμαι φοιτητής σε δεύτερη σχολή και είμαι 27 μια χαρά την περνάω…
Αν είχα δουλειά θα τα έξινα σε ένα γραφείο ή θα δούλευα για 500 ευρώ και δεν θα έπαιρνα σύνταξη ποτέ(σύμφωνα με τα νέα μέτρα του ΠΑ.ΣΟΚ+ΔΝΤ)…ε τότε χίλιες φορές φοιτητής!!!