Συγκατοίκηση

το θεμα μου ειναι το εξης
θελω να περασω στην σαλονικα,πολη που δεν εχω παει ουτε μια φορα,και απο οτι φαινεται περναω (μακαρι)
και για λογους οικονομικους θελω να βρω συγκατοικο…πως βρισκεις συγκατοικο σε πολη που δεν εχεις ιδεα που παν τα 4?? ειναι καλη φαση γενικα
??πρωτα βρισκεις σπιτι και μετα συγκατοικο η το αναποδο?? και τελικα το βαζεις αναρτησει σε αγγελειες η ρωτας απο εδω κ απο εκει??

το πιο ευκολο ειναι να πιασεις ενα σπιτι μονη (να μπορεις να το αφησεις ομως και οποτε θελησεις) σου και οταν θα μπεις στη σχολη να αρχισεις να ρωτας.
τωρα για τη συγκατοικηση καθαρα παιζουν πολλοι παραγοντες. εσυ ξερεις καλα τον εαυτο σου. και κανε καλη επιλογη στον/στην συγκατοικο.

επειδή συγκατοικώ , για μένα ο τρόπος π δούλεψε είναι πρώτα να βρω το άτομο με το οποίο θα συγκατοικήσω (καλύτερα να είναι κάποιος π ξέρεις ένα εύλογο χρονικό διάστημα) και μετά κ οι 2 μαζί ψάξαμε για σπίτι . είναι καλύτερα έτσι γτ όταν βρίσκετε σπίτι ξέρεις πως είναι κάτι κοινής αποδοχής , κ αν όλα πάνε καλά δν θα προκύψουν θέματα με το σπίτι αργότερα . δλδ δν θα χρειαστεί να μετακομίσετε - ψάξετε για άλλο .

άσε 2 άτομα είναι καλύτερα από 1 όταν διαλέγεις σπίτι . ο καθένας / καθεμια θα προσέξει διαφορετικά σημεία κ η επιλογή θα είναι καλύτερη . :slight_smile:

παιδια δεν εχω ιδεα,βασικα ψαχνω και αν υπαρχουν εστιες που να σου παρεχει το πανεπιστημιο (αριστοτελειο)

Προσωπικά είμαι κατά της συγκατοίκισης, διότι είμαι άνθρωπος που κάποιες στιγμές θέλω να είμαι πραγματικά μόνος. Κι επιπλέον πολλές φορές φιλοξενώ γονείς και φίλους μου, οπότε δεν θα νιωθα καλά να επιβαρύνω τον συγκατοικό μου με τέτοιες ιστορίες. Ωστόσο φυσικά είναι μια πάρα μα πάρα πολύ καλή παρέα, ενώ όταν υπάρχουν και οικονομικές δυσκολίες στη μέση είναι μεγάλη διευκόλυνση. Δε το συζητώ

Από’ κει και πέρα, μπλακ τούλιπ, μια άλλη λύση είναι όταν θα πας στις έγγραφες, να γνωρίσεις άτομα, είτε μελλοντικούς συμφοιτητές σου είτε όχι, που να ενδιαφέρονται κι αυτοί για συγκατοίκηση

εδιτ: Επίσης υπάρχουν και οι εστίες. Και ειδικά στη θεσσαλονίκη που το πανεπιστήμιο είναι στο κέντρο, θα γαμάνε. Αλλά εξαρτάται από το οικογενειακό εισόδημα.

αυτο που λες το ξερω και εγω θα προτειμουσα πολλες φορες να μενω μονη αλλα αν ειναι να δουλευω 8ωρο για 600 ευρο και να δινω τα 500 για το σπιτι κτλ κτλ και να μου μενουν αλλα 100 για να βγαζω το μηνα δεν λεει γτ δεν θα επιβιωσω (βλεπε οτι οι γονεις δεν θα δινουν μια)

ναι ναι τότε οκ, κατανοώ.

Εγώ λέω να κοιτάξεις την εστία.

δεν θελει προυποθεσεις για να σου παραχωρησει εστια το πανεπιστημιο?

Νομίζω πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, να μην ξεπερνά ένα ποσό (Δε θυμάμαι πόσο)

παντως συμφωνα με κατι ποστ που εχεις κανει αλλου, δεν θα εχεις προβλημα να βρεις συγκατοικο …:stuck_out_tongue:

και ξεχωρα απο την πλακα θελει το συναλο των χρηματων που παιρνουν οι δικοι σου να μην ειναι πανω απο καποιο ποσο…

Πες τον παπαρδελα να σε φιλοξενησει μεχρι να βρεις σπιτια-συγκατοικους, Σαλονικα μενει :naughty::naughty::naughty::naughty:

ντιντ σαμπαντι κολντ δε ΜΠΙΓΚ ΧΑΝΤ ΟΦ ΔΕ ΛΟ? 8)

εχουμε χαμηλο εισοδημα αν ειναι μονο αυτο οποτε λογικα τα πιανω και δεν εχει συγκεκριμενες θεσεις παιδιων που περνουνσ τις εστιες?

βασικα αντρα συγκατοικο θελω…με τις γυναικες δεν τα παω καλα

στις εστιες ειναι χαλια…μεινε σε μενα. γυναικοπαρεα :lol:

μα καλά θες κ τα γράφεις αυτά ??

έχεις βαλθεί να υπερφορτώσεις τον σερβερ σήμερα …

ρε παιδια η αληθεια ειναι…με 1 γυναικα εχω κανει παρεα μια φορα στην ζωη μου μεχρι τωρα

ζητηται αντρας μεταλας για συγκατοικιση στην θεσσαλονικη

βαλτο στις αγγελιες

κατσε να παω και θα το βαλω:p

αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι μεχρι και 3000 ευρο

3.000???/ μηπως 30.000?