Ραδιόφωνο... τέρμα οι ροκ σταθμοί;

Ψάχνω εδώ και μέρες σταθμό που να παίζει μόνο ροκ(όλα τα είδη+μεταλ)αλλά αδύνατον…Είμαι Αθήνα και το μόνο πο μπορεί να θεωρήσει κανείς ροκ σταθμό είναι οι capital και rock fm(κατά την άποψή μου όταν βάζεις beatακια για να κρατάς το κοινό σου τότε μόνο ροκ δεν είσαι)…Όσοι είσαστε Αθήνα ίσως θυμάστε τον Atlantis, πολύ καλός σταθμός μέχρι λίγο πριν τον κλείσουν…Μέσα από αυτό τον σταθμό(γυμνάσιο τότε)έμαθα για το σύνολο της ροκ σκηνής(τότε ήξερα μόνο τα διάσημα…Scorpions , deep)…
Έχετε εντοπίσει κάποιον σταθμό???

Δεν είμαι από Αθήνα οπότε δε μπορώ να ξέρω.

Ο Capital δεν ήταν αυτός που έκλεισε πριν λίγες μέρες;

Βασικά απ’ότι κατάλαβα (γιατί λείπω τον περισσότερο καιρό απ’την Αθήνα) ο Capital μετετράπει σε Red ο οποίος ψιλοπαίζει rock-άκια αλλά μη φανταστείτε και τίποτα ιδιαίτερο. Πραγματικά, το κακό έχει παραγίνει! Εκτός αν είσαι πολύ τυχερός ώστε να πετύχεις κανένα γνωστό rock τραγούδι σ’αυτόν ή στο Rock FM κατά τ’άλλα τη βγάζεις με cd (κι έχει χαλάσει και το cd-player μου, την τύχη μου!)
Κι ο Rock FM άλλος σταθμός από 'κει…Μόνο rock δεν παίζει! Έναν παραγωγό που είχε πριν 3-4 χρόνια (κι έβαζε ένα “Enter Sandman” βρε αδερφέ!) τον έδιωξε με τρόπο.
Μα για τι μας έχουν περάσει επιτέλους? Για τρομοκρατικά στοιχεία που ανακαλύπτουν την εγκληματική τους φύση μέσα απ’τη rock και τη metal? ΗΜΑΡΤΟΝ!
Έχουμε καταντήσει να ακούμε κανά 70s rock κομμάτι από τον Kiss FM και να προσκυνάμε το διευθυντή προγράμματος… :x

Ειδικα εκει στον ROCK FM μονο ροκαδες δεν ειναι. Μου θυμιζουν το παλιο περιοδικο ΠΟΠ&ΡΟΚ, οι οποιοι πουλουσαν και καλα αποψη και απο ουσια 0… Ας ειναι καλα η τσεπη μου και το CD μου!!!

Ειδικά το ROCK FM τον έχω μάθει απ’εξω…Όλο alternative παίζει…Εντάξει δε λέω, καλό κι αυτό (απ’το ολότελα…) αλλά η rock έχει κι άλλες κατηγορίες εκτός απ΄την alternative. Αλλά τι να λεμε τώρα για ένα σταθμό που τα Σαββατοκύριακα μετά τις 12 το βράδυ παίζει dance, trance και progressive…

Χαλαρα, ποιο rock μουσικη βαζει ο SPOR FM παρα αυτοι στον ROCK FM. Οσον αφορα τον ATLANTIS επειδη τυχαινει να γνωριζω πολυ καλα τον χωρο των ΜΜΕ (ο ιδιοκτητης του ειναι φιλος και ανταγωνιστης) πιστευω οτι εχουν γινει μεγαλες “πουστιες”. Πραγματικα επροκειτο για εναν σταθμο που το πηγαινε πολυ σωστα το πραγμα. Σε καποιους προφανως δεν αρεσε οτι ειχε τα καλυτερα νουμερα στους νεους. Κριμα

Γενικά για το ραδιόφωνο πάντως ομολογώ ότι ποτέ δεν ήμουν fan. Στο μουσικό τομέα πολλές φορές παίζει νέες κυκλοφορίες οπότε ίσως παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον, όσο και στον ενημερωτικό που πολλές φορές μαθαίνουμε νέα πράγματα (αν και τις περισσότερες φορές έχουν τη μορφή κουτσομπολιού). Αλλά όταν κάθε 20 λεπτά σου κοπανάει διαφημίσεις και όταν υποτίθεται ότι ακούς rock εκπομπή και κάθε 2 τραγούδια το ένα είναι άσχετο τότε για ποιο λόγο να ακούσεις; Άσε που στο κάτω κάτω δε βρίσκω το λόγο να μη διαλέξεις εσύ τη μουσική που θες να ακούσεις και να εμπιστεύεσαι τα γούστα του άλλου, που ακόμα και αν δε συμφωνείς με αυτά συνεχίζεις να τον ακούς. Πιστεύω πως το radio λέει μόνο καθώς οδηγείς.

Λοίπον κάθε βράδυ στις 12 στους 94,00FM έχει METAL ZONE μέχρι τις 3 τα ξημερώματα…Είναι πολύ ωραία εκπομπή…Βάζει ότι γουστάρεις…και δεν έχει καμία σχέση με ROCK FM κ μλκιες…Aκούστε να δείτε…

Πολύ σωστή η Ice Queen!! Βασικά κάθε Δευτέρα και Τρίτη 1-3 το βράδυ έχει την εκπομπή Nocturnal Beauty όπου παίζει Ατμοσφαιρικό,Black,Doom και Death Metal και κάθε Τετάρτη 11-3 το βράδυ έχει την εκπομπή Metal Zone όπου παίζει πιο κλασσικό Metal (Heavy,Progressive κλπ).Όλα αυτά στον Επικοινωνία 94FM!!! Και οι δύο εκπομπές είναι γαμάτες!!Ακούστε τις και δεν θα χάσετε σίγουρα!Προσωπικά μ’αρέσουν πολύ!!Για όποιον ενδιαφέρεται για περισσότερα υπάρχει και site www.metalzone.gr

Thanx Thorgal!!!Δεν τα ξέρω κ πολύ καλά αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι παίζει μεταλ ;PPPPPPPP

Παιδιά thanks!Ήξερα ότι ο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ έχει πλούσιο περιεχόμενο(σε αυτό τον δημοτικό σταθμό έχω πετύχει κάτι τρομερές εκπομπές με κλασσικό ροκ…)αλλά είναι λίγο αργά gmt…Στην πρώτη ευκαιρία θα ακούσω την εκπομπή…Από ότι κατάλαβα δεν ξέρει κανείς ένα σταθμό μόνο ροκ… Αλήθεια πόσο εύκολο είναι να γίνει ένας σταθμός μέσα στο διαδύκτιο?Μπορεί αυτό το site για παράδειγμα να φτιάξει chat και radio? Αν είναι μέσα στα σχέδια σας και μπορώ με κάποιον τρόπο να βοηθήσω είμαι πρόθυμος

Heh, μεγάλο θέμα άνοιξες τώρα. Ένας on-line ραδιοφωνικός σταθμός ήταν εδώ και καιρό στα σχέδια μας. Από τεχνικής άποψης δεν είναι κάτι το δύσκολο, αλλά κατά τη διάρκεια η ιδέα εγκαταλήφτηκε για διάφορους λόγους. Καταρχήν σε περίπτωση που φτιάχναμε ένα “Rocking Radio” (για παράδειγμα) θα έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε σαν έναν κανονικό ραδιοφωνικό σταθμό και συνεπώς να είμαστε “νόμιμοι”. Αυτό σημαίνει άδειες, δικαιώματα κλπ κλπ. Το θέμα είναι όμως θα έχει απήχηση κάποια τέτοια προσπάθεια ή στο τέλος θα ακούμε εμείς κι ο κούκος. Α, και κάτι άλλο: Σαν ακροατής γιατί θα προτιμούσατε να ακούσετε radio online και όχι από κάποιον κλασικό ραδ. σταθμό;

Όσον αφορά άδειες και τα λοιπά, δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο για το διαδίκτυο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Για το πρόγραμμα, δε χρειάζεται να κάνει κάποιος εκπομπή οποιαδήποτε ώρα, απλά να παίζουν διάφορες playlist ώστε να γουστάρουν όλοι ή οι περισσότεροι. Τέλος, στο ερώτημα γιατί θα άκουγα online και όχι στο ραδιο… ίσως γιατί να’χει κάτι που το ράδιο δεν έχει! :wink: [/img]

Εγώ προτιμώ κλασσικό ράδιο…Αλλά αν είναι να ακούσω κανα καλό ροκ χαλαρά θα το έβαζα online…Βέβαια το θέμα ακροαματικότητας είναι πολύ σοβαρό διότι δε γίνεται να έχει απήχηση μόνο στα μέλη του site αλλά αν δεν είναι πολυδάπανη προσπάθεια και το μόνο που χρειάζεται είναι κέφι(όπως περίπου καταλαβαίνω από αυτά που λέει ο maestro)τότε γιατί όχι μία δοκιμή…

Και επίσης δε θα έχει κάτι που το κανονικό ράδιο έχει (διαφημίσεις). Έχω την εντύπωση πάντως ότι εφόσον κάνουμε εκπομπές (ακόμα και αν είναι έτοιμες playlist) και μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση, δηλαδή να ακούσει τα κομμάτια, δε μπορεί να μην υπάρχουν καθόλου περιορισμοί. Για σκέψου για παράδειγμα ότι έχουμε το promo μιας μπάντας και το βγάζουμε στο ράδιο 2 μήνες πριν αυτό κυκλοφορήσει. Δε θίγονται συμφέροντα έτσι; Οπότε το όλο θέμα είναι η “νομική” πλευρά. Από 'κει και πέρα και ακροαματικότητα άμα δεν έχει στη χειρότερη περίπτωση το σταματάμε.

Ακούγεται καλή ιδέα αν δε χρειάζονται άδειες,χαρτούρες και χρήματα…Εγώ γνωρίζω μία κοπέλα που έχει server και μου επειδή κάποτε ρωτούσα για ράδιο μου είχε πει ότι κατεβάζω ένα πρόγραμμα παίρνω την άδεια της και κάποιους κωδικούς και ακούγομαι…Δε νομίζω να έχουν αλλάξει και πολλά αλλά επειδή θα ψάξω να την βρω πείτε μου ότι απορίες είναι να τη ρωτήσω και να δούμε τι μπορεί να γίνει…

www.rockradio.gr

Εγώ αυτόν ακούω στη δουλειά όλη μέρα, ειναι ο Rock Radio Θεσσαλονίκης.

Επίσης έχω φτιάξει δικό μου σταθμό μέσω του www.launch.yahoo.com και εκεί ακούω αυστηρά τις δικές μου προτιμήσεις!!!

Όποιος θέλει να ακούσει:

http://launch.yahoo.com/lc/?rt=0&rp1=0&rp2=1207189697

Ούτε εδώ πάνω Θεσσαλονίκη έχει μείνει τιποτα! Ο Rock Radio έχει ξεπέσει εδώ και πολύ καιρό. Όσο για τον μεγάλο και τρανό 1055 Rock έχω πάρα μα πάρα πολλά για τη γούνα του! Μου ήρθε τώρα ιδέα για blacklist!

Ki egw 1055 akouw ka8oti thess omws…ali8ia giati etsi?
Toulaxisto to vradu vazei wraies mpalantes meta tis 12…
E kai to meshmeri me sms protineis ti 8es na akouseis pali kala :slight_smile:

ο geronimo 88.9 καθε Σαββατο βαζει 5-6 ροκ αλλα τι να το κανεις…μια ωριτσα την εβδομαδα…

λειπει ενας καθαρα ροκ σταθμος παντως…
οσο για τον rock fm 96.9 πρεπει να μετονομαστει σε μουφα fm γιατι μονο ροκ δεν παιζει…
ο red 96.3 βαζει κατι καλα αλλα σπανια…