Δεκαετία 80 ρε μάγκεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
Iron maiden, ronnie james dio, Judas Priest, Motorhead και άλλες πολλές μπάντες και δισκάρες…
Ωπ τώρα το είδα αυτό!!
Awake σε αγαπάω,σε εκτιμάω αλλά το Revolver είναι,είναι,είναι…
…ότι καλύτερο έχει βγει…
ο_Ο
The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 5 characters.
Ρε γαμώτο αυτό είναι το πιό δύσκολο πολλ που έχω δει εδώ μέσα. Αποκλείω τα 80s γιατί έχω σκυλοβαρεθεί το κλισέ ότι ήταν η καλύτερη μέταλ δεκαετία. Οκ, υπερβολικό το επιχείρημά μου αλλά δεν παίζει να ψήφιζα ποτέ 80s. 90s και 00s είναι οι εποχές που έχω ζήσει και από εκεί προέρχεται η πλειοψηφία των ακουσμάτων μου. Από την άλλη, το ροκ των 60s-70s είναι η παντοτινή σταθερή αξία, η αρχή, το κλασικό, το διαχρονικό. Είναι Sabbath, Stones, Hendrix, Doors, Beatles, Floyd, Heep, Purple, Zeppelin, ψυχεδέλια, γκαράζ, βρωμοροκιά, σεξ ντραγκς ροκ ν ρολλ. Ίσως με πάρα πολύ πίεση να διάλεγα 70s αλλά δεν ψηφίζω προς το παρόν.
Πάντως μου φαίνεται απαράδεκτο να έχουν τα σιξτυς τόσο λίγες ψήφους.
Τα 80s ειναι οντως η καλυτερη δεκαετια μονο αν ακους μεταλ. οπου οντως τοτε βγηκαν ολα τα μεταλ θηρια.Δεν τιθεται θεμα.
Στο ροκ ΟΜΩς, ηταν η μαυρη 10ετια αναλογικα παντα με τις υπολοιπες.Η εστω το διαλειμμα πριν την αναγεννηση.
Αν ακους ροκ ομως , πρωτα και πανω απο ολα ειναι τα 70s και τα 60s . Εκει βγηκαν κ τι δεν βγηκαν…τι να αραδιαζουμε τωρα ?
Δινω ενα ελαφρυ προβαδισμα στα 70s γιατι ειδικα την περιοδο 70-75 βγηκαν [SIZE=“6”]ΠΑΠΑΔΕΣ[/SIZE]
Μετα βαζω τα 90s που βγηκαν παπαδες και πηγαν στο πυρ το εξωτερο κατι γκλαμ κ ποζερ παπαριες.
Και μετα τα 00s που βγηκαν επισης πολλα πραγματα(κυριως σε προεκτασεις-παρακλαδια του μεταλ) μιας κ στο κλασικο ροκ επικρατησσαν τα χιπ/φλωρικα που προμοταρει το πιτσφορκ και λοιπες κωλοφυλλαδες
αλλα πρεπει να περασουν μερικα χρονια για να ξεκαθαρισει λιγο η εικονα τι αφησαν τα 00s συνολικα στην ροκ μουσικη
αν πρεπει λοιπον , μιλωντας ως [SIZE=“4”]ροκ[/SIZE] ακροατης που δεν περασε ποτε μεσα απο το μεταλ , να κρινω τις 10ετιες με βαση προσφορα στη μουσικη κ προσωπικο γουστο(τι μου αρεσε πιο πολυ)
Με βαση την συνολικη προσφορα στην[SIZE=“5”] ροκ[/SIZE] μουσικη
70s
60s
90s
00s
80s
Με βαση το προσωπικο γουστο
70s
90s
00s
60s
80s
@ awake
Το εγραψα και στο αλλο θρεντ, το γραφω και εδω που ειναι ον-τοπικ.
Δεν ισχυει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ αυτο που λες για το rock στα 80’s.
Toτε εδραιωθηκαν και γιγαντωθηκαν ολα τα Hard Rock συγκροτηματα.
Και εσενα μπορει να μην σου αρεσει το glam/poser, αλλα απο την αλλη καποιος μπορει να σιχαινεται το alternative/grunge και να σου πει οτι τα 90’s ηταν σκατα δεκαετια για το ροκ γιατι εμφανιστηκαν και προωθουνταν ολα τα κουλαδια και τα ‘‘γκραντζικα τσουτσεκια’’ { © ChrisP:lol: }.
edit: Ειδα οτι τοποθετεις το hard rock μαζι με το metal, διαχωριζοντας το απο το υπολοιπο rock, πραγμα που με βρισκει απολυτα συμφωνο, οποτε οκ, απλα δεν ξεκαθαρισες το σκεπτικο σου.
σου απαντησα στο τοπικ ‘‘καλυτερος δισκος 1987’’
το hard rock παει στο metal.
δεν μιλαω για μεταλ (πουμαι ασχετος) αλλα για ροκ που οσο ναναι εχω ακουσει 2-3 πραγματα
αυτα.
edit : ολα ok aρχηγε !
Καλώς ήρθατε
η καλύτερη δεκαετία για το ροκ ήταν τα 70’ς και για το μεταλ τα 80’ς , αλλά πραγματικά δυσκολεύομαι να ψηφίσω ανάμεσα σε μια από αυτές τις 2 . ποτέ δν θα μπορέσω να απαρνηθώ τις hard/prog rock group-άρες που επηρρέασαν όλα τα συγκροτήματα που αγαπάω να ακούω . δν ξέρω , είμαι μπερδεμένος . :?
το hard rock δεν “παει” στο μεταλ αλλα ποια ηταν αυτα τα χαρντ ροκ συγκροτηματα που γιγαντωθηκαν στα 80’ς?
Γκανς. Εντ. Ροουζις. :oops:
Εξήγα λίγο τη λογική σου στα μπολντ.
Και ποια είναι τα αμιγώς hard rock συγκροτήματα που γιγαντώθηκαν στα '80s, τελοσπάντων?:-k
50’s,60’s και 70’s ρε νουμπάδες,τι λέμε τώρα…
80’s αν δεν ακούς μέταλ είναι η πιο αδιάφορη,σκατά στους ποζεράδες…
90’s αλητεία
00’s πολύ λίγα καλά
10’s τα σπάνε
60’s :1961 - 1970
70’s :1971 - 1980
80’s :1981 - 1990
90’s :1991 - 2000
00’s :2001 - 2010
10’s :2011 - 2020
μάθετε να μετράτε τουλάχιστον…
Κατουρα και λιγο τσακαλε.
[B][COLOR=“DarkRed”]80’ς[/COLOR][/B]
…μόνο και μόνο επειδή Δημοτικό, πρωτάκουσα [B]Iron Maiden, s.o.i.a., Slayer[/B]…[I]ok???[/I]
90s η δεκαετια που λατρεψα πρωτα απο ολα(για τα θρυλικα ατμοσφαιρικα bands κυριως).την θεωρω μαλλον την πιο αδικημενη(σχετικα με τις δυο προηγουμενες)
80ς.δεν ενδιαφερομαι παρα πολυ για κλασικ μεταλ πλεον,αλλα ναι ειναι θρυλικη με αντικειμενικα κριτηρια.
70ς.εδω τι να πω?τους τελευταιους μηνες ακουω σχεδον αποκλειστικα.δεν ξερω ισως ακουστει υπερβολικο,αλλα τετοια ποιοτητα μουσικης μαζεμενα δεν θα ξαναβγει.
προφανως ψηφιζω 70ς
τωρα τα 00ς αρκετα σπουδαια συγκροτηματα,αλλα σε σχεση με τις προηγουμενες πολυ πολυ πισω.
50ς και 60ς εχω ακουσει απο λιγο εως ελαχιστα.
70s φυσικα. μονο και μονο για Deep Purple και Led Zeppelin
70es εννοειτε…αν δεν υπηρχαν τα 70es ειναι πιθανον το συγκεκριμενο site να μην υπηρχε καν η εστω και να υπηρχε το forum να ειχε λιγες δεκαδες μελη…
Eνώ αν δεν υπήρχαν τα 60s θα υπήρχαν τα 70s???
στα 70es γιγαντωθηκε η rock/hard rock μουσικη…
φοβερα και τρομερα τα 60es αλλα αν ειχαμε μεινει εκει θα ακουγοταν πλεον λιγο retro…