http://www.lifo.gr/mag/features/147
Nαι φιλε μου…
Που έχει η κιθάρα τα 35 κάστα; Ή ακόμα καλύτερα, τι είναι το κάστο; :-k
Εντάξει, δεν φταίει για αυτό ο Χακστερ, αλλά τι να πω. Δημοσιογραφία ρε παιδί μου…#-o
Πες μου μερικά πράγματα για το ελληνικό Metal. Υπάρχουν κάποια ονόματα που ξεχωρίζεις;
Στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ καλοί μουσικοί. Υπάρχουν παιδιά που αγοράζουν ένα όργανο και κάθονται στο σπίτι τους από τα 13 ως τα 19 τους και κάνουν πρόβες 15 ώρες την ημέρα. Υπάρχει ένας δίσκος που έχει Έλληνες κιθαρίστες κάτω από 23 ετών που είναι νούμερο 2 στα γενικά κιθαριστικά charts όλου του κόσμου! To Suspension Of Disbelief, υπό την επίβλεψη του διεθνώς αναγνωρισμένου κιθαρίστα Ιωάννη Αναστασάκη. Υπάρχουν συγκροτήματα που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Κι όταν λέμε καριέρα, εννοούμε ότι ζουν από τη μουσική τους, πουλάνε σεβαστό αριθμό δίσκων, περιοδεύουν στο εξωτερικό κι έχουν επιτυχία. Οι Rotting Christ κάνουν το λιγότερο 200 συναυλίες το χρόνο π.χ. στη Λατινική και Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ασία. Το ίδιο και οι νεότεροι Firewind. Στους τελευταίους ηγείται ένας πιτσιρικάς κιθαρίστας, ο Gus G, που αυτή τη στιγμή διαφημίζει τηλέφωνα στην Ιαπωνία και ο κολοσσός ESP [από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρικής κιθάρας] έχει βγάλει κιθάρα με το όνομά του! Εδώ κανείς δεν ασχολείται μαζί του. Γίνονται πρώτο θέμα οι σκυλάδες που προσπαθούν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Άλλα ελληνικά ονόματα που αξίζει να προσέξει κανείς είναι οι Firewind, Web, Infidel, Memorain, Horizon’s End, Sarissa, Pottergeist…
1ο μπολντ: Μη χασει κ δεν αναφερει τον καλυτερο πελατη ε…
2ο μπολντ: Και να πω οτι δε τα ελεγα…μου λεγατε δεν υπαρχουν αυτα τα πραγματα…
3ο μπολντ: Ελα ΡΕ ΧΑΚΟ!!!Ξερεις τους Ποτεργκαηστ?Κι εχεις την τιμη να τους αναφερεις?Προοδους βλεπω…
ρε…γιατι με σβηνετε τα ποστς μου να’ουμε?
δεν μπορουμε να πουμε ιδω για τσι Χακ’ς?
Ημανε οφτοπι?
Δεν τη παλέυετε με το Χάκο, όμως. Συνέντευξη σε περιοδικό από άσχετο χώρο έδινε, είναι λογικό να μιλήσει χοντροκομμένα κάπως για όλα, ώστε να ξεχωρίσει κάποια πράγματα και να εναντιωθεί σε πολύ γενικές προκαταλήψεις που δυστυχώς υπάρχουν για το μέταλ από τον έξω χώρο. Μα με τη ασχολούμαστε? (Και εγώ μαζί) Που ανέφερε τον Gus G? Με αυτή τη λογική να μην έλεγε κανέναν ξερω γω…Η’ μάλλον τι ακριβώς περιμένετε από το Χάκο? Να είναι ο σουπερ ουάου του μεταλ και να συμφωνεί με όποια εικόνα έχει για το μεταλ ο καθένας? Τα χουμε μπλεξει
γιατι?νομιζεις οτι δεν την εχει δει σουπερ ΟΥΑΑΑΑΑΟΥ ΜΠΕΪΜΠΙ?
το κακο με αυτον ειναι οτι ως επι το πλειστον ΠΛΑΘΕΙ νεοματαλλαδες με τα οσα λεει/κανει λογω ΜΜΕ.
ΧΑΚΟ?Ιζ ΙΤ γιου?
Τι εννοείς νεομεταλλάδες, όπως λέμε νεο-έλληνες?
Ναι, εγώ είμαι.
Διάβασα τη συνέντευξη και δεν μου φάνηκε πολύ τραγική.Το σημείο με τον ροκά είναι κάπως.Και σχετικά με τον Gus είναι από τους πλέον πετυχημένους Έλληνες μουσικούς που ασχολούνται με metal,είτε μας αρέσει είτε όχι.Γιατί να μην τον αναφέρει?
Σοβαρά τώρα, μια χαρά είναι ο Χάκος, μην κάνετε σαν κατίνες.
Nα εχουμε να λεμε μωρε
σοβαρα τωρα, λαμβανοντας υποψιν οτι αυτο θα διαβαστει κυριως απο κοσμο, ασχετο με τη μεταλ, ο τυπος τα λεει πολυ καλα. αμα ημουν προκατειλλημενος (σορρυ αν το σκοτωσα) με τους μεταλλαδες αυτη η συνεντευξη θα με ειχε πεισει αρκετα…
Αει μωρη κατινα:lol::lol:
Βασικά κι εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το Χάκο. Το τι λέει και πώς το λέει είναι επιβεβλημένο λόγω της δουλειάς του. Στο κάτω κάτω όλοι οι δημοσιογράφοι τα παραλένε όσο να’ναι:p
Φυσικά και μ’ ενοχλεί όταν βλέπω κάποιον να παριστάνει ότι τα ξέρει όλα αλλά έχω μάθει να μη δίνω σημασία υπέρ του δέοντος.
Έχω να δω TV War κάτι μήνες, αλλά όταν βλέπω, βλέπω για τη μουσική που βάζει κι όχι για το Χάκο…
Listening to: Blind Guardian - And then there was silence
via FoxyTunes
Εγώ έχω δύο θέματα με τη συνέντευξη (και το ξέρετε πως δεν είμαι από αυτούς που κάθε μέρα βρίζουν τον Χάκο εδώ):
Κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να περάσει ένα εντελώς clean προφίλ για τους μεταλάδες επειδή ακριβώς μιλάει σε ένα μέσο που απαυθύνεται σε ευρύτερο κοινό και μοιάζει σαν το μέλημα του να είναι να καθησυχάσει τίποτα γονείς που είδαν τα βλαστάρια τους με κανένα μπλουζάκι Metallica και όχι να πεί τα πράγματα όπς είναι. Το κομμάτι που αναφέρεται στα ναρκωτικά διεκδικεί δάφνες υποκρισίας. Ναι το metal ξεκίνησε με τους Sabbath. Τα Sweet Leaf και Snowblind σε τι ακριβώς αναφέρονται ρε Χάκο; Από τους νεώτερους, ονόματα όπως Superjoint Ritual σε τι αναφέρονται; Στα μπλουζάκια των Pantera η φούντα τι ρόλο παίζει; Βγες και πες πως ναι τα ναρκωτικά υπάρχουν και στο Metal όπως σε όλους τους χώρους σήμερα και πως είναι προσωπικό θέμα του καθενός το αν και τί θα κάνει με αυτά, μην προσπαθείς να παρουσιάσεις τον χώρο σαν κατηχητικό.
Eκεί που αναφέρθηκε στη γυναίκα του, τρόμαξα πως θα προχωρήσει και σε άλλες λεπτομέρειες για να μας πείσει πόσο καλά κορίτσια βρίσκει κανείς στο metal αλλά ευτυχώς συγκρατήθηκε… :roll:
Συνεχίζει το έγκλημα που το Hammer κάνει εδώ και χρόνια του δαχωρισμού του Metal από το ροκ, μεγαλώνοντας γενιές ακροατών με στρεβλές αντιλήψεις. Χρίζει εύκολα μπάντες όπως οι Zeppelin metal αλλά με τον διαχωρισμό αυτό που κάνει δεν βοηθά τους αναγνώστες/τηλεθεατές του να ανακαλύψουν σύγχρονες μπάντες επηρεασμένες από τους Zeppelin που αυτό που παίζουν σίγουρα δεν είναι metal. Παράλληλα δεν είναι δυνατό να βάζεις διαχωρισμούς στις μπάντες της δεκαετίας του '70 “αυτοί ήταν metal, οι άλλοι όχι” τη στιγμή που τότε κανείς δεν χρησιμοποιούσε τον όρο metal, με αποτέλεσμα κορυφάιοι καλλιτέχνες εκείνης της περιόδουν να αγνοούνται από το σημερινό κοινό που ενημερώνεται από το Hammer. [-X
Κατα τη γνωμη μου ειναι το γνωστο κομπλεξ των μεταλλαδαων που εχει αναφερθει παλι να ονομαζουν μεταλ ο,τι ακουνε ακομα κι αν δεν ειναι. Εγω, για παραδειγμα, δεν πολυ ασχολουμαι μουσικα με τη δεκαετια του 70 και τα περισσοτερα συγκροτηματα που μ αρεσουν ειναι αυτα που το Χαμμερ αποκαλει μετσαλ:wink:. Δλδ σου αρεσουν 5-10-15 συγκροτηματα πο κει ας τα πουμε μεταλ να ησυχασουμε… Εδω κοντευψαν να βαλουν τους Dead Kennedys (στο αφιερωμα του θρας) σχεδον crossover/metal… Αnyway…
εντιτ: Οσο γαι την clean εικονα του μεταλ, ετσι κι ημουνα πανω απο 14-15 και δεν ακουγα μεταλ, μ αυτα που λεει μαλλον αποτρεπτικα λειτουργει
Αν υπηρχε δυνατοτητα τηλε-γιαουρτοματος μεσω TV (σουρεεαααλααα…) θα του εστελνα ενα πηλινο με πετσα καθε βραδυ!
Απλα μου τη σπαει ο τροπος του…δεν ξερω μου προκαλει νευρα.
Εχεις δικιο,σπαστικος οσο δε παει.
Πάντως από κάποιο σημείο και έπειτα πρέπει ο καθένας να σκέφτεται τι διαβάζει και να κρίνει μόνος του.Εμένα δεν με απέτρεψε το Hammer που το διαβάζω από 13 χρονών και ακόμα το διαβάζω(κακή συνήθεια ίσως?:p)να ασχοληθώ με μουσική καλλιτεχνών που δεν είναι metal,ίσα-ίσα,έμαθα πολλά από αυτό.
κιε μένα μου τη σπάει όπως σε όλους σας.
Γι αυτό εχω να δω εκπομπή του από το 2001.
ποστ #338
:!:
ρε σεις…ειναι σαν να κανει τηλε-καμακι ο γυφτακας…
σαν “πεσιματικη” μοιαζει!οχι σαν μεταλ εκπομπη…
καημενα 12αχρονα κοριτσακια…:lol: