Μουντομπάσκετ 2010

Σάββατο ξεκινά και είναι κατά βάση το μουντομπάσκετ των απουσιών δεδομένου ότι οι ΗΠΑ κατεβαίνουν με δευτεροτρίτη ομάδα, οι Ισπανοί δεν θα έχουν τον Γκασόλ και τον Καλντερόν που τραυματίστηκε χτες, οι Αργεντίνοι τον Τζινόμπιλι, οι Γάλλοι θα είναι χωρίς Πάρκερ και οι Βραζιλιάνοι έχασαν τον Νενέ.

Όπως και νάχει περιμένουμε καλά ματς, όσο για την Ελλάδα με προβλημάτισαν τα αδύναμα φιλικά που δώσαμε και βγήκε μια αίσθηση υπερομάδας σε συνδυασμό ότι στο πρώτο σκληρό παιχνίδι (με Σερβία) επικράτησαν νεύρα και έλλειψη ψυχραιμίας.

Τώρα μαθαίνω για Καλντερόν, μεγάλη απώλεια αυτή για Ισπανία, μεγαλύτερη ίσως και από του Γκασόλ. Εμένα μου κάνει πάντως εντύπωση που για άλλη μια φορά οι Βραζιλιάνοι συγκαταλέγονται στα φαβορί. Παροδοσιακά κοντράρουν τους Αμερικανούς ότι ομάδα και αν κατεβάσουν αλλα απέναντι σε ευρωπαικές ομάδες πάντα τα βρίσκουν πολύ σκούρα και μένουν απ ἐξω. Και στο προηγούμενο μουντομπασκετ τους είχαν στα φαβορί και ούτε τους ομίλους δεν πέρασαν αν θυμάμαι καλά. Πάντως εμένα περισσότερη εντύπωση μου κάνει η κάκη κατάσταση που δείχνουν να βρίσκονται πολλές παραδοσιακές ευρωπαικές δυνάνεις όπως η Ρωσία η Κροατία η Λιθουανία ακόμα και Σερβία που στα φιλικά δεν εντυπωσίασε και δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα του ευρωμπάσκετ. Σίγουρα είναι και οι απουσίες αλλά… η εικόνα στα φιλικά δεν ήταν καλή για κανέναν τους.

Οι Αμερικανοί ειναι πιο “θνητοί” αλλα η ομάδα τους είναι πολυ καλύτερη από εκείνο το ΝΒΑ τσίρκο που είχαν κατεβάσει στην Ιντιαναπολη με Τζορτζ Καρλ προπονητή και Reggie Miller σαν τον παλιο συνδετικό κρικο με τις παλιές ομάδες. Ειδικά τώρα με ισπανια που βγήκε νοκ αουτ και ο Καλντερόν είναι σίγουρα το φαβορι

Εμείς δείξαμε καλή εικόνα με αντιπάλους λαβωμένους απο απουσίες που παρουσίασαν σχεδόν καινούργιες ομάδες (Ρωσία Κροατία). Πολλά θα δείξει το φιλικο με τους Αμερικανούς άσχετα με το αν χάσουμε η νικήσουμε. Σε εμάς φοβάμαι πιο πολύ την ρακέτα πάντως. Μπουρούσης έρχεται τραυματίας, ο Σοφο δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση αλλα δεν τον λες και παίκτη εγγύηση και ο Βουγιούκας δεν νομίζω να βοηθήσει και πολύ. Καλά θα ήταν να υπήρχε στον πάγκο μας ο Κουφός η ακόμα και ο Παπαδόπουλος που έκανε καλή χρονιά στον ΠΑΟΚ (ναι ξέρω είπε αποσύρθηκε αλλά εγω πιστεύω πως θα επέστρεφε αν του το ζητούσαν). Επίσης δεν ξερω αν ο Καλαθης θα είναι τόσο καλός απέναντι σε πολύ πιο δύσκολους αντιπάλους. Πάντως μας έχω στα φαβορί για μετάλλιο.

Οι Τούρκοι με τι κατεβαίνουν; Έχουν απουσίες; Κρατάω το δικαίωμα και δεν ψηφίζω μέχρι να ανακοινωθούν οι τιμωρίες για Ελλάδα και Σερβία.

Τούρκογλου είναι πάντως… ο Οκουρ δεν είναι μέσα νομίζω. Από τους υπόλοιπους οι γνωστοί που βλέπουμε στις τελευταίες διοργανώσεις. Πάντως συνήθως ο Τούρκογλου σε αυτούς περισσότερο δημιουργεί προβλήματα παρά βοηθάει.

Από γνωστούς μόνο τον Πεκέρ δεν βλέπω στην προεπιλογή που δίνει το επίσημο site.

http://turkey2010.fiba.com/eng

Edit: Σωστός, και Οκούρ έξω.

Με βάση την ποιότητα των ομάδων που θα κατεβούν φέτος, το να μην μπούμε στην τετράδα (τουλάχιστον) θα’ναι αποτυχία.

Με τις ΗΠΑ δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται, κατεβάζουν μεν ομάδα κατώτερη των προσδοκιών που έχει κάποιος που παρακολουθεί ΝΒΑ αλλά ακόμα κι έτσι μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε. Σαν τους Γερμανούς στη μπάλα ένα πράγμα …
Τους Ισπανούς απ’την άλλη τους βλέπω δυνατούς (όπως και τους Αργεντινούς) αλλά φέτος έχουμε περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλη φορά να τους κερδίσουμε, δεδομένων των συνθηκών.

Το ερωτηματικό μέχρι στιγμής στην Εθνική είναι αν θα ανταπεξέρθει απέναντι σε έναν πραγματικά δυνατό αντίπαλο (επιπέδου Σερβίας και άνω) όπως ορίζουν οι δυνατότητές της. Και σε τι επίπεδο θα είναι ο Μπορούσης όταν (και αν) κληθεί να παίξει. Αν δεν είχε τραυματιστεί θα έλεγα με σιγουριά ότι θα είναι απ’τα πολύ δυνατά χαρτιά μας στη διοργάνωση. Όσο για την απουσία του Παπαλουκά, θα δείξει … ελπίζω να μην είναι τόσο εμφανής όταν πρόκειται για την τόνωση της ψυχολογίας της ομάδας ή όταν πρέπει να πάρει κάποιος την μπάλα ενώ αυτή καίει.

Αυτά, σίγουρα χάνει λάμψη η διοργάνωση με τόσες απουσίες αλλά παράλληλα θα’χει ενδιαφέρον να δούμε πόσο μακριά θα πάει η ομάδα φέτος και, γιατί όχι, αν θα μπορέσει να κάνει πραγματικότητα το μόνο καλύτερο σενάριο σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν, δηλαδή να σηκώσει το Παγκόσμιο!

Εχουμε φτασει σε σημειο να ενδιαφερομαστε περισσοτερο για το ποιες ειναι οι απουσιες απο οτι για το ιδιο το τουρνουα.

Γαμησε τα κι αφησε τα.

ΥΓ.: Επιστρεφω με σεντονι αλλη ωρα.

Μάλλον Η.Π.Α., μετά από τόσες αποτυχίες, μάλλον πάνε για πρωτιά:):!:

Ο Παπαδόπουλος δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να γυρίσει στην εθνική… Με τέτοιο κράξιμο που έχει ρίξει στην ομοσπονδια και κυρίως στον Βασιλακόπουλο, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι στο συμβόλαιο του προπονητή της εθνικής υπάρχει όρος που λέει ότι δεν θα καλέσει τον Λάζαρο. :slight_smile:
Ο Κουφός από την άλλη με την συμπεριφορά που του έδειξαν πέρισυ δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει το τρέινινγκ καμπ για να έρθει εδώ, να ρισκάρει τραυματισμό για να παίξει δέκα λεπτά πάλι σε ολόκληρη τη διοργάνωση.

Αμερική φαβορί για μένα, με τους μόνους που ίσως να τους χτυπήσουν να είναι οι Ισπανοί. Δεν έχω δει καθόλου τους Αργεντίνους, αλλά δεν νομίζω ότι έχει βγει κάποιος καινούργιος παίχτης που να βρίσκεται στο επίπεδο της προηγούμενης γενιάς. Μπορεί να κάνω λάθος, αν κάποιος έχει παρακολουθήσει ας ενημερώσει.
Οι αμερικάνοι μπορεί να κατεβαίνουν με τα δεύτερα, αλλά αυτό πηγαίνει κυρίως στους ψηλούς όπου έχουν μόνο Τσαντλερ κλασσικό πεντάρι και στο τέσσερα Όντομ και Λοβ. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία ομάδα που μπορεί να τους κοντράρει στους κοντούς.
Στο τρία έχουν Ντουράντ, Γκέη, Ιγκουοντάλα.
Στα γκαρντ έχουν Ρόντο (ίσως ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμη), Μπίλαπς, Κάρρυ (από τους καλύτερους σουτερ του τουρνουά), Ρόουζ (ίσως ο πιο γρήγορος γκαρντ του τουρνουά).
Και ακριβώς επειδή ξέρουν ότι δεν πάνε με την καλύτερη ομάδα είναι ταπεινοί κι έχουν μάθει από τα λάθη τους.
Εδώ ο Σιζέφσκι στο φιλικό με την Ισπανία στην τελευταία άμυνα το γύρισε σε ζώνη και βραχυκύκλωσε τους Ισπανούς. Μπορεί να μην ακούγεται σαν κατι το τρομερό, αλλά τέτοιες λεπτομέρειες κρίνουν τα παιχνίδια. ¨εφαγε το τάιμ-άουτ ο Ισπανός να δείχνει σύστημα εναντίον μαν-του-μαν και όταν μπήκαν μέσα και είδαν τη ζώνη σάστισαν…

Για εμάς δεν ξέρω… Φοβάμαι τον Γιόνας. Πέρισυ στο ευρωμπάσκετ άφηνε τον Σπανούλη να αλωνίζει και στο μικρό τελικό είχε τον Σόφο. Αλλά συστήματα μηδέν, μόνο ψυχή και πάθος στην άμυνα.

Ειχε Σπανούλη να αλλωνίζει επειδή δεν υπηρχε ενναλακτική στα γκαρ… Διαμαντιδης Παπαλουκάς έξω, ο Ζησης να προερχεται απο την χειρότερη του χρονία ever και ο Καλάθης να παιζει για πρωτη φορά σε ευρωπαικα γήπεδα.

Ο Λάζος πάντως ότι και αν έχει γίνει εξωαγωνιστικά θα ήταν πολύ χρήσιμος αυτή τη στιγμή στην εθνική.

Γι αστείο το λες αυτό για Παπαδόπουλο ε?
Ο Βουγιούκας είναι τρεις κλάσεις πάνω.

Εμπειρία μηδέν όμως… θα φοβάται και την σκια του στους αγώνες. Άσε που δύσκολα θα πάρει την εμπιστοσύνη του Καζλάουσκας για πανω από 5 λεπτά σε αγώνα σημαντικό.

Εντάξει με Μπουρούση, Σόφο και Τσαρτσαρή (που πιθανόν να τον δούμε και στο 5) πόσο να πάρει?

Όσο για εμπειρία, έχει παίξει έστω και ελάχιστα Ευρωλίγκα με Ολυμπιακό και πέρσι έκανε καταπληκτική χρονιά με Πανελλήνιο σε Α1 και Ευρώπη.

Βασικά τον Τσαρτσαρή ελπίζω να μην τον δούμε στο 5 (αν και μάλλον θα γίνει). Παίζει πολύ καλύτερα όταν ξεκινάει μακριά από την ρακέτα.

Το θέμα είναι πως ο Σόφο δεν ήταν ποτέ ο παίκτης που μπορείς να βασιστείς πάνω του (χώρια που μπορεί να πέσει και καμιά τιμωρία) και ο Μπουρούσης πάει Τουρκιά τραυματίας. Ισως χρειαστεί να παίξει σε δύσκολα παιχνίδια και δεν είμαι σίγουρος πως εκεί θα τα βγάλει πέρα παρά το ταλέντο του (μακαρι να κάνω και λάθος βέβαια). Ο Παπαδόπουλος μετά απο 2-3 κακές χρονιές σερι ήρθε στον ΠΑΟΚ και έπαιξε λίγο καλο μπάσκετ επιτέλους (όπως και λίγο στην Ιταλία). Θεωρώ πως ένα 10λεπτο του Παπαδοπουλου σε κρισιμο αγώνα θα έδινε πιο πολλά στην ομάδα απ’ οτι ενα αντιστοιχο 10λεπτο του Βουγιουκα τη δεδομένη στιγμή. Δεν είμαι σίγουρος πως ο Βουγιουκας μπορει να αντέξει την πιεση ενος κρισιμου αγωνα μουντομπασκετ… και ας ειναι 10 φορές πιο ταλαντουχος απο τον άλλον.

Δηλαδη ο Παπαδοπουλος δε φοβαται τη σκια του στους αγωνες;;; :?

Αν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης κυλίσουν φυσιολογικά(δηλαδή αν βγουν και οι 2 πρώτοι) οι Ισπανοί συναντιούνται με Αμερική στον ημιτελικό…
Επίσης αν δεν καταφέρουμε να βγούμε πρώτοι, μας συμφέρει να βγούμε τρίτοι στον όμιλο ώστε να αποφύγουμε Ισπανία και Αμερική στον προημιτελικό και να πέσουμε σε Αργεντινή που δεν έχει Τζινόμπιλι και τις χρωστάμε από τους 2 προημιτελικούς των ολυμπιακών αγώνων 2004 και 2008.
Βέβαια όλα αυτά είναι πολύ θεωρητικά γιατί και πέρυσι στους πρώτους αγώνες η Ισπανία εμφανίστηκε σε κακό χάλι μέχρι να βρει ρυθμό και να τα σαρώσει όλα.
Να δούμε και τις όποιες τιμωρίες αύριο…

Και εγώ επιφυλάσσομαι να απαντήσω στο poll μέχρι να δω τις τιμωρίες και το παιχνίδι με την Αμερική.Αν και πιστεύω ότι έχουμε μεγάλες δυνατότητες να πάρουμε μέχρι και την κούπα(αναλόγως και των συγκυριών βέβαια) αλλά δεν μπορώ να ξεγράψω με τπτ τους Ισπανούς.Ακόμα και χωρίς Γκασόλ και Καλντερόν ειναι παρα πολυ επικίνδυνοι!!!

Θα βοηθούσε ο Λάζος στην Εθνική;;;;
Ούτε για πλάκα.

Τώρα το άλλο που άκουσα για τον Κασλάουσκας και ότι τον φοβούνται μερικοί.
Ο Γιόνας είναι πολύ καλός προπονητής.Μα πάρα πολύ καλός.Κάτι κουφά “άφησε τον Σπανούλη να αλωνίζει” δεν στέκουν.Μπάσκετ παίζουμε,κάποιο άτομο πρέπει να έχει την ικανότητα να τελειώνει φάσεις.Είτε είναι ο Σόφο στο low post είτε ο Σπανούλης με drive,σουτ στην κίνηση ή εν στάσει.
Αυτό που φοβάμαι εγώ είναι ότι μπορεί ο Γιόνας να έχει φτιάξει μία ομάδα με έναν πολύ σωστό προσανατολισμό μέσα στο γήπεδο που τρέχει fast-breaks,κλέβει μπάλες και έτσι κερδίζει κάποιους εύκολους πόντους αλλά θεωρώ πως όταν τα πράγματα θα στενέψουν και όταν θα πρέπει ένας παίκτης να πάρει την μπάλα,θα έχουμε πρόβλημα.
Ακόμα γελάω με το ματς με τους Ισπανούς που δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε ντρίμπλα σωστή και μόνο ο Σπανούλης χαζοέπαιρνε κάποιες ενέργειες και κέρδιζε φάουλ.

@Ad1stt:Ο Ρόντο δεν είναι ο καλύτερος play-maker του NBA.

εγω θεωρω φαβορι τα αμερικανακια κι ας μην εχουν πολλα αστερια. πηρανε ομως παιχτες εργατες οπως οντομ και ροντο. ντουραντ δεν υπαρχει αλλος κανεις στην διοργανωση και να δω ποιος θα τον μαρκαρει γενικα.
εμεις πλακα πλακα αν δεν τιμωρηθει κανεις παιχτης μας τοτε ειμαστε για πολυ ψηλα. ειναι η μεγαλη μας ευκαιρια φετος.

Το προσόν των ΗΠΑ βασικά είναι ο Σιζέφσκι.