ναι, γιατί προχτές που θέλαμε να νικήσουμε παίξαμε καλύτερα…
Γιατί απλά μετά από κάθε όμιλο να κάνουν κλήρωση πάλι γι αυτούς που πέρασαν? Έτσι δεν θα έχουμε αυτά τα αίσχη με την επιλογή αντιπάλου.
Ναι νομιζε οτι τελειωσε ο χρονος ο ρωσος.Απλως λεει κατσε μην βαλουν κανα τριποντο και γινουμε ^^
λολ, δε γίνεται αυτό προφανώς. άμα είναι να βγει και με κλήρωση ο πρώτος της διοργάνωσης : P.
Επεισόδιο Μπουρούση - Τάνιεβιτς!
Φραστικό επεισόδιο με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Τουρκίας, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, είχε μετά τη λήξη του αγώνα της Εθνικής με τη Ρωσία ο Γιάννης Μπουρούσης!
Ο έμπειρος προπονητής, που παρακολουθούσε τα τελευταία λεπτά του αγώνα από την κερκίδα των αθλητών, πλησίασε στον 27χρονο σέντερ και κάτι του είπε (πιθανολογείται ότι τον ειρωνεύτηκε για την ήττα της Εθνικής από τη Ρωσία), προκαλώντας την αντίδραση του Μπουρούση ο οποίος του απάντησε. Ο Γιόνας Καζλάουσκας και οι συνεργάτες του έσπευσαν να απομακρύνουν από το σημείο τον παίκτη για να μην υπάρξει τίποτα περισσότερο.
Μπλατ: «Δεν ντρέπεστε;»
Έξαλλος και αγανακτισμένος με την εικόνα που παρουσίασε η εθνική Ελλάδας στην αναμέτρηση με τη Ρωσία ήταν ο τεχνικός της «αρκούδας», Ντέιβιντ Μπλατ.
«Ντρέπομαι. Ήταν τόσο προφανές ότι η Ελλάδα ήθελε να χάσει σήμερα, που ήταν απίστευτο! Ντρέπομαι για λογαριασμό της Ελλάδας και είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου», τόνισε ο κ. Μπλατ και στη συνέχεια ρώτησε ρητορικά τους Έλληνες δημοσιογράφους: «Εσείς δεν ντρέπεστε;».
«Αυτό που είδα ήταν κωμωδία, όχι μπάσκετ. Ουσιαστικά, οι Έλληνες σούταραν για να αστοχήσουν Εμείς παίξαμε με όλο μας το πάθος», συμπλήρωσε.
sport-fm.gr
έτσι…μια χαρά τα λένε…
Εγώ το βρίσκω πιο λογικό να μην ξέρεις τι θα ακολουθήσει στους επόμενους ομίλους και έτσι να παίζεις πάντα για την νίκη παρά αυτό το χάλι. Αν περάσουμε από Γαλλία, για μένα δεν θα αξίζουμε την πρόκριση.
Καζλάουσκας+Διαμαντίδης=μεγάλοι καραγκιόζηδες.!!
Εντάξει, τι να κάνουμε, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Ας μη μιλάει όμως και ο Τάνιεβιτς, γιατί μια χαρά του τα έχουν μαγειρέψει ώστε να πάει συστημένος στον τελικό.
Το μουντομπάσκετ τώρα αρχίζει. Ελπίζω οι αγώνες που δώσαμε μέχρι σήμερα να ήταν μία απλή -κακή- προθέρμανση. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα και ελπίζω να μας βγάλει πάλι ασπροπρόσωπους, κυρίως τώρα που ο δρόμος είναι ανοιχτός για συμμετοχή στην 4άδα.
Έξω το Πόρτο Ρίκο; Να και ένα καλό νέο! Δε σας χάλασε, τσάτσοι των Αμερικάνων.
Τώρα για την Εθνική, είμαι λίγο διχασμένος. Από τη μια η φωνή εκείνου που έμαθε από μικρός να υποστηρίζει αυτή την ομάδα θέλει να προχωρήσει και να φτάσει ψηλά, απ’ την άλλη μια δεύτερη φωνή λέει ότι πρέπει να αποκλειστεί απ’ τη φάση των “16” για το καλό του μπάσκετ. Ότι δε γίνεται δηλαδή να έχει προοπτικές να φτάσει ψηλά μια ομάδα που διαλέγει αν θα κερδίσει ή αν θα χάσει, τί θέση θα βγει στον όμιλο κτλ. Δε γίνεται να δημιουργηθεί τέτοιο προηγούμενο.
Τώρα βέβαια και για να μην το παίζω μάγκας, δεν ξέρω ποιά απ’ τις δυο φωνές θα επικρατήσει…
οντως θα ταν σωστο να γινεται κληρωση παρα να υπαρχουν διασταυρωσεις στους ομιλους… φυσικα εννοειτε πως θα πηγαινε ο 1ος με τον 4ο και ο 2ος με τον 3ο αλλα κανεις δε θα ξερε απο ποιον ομιλο θα ταν…ετσι η εθνικη ναι μεν θα μπορουσε να κληρωθει με ισπανια,αλλα θα μπορουσε να κληρωθει και με τους αλλους δυο 3ους των ομιλων,οι οποιοι δε θα ταν της κλασης της ισπανιας…
Επίσης, αν η FIBA έχει πρόβλημα που η εθνική έκατσε να χάσει… στα %^# μας. Συγγνώμη κιόλας. Ξεσκίστηκαν να επισπεύσουν τις διαδικασίες για να τιμωρήσουν τους παίκτες και θέλουν να ακολουθήσουμε τα “ιδεώδη”; [-X
Πόσο θέλω να κερδίσει η Νέα Ζηλανδία δε λέγεται!
Αλλά έτσι κι αλλιώς η ομάδα είναι τόσο μέτρια που ούτε τη Γαλλία θα περάσουμε.
Απλώς εκτός από μέτριοι γίναμε και καραγκιόζηδες.
Ακριβώς αυτό λέγαμε κ τώρα με ένα φίλο. Νεα Ζηλανδία ΦουΤουΓου
ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ
O Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε μαθήματα… μπάσκετ μετά το τέλος του αγώνα, αλλά κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης έκανε τα πάντα για να χάσει το παιχνίδι…
Ο μεγάλος προπονητής, λοιπόν, της Εθνικής Ρωσίας δεν έπαιξε ούτε ένα δευτερόλεπτο ζώνη κόντρα στην Ελλάδα. Και, βέβαια, η ζώνη είναι η αγαπημένη του άμυνα εδώ και χρόνια, τη χρησιμοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, αλλά στο ματς που κρινόταν η δεύτερη θέση, την ξέχασε εντελώς. Λησμονώντας ότι σε όλο το Μουντομπάσκετ, η Ελλάδα είχε πρόβλημα απέναντι στη ζώνη…
Επίσης, ο μεγάλος προπονητής κ. Μπλατ, χρησιμοποίησε για 13 λεπτά τον Ζουκαρένκο και 6 τον Κολέσνικοφ. Πότε το ξανάκανε αυτό;
Οκ, ήταν επολογή των παικτών να χάσουν το ματς, και μάλιστα το έκαναν με εντελώς άκομψο και προσβλητικό τρόπο. Δεν γουστάρω να βλέπω μια ομάδα που έχει χαρίσει μετάλλια να “αγωνίζεται” με αυτόν τον τρόπο.
Από τη στιγμή όμως που επέλεξαν αυτό το δρόμο, έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ότι και να γίνει (μα ότι και να γίνει), να περάσουν τετράδα. Σε αντίθετη περίπτωση, μην τολμήσει κανείς τους να γυρίσει πίσω. Καλύτερα να μείνουν εκέι και να κάνουν τις κότες.
ΥΓ1. Πάντως ούτε τα Ρωσάκια τα είδα πολύ ορεξάτα. Και αυτοί μου φαίνεται ότι ήθελαν να χάσουν, απλώς εμείς είμασταν πια τόσο προκλητικοί, που μόνο αν εύαζαν σωρηδόν αυτοκαλάθια θα μπορούσαν να χάσουν.
ΥΓ2. Πιστεύω ότι οι παίκτες έχασαν επίτηδες σκεπτόμενοι ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν τους Αμερικάνους στους 8, και όχι την Ισπανία στους 16 (χωρίς βέβαια να θέλω να τους δικαιολογήσω).
Ας κερδίσει. Το θέμα δεν είναι ότι πέφτουμε με Ισπανία, αλλά ότι αν πάμε στους 8, ως δεύτεροι θα παίζαμε με ΗΠΑ. Ενώ τώρα και να κερδίσει η ΝΖ, αν περάσουμε την Ισπανία δεν παίζουμε με Αμερική.
Τι να περασετε ρε πελατες?
Μακάρι να παίζαμε με Αμερική, τώρα θα παίξουμε (λέμε τώρα) με Σερβία και έρχεται μια 20άρα στο κεφάλι όλη δικιά μας.
Και βασικά ό,τι λέει ο φίλος savax.
Πλέον μετά από αυτή την επιλογή ΟΦΕΙΛΟΥΝ να πάνε τετράδα αλλιώς γυρνάνε αποτυχημένοι και το σωστό αν έχουν λίγη τσίπα πάνω τους θα είναι να παραιτηθούν όλοι από την εθνική.
Ακριβώς Chris. Και όχι μόνο να παραιτηθούν αν αποτύχουν, αλλά και να βγουν ο Διαμαντίδης και ο Ζήσης (που πάντα είχαν σωστή γνώμη για το μπάσκετ και μου είχαν δώσει την εντύπωση ότι είναι πολύ σωστοί αθλητές) και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη από όλους τους φιλάθλους για το κακό παράδειγμα που έδωσαν.
ΥΓ. Θυμάστε στην Αθήνα το 2004 το παιχνίδι που δώσαμε στον όμιλο με το Πουέρτο Ρίκο? Οι αντίπαλοί μας έχαναν ακόμα και λεϊ απ μόνοι τους γιατί κάποιον ήθελαν να αποφύγουν στα χιαστί. Δεν είναι και πολύ ευχάριστο να βλέπεις τώρα και τη δικιά σου ομάδα να κάνει τα ίδια.
Χαχαχα τι κάνουν ρε οι Νεοζηλανδοί στο ημίχρονο??? +14???
Υπάρχει Θεός και τα βλέπει τελικά…