μια χαρά διαιτησία ήταν…οσο έπρεπε(άντε και λίγο παραπάνω) για να πάει η τουρκια στον τελικό και να δω το ματς που ήθελα… τουρκια-αμερικη…
αν είναι στο ίδιο στυλ οι διαιτητές θα δούμε ματσαρα
*τραγική η άμυνα στη φάση του καλαθιού της τουρκιας…
**και τρομερή φάση στο μισό δεύτερο…
Περίεργα πράγματα εδώ μέσα. Εντάξει κι εγώ γουστάρω ρε παιδί μου τους Σέρβους σα λαό αλλά κάποιοι εδώ το κάνουν σε σημείο τύφλωσης. Δεν είδα το παιχνίδι, αλλά βλέποντας στο νετ τη φάση με το νικητήριο καλάθι της Τουρκίας έτριβα τα μάτια μου. Ρε όταν μια ομάδα χάνει πρόκριση σε τελικό Μουντομπάσκετ στο 1 δεύτερο Μ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, δεν μπορεί να πει ούτε κουβέντα για διαιτησία. Με πιάνετε;
Όσο για την Τουρκία, βλέπω ότι έχουν βγει τα μαχαίρια δω μέσα. Φαντάζομαι η επίσημη δικαιολογία είναι η “αβάντα απ’ τη διαιτησία”, αλλά εγώ που είμαι κακός, δεν ξέρω, νομίζω ότι κάπου υπάρχει αυτό το γνωστό “προαιώνιο μίσος” και λοιπές εθνομαλακίες και συμπλέγματα. Τέλος πάντων. Εμένα πάντως μου είναι συμπαθής και θέλω να το σηκώσει απέναντι στους ακριβοπληρωμένους NBAερς. Τουλάχιστον η Τουρκία θα έχει κάνει μια επιτυχία για την οποία θα έχει πασχίσει πραγματικά (τί θα χει πασχίσει, θα χει ξεκωλιαστεί καλύτερα), που γι’ αυτήν όλοι οι παίκτες της θα έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους κάνοντας υπεράνθρωπη προσπάθεια, που αν έρθει θα κάνουν σαν τρελοί παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι, σχολιαστές, όλοι, και θα δούμε εικόνες που γενικά είναι πάντα ωραίες στον αθλητισμό (με άλλα λόγια, ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ πολύ περισσότερο). Ε, οι Αμερικάνοι αν χάσουν το πολύ πολύ να “σπαστούν”, να ναι λίγο σε φάση “goddamn it motherfucker, they’re higher above the ground than us and their medals look nicer, shit this ain’t cool”. Και μετά από δυο μήνες θα σκίζονται πραγματικά μόνο για τις ομάδες τους στο NBA.
Βέβαια ΟΚ, οι ΓιουΕσΕη μάλλον καλύτερες θα ναι και θα το σηκώσουν. Αλλά λέμε.
συμφωνω οτι πραγματι εχουν σκιστει οι τουρκοι για να πανε τελικο και εχουν κανει ματσαρες.πιστευει ομως κανεις οτι αν το μουντομπασκετ γινοταν οπουδηποτε αλλου,πιστευετε οτι η συγκεκριμενη ομαδα της τουρκιας υπηρχε εστω μια περιπτωση να παει τελικο?
Ρε Κουήν, βάλε στη θέση της Τουρκίας οποιαδήποτε άλλη ομάδα και ξανακάνε την ερώτηση.
Μια ζωή στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις η οικοδέσποινα με τη δύναμη της έδρας φτάνει ψηλά, πιο ψηλά απ’ ότι αν έπαιζε εκτός. Πού είναι το περίεργο ας πούμε. Εμείς το πρώτο μας Ευρωμπάσκετ πού το πήραμε;
στην ελλαδα.απλα οκ,η ολη η φαση μου θυμιζει(σε μικροτερο βαθμο ομως),τη νοτιο κορεα στο μουντιαλ του 2002(βεβαια θα μου πεις οτι τελειως διαφορετικα μεγεθη στο καθε αθλημα οι δυο ομαδες,αλλα δεν υπηρχαν τουλαχιστον 5 ομαδες καλυτερες απο τους τουρκους που δεν πηγαν τελικο σε αυτο το μουντομπασκετ?).
Εμένα πολύ με ανησυχεί ο Ιβκοβιτς πάντως με την δηλώσεις τους και με τις αντιδράσεις που είχε στο δικό μας φιλικό (κατά 99% υπεύθυνος για τις φασαρίες για μένα τότε). Στην Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει πολύ χειρότερα αν συνεχίσει τα ίδια, ειδικά από την στιγμή που θα υπάρχει ο άλλος ο γκρίνιας απέναντι του. Τεσπα.
Στα του αγώνα μια χαρά τελικός θα είναι πιστεύω, οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν την υπέρβαση και να πάρουν το χρυσό σε ένα μουντομπάσκετ που τα φαβορί (με εξαίρεση τις ΗΠΑ έπεσαν νωρίς). Κρίμα και πάλι για εμάς αφού ήταν μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε το χρυσό φέτος. Από τις επόμενες διοργανώσεις θα έχουμε μια αρκετά διαφορετική εθνική ομάδα (ούτε ο Παπαλουκάς νομίζω να επιστρέψει) αν δεν αλλάξει κάτι με τις αποφάσεις των παικτών (λίγο χλωμό ωστόσο).
Κουήν, αν ξεκολλήσεις λίγο το μυαλό σου και ξεπεράσεις ότι οι αγαπημένοι σου Μίλος, Ντούντα και Κέσελι δε θα σηκώσουν παγκόσμιο, θα καταλάβεις ότι η φετινή Τουρκία είναι καραμπινάτη περίπτωση Ελλάδας '87. Και βέβαια καμία σχέση με ποδοσφαιρική Νότια Κορέα '02.
Ελα ρε,ποιος τα γαμαει τα εθνοκομπλεξ κτλπ…ουτε συμπαθεια προς μπασκετικη Σερβια για μενα τουλαχιστον.Ενταξει δεν ηταν και η Πιτσιλκειαδα της Ινδιαναπολις,αλλα εγω ειδα αλλοιωση(οκ εδρα ειναι το φορτωμα των φαουλ,η ανοχη στο ξυλο κανενα αναποδο κι ετσι,αλλα στις τελευταιες φασεις απλα κρινεται ολο το παιχνιδι)και σε συνδυασμο με το οτι πραγματικα πιστευα οτι οι Σερβοι ηταν αυτοι που αξιζαν να ειναι στο τελικο,σπαστηκα(οκ συμβαλλει εννοειται και το ερυθρολευκο τριο Ντουντα-Μιλος-Κεσελι σε αυτο:p).Τωρα νταξει και εγω εμεινα μαλακας με το ποσο ευκολα εγινε το ντραιβ των Τουρκων στο τελος…
δεν αρχισα να πιστευω τωρα αυτα για την τουρκια(αν και οκ,κωλογουσταρα να το σηκωσει ο μιλος:D).
απο την αρχη της διοργανωσης θεωρουσα τους τουρκους μετρια ομαδα.η αληθεια ειναι οτι εκαναν καποιες ματσαρες και αρχισα να αλλαζω γνωμη για αυτους,αλλα συνεχιζω να πιστευω οτι χωρις την(εν μερει)ανοχη της διαιτησιας δε θα πηγαιναν τοσο ψηλα.
τεσπα ας το ληξουμε εδω βαρεθηκα απο χθες να μιλαμε σε ολα τα αθληματα για διαιτησια.ας μιλησουμε λιγο για μπασκετ.πως τα βλεπετε σημερα?δυσκολα οι τουρκοι,αλλα οι αμερικανοι ειναι χειροτερη και πιο γηινη ομαδα σε σχεση με εκινη των ολυμπιακων αγωνων και απεδειξαν και οι βραζιλιανοι και οι ρωσοι οτι εχουν αρκετα τρωτα σημεια.
εδώ πήραν ευρωπαϊκό οι γερμανοί, τι να λέμε τώρα : P.
πάντως νταξ, μη λέμε ό,τι θέλουμε ε. οι τούρκοι έχουν φάει πολύ σπρώξιμο. ναι, μπορεί να μη δίνουν ανάποδα σφυρίγματα αι διαιτηταί, αλλά όποιος έχει παίξει μπάσκετ ξέρει σε τι βαθμό επηρεάζεται το παίξιμό σου όταν βλέπεις ότι σου σφυράνε φάουλ για πλάκα, ενώ οι αντίπαλοι ρίχνουν ξύλο και αι διαιτηταί δε σφυράνε τπτ.
κιε συμπαθώ τους τούρκους. αλλά οι αμερικάνοι παίζουν εξωπραγματική άμυνα. μακάρι να κριθεί στο τέλος το ματς πάντως, χέστηκα ποιός θα το πάρει, μπαλίτσα ωραία να βλέπομεν.
Η έδρα παίζει πάντα σημαντικό ρόλο, αλλά και η Τουρκία έχει πολύ καλή ομάδα. Επίσης, οι αμερικάνοι δεν έχουν και την σούπερ ομάδα που είχαν κάποτε (άσε που πάντα μου την έσπαγαν γιατί είναι υπερόπτες (σε όλα τα αθλήματα)). Καλό μπάσκετ να δούμε σήμερα και τίποτε άλλο.