Μουντομπάσκετ 2010

ρεσιταλ αστοχιας σημερα απο τον διαμαντιδη παντως.

Πόνεσαν τα μάτια μου από αυτό που είδα σήμερα. Κάκιστο μπάσκετ (δεν μπορούμε απλά να τα ρίξουμε όλα στη ζώνη της Κίνας) κακή άμυνα σε πολλά σημεία του αγώνα ειδικά από τους ψηλούς, ειλικρινά πεθύμησα τον Γιαννάκη σήμερα. Τσαρτσαρής δεν είναι 5αρι και αυτό φάνηκε σήμερα που έχασε κατά κράτος από τους ψηλούς των Κινέζων. Θα επιμείνω πάντως στο θέμα του Παπαδόπουλου, μας έλειπε σε τραγικό βαθμό ψηλός που να παίζει με πλάτη και να μπορεί να παίρνει καλή θέση μέσα για να δεχτεί μια πάσα. Ούτε ο Μπουρούσης ούτε ο Τσαρτασρης μπορούσαν να κάνουν κάτι ανάλογο ενώ φανερά ο Βουγιουκας δεν έχει την εμπιστοσύνη του Καζλα. Μόνο μετά από ντραιβ κοντού (του Σπανούλη κυρίως) η επιθετικό ριμπάουντ βάζαμε καλάθι κάτω από την ρακέτα. Με τρίποντα για άγιος ο θεος δεν πας πουθενά. Αύριο δεν μας βλέπω καθόλου καλά αν δεν αλλάξουν ΠΟΛΛΑ πράγματα. Δεν θα είναι κάθε μέρα του Ζήση.

Σωστή παρατήρηση:wink:. Χασαμε πολλές ευκαιρίες έτσι.

Και πως να παίξουμε αλλιώς αφού δεν υπήρχε ένας ψηλός να πάρει θέση μέσα στην ρακέτα να υποδεχτεί μια πάσα. 5 παίκτες όλη στην περιφέρεια ήταν. Ο Μπορούσης πήρε σχεδόν όλα τα σουτ έξω από τη ρακέτα. Ο Σοφοκλής μας έλειψε σε απελπιστικό βαθμό και δεν ξέρω πραγματικά τι θα κάνουμε και αύριο χωρίς αυτόν.

Έλα ρε Dead, η ζώνη δε σπάει με ψηλό που παίζει πλάτη.

Κακό παιχνίδι σήμερα όντως, αν είχαμε πιο σοβαρό αντίπαλο θα το είχαμε χάσει το ματσάκι. Πρέπει να ηρεμήσει λίγο ο Διαμαντίδης, τον προκαλούσε ο προπονητής των Κινέζων και αυτός τα έκανε μαντάρα με τα 10(!!) άστοχα τρίποντα.

δεν ξέρω πως θα παίξει αύριο το πουέρτο ρίκο, αλλά υπάρχει ορατός κίνδυνος να χάσουμε.η ομάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση, και χωρίς σχορτσανίτη και φώτση (το βασικό 5άρι και 4άρι δηλαδή), χάνουμε σε δύναμη στη ρακέτα.τεσπα, η ελλάδα στα τουρνουά βελτιώνεται στην πορεία.ελπίζω να γίνει το ίδιο και φέτος.πάντως οι κινέζοι δεν είναι κακή ομάδα.εγώ ποντάρω πως θα την πάρουν την τέταρτη θέση.
άντε να δούμε το βράδυ και την τουρκία, που είμαι περίεργος να δω τι δυνατότητες έχει, αν και η ακτή ελεφαντοστού χωρίς τον ντρογκμπά δε βλέπω να αντιστέκεται…:stuck_out_tongue:

H ζώνη που έπαιξαν οι Κινέζοι ήταν ο μόνος τρόπος να μείνουν στο ματς. Αυτό θέλει εκτός από ψηλούς (που μας έλειπαν) και κίνηση στη ρακέτα συνέχεια (ούτε από δαύτη είχαμε). Τα τρίποντα είναι ευλογία και κατάρα. Το θέμα είναι ότι μετά τα πρώτα εύστοχα πήρε ο κώλος μας αέρα και νομίζαμε ότι θα τα βάζαμε όλα. Συν την κακή μέρα του Δημητρού…
Πάντως αυτό που έβλεπα, μόνο μπάσκετ δε μου θύμιζε.

Σωστό μεν αλλά…ούτε όμως μπορεί να σπάσει μόνο με τρίποντα. Μια χαρά θα ήταν και ένας ψηλός μέσα να δεχτεί την μπάλα όμως. Ειδικά από τη στιγμή που ούτε ντραιβ είχαμε, ούτε άλλη λυση, έγινε ο Ζήσης Τζορνταν σήμερα για να νικήσουμε. Με την μπάλα μέσα προκαλείς και φθορά στους δικους τους ψηλούς που στην επίθεση μας έκαναν ότι θέλαν.

Ντάξει βασικά σήμερα ήμασταν κάκιστοι αμυντικά κυρίως.

Και εκεί ήταν θέμα ψηλών πάλι. Οι ψηλοί της Κίνας δεν ζορίστηκαν στην δική τους άμυνα καθόλου. Ούτε φάουλ δεν είχε εκείνος ο Γι, κανείς δικός μας δεν μπορούσε να τον πιάσει στην άμυνα, ούτε καν να τον κρατήσει εκτός ρακέτας, προσπαθουσαν συνέχεια να βγουν απο μπροστά για κλέψιμο, αυτό με την λομπα πάσα πόσες φορές έγινε μέσα στην άμυνα μας σήμερα;

Ο «V-Span» τόνισε πως «παίζανε μια περίεργη άμυνα ζώνης και σε ορισμένες φάσεις μέναμε προκλητικά μόνοι μας. Και όταν είσαι τόσο μόνος σου, νιώθεις κάποιες φορές παράξενα γι? αυτό και χάσαμε τόσα πολλά ελεύθερα σουτ.

Πάλι καλά που οι Κινέζοι μπήκαν στο γήπεδο, γιατί αλλιώς θα είχαμε χάσει περισσότερα τρίποντα!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

@ Dead:

Ο Γι όμως είναι ελαφρύς ψηλός, άρα και πάλι δεν χρειαζόταν κάποιο νταμάρι στην άμυνα. Και το πρόβλημα δεν ήταν αυτός, πόσους θα έβαζε 20-30? Το πρόβλημα ήταν ότι αφήναμε πολλούς διαδρόμους γενικώς.

Πάντως για να τα λέμε και όλα οι Κινέζοι διάβασαν πολύ καλά το παιχνίδι μας έτσι; Ξέραν πως δεν έχουμε τον τεράστιο σουτέρ στην περιφέρεια και μας άφηναν τα σουτ… δικαιώθηκαν για αυτή την επιλογή τους έστω και αν ήταν ρίσκο. Και φυσικά ξέραν πως ο Γι δεν θα έχει αντίπαλο μέσα στην ρακέτα μας. Πάντως μέσα φάγαμε πολλά εύκολα καλάθια.

Βασικά ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στην πίεση στην περιφέρεια από τους δικούς μας κοντούς. Στο ημίχρονο θυμάμαι δεν είχαμε κάνει ούτε ένα κλέψιμο. Αυτό δείχνει πως προετοιμάστηκα πολύ καλά και μπήκα μέσα πολύ διαβασμένοι ξέροντας τι να περιμένουν

Αυτό που φοβάμαι είναι πως το παιχνίδι αυτό μπορεί να γίνει πυξίδα για τους Πορτορικανούς αυριο.

Και όμως ο Τσαρτσαρής δεν μπορούσε με τίποτα να τον σταματήσει ούτε απο μπροστα όταν έβγαινε ούτε όταν τον είχε από πίσω (πολύ σεξουλιάρικο ακούστηκε αυτό 8):lol::stuck_out_tongue: )

Παντως οι Κινεζοι χασαν παααρα πολλες βολες!!Αν ειχαν βαλει αυτες τις βολες θα ειχαν παρει πιο πριν το προβαδισμα!

Μην το γελάς καθόλου αυτό,μπορεί να συμβεί.
Ακούγεται τελείως παράξενο αλλά πολλές φορές άμα δεν σε πιέζουν και σε αφήνουν απροκάλυπτα μόνο,μπορείς να χαλαρώσεις σε χρόνο dt.Αυτό σημαίνει και έλλειψη συγκέντρωσης οπότε το σουτ δεν μπαίνει.Όχι ότι αυτό αποτελεί και δικαιολογία για τα τόσα χαμένα σουτ όμως.

Η ζώνη μπορεί να σπάσει με έναν πολύ καλό ψηλό.Άνετα.Πάνω από όλα όμως με ένα συνεχές motion,καλές αποστάσεις και τέλεια κυκλοφορία.

Ελπίζω ο Ζήσης να θυμηθεί να σκοράρει.Τον χρειαζόμαστε και αυτός,μαζί με τον φίλο του τον Σπανούλη και τον Σόφο χαμηλά,μπορούν να το κάνουν.

Έτσι κι έτσι η εμφάνιση των ΗΠΑ στο πρώτο αγώνα, παρά τη μεγάλη διαφορά. Με προβλημάτισε η έλλειψη συννενόησης στην επίθεση, ενώ φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε πάντοτε τόση αντοχή στην άμυνα. Τουλάχιστον η ομάδα έχει πολύ ταλέντο (Gordon είσαι παικτούρα ε) και αυτό μπορεί να την βοηθήσει στα πιο κρίσιμα παιχνίδια. Μου έκανε εντύπωση ότι το σουτ σήμερα βγήκε αρκετά για εμένα που έχει λίγους die-hard σουτέρ, ενώ επίσης πιστεύω ότι είναι από τις φορές που και οι 12 παίκτες μπορούν να παίξουν και να προσφέρουν τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα με τα στοιχεία τους.

Παίρνω πίσω επίσης ότι κακό έχω πεί για τον Westbrook. Μακάρι να παίξει ακόμη καλύτερα το παλικάρι.

Όσο αφορά το Ελλάδα - Κίνα, δεν νομίζω ότι μπορούν να ξανακάνουν τόσο άσχημο παιχνίδι, ειδικά αφότου γυρίσουν οι δύο απόντες. Έχει παρακολουθήσει κανείς το Πουέρτο Ρίκο για να μας πεί τι ομάδα έχει κατεβάσει;

Γαλλία-Ισπανία 72-66 τώρα πλέον τα είδαμε όλα 8O

Και οι Γαλλοι στα φιλικά είχαν χάσει 2 φορές από τους Καναδούς.

Ελα ρε συ, και στο Ευro’09 οι Ισπανοι με το ζορι περασαν τους ομιλους, τελευταιοι, αλλα στο τελος κατεκτησαν το τροπαιο.
Ενω οι Γαλλοι ηταν αηττητοι και στην πρωτη ηττα που εκαναν (στη διασταυρωση με τους Ισπανους) αποκλειστηκαν.
Το εχουμε ξαναδει το εργο, δυστυχως.

Πως το βλέπετε το ματσάκι σήμερα; Ο Αρόγιο είναι οριστικά εκτός από τους Πορτορικανούς πάντως. Το μόνο που φοβάμαι πλεον είναι αυτόν τον δεινόσαυρο τον Ράμος. Δεν είναι κακός παίκτης και δεν έχουμε ούτε κατά διάνοια αντίπαλο δέος μέσα στην ρακέτα. Μπορεί να μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα και σε άμυνα (προβλέπω πολλα ντραιβ Σπανούλη που θα καταλήγουν με λάθος πάσες προς τα έξω, μακάρι να βγω ψεύτης) και σε επίθεση όπου από τον πρώτο αγώνα έδειξαν να του περνάν την μπάλα μέσα. Ελπίζω να το κάνουμε και αυτο διαγωνισμό τριπόντων.