Επαγγελματικος Προσανατολισμος

ενα θρεντ που νομιζω δεν υπαρχει…και αφορα ολους εμας τους “μικρους” του φορουμ που ακομα δεν εχουμε αποφασισει πως θα προσφερουμε στον πλανητη γη…και θελουμε τη γνωση και την γνωμη των “μεγαλων” μπας και ξεκαθαρισει το τοπιο. :stuck_out_tongue:

Όταν είδα τίτλο και θρεντστάρτερ κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. :stuck_out_tongue:

ελα ρε…βοηθεια θελω…αν υπαρχει παρομοιο θρεντ ας το λοκαρετε…αλλα μπαινω 2α φετος και θελω να χω ενα στοχο απο δω και περα.

τι στόχο παπαρδέλα; δεν είσαι καλός στα αθλήματα; ασχολείσου με αυτά. δεν παίζεις μουσική; ασχολείσου και με αυτή.

και θα γινω τι με αυτα τα 2? σαβινι?

Σε τι πιστεύεις ότι είσαι πραγματικά καλός ή με τι σου αρέσει να ασχολείσαι;

8α γίνεις μουσικός, αθλητής, δάσκαλος και πολλά άλλα σε περίπτωση που θες να το ψάξεις. αν θες να βγάλεις λεφτά γίνε φασίστας.

Μη του λες τέτοια…

σαν ιδεες αυτη τη στιγμη στο μυαλο μου. εχω αρχικα μηχανολογος μηχανικος στο πολυτεχνειο η σε ΤΕΙ αν δεν τα καταφερω…μετα θα μου αρεζε επισης να ασχοληθω με μαγειρικη αλλα αυτο γινεται μονο απο ιεκ…και αυτο επισης που ναι καρφωμενο απο καιρο στο μυαλο μου ειναι Ικαρος…ειτε ιπταμενος ειτε μηχανικος…αλλα μου φαινονται πολλα τα εμποδια…ειδικα τα φοιτιτικα χρονια…οποτε ακομα μια σκεψη μετα ειναι η πολιτικη αεροπορια που υπαρχει κ θεσσαλονικη

εντιτ.οποτε αν καποιος απτο φορουμ τ διαβαζει αυτο και εχει εμπειρια σε καποιο απ αυτα π ανεφερα ας πει τπτ

χαχαχα θεος ρε…
Αυτο που λεει και ο μανατζερ… σε τι εχεις εφεση+γουσταρεις να κανεις…
Καπου, σε καποιον τομεα θα εχεις και συ ταλεντο, δηλαδη θα τα καταφερνεις καλυτερα απο αλλους χωρις πολυ κοπο, π.χ εγω στα αγγλικα και στην πληροφορικη(το οποιο και θα σπουδασω, ειδες;)

Παντως να προσθεσω οτι για να ανοιγει 16 χρονων παιδι θεμα σε ΦΟΡΟΥΜ για τον επαγγελματικο του προσανατολισμο, ειναι η αποδειξη της απολυτης αποτυχιας του εκπαιδευτικου μας συστηματος…

ο επαγγελματικος προσανατολισμος που ειχαμε μεχρι στιγμης στη 3η γυμνασιου και 1η λυκειου (απο 2α κ μετα δεν εχει) δεν εμοιαζε με ενημερωση αλλα με “γινετε ολοι γιατροι,δικηγοροι,αρχιτεκτονες αντε και καμια καλων τεχνων αν λαχει”.

To αντίθετο βασικά συμβαίνει

πως ακριβως γινεται το αντιθετο?

αυτό που θυμάμαι να γίνεται (όχι ότι υπήρξε καμιά σοβαρή προσπάθεια) είναι να προτείνονται ψιλοάκυρες για τα τότε δεδομένα μας σχολές. σχολές που δεν τις είχαμε ξανακούσει ξέρω γω

ο βεντερ το λέει αυτό επειδή θα γίνει γιατρός, ασ’ τον:p
ο επαγγελματικός προσανατολισμός στο σχολείο είναι γτπ.
ό,τι είπαν και οι άλλοι. δες τι υπάρχει γύρω από τα ενδιαφέροντα σου και με τι νιώθεις ασφάλεια. όχι πώς θα μαζέψεις χρήματα, αλλά πού θα τα καταφέρεις.

γιατι δεν πας σε καποια μουσικη σχολη να γινεις επαγγελματιας?

Και εκεί σίγουρο μέλλον λέμε…θα πεινάσεις οπωσδήποτε…

αμα εχει ενα δευτερο χαρτι σαν καβατζα και ταυτοχρονα εξασκειται σαν μουσικος και ψαχνει για δουλειες, πιστευω πως οχι

ειναι και αυτο μια αποψη.γιατι αγαπω τη μουσικη…απλα δε ξερω κατα ποσο θα θελα να ασχοληθω με αυτην επαγγελματικα στην Ελλαδα…

Το 80% των νέων σήμερα αγαπά τη μουσική και έχει έφεση στο τραγούδι ή σε κάποιο μουσικό όργανο. Χαίρω πολύ.

Διάλεξε κάτι που να σου αρέσει λόγω μαθημάτων που θα έχει η σχολή και σαν μια γενική μακρινή ιδέα του πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σαν εργαζόμενο.

Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να μπορέσεις να προβλέψεις που θα καταλήξεις όταν τελειώσεις τη σχολή. Ή να προβλέψεις το τι σόι άνθρωπος θα είσαι τότε. Μπορεί όλοι να λένε το αντίθετο, αλλά κάνε ό,τι νομίζεις τώρα σωστό και μην το πολυσκέφτεσαι. Σιγά τα 'βγα.

Ή γινε φασίστας. Πολλά λεφτά. :Ρ

Αυτά λένε οι εμπειρίες ζωής μου.