Επαγγελματικος Προσανατολισμος

υπάρχει τέτοια σχολή?
Ξεχωριστή???:-k

Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορώ να καταλάβω από το ύφος του ποστ σου πού κατευθύνεσαι, τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις ρε παιδί μ’, αν υπάρχει κάτι που να σου έχει “μυρίσει”!
Δεν μπορώ να καταλάβω τί εννοείς όταν λες όταν θα σου άρεσε να κάνεις κάτι πρακτικό - να χτίζεις σπίτια? σε ανάβουν τα ολοκληρώματα??? - ενώ σου αρέσουν τα θεωρητικά μαθήματα.
μόνο για δύο πράγματα εξέφρασες ένα “θέλω”.
Είσαι επακριβώς το στυλ του ανθρώπου νομίζω που θα την καταεύρισκε στο ΦΠΨ (Φιλοσοφική-Παιδαγωγική-Ψυχολογία). Το πρόβλημα αυτης της σχολής είναι ότι είναι λίγο ασαφής από άποψη επαγγελματικής αποκατάστασης. Αλλά μπορείς να το γυρίσεις από εδώ, να το στρίψεις από εκεί και να κάνεις γαμάτη όμορφη εξειδίκευση.

Μεταφραστικό στηρίζω απόλυτα, είναι ένα από τα απωθημένα μου :roll:

Να σας ρωτήσω κάτι όλους εσάς τους λυκειόπαιδες, έχει κανείς τρόπο εν έτη 2011 να δει κατάλογο των σχολών που υπάρχουν και να έχει μια άποψη του τι είναι η κάθε μία?
Θυμάμαι ακόμη τον ντουβρουτζά που μου ήρθε όταν πρωτοαντίκρυσα το μηχανογραφικό (κλείνω 10ετία τώρα:roll:). Και το είδα μόνο όταν επρόκειτο να το συμπληρώσω, δεν είχα ιδέα τι είχε μέσα πιο πριν.

Υπάρχει ένα βιβλίο το ‘’ παμε πανεπιστημιο’’ που έχει όλες τις σχολές αναλυτικά περιγράφει την κάθε μια συν του ότι σ λέει τι μπορείς να κανεις μελοντικα αλλά έχει και τα μαθήματα της κάθε σχολής μέσα!
@ λιζ: σκέψου αυτό που σου είπε για το φπψ! Μπορείς να κανεις ένα γαματο μεταπτυχιακό ψυχολογία και παράλληλα να 'χεις και γνώσεις φολοσοφιας!

Όσο για την βιολογία μην ακούς κανέναν, αν βγάλεις πολλά μόρια και σου βγαίνει και σ αρέσει να την δηλώσεις το διχος άλλο. Όσον αφορά τη δυσκολία π ανέφερε σήμερα η μαρκέλλα είναι κάτι τελείως σχετικό, όπως σ είπα ο καθένας για τη σχολή του λέει ότι είναι η πιο δύσκολη! Μπες εσυ στη σχολή και θα την βγάλεις την άκρη! Με την προϋπόθεση πάντα ότι σ αρέσει αυτό που σπουδαζεις. Άσε που μπορείς να ασχοληθείς και με την οικολογία που θες!

Αυτό :smiley:
Είχα μία συμμαθήτρια που πήγαινε βιολογία από θεωρητική, αλλά δεν θυμάμαι αν πέρασε τελικά εκεί ή όχι :roll:

Μεγαλεία βιβλία έχετε, άκου εκεί “πάμε πανεπιστήμιο”, με μαθήματα αναλυτικά κιόλας! Ωραίο πράγμα αυτό!

Εγώ είχα πάθος με σχήματα, νούμερα και σχέσεις, αλλά νόμιζα το ζώον πως αν πήγαινα μαθηματικό μετά θα γινόμουν αναπόφευκτα δασκάλα, το ζώον, και δεν ήθελα. Το ζώον.
Και κανείς δεν βρέθηκε να μου πει τι μπορεί να κάνει ένας μαθηματικός, και αναγκάστηκα να υποστώ 2 χρόνια αρχαία και λατινικά - και να με υποστούν και αυτά.
Πού ξέρετε ρε μπορεί εγώ τώρα να είχα νόμπελ!

Πάντως δεν έκανα επιλογή σχολής με κριτηριο τα μαθήματα αλλά το αντικείμενο, και δε μετάνοιωσα. Και τώρα απλά όταν μου τη βαράει διαβάζω μαθηματικά με τον ξάδελφό μου ή το ρίχνω σε μαθηματικοφυσικές λογοτεχνίες. Γαμώ.

καλά μην νομίζεις ότι μας το δίνουν αυτό το βιβλίο, απλά πας και το αγοράζεις :stuck_out_tongue:

σε ποια σχολή πηγές τελικά;
Και εγώ τα λατρευω τα μαθηματικά! Τρελή αδυναμία, πορωση μεγάλη!

νταξ το κόστος δεν με απασχολεί γιατί αν δεν πάω στο deree θα φύγω έξω όπου τα λεφτά είναι περισσότερα! Και δυστυχώς αυτό π θέλω να σπουδασω δεν μπορώ να το κάνω στο Δημόσιο λόγω ‘‘πεδιων’’ και καυτευθυνσεων! Μπούρδες!

Όσο για τος συζητήσεις που λες και τα παιδιά π κυκλοφορούν εκεί ναι το χω ακούσει και εγώ και -χριστε μου- με τι ασχολείται ο κόσμος!

Στους αμπελοκήπους πας αναγκαστηκα ή μόνο αν δεν ξέρεις καλά
αγγλικά; (μια που είπα αγγλικά, νομίζω πρέπει να δώσεις και για το toefl ή ilts! Αλλά μπορείς να κανεις μαθήματα έξω και να το δώσεις. -όχι;- )

Όχι, οι Αμπελόκηποι δεν έχουν σχέση με τα Αγγλικά. Πας υποχρεωτικά εκεί τον πρώτο καιρό, δηλαδή κάποια μαθήματα γίνονται μόνο εκεί. Τώρα αν μπορείς να το αποφύγεις αυτό και να πας μόνο Αγ. Παρασκευή, δε το ξέρω.

Αγγλικά εγώ είχα Cambridge Lower (με A βέβαια). Δε νομίζω ότι παίζει ρόλο αν δεν έχεις toefl απλά γιατί ούτως ή αλλως θα σε εξετάσουν στο placement test. Τώρα τι να σου πω, μπορεί αυτό που έδωσα να ήταν το toefl, δε θυμάμαι :wink:

Τι θες να σπουδάσεις ακριβώς;

Ψυχολογία θέλω… Απλά δεν ξέρω ρε γαμώτο είμαι πολύ μπερδεμενη… Εννοώ ότι άμα περάσω σε μια σχολή δεν ξέρω να την τελειώσω και να πάω μετά στο deree; :confused: δεν ξέρω… αλλά αυτό π μ αρέσει πολύ είναι η ψυχολογία!

Ψυχολογία είχα επιλέξει κι εγω… Έκανα στο εξάμηνο Αγγλικά, Κοινωνιολογία, Introduction to Psychology, Μαθηματικά (στα αγγλικά εννοείται) και σίγουρα κάτι ακόμα που μου διαφεύγει.

Κοίτα, δες πρώτα που θα περάσεις. Μπορει να σου αρέσει. Εγώ πέρασα σε σχολή, αλλά απογοητεύτηκα πλήρως γιατί φανταζόμουν το πανεπιστήμιο σαν ένα ωραίο μέρος που κάνεις έρευνα, έχεις καθηγητές που νοιάζονται και τελοσπάντων, παράγεις έργο. Όταν προσγειώθηκα απότομα στην πραγματικότητα, θέλησα να πάω στο Deree.

Η συμβουλή μου είναι αντιμετώπισε το ελληνικό πανεπιστήμιο σαν μια εξέταση που θα σου δώσει ένα χαρτί. Τίποτα παραπάνω. Αν θέλεις να μάθεις πραγματικά, θα ασχοληθείς μόνη σου με πράγματα.

Ναι δεν το συζητω συμφωνώ απόλυτα! Ίσως το πανεπιστήμιο το χω παράλληλα με το deree. Έχω φίλους που έχουν τελειώσει deree και είναι πολύ ευχαριστημένοι με την έννοια των σπουδών αλλά και της απορρόφησης π εχει μετά και των προσφορών στα μεταπτυχιακά στην Αμερική συγκεκριμένα.

Άσε που το ελληνικό πανεπιστημιο μου την δίνει σε θέματα όπως οι παρατάξεις, οι αντιγραφές και γενικά όλο αυτό το χαοτικο που υπάρχει ειδικά στην Αθήνα!

Ανήκει στη ΣΣΑΣ γενικότερα (Θεσ/νίκη)

Το πρόβλημα είναι ότι ούτε εγώ ξέρω πού κατευθύνομαι! :stuck_out_tongue: Γενικά μου αρέσει, ασχολούμαι και θέλω να ασχοληθώ με τη συγγραφή, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που “σπουδάζεται” στην Ελλάδα. Αν ήμουν έξω θα έπαιρνα “λογοτεχνία”, αλλά εδώ δε με τραβάει καθόλου η Φιλολογία, όπου με παραπέμπουν όλοι, συσχετίζοντας τη σχολή με τη συγγραφή. Κι εξάλλου, δε νομίζω πως θα με βελτίωνε- σταδιακά διαβάζοντας άλλα βιβλία η γραφή μου εξελίσσεται από μόνη της. Επιπλέον, δεν μπορείς να στηριχτείς επαγγελματικά στη συγγραφή- χρειάζεσαι και κάτι άλλο παράλληλα.

Όταν λέω “πρακτικό”, εννοώ πως θα μου άρεσε η κτηνιατρική πχ. μιας και λατρεύω τα ζώα. Επίσης, αν και είναι πέρα για πέρα ξέμπαρκο, αν μπορούσα θα έδινα και για Ικάρων :stuck_out_tongue: Γενικά όπως ίσως φαίνεται, πέρα από τη συγγραφή που είναι το πάθος μου, από κει και πέρα μου αρέσουν τα λιγότερο “κλασικά” επαγγέλματα που μπορεί να επιλέξει κανείς από θεωρητική και αυτό είναι το θέμα μου- όλο το status quo είναι συγκεντρωμένο σε νομική-φιλοσοφική. Από τις δύο, η νομική μου δημιουργεί κάποιο ενδιαφέρον, αλλά μόνο για το δικαστικό σώμα (οικογενειακή παράδοση :roll:)…
Κατά τ’ άλλα, σκέφτομαι το μεταφραστικό (αν και φοβάμαι πως θα κοπώ στα γερμανικά, τα οποία έχω να πιάσω από την πρώτη γυμνασίου κανονικά :p) από την άποψη ότι θα μπορώ να ασχοληθώ με “βιβλία”- και γενικά κάτι τέτοιο θα μου άρεσε να το ασκώ επαγγελματικά, γιατί μ’αρέσει και το διάβασμα και το γράψιμο. Αν ο Τύπος δεν ήταν τόσο στρατευμένος και δεν υπήρχε ανελευθερία από πλευράς του αρθρογράφου για την επιλογή του θέματός του, μπορεί να διάλεγα και δημοσιογραφία…

αν μπορείς να στηριχτείς επαγγελματικά στην κτηνιατρική, να γίνεις κτηνίατρος.

Υπάρχει σίγουρα [B]αυτό[/B] και ένα άλλο το ίδιο ενημερωμένο το οποίο δεν μπορώ να βρω τώρα.

χεχ, πσυχολογία - φιλοσοφική :stuck_out_tongue:
Να το προσέξεις μόνο λιγάκι το θέμα της ψυχολογίας στο Deree, γιατί δεν θα πάρεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τελειώνοντάς το και θα έχεις πρόβλημα μετά. Δεν ξέρω πώς γίνεται να την πάρει κανείς την άδεια, γιατί στις Πανεπιστημιακές σχολές έχεις το δικαίωμα με το που θα τις τελειώσεις (διαφωνώ για αρκετούς λόγους αλλά δεν είναι της παρούσης).

William Wilson ποστ το ποστ γίνεσαι πιο συγκεκριμένη, νομίζω σε 1 μήνα θα έχει λυθεί το θέμα του επαγγελματικού σου προσανατολισμού αν συνεχίσουμε έτσι :lol: