Ποια θεωρειτε τη μεγαλυτερη ευρωπαικη ομαδα?

ο,τι λεει ο τιτλος.εχει διαφορα απ’το ποια ομαδα υποστηριζετε,γιατι και εγω π.χ γουσταρω πολυ την ντορτμουντ,αλλα δεν μπορω να πω οτι τη θεωρω πολυ μεγαλη ευρωπαικη ομαδα.θα επανελθω με ποστ με επιχειρηματα για να εξηγησω γιατι θεωρω την ΜΠΑΡΤΣΑ τη μεγαλυτερη ευρωπαικη ομαδα,παροτι εχει λιγοτερους τιτλους απο οτι η μιλαν ή η ρεαλ π.χ.

real και μετα milan

liverpool ωρε

MILAN

περνα και απο το θρεντ της primera να μας πεις πως τα βλεπεις φετος.παλι την πλατη του πουγιολ θα βλεπετε?:stuck_out_tongue:

Μιλάμε γενικά όχι μόνο φέτος έτσι; Αν ναι:

Θα μπορούσα να πω Real αλλά τα 5 από τα 9 CL που έχει τα πήρε το 55-60 και έπαιζε μόνη της μπάλα.

Θα μπορούσα να πω και την Milan αλλά ποτέ δεν με έπεισε ότι είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Γι’αυτό το λόγω θεωρώ την Liverpool μεγαλύτερη όλων και εντός και εκτός νησιού.

Όλες οι υπόλοιπες (Barcelona, Chelsea, Inter κλπ κλπ) άσχετα αν είναι υπερδυνάμεις τώρα είναι πολύ μικρές μπροστά της.

Nothingham forest re…η μονη ομαδα που εχει παρει 2 ευρωπαικες κουπες και εχει σβηστει απτο χαρτη:p

Για μένα η μεγαλύτερη ομάδα είναι αυτή που έχω στην καρδιά μου…ο Ολυμπιακός…και φυσικά στην καρδιά μου είναι και η Πανσεραικάρα…αλλά αυτή θα γίνει μεγάλη με τον καιρό:):!:

η αελαρα που είναι??

Η Real θα το παρει φετος ειναι τελεσιδικο

ναι καθε χρονο το(ν) παιρνει…

Liverpool
You’ll never walk alone
Justice for the 96

Θα επανέλθω με επιχειρήματα (όχι ότι χρειάζονται, αλλά για τους άπιστους)

Η Μίλαν λόγω διαχρονικότητας. Σε αντίθεση με όλες τις άλλες μεγάλες, δεν πέρασε ποτέ διάστημα που να μην πρωταγωνιστεί. Ήταν πάντα σε τοπ επίπεδο. Γι΄αυτό είναι η κορυφαία για εμένα ακόμα και αν δεν έχει τους περισσότερους τίτλους. Όπως αντίστοιχα στις εθνικές είναι η Γερμανία για τον ίδιο λόγο…

Θεωρώ αστείους και τους 5 ψήφους σε Μπαρτσελόνα. Χαίρομαι που πρώτη είναι η Λίβερπουλ, αλλά καλώς ή κακώς οι μεγαλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι η Ρεάλ και η Μίλαν. Είτε τις συμπαθεί κάποιος, είτε όχι, είναι αυτές που διαχρονικά έπαιζαν μόνο για να νικήσουν τα τρόπαια, μόνο στο κορυφαίο επίπεδο, κέρδισαν πολλά εξ αυτών και το όνομα τους είναι συνδεδεμένο με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εδώ και πολλές δεκαετίες.

Σε poll “Ποια ομάδα είναι το θαύμα της Ευρώπης” εκεί θα ψήφιζα τον Άγιαξ. Την ομάδα που χτίζει κάθε 20ετία την υπερομάδα που θα διαμορφώσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

εγω παλι θεωρω αστειο το θρεντ γενικοτερα, αλλα τεσπα

κορυφαια, ως προς τι? κοσμο? τιτλους? παραγωγη ποδοσφαιριστων? ομαδων που εμειναν στην ιστορια? στυλ ποδοσφαιρου? σταθεροτητα? πολυ γενικευμενη ερωτηση

απατωντας υποκειμενικα σε ολες αυτες τις ερωτησεις θα καταληξετε στο συμπερασμα.
λοιπον,εγω πιστευω πως ειναι η μπαρτσελονα για τους εξης λογους:
1.ειναι απο τις λιγες ομαδες που ο κοσμος τους τούς στηριζει και γεμιζει το γηπεδο ακομα και οταν η ομαδα δεν βρισκεται στα καλυτερα της.
2.εχει κατακτησει τα παντα,εστω και αν οχι στην ιδια ποσοστητα με ρεαλ,μιλαν κυριως και μετεπειτα λιβερπουλ.παντως,αν το ψαξετε θα δειτε οτι συνολικα η μπαρτσελονα εχει κατακτησει 70 τιτλους,ενω η ρεαλ 72.ακομα και φετος μπορει να την ξεπερασει.
3.ειναι ομαδα που παντοτε βγαζει παικτες απο τις ακαδημιες της και μαλιστα μερικους εκ των κορυφαιων στον κοσμο.δεν ειναι τυχαιο οτι αυτη τη στιγμη 3 εκ των 5 καλυτερους στην ευρωπη,εχουν βγηκει απο εκει(μεσσι,τσαβι,ινιεστα).
4.εχει δημιουργησει τουλαχιστον 3 ομαδες που εμειναν στην ιστορια.εκεινη που ειχε τον κροιφ στη συνθεση της,εκεινη που ειχε τον κροιφ στον παγκο και εκεινη που εχει τον κροιφ σε θεση συμβουλου:p.
5.δεν σταματησε ποτε να παιζει για το θεαμα ακομα και αν αυτο δεν τη βοηθουσε στο να παιρνει αποτελεσματα.ειτε το θελουμε ειτε οχι,η ομαδα του κροιφ στις αρχες του 90 καθορισε σε μεγαλο βαθμο το ποδοσφαιρο που παιζεται σημερα στην ισπανια γενικοτερα και οδηγησε την εθνικη τους ομαδα να κατακτησουν μια 20ετια αργοτερα μουντιαλ και γιουρο.επισης,οπως ειπε και ο μουρινιο,ο καθε τεχνικος της εξελισσε το παιχνιδι της και το εκανε πιο ομορφο.παιζει διαχρονικα το πιο ελκυστικο ποδοσφαιρο.
6.στην ομαδα επαιζαν παντα οι κορυφαιοι των κορυφαιων.ηθελαν παντα να εχουν τους καλυτερους και καποια στιγμη κατελειξαν στο να φτιαχνουν οι ιδιοι τεραστιους παικτες.
7.εχει ενα γηπεδο και μια ιστορια που,τουλαχιστον εμενα με γεμιζει δεος.δεν προδωσε τις αρχες της και δεν εβαλε ποτε χορηγο στη φανελα της,παρα μονο τη unicef.mes que en club απλα.
8.δεν αρνουμαι οτι δεν ηταν παντα τοσο σταθερη και υπηρχαν περιοδοι που δεν κατακτουσε τιτλους.απλα οι παραπανω λογοι κανουν την αποψη οτι ειναι η μεγαλυτερη ομαδα να υπερισχυει.

για εμενα μετα ακολουθουν η λιβερπουλ,η μιλαν και η ρεαλ.

Καλά Μπάρτσα με τίποτα.Δεν αναπτήσω το γιατί δεν υπάρχει λόγος.
Όσο και να μη γουστάρω όσο και να είμαι Νοριτσάρα εκείνο το λιμάνι έχει βγάλει τα δύο μεγαλύτερα τέρατα για μπάλα και μουσική…
Σκατοάγγλοι να πούμε.

Δεν είμαι αντικειμενικός και μάλλον δε θα γίνω ποτέ. Και καλά θα κάνω. Από τη στιγμή που όταν με ρωτάνε τι ομάδα είμαι και πλέον απαντάω Λίβερπουλ δε μπορώ να πω κάτι άλλο.
Δε μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω στις πιο πολλές ομάδες στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίζουν την άποψη ότι η καθεμία θα μπορούσε να είναι αυτή η καλύτερη-μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη.

Ποιος αμφισβητεί το μεγαλείο της Μπάρτσα;
Ποιος αμφισβητεί τους τίτλους και το μύθο της Ρεάλ;
Ποιος αμφισβητεί το ότι η Μίλαν είναι μακράν η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία 25ετία;
Ποιος αμφισβητεί τους τίτλους και το ποδόσφαιρο του Άγιαξ;
Ποιος αμφισβητεί τι έχει πετύχει ο τρισκατάρατος ο τσίχλας στους σιχαμένους;
Ποιος αμφισβητεί τη Μπάγερν, το πιο στέρεο κλαμπ της Ευρώπης;
ΑΠό κει και πέρα είναι και θέμα γούστου…