Η λογική είναι οτι αν η Τσέλσι π.χ. πέσει κατηγορία θα γίνεις Μαντσεστερ ή Λίβερπουλ κλπ.
Αυτό λέω πολύ γενικά.Και μιλάω για άτομα που είναι 18+ και γίναν ξαφνικά τέτοιες ομάδες όπως και για άτομα που γίναν στα 13 τους Πάρμα γιατί γ@μαγε αλλά τώρα είναι Μίλαν.
βασικα γρακχο,εσυ και πολλοι αλλοι μπορει να μην υποστηριζεις μια ομαδα για τους τιτλους της(και εγω στην γερμανια ειμαι ντορτμουντ λογω της επικης τριπλετας ρικεν,κολλερ,ροζιτσκυ παλαιοτερα και στην ιταλια ειχα μεγαλη συμπαθεια για τη λατσιο,μεχρι που εμαθα το '‘ιστορικο’'της και ξενερωσα).αλλα δεν μπορεις να αρνηθεις νομιζω,οτι υπαρχουν πολλοι που υποστηριζουν καποια ομαδα επειδη ειναι της μοδας(και αν θες πραγματι πιστευω οτι πολλοι υποστηριζουν την μπαρτσελοναρα εχουν γινει λογω ρονι αρχικα και μεσσι στη συνεχει,αγνωωντας τι γινοταν πριν στην ομαδα).
Επανέρχομαι λοιπόν σ’ αυτό που έλεγα προηγουμένως, ότι δεν έχει να κάνει απαραίτητα με “μόδες” και με το ποιά ομάδα έχει κάνει το ξαφνικό μπαμ, αλλά με τη νοοτροπία του ψευτοοπαδού που υποστηρίζει μια ομάδα μόνο όταν είναι στην κορυφή κι αυτό ανεξαρτήτως ονόματος, ιστορίας κτλ. Και έχω ατράνταχτο παράδειγμα γι’ αυτό: το '97 όταν ο ΠΑΟ από κει που ήταν πρωταθλητής και είχε πάει ημιτελικό Τσου Λου ξαφνικά εκείνη τη χρονιά τερμάτισε 5ος και γενικά γαμιότανε, εγώ ζούσα στο χωριό μου. Το '96 λοιπόν στο χωριό ήμασταν Παναθηναϊκοί το 80-90% των παιδιών στο σχολείο. Στο τέλος του ‘97 είχαμε μείνει εγώ και κάποιοι λίγοι άλλοι, οι υπόλοιποι είπαν ότι “άλλαξαν” και έγιναν ό,τι μπορείς να φανταστείς. Ε δε μπορείς να πεις ότι ο ΠΑΟ βάσει ιστορίας, ονόματος κτλ. ήταν πυροτέχνημα στις συνειδήσεις. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε πολλούς απ’ το να εγκαταλείψουν το καράβι την ώρα που βυθιζόταν. Άρα κάποιος που αρχίζει να υποστηρίζει μια ομάδα είτε επειδή κάνει το μπαμ, είτε επειδή έχει “ιστορία” και όλα τα σχετικά, αν είναι τουρίστας θα την εγκαταλείψει στην πρώτη μεγάλη αποτυχία έτσι ή αλλιώς. Αυτό είναι το πόιντ μου.
Κουήν προσπάθησε να καταλάβεις το εξής: αυτό το πράγμα που μου λες ότι δε μπορώ να αρνηθώ, ακούγεται “λογικό” αλλά στην πράξη αυτή η λογική δεν επαληθεύεται πάντα επειδή δεν μπορείς να ξέρεις με βεβαιότητα ποιό είναι το κίνητρο του καθενός. Γι’ αυτό λέω να μην κάνουμε αυθαίρετες γενικεύσεις. Γιατί αυτές έχουν οδηγήσει σ’ αυτό το φόρουμ στο παρελθόν να έχουμε κατηγορηθεί εγώ, ο χόρρορ, ο Νάητ Σκάη και άλλοι ως τουρίστες που “πότε γίνατε Τσέλσι εσείς ρε πονηροί”, και από σένα και από άλλους.
γενικοτερα σωστος εισαι και εγω εχω αμφισβητησει πολλες φορες το ποτε γινατε τσελσι και για ποιο λογο.βεβαια αυτη η αμφισβητηση γινεται πολλες φορες σε κλιμα χαβαλαε μεταξυ των φιλαθλων στο φορουμ οποτε δεν ειναι ιδιαιτερα κακοπροεραιτος.
τεσπα ληξαν το θεμα,ευχομαι η γιουναιτεντ να ξυπνησει και να σας χωσει(και)φετος(μεταξυ μας χλωμο το βλεπω:p)και η μπαρτσα να παρει παλι τα παντα:D.
Ναι αλλά αν ρωτήσουν άνω 18 κάποιον ποιούς μεγάλους θυματε απο Τσέλσι και σου πει Ντρογμα και (παϊ)Τερι τότε κάτι δεν πάει καλά.
Τουρίστες, όπως το είπες.
Εγω παντως εγινα Λιβερπουλ το 2005, μεχρι τοτε δεν ενδιαφερομουν γενικα. Βασικα εκεινη η Λιβερπουλ με εκανε να ενδιαφερομαι για ποδοσφαιρο γενικα. Ειμαι δηθεν?
Ρομα παλι εγινα οταν βρεθηκα μες στο Ολίμπικο
Η Μιλαναρα φυσικα!Τα τελευταια 20 χρονια ειναι και αποδεδειγμενα.
Αν το παρουμε σαν τιτλους και μονο ειναι η ακτατανομαστη αλλιως μιλαν δαγκωτο!!!
Ρε παιδιά, όλοι κάποια στιγμή είχαμε μία αφορμή να υποστηρίξουμε κάποια ομάδα. Είτε γιατί είναι μόδα, είτε γιατί μας το έμαθε κάποιος, είτε, είτε. Κι εγώ δε συμφωνώ το να γούσταρα Λίβερπουλ και να αρχίσω να υποστηρίζω Τσέλσι γιατί τα τελευταία 5 χρόνια πάει καλά…
Όταν ήμανε μικρός (τέλη δεκαετίας 90) η τελεόραση έδειχνε τα ΣΚ αγγλικά και γερμανικά παιχνίδια. Μοιραία νιώθεις στα 7, στα 8 την ανάγκη να υποστηρίζεις μία ομάδα, μέσω αυτών που έβλεπες. Τότε στο νησί μεσουρανούσε η Λίβερπουλ. Ε, υποστήριξα Λίβερπουλ. Όσοι δεν γίνονταν Λίβερπουλ, γινόσαντε κυρίως Τότενχαμ και μετά Άρσεναλ…
Έτσι και στη Γερμανία υποστήριξα Μπάγερν, το πιο στιβαρό κλαμπ στην Ευρώπη για μένα, αν και ευνοείται από το Γερμανικό σύστημα.
Στην Ισπανία ήταν μία εποχή που η Ρεάλ στο Ουέφα έτρωγε 3 όξω και έπαιζε μέσα και έριχνε 5 με Σαντιλιάνα και Χουανίτο στα τελευταία τους. Τότε άρχιζα να γουστάρω Ρεάλ. Σαν γαύρος ήμουν η εξαίρεση και όταν στον τελικό του 94 Μίλαν-Μπάρτσα καμιά 15αριά νοματαίοι ήταν όλοι Μπάρτσα, από αντίδραση υποστήριξα Μίλαν και μου έμεινε. Φυσικά, όλοι θυμούνται τις πλάκες που τους έκανα σε εκείνο το ματς.
Μέσα στα χρόνια η αλήθεια είναι ότι έγινα ψιλοαδιάφορος για όλες αυτό το σκηνικό και όλες αυτές τις ομάδες. Εκτός από μία, που στα 40 μου νιώθω ότι τη λατρεύω κάθε μέρα και περισσότερο…
Walk on…walk on
ΜΙΛΑΝ γιατι εχει απο τους περισσοτερους τιτλους(ευρωπαικους) αλλα και γιατι αυτα τα καταφερε επειδη ηταν ομαδα …ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ παμε και φετος γερα :D:D:D:D:D:D:D:D
Αχαχαχα τι έγραψα ο παπάρας… τέλη δεκαετίας 70 εννοούσα βεβαίως, βεβαίως. Παλιμπαιδισμοί…
Milan γιατί είναι σταθερά σε πολύ υψηλό επίπεδο κι έχει 7 πρωταθλητριών κατακτημένα σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Ρεαλ και μετα
Μιλαν,Μπαρτσα και Μαντσεστερ Γιουν
Τι ξεθάβεις ρε θεέ;Ωραίος!Για μένα παρ’όλο που δεν την υποστηρίζω, η μεγαλύτερη είναι η Milan μιας και την θεωρώ διαχρονικά πιο συνεπή από τις άλλες μεγάλες!
Εννοείται…ΜΙΛΑΝ!
Η μια και μοναδικη βασιλισσα της ευρωπης Ρεαλ Μαδριτης!!!