Πως ακούτε μουσική;

Οι πιο πολλοί έχουμε ένα φάκελο μέσα στον σκληρό δίσκο με άλμπουμ που κατεβάσαμε και ακόμα δεν ακούσαμε. Ο αριθμός τους είναι συνήθως διψήφιος η ακόμα και τριψήφιος (όσοι έχουν φτάσει σε τετραψήφιο έχουν την συμπάθεια μου :stuck_out_tongue: ). Πόσο χρόνο αφιερώνουμε σε αυτά όμως; Πόσες φορές ακούτε ένα άλμπουμ πριν αποφασίσετε να το στείλετε στο πυρ το εξώτερον η απλά στον κάδο ανακύκλωσης;

Είναι απλά αδύνατον να αφιερώσεις πλέον τον ίδιο χρόνο σε κάθε άλμπουμ όπως κάναμε μερικοί παλιά. Τότε εγώ για παράδειγμα έπαιρνα 2 άλμπουμ τον μήνα και φυσικά μέχρι την αγορά του επόμενου πακέτου αυτά τα άλμπουμ έλιωναν κανονικά. Σήμερα κατεβάζουμε το λιγότερο 2 την μέρα για να τα προσθέσουμε στον φάκελο με τα άλμπουμ προς τσεκάρισμα.

Πόσο χρόνο αφιερώνεται σε ένα άλμπουμ που σας έκανα κλικ από την αρχή πριν προχωρήσετε στο επόμενο που θα ακούσετε μέσα από τον φάκελο με αυτά που έχετε κατεβάσει λοιπόν;

Τι κάνετε συνήθως με τα άλμπουμ που δεν σας έκαναν κλικ με τις 2-3 πρώτες ακροάσεις, πηγαίνουν απλά στον κάδο ανακύκλωσης η τα κρατάτε μπας και μετά σας φανούν καλύτερα αν τα ξανακούσετε;

Χα.Σε αυτο τον τομεα μας εχει καταστρεψει το Ιντερνετ!Εχω πααρα πολλα αλμπουμ που εχω κατεβασει αλλα δεν εχω ακουσει!Κυριως μολις ανκαλυψα το σουαμπ κατεβαζα πολλα αλμπουμ που απλα μου εκανε κλικ το εξωφυλλο!Αυτη τη στιγμη εχω ενα διψηφιο αριθμο αλμπουμ που δεν εχω ακουσει αλλα αυτα που θελω οπωσδηποτε να ακουσω τα εχω στην επιφανια εργασιας για να τα βλεπω και να θυμαμαι να τα ακουσω!Οταν προτεινει καποιος στο φορουμ και ακουω καλα λογια απο πολλους καθομαι και το ακουω παραπανω απο μια φορα ακομα κι αν δεν μου κανει κλικ αλλα αν κατεβασω 2-3 αγνωστα αλμπουμ αμα δεν μου κανει καποιο κλικ απο την αρχη,μετα απο 1 η μιση ακροαση παει στον καδο!

Προσωπικά, συνήθως κατεβάζω full δισκογραφίες και τις κρατάω.
Από 'κει και πέρα, σιγά σιγά ακούω άλμπουμ,ανάλογα με τη διάθεση δε βιαζόμαστε στο κάτω κάτω και χώρος στο δίσκο υπάρχει πάντα.

καλά αυτό μην το λες… όχι πάντα δυστυχώς :frowning: άλλωστε δεν είναι μόνο μουσική που κατεβαίνει αλλά και ταινίες παιχνίδια και ότι σκατά άλλο θες. Εθισμός κανονικός είναι το κατέβασμα και ξεμένεις από χώρο πριν καν το καταλάβεις.

πολυ ενδιαφερον θεμα…

βασικα στις μερες μας παρατηρειται αυτο το φαινομενο για δυο λογους…ναι μεν το ιντερνετ και η δυνατοτητα να κατεβασεις 10 αλμπουμ την ημερα,απο την αλλη δε η υπερπληθωρα νεων κυκλοφοριων με αποτελεσμα να χανεται η μπαλα.Δυστυχως μια απο τα ιδια και εγω ειχα γεμισει τον σκληρο με χιλια δυο πραγματα,δεν ειχα ακουσει ουτε τα μισα και καποια στιγμη ο σκληρος καηκε με αποτελεσμα να τα χασω ολα χωρις να το εχω ακουσει:x

συν ο περιορισμενος χρονος που ολοι λιγο πολυ εχουμε,χανω ενα καρο κυκλοφοριες καθε χρονο δυστυχως…

Καλη ερωτηση.
Ακουω ενα αλμπουμ παντα μια φορα απο την αρχη ως το τελος οταν το κατεβαζω. Ξεχωριζω 2 κομματια τα οποια ακουω την επομενη εβδομαδα, καθε μερα, αναμεσα στο υπολοιπο…προγραμμα μου.
Εφοσον πλεον συνηθισω αυτα τα 2 και οταν λεω συνηθιζω εννοω να μπορω σε καποια στιγμη της μερας που δεν τα ακουω να φερω στο μυαλο μου την μουσικη και τους στιχους τους, περναω σε αλλα 2 κομματια κλπ. Υπαρχουν βεβαια οι περιπτωσεις που δεν μου τραβα κανενα κομματι την προσοχη αρχικα, οποτε απλα το εχω και ισως στο μελλον τυχει να ακουσω καποια κομματια απο αυτο και να μου αρεσουν.
Σε καλλιτεχνες που δω οτι μου αρεσουν πολλα τραγουδια κατεβαζω δισκογραφια και την ακουω ανα διαστηματα για ενα περιπου μηνα. Ετσι θυμαμαι την πλειοψηφια των τραγουδιων τους και μετα περναω σε επομενο.

δεν ειναι παντα απαραιτητο οτι θα σ αρεσουν με την μια τραγουδια ομως…υπαρχουν πολλοι καλλιτεχνες “δυσκολοι” που θες πολλες ακροασεις να τους πιασεις…:wink:

πχ την πρωτη φορα που ακουσα isis δεν καταλαβα τπτ…μετα απο πολλεεεες ακροασεις τους λατρεψα

εγω δυστυχως στη μετακομιση καπου παραεπεσε το καλωδιακι που συνδεει τον εξωτερικο μου με το laptop (κ φυσικα καθε αυριο αγοραζω κ ακομα χωρις ειμαι!!!:roll::roll: ) οποτε ολη μου η μουσικη εχει μεινει εγκλοβισμενη:? μαζι και τα album που δεν εχω ακουσει. Οποτε τωρα ακουω τα κλασικα αγαπημενα -να ναι καλα το youtube- κ σταθμους. Γενικα παντως οσα albums κατεβαζα ετσι απο περιεργεια συνηθως περιμεναν πολυ μεεεχρι να τα ακουσω. Παντωσ δεν Θυμαμαι να εχω σβησει ποτε ιδιεταιρη μουσικη, εκτος φυσικα απο super πατατες. Απλα μου πιανουν χωρο στο σκληρο γιατι σκεφτομαι πως καποτε ισωσ θελω να το ακουσω ξανα!! :wink:

Απ’ ό,τι κατάλαβα το “πώς ακούτε μουσική” αναφέρεται σε μουσική στο pc κατ’αποκλειστικότητα… Λοιπόν…

Επειδή δε μου αρέσει να μένουν συσσωρευμένα ατσεκάριστα πράγματα στο pc μου, μόλις κατεβάσω κάτι συνήθως τ’ακούω κιόλας. Το πολύ-πολύ να κατεβάσω 2 δίσκους φερ’ειπείν ή maximum 3 και άν δεν προλάβω ν’ακούσω κάτι μέσα στη μέρα να πάρει αναβολή για την επόμενη. Ποτέ όμως δε μένουν καιρό.

Τ’ακούω συνήθως μία φορά από την αρχή μέχρι το τέλος κ αν μ’αρέσουν τα κρατάω κ τα αρχειοθετώ. Άν όχι πάνε κάδο με τη μία. Γενικώς λόγω και της πληθώρας δίσκων εκεί έξω αλλά και του γεγονότος ότι υπάρχουν τόσα ανεξερεύνητα κομμάτια της πίτας που μπορεί να μη μας φτάνει κ μια ζωή να τα γευτούμε, δεν είμαι υπέρ του να “κολλάς” σε ένα δίσκο με πολλαπλές ακροάσεις. Άσε που θεωρώ πως άν σου γίνει πλύση εγκεφάλου κ τελικώς “συνηθίσεις” κάποια κομμάτια σε κάποιο είδος εσκεμμένης αυθυποβολής το όλο concept χάνει κάπου το νόημά του. Ας ακούς αυτά που σ’ενθουσιάζουν ρε αδερφέ με την πρώτη. Είναι ούτως ή άλλως τόσο πολλά… :?

Τέλος… Περίπτωση να δώσω δεύτερη ευκαιρία σε κάτι υπάρχει, συνήθως πριν από επικείμενη συναυλία αυτού του κατιού. :stuck_out_tongue: Κ βέβαια μόνο στην περίπτωση που διάφοροι με ψήνουν να πάω σ’αυτό το κάτι

οταν είχα προταρχίσει να ακούω αυτήν την μουσική,κατέβαζα τα πάντα.Πολλα αλμπουμ ανα ημέρα.Ανουσια πράξη ομως καθώς απο την μια χαράμιζα τον χρόνο να ακούω πράγματα που μετα απο λίγο θα έσβηνα ή δεν πρόκειται να ξαναακουγα επειδή θα χανοταν στο χαος των downloads μου.Δηλαδή το πολύνα ακουγα μια φορα αυτό που κατέβασα και ύστερα να το διαγράφω.Επειτα ανακάλυψα την μαγία(8))των cds,και επειδή λεφτά δεν…έπερνα το πολύ 1-2 cd το μήνα και αν…Οπότε οτι αγόραζα το έλιωνα κυριολέκτικά,ειτε μου αρεσε ειτε δεν μου αρεσε(αλλα τελικα μου αρεσε στο τέλος).

Πλεον,ανακάλυψα πως η πραγματική μαγια βρίσκεται στο βινύλιο.Μου πήραν λοιπόν δώρο pickup και εναν δίσκο,ο μοναδικός που έχω μεχρι τώρα.Ο ήχος+οτι ακούς το αλμπουμ απο την αρχή μέχρι το τέλος+το τεράστιο ηχοσύστημα του μπαμπά:lol: - τακριβα βινύλια με αναγκάζουν να χιλιοακούω το ίδιο άλμπουν πολλές φορες την ημέρα για μέρες.

Επίσης στο ίντερνετ χάνετε η μαγία του booklet,η οποια,σε συνδιασμό με τον υπολογιστή ατον οποίο κανεις διαφορα αλλα πράγματα ακούγωντας το αλμουμ,χάνεται εντελώς.

Τελος,υπάρχουν φορές που ακόμα και σήμερα κατεβάζω αλμπουμς,αλλα για να μην χαθεί η μα΄για τους τα γράφω σε cd και τα ακούω.(μιλάμε για την περιπτωση του ακριβού/σπάνιου άλμπουμ.

Join the club! :stuck_out_tongue:

Μιλωντας παντα για κατεβασμενα αλμπουμς…Παντα μα παντα τα κατεβαζω ενα ενα για να μην χασω τον μπουσουλα. Δηλαδη, κατεβαινει ενα. Οταν με το καλο το ακουσω την πρωτη φορα αποφασιζω αν μενει ή οχι στο πισι. Αν μεινει, του αφιερωνω και αλλες ακροασεις και βλεπω αν οντως αξιζει και ποσο μου αρεσει. Υστερα κατεβαζω και ενα αλλο και παει λεγοντας…

Μία ακρόαση δεν είναι πολύ λίγη για να αποφασίσεις αν ένα άλμουμ θα μείνει ή όχι στο pc?

Προσωπικα οχι…Μιλαω για πολυ επιφανειακα πραγματα. Δηλαδη. Αν δεν μου αρεσει ο ηχος, αυτο που ακουγεται εξ αρχης το σουταρω. Αν μου ακουγεται εστω και οριακα οκ, μενει. Για αυτο ριχνω και αλλες ακροασεις μετα ωστε να δω αν οντως αποφασισα σωστα και ποσο μου αρεσει. Για παραδειγμα, ειχα κατεβασει παλιοτερα το Orgasmatron (πρωτη επαφη με Μοτορχεντ). Ε επαιξε μεχρι τα μισα, δεν τραβαγε καθολου ο δισκος στα αυτια μου και εφυγε…

Όχι, είναι μια χαρά… ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ να μη σ’αρέσει ρε παιδί μου… Συμφωνώ και με τη λογική του martian, είναι κοντά στη δική μου… Μη δίνουμε τόση αξία πια. Δε σ’άρεσε. ok. So what? f**k off κ αααααμα ξανακάτσει κάποια στιγμή το ξανακατεβάζεις. :slight_smile:

Το θέμα το έβαλα μια και τον τελευταίο καιρό είδα πως στο φάκελο που έχω τα κατεβασμένα όλο και μεγαλώνει ο αριθμός των άλμπουμ που δεν έχω ακούσει. Και ειδικά πολλές κυκλοφορίες είναι λίγο δύσκολο με 1-2 ακροάσεις να αποφασίσεις αν θα μείνει κάτι η θα φύγει, όπως επίσης πολλές φορές κολλάς σε κάτι καλό και δεν πας παρακάτω εύκολα.

:expressionless:

Φυσικά και δικαιούσε “ν’ ακούς μουσική” όπως εσύ θες, απλά θεωρώ ότι με τη λογική σας μπορεί να προσπεράσετε για τον ΧΨ λόγο κάτι που αργότερα μπορεί να αποκαλείτε αριστουργηματικό. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννόω. Ας πούμε αυτό που είπε ο martian για τους μοτορχεντ πχ. Είναι μία περίπτωση αυτή. Φυσικά κατανοώ περιπτώσεις όπως αυτή του νέου άλμπουμ των Linkin Park που κι εγώ με μία ακρόαση πήγα να ξεράσω.

Τέσπα…

Κάτι πάντως το οποίο θέλω να πω και κατακρίνω είναι το εξής. Το ακατάσχετο κατέβασμα μουσικών για τις οποίες δεν έχουμε ιδέα ή δεν έχουμε ακούσει/διαβάσει απολύτως τίποτα προηγούμενως. Και για να μη πεταχτείτε και μου πείτε: " Μα θέλουμε να ψαχτούμε και να ακούσουμε όσο πιο πολλές διαφορετικές μουσικές μπορούμε μπλα μπλα", μιλάω για το μουσικό αντίστοιχο του ασσύστολου κατεβάσματος ταινιών που κάνουν πολλοί και οι μισές είναι για τα σκουπίδια.

Κ εγώ το ίδιο έπαθα… Ok με την ομώνυμη κομματάρα αλλά γενικώς δεν… Μετά ανακάλυψα ότι η ουσία της μπάντας είναι οι πρώτοι 6 δίσκοι - μνημεία! :slight_smile:

(χωρίς ν’αμφισβητώ ότι κ τώρα είναι καλοί ας πούμε… αλλά σαν την original σύνθεση δεν…)

Edit:

Ναι καταλαβαίνω τί εννοείς κ μου έχει τύχει. Απλά νομίζω ο καθένας έχει το δικαίωμα ν’αλλάξει γνώμη είτε νωρίς είτε αργά. Δε χάλασε κ ο κόσμος. Δε θα ζητήσουμε κ συγγνώμη απ’τη μπάντα στην τελική… :stuck_out_tongue:

εγω παντως οσον αφορα το κατεβασμα αλμπουμς εχω μαζεμενες τις κακιες συνηθειες ολων σας:p

εχω τετοιο εθισμο με το να ακουω συνεχως καινουργια πραγματα και να μη μου ξεφευγει τπτ που μπορει να υπαρξει βδομαδα που να χω κατεβασει πανω απο 50 αλμπουμς!!!

αυτο φυσικα εχει ως αποτελεσμα το να εχω τριψηφιο αριθμο δισκων που δν εχω ακουσει ακομα:?

αυτο που κανω για να προσπαθω να ακουω οσον το δυνατον περισσοτερα και ταυτοχρονα να μην αδικω αυτα που αξιζουν περισσοτερο,ειναι να διαλεγω 5 δισκους τους οποιους ακουω πανω απο 5 φορες τον καθενα(εκτος και αν ειναι τελειως μουτα οποτε τρωνε σουτ απο τη δευτερη). αν μετα τις 5 φορες δε μου χει κανενα ιδιατερο κλικ αλλα απλα μου αρεσει αυτο που κανω ειναι να ξεχωρισω 2 τραγουδια τα οποια βαζω σε μια playlist που εχω,αν παλι θεωρω το δισκο πολυ καλο επικεντρωνομαι περισσοτερο,ψαχνω περισστερα για το γκρουπ αν δν το γνωριζω και φυσικα κατεβαζω και αλλους δισκους τους και τους προσθετω στο μπ3 του αυτοκινητου η στο μπ4 player μου

ευτυχως που δν εχω το ιδιο κολλημα με ταινιες οπως καποιος ανεφερε για το κατεβασμα των οποιων στηριζομαι πολυ στο imdb που θεωρω αρκετα αξιοπιστο(offtopik αυτo)

ναι το παραδεχομαι ειμαι music junkie, θελω καθε μερα τη δοση μου:D:D:D