Επιτραπέζια παίζουμε?

Σε αυτό το Thread θα λέμε για τα αγαπημένα μας επιτραπέζια. Όχι για παιχνίδια στον υπολογιστή.
Αρχίζω


Μερικές αγάπες είναι παντοτινές. Πρώτη φορά το έπαιξα στην τρίτη δημοτικού. Κάθε φορά που μαζευόμασταν σπίτι μου το παίζαμε στάνταρ. Το έχω ακόμα. President for the win :wink:


Φοβερό παιχνιδάκι. Ο κάθε παίχτης είναι ένας μεσαιωνικός ηγεμόνας που προσπαθεί να ολοκληρώσει την πόλη του, πριν οι αντίπαλοί χτίσουν τη δικιά τους. Τρελό λιώσιμο και άπειρες ώρες καψίματος.


Γρήγορο παιχνίδι. Κρατάει κανένα μισάωρο. Υπάρχουν χρυσωρύχοι και σαμποτέρ. Οι πρώτοι προσπαθούν να φτάσουν στο χρυσό και οι άλλοι τους εμποδίζουν. Οι ρόλοι δεν είναι φανεροί και προσπαθείς να καταλάβεις από τις κινήσεις του κάθε παίχτη τι είναι.

απίστευτο τόπικ !!! μετά από χρόνια, ξαναπαίζουμε ναι

το σαμποτερ ειναι τρελό παιχνίδι, το προτείνω και για δώρο

risk

Αγοράσαμε με την παρέα φέτος το καλοκαίρι για να κόψουμε την μπιρίμπα.
Συμπέρασμα: Η μπιρίμπα δεν κόβεται, αλλά και το risk έκανε δουλειά.

Επίσης:

Στο HOTEL οντως οποιος τσιμπαγε πρωτος το President εκανε και φιεστα

Σαμποτερ επαιξα το καλοκαιρι και επεσε γελιο τρελο (+ ενα αλλο με τα τρενα οπου ρε monte που μας πηρανε μπαμπεσικα την νικη)

πω, γάμησε :respect:
θα μπορούσε να υπάρξει θρεντ με παιχνίδια για παρέα τύπου “πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο” και την παντομίμα (με ταινίες πάντα \m/) για να παίρνουμε ιδέες :stuck_out_tongue:
οντοπικ όμως

Cluedo

αστυνομικό/μυστηρίου 8) έχει γίνει ένας φόνος. μέσα σε μια καρτελίτσα υπάρχει η κάρτα με τον δολοφόνο, το αντικείμενο του φόνου και η αίθουσα του σπιτιού που έγινε. οι ύποπτοι είναι πιόνια. ο καθέ παίκτης έχει στη διάθεση του τυχαία κάποιες κάρτες (με ονόματα, αντικείμενα και δωμάτια) που προφανώς αποκλείει. έτσι με τις κινήσεις που κάνει υποθέτει τον δολοφόνο μέχρι να βρεθεί. λογικά θα έχουν παίξει αρκετοί. μπορεί ν’ ακούγεται βαρετό, αλλά ΣΠΕΡΝΕΙ.
τώρα πιστεύω για τριβιαλ και ταμπου δε χρειάζεται να μιλήσουμε, είναι σταθερές αξίες :stuck_out_tongue:

επίσης δε μπορώ να θυμηθώ ένα γαμάτο που έχω παίξει playhouse κάμποσες φορές με κάτι φρουτάκια που όταν συμπληρωθούν στις κάρτες 5 φρουτάκια, πρέπει να χτυπήσεις ένα καμπανάκι. έχει να κάνει με ταχύτητα, μοιάζει με uno κι έχει γέλιο.


Το έχω. Και εγώ στο Playhouse το είχα παίξει πρώτη φορά και πήγα στην Κάισσα και το πήρα. Μόνο ξύλο!!!

Δυο κλασσικα

και–>

ωρες ατελειωτες

Αυτό με συνοδεία Guardian, Manowar κτλ στο Background

Πικτσιονερη.

Απο τις πιο διασκεδαστικες ωρες τις ζωης μου.

Πανε χρονια ομως, ετσι ειναι οταν κανεις παρεα μονο με ΚΟΥΛ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΚΕΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ

σνιφ, σνιφ

RISK ΑΝΕΤΑ!!!
και μετα μαντσκιν,μονοπολη,σκραμπλ,ταμπου

cluedo ειναι το αγαπημενο μου. το εχω παιξει απειρες φορες κυριως τα καλοκαιρια. εχουμε και στανταρ παιχτες εγω ειμαι παντα ο δαμασκηνος.

όλοι λένε ότι το Hero Quest είναι καλό. Εμένα μου το είχαν πάρει οι γονείς μου στο δημοτικό. Διάβασα τις οδηγίες και μου φαινόταν δύσκολο. Τελικά παίζαμε με την αδερφή μου με τα πιόνια. Τα παρατάσαμε δίπλα στους καναπέδες και κάναμε εξτρατείες. Πρέπει να το ξεθάψω κάποια στιγμή και να μάθω πως παίζεται (κανονικά).

Εγώ εκείνη την περίοδο ήθελα ένα άλλο, πιο παιδικό. Ήταν ένα που είχα παίξει σε ένα ξάδερφό μου, με μια νεκροκεφαλή που έπεφτε από μια σκάλα και αν ήταν εκεί το πιόνι σου έβγαινες εκτός. Δεν το θυμάμαι και καλά. Αν το ξέρει κανείς ας πει πως λέγεται.

τα τρένα γαμάνε - γιάννη βρες ακριβή τίτλο να το προτείνεις

hero quest θέλω κ εγώ να παίξω κάποια στιγμή κανονικά, γιατι κάποτε παίζαμε μονο διασκευές του παιχνιδιου, λόγω βαρεμάρας ανάγνωσης των κανόνων, garage inc φάση

το cluedo τελειώνει σε 3 γύρους, αν εισαι καμμένος όπως εγώ κ σημειώνεις τι ΔΕΝ έχει ο καθένας και με την εις άτοπο απαγωγή, καταλαβαίνεις τι έχουν όλοι. αν βρεις το σύστημα ειναι αδύνατον να χάσεις

Επιτελους ενα σοβαρο θρεντ απο ντεντ μεμοριζ!

O Dude μου εκανε μεγαλη ζημια με αυτο:

Risk κι εγω και Taboo παρα πολυ, αλλα το αγαπημενο μου ηταν το

Μ’αρεσε να μαθαινω απο τις ερωτησεις. Αλλα οι κολλητοι μου δεν ειναι και πολυ του διαβασματος οποτε οταν ηξερα κατι καμμενες ερωτησεις, ελεγαν οτι κλεβω και οτι τις εχω μαθει απ’εξω και δεν παιζανε μαζι μου :frowning:

Το Cluedo παλι μου φαινοταν απιστευτα βαρετο. Ηταν η ιδια ιστορια σε καθε γυρο. Εμπαινες σε καθε δωματιο, ρωταγες ερωτησεις, επεκλειες οπλα κλπ, και στο τελος το εβρισκες. Big deal.

Αυτό με την νεκροκεφαλή το είχα, αλλά δεν μου έρχεται το όνομα τώρα…

Ξεχάσαμε να πούμε και το καλύτερο μακράν του δευτέρου:


Μόνο σοβαρά θέματα ανοίγω :stuck_out_tongue:
Οι Άποικοι Του Κατάν είναι παιχνιδάρα. Ο dude μας έκανε μεγάλη ζημιά. Το μόνο πρόβλημα με αυτό το παιχνίδι είναι ότι είναι μόνο για 4 άτομα και πρέπει να βρίσκεις καλή δικαιολογία για τους φίλους σου. Εκτός αν έχεις 2 ταμπλό και μοιράζεται ο κόσμος 8)

Το καλύτερο επιτραπέζιο όλων των εποχών, μιλάμε για ατέλειωτο λιώσιμο.

Αχ πρέπει να το θυμηθείς αυτό με την νεκροκεφαλή. Ίσως αυτά τα Χριστούγεννα ο Άγιος Βασίλης μου φέρει το σωστό παιχνίδι για δώρο.

Πες μου ότι έκατσες τώρα και έστησες το παιχνίδι για να το φωτογράφισεις :lol:

φοβερό παιχνιδάκι!!! θέλει πολύ παρατηρητικότητα!!!