Επιτραπέζια παίζουμε?

Τον τελευταίο καιρό λιώνουμε Dominion! Πολύ ωραίο παιχνίδι , γρήγορο , εύκολο με πολλές στρατηγικές και κάθε φορά διαφορετικό! Προτείνω ανεπιφύλαχτα!

Τώρα όλα τα έχετε λίγο πολύ πει. Έχω λιώσει και προτείνω Carcassonne , Catan , Munchkin (αλλά μόνο για χαβαλέ) , Bang! (με πολλά άτομα πολύ ωραίο!) , Wizard - Ελιξήριο (με κάρτες) και Descent (για RPG fans)

Red Viper παίξατε καθόλου TI3 τελικά? Εντυπώσεις?

Εμείς λιώνουμε τώρα Letters From Whitechapel. Semi-cooperative παιχνίδι, με έναν παίκτη να είναι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης και οι υπόλοιποι μπάτσοι. Για όποιον έπαιζε πριν καμιά 20ετία Scotland Yard, το ταμπλό και η βασική ιδέα μοιάζει αρκετά, ωστόσο πραγματικά το επίπεδο δυσκολίας είναι εδώ πολύ υψηλότερο και για τους μπάτσους,αλλά και τον Τζακ. Ο Τζακ αφού πραγματοποιήσει τον φόνο ( πρέπει να κάνει 5 σε 4 “βράδια”) προσπαθεί να ξεφύγει και να φτάσει στο κρυσφήγετό του , σημειώνοντας τις κινήσεις του σε ένα κρυφό σημειωματάριο. Οι αστυνομικοί απ την άλλη προσπαθούν να βρουν στοιχεία της πορείας του και να βρουν το πως και το κατά που κινείται.
Παίζει τρελό άγχος γενικά στο παιχνίδι και η ατμόσφαιρα είναι φανταστική. Στα μείον ότι μπορεί να κρατήσει αρκετή ώρα και ίσως κουράσει, αλλά και πάλι, αν η ομάδα είναι καλή και ο Τζακ ξέρει να μπλοφάρει, το σασπένς κρατάει μια χαρά.

Έλα ρε! Και έλεγα να το τσεκάρω αυτό γιατί είχα φανταστεί ότι θα φέρνει σε Scotland yard, το οποίο μ άρεσε πολύ παλιά. Καλή φάση!

Παίξαμε και μια παρτίδα Τ3. Πολύ καλό. Κάψιμο βέβαια. Μας πήρε ένα 9ωρο, αλλά το φχαριστηθήκαμε. 9ωρο με φαί, ψάξιμο πολύ σε κανόνες κτλ. Χαλαρό δηλαδή. Οι κανόνες δεν είναι πολύπλοκοι νομίζω. Απλά έχει πολλά πράματα να σκεφτείς και τρόπους να αντιμετωπίσεις την κατάσταση. Σε μας κέρδισε πχ κάποιος χωρίς να δώσει πολύ έμφαση σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές καταστάσεις, αλλά κυρίως σε εμπόριο και διαχείριση πόρων κτλ κτλ. Γενικά μας έψησε πολύ και ανυπομονούμε για την επόμενη. Ίσως και αύριο

Πω,ζηλεύω ρε γαμώτο. Τέτοια event-παιχνίδια είναι δύσκολο να βρεις άτομα να τα παίξεις μαζί πιστεύω, ειδικά με το να ταιριάξεις τα ωράρια της δουλειάς και να βρεις μια ολόκληρη free από υποχρεώσεις μέρα.
Τις παλιές καλές μέρες χτυπούσαμε κάτι τέτοια 9ωράκια με rpg κτλ, αλλά πλέον άστα να πάνε…:frowning:

Εχει ακουσει κανεις για το The World According to UBI; To βρηκα 3 λιρες σε ενα παλιατζιδικο και ειναι μακραν το πιο απαραδεκτα δυσκολο παιχνιδι τριβια πουχω παιξει ποτε…

Ξέρεις κανείς που μπορώ να βρω το Quarriors! Rise of the Demons? Παντού βλέπω πως είναι out of stock. Ξέρεις κανείς κανά κατάστημα γενικά Ελλάδα που μπορώ να το βρω?

Θες να κάνεις μια ερώτηση στο Playscape μήπως μπορεί να στο φέρει? Είναι πολύ πιθανό.

https://www.facebook.com/Playscape.Games?sk=wall

χεχε του έστειλα πριν κανά 20 λεπτό. Έχω στείλει και σε μερικά στο εξωτερικό και περιμένω απάντηση. Μέχρι και στο public φαντάσου.

Ευχαριστώ πάντως για το reply. Ελπίζω να το βρω κάπου κάποτε…

Να σαι καλά. Νομιζω είναι αμερικάνικη η εταιρία του και δεν έχει καλή διανομή στην Ευρώπη. Παιχνιδάρα πάντως και πολύ έξυπνο. Dominion με ζάρια.

βρήκα το βασικό και τα υπόλοιπα expansion από ένα κατάστημα στην Θεσσαλονίκη που αγοράζω και magic αλλά δεν το έχει καθόλου το Rise. Μου θα το φέρει στο μέλλον αλλά δεν γνωρίζει πότε.

Είναι παιχνιδάρα όντως. Και μου αρέσει που ναι μεν έχεις πολλά ζάρια, αλλά φτιάχνεις την τύχη σου ουσιαστικά. + ότι κάθε παιχνίδι μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό.

Όσοι προσκυνάτε Douglas Adams φροντίστε να παίξτε οπωσδήποτε [B]Galaxy Trucker[/B]. Αναλαμβάνεις τον ρόλο ενός διαστημικού νταλικέρη και προσλαμβάνεσαι από μια διαγαλαξιακή υπερ-εταιρεία που φτιάχνει αποχετεύσεις (!) να μεταφέρεις τα σχετικά φορτία σε διάφορους μακρινούς προορισμούς και να κερδίσεις πολλά λεφτά απ αυτό(αν επιζήσεις) . Για να εξοικονομήσουν χρήμα τα μεγάλα αφεντικά σε βάζουν να φτιάξεις το διαστημόπλοιό σου με υλικά που θα βρεις στις τεράστιες αποθήκες της εταιρείας. Αυτή είναι και η πρώτη φάση του παιχνιδιού. Σε real time όλοι οι παίκτες ταυτόχρονα τραβάνε διάφορα πλακίδια προσπαθώντας να φτιάξουν το δικό τους σκάφος, εξοπλίζοντάς το όσο το δυνατόν καλύτερα. 9/10 φορές καταλήγει σε ένα κωμικοτραγικό αίσχος που δεν θα μπορούσε να πάει ούτε στο φεγγάρι βέβαια. Στο δεύτερο μέρος ξεκινάνε οι αποστολές με επικεφαλής αυτόν που ολοκλήρωσε πρώτος την κατασκευή του σκάφους και εκεί γυρνώντας διάφορες κάρτες βλέπεις τι μπορεί να συναντήσει κανείς στο αχανές διάστημα. Από μετεωρίτες και λαθρεμπόρους, μέχρι πειρατές και εγκαταλελειμμένους διαστημικούς σταθμούς. Όποιος φτάσει-έστω και με το μισό σκάφος- στον προορισμό και τα κονομήσει είναι ο νικητής.
Και μόνο που το manual ονομάζεται " a trucker’s guide to the galaxy" φανερώνει τις σωστές επιρροές. Γενικά το χιούμορ είναι διάχυτο σε όλο το παιχνίδι και ο Τσέχος θεούλης που το σχεδίασε, ο Vlaada Chvatil, έχει καταφέρει να φτιάξει μια φανταστική επιτραπέζια εμπειρία για έμπειρους και μη παίκτες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παιχνίδι τσεκάρετε το κάτωθι λινκ…

1 Like

[B]Phase 10[/B] παίζει κανείς;

Έπαιξα κανά 2 φορές και βαρέθηκα τη ζωή μου ρε γαμώτο. Αρχίζει καλά, αλλά έπρεπε να λέγεται Phase 5. Το downtime μεταξύ των παικτών είναι τεράστιο και 10 φάσεις είναι πάρα πολλές,ειδικά αν παίζει με 5 παίκτες και πάνω. Για μένα στην τελευταία θέση όσων έχω παίξει μαζί με την φλότσα το Munchkin.:?

Έχω καιρό να ποστάρω δώθε, αλλά επειδή στο ραντάρ μου έπεσε εξαιρετικό παιχνιδάκι που ίσως αφορά και θεματικά αρκετούς εδώ, είπα να το ποστάρω μπας και βοηθηθούν και τα παιδιά στο kickstarter.

Λοιπόν το παιχνίδι λέγεται Thrash n Roll και ο σκοπός του είναι να δημιουργήσεις και να μανατζάρεις μια thrash metal μπάντα. Εξοπλίζεις τα μέλη με καλύτερα όργανα, πας σε ραδιόφωνα, βγάζεις σινγκλ, ρυθμίζεις πόσο πόζερος θες να σαι, βγαίνεις περιοδεία με τους Πολωνούς Turbo και άλλα πολλά και ωραία.

To kickstarter του παιχνιδιού

Το gameplay του παιχνιδιού

1 Like

Καλησπέρα και καλή χρονιά.
Επαναφέρω το ξεχασμένο τοπικ αυτό απο τα έγκατα της γης.
Ψάχνω να βρώ επιτραπέζιο για 2 άτομα που να κρατά σχετικά ώρα και να μην είναι επαναλαμβανόμενο.
Γενικά δεν είμαι φαν της φάσης, ειδικά με τα παλια κλασσικά τύπου monopoli, hotel, ερωτήσεις και όλα αυτα που τα θεωρω εξαιρετικα βαρετα.
Η μόνη επαφή που είχα με τον χωρο είναι dnd αλλά επειδή θα πάίζω μόνο με κοπέλα που δεν εχει ιδέα απο κάτι τέτοιο, ψάχνω κάτι πιο ελαφρύ και κατανοητό.
Με μια γύρα που έκανα στο διαδύκτιο βλέπω γίνεται χάος!
Έχετε να προτείνετε κάτι;

Πλακωτο.
Μπορει να κρατησει ωρα χωρις να ειναι επαναλαμβανομενο, ειναι ελαφρυ και κατανοητο.

1 Like

Μικρός έπαιζα πολύ επιτραπέζια. Γκρινιάρη, μονόπολυ, Stratego (όχι το τραγούδι των Maiden), σκάκι. Πλέον τα βαριέμαι.

Ερωτήσεις taboo είναι φανταστικό αλλά θέλει παραπάνω άτομα. Θα πρότεινα σκάκι αλλά για αρχάριους είναι βαρύ και δυσνόητο.

Επομένως πάμε στην δοκιμασμένη συνταγή: Τάβλι (πόρτες - πλακωτό). Ό,τι πιο γαμάτο για να περνάς την ώρα σου και επίσης ελαφρύ και κατανοητό.

By the way αυτά τα επιτραπέζια στα διάφορα παιχνιδομάγαζα είναι ό,τι πιο βαρετό μπορεί να σου τύχει. Καλύτερα να παίξεις τρίλιζα.

Splendor ή azul πολύ καλά και με απλούς κανόνες, κάνα μισάωρο η παρτίδα (versus).

Ticket to ride επίσης εύκολο και fun για 2-5 παίχτες (καμιά ώρα διάρκεια).

Για κάτι μεταξύ απλού/advanced, το 7 wonders duel είναι έπος, είστε αντίπαλοι κ φτιάχνετε πολιτισμο.

Αν έχεις μεγάλο budget πάρτε mansions of madness (cthulhu σκηνικά, αρκετά πιο περίπλοκο σε κανόνες, 2-3 ώρες η παρτίδα , συνεργατικό).

Θα μπορούσα να γράψω αλλά 50 αλλά ξεκινα Μ αυτά ;ρ

3 Likes

Για δύο άτομα είναι πολύ καλό το 7 wonders duel που είπαν και παραπάνω. Αποκλειστικά για δύο παίχτες που εμένα μου αρέσουν είναι το patchwork, το Jaipur, το morels, το beer & bread και το sky team. Δύσκολο (θέλει να αφιερώσεις χρόνο σε αυτό) αλλά φοβερό παιχνίδι για δύο άτομα είναι το twilight struggle με θέμα τον ψυχρό πόλεμο.

Τώρα αλλά που παίζουν καλά και με δύο είναι το Castles of Burgundy, το Istanbul, το Carcassonne, το azul, το stone age, το cascadia κλπ

2 Likes

Σε παρόμοια φάση με τις παραπάνω, πολύ καλές, προτάσεις θα έβαζα και το Isle of Skye. Γίνεται παραπάνω τζέρτζελο με περισσότερα άτομα, αλλά με την κοπέλα μου το απολαμβάνουμε και μεταξύ μας. Εύκολο στην κατανόηση μεν, αλλά απαιτεί και σκέψη και τελικά αποδεικνύεται πιο πολύπλοκο από ότι φαίνεται εξαρχής. Έχει και αρκετές παραμέτρους (διαφορετικά objectives για να κερδίσεις πόντους κάθε φορά), ενώ και το κάθε παιχνίδι θα πάρει περίπου 30-40 λεπτά (εύκολα δηλαδή κάνεις και ένα repeat στα καπάκια). Στα συν και το ελαχιστότατο στήσιμο που χρειάζεται, μέσα σε 2-3 λεπτά παίζεις αφού ανοίξεις το κουτί.

1 Like