Εγω δεν κατανοω γιατι πρεπει αν δεν σ’αρεσει μια ταινια που εχει κανει ντορο -για τον Α ή Β λογο- να κατεβεις σε πορεια για να το δηλωσεις σε ολους. Η’ να γραφσεις κειμενακια μισους α λα φαε-ενα-μαλακα, με κρυοπλαστο χιουμορ και δηθενιες.
Δεν έχω δει την ταινία και θα αργήσω μάλλον να τη δω, αλλά από αυτά που διαβάζω κι ακούω, δε θέλει και διδακτορικό για να καταλάβει κάποιος πως από αυτούς που δεν τους άρεσε, το 90% δεν κατάλαβαν ΓΡΙ. Το να μην τους άρεσε αλλά να την κατάλαβαν κατανοητό, αυτό που συμβαίνει όμως είναι ανησυχητικό για ένα κοινό που καταλαβαίνει πλέον μόνο χόλιγουντ και συμπαθείς αλλά άχρηστες κατά τ΄άλλα αμερικάνικες σειρές.
Πάντως αδιάφορη ταινία δεν μπορεί να την πεις με τίποτα. Έχει-μεταξύ άλλων- αρκετή λεπτομέρεια, Ράμπο και flashdance :p, ένταση και κυρίως με έψησε το ότι ο Λάνθιμος επέλεξε να μπει σε μονοπάτια διαφορετικά από αυτά που συνηθίζουμε να βλέπουμε σε ελληνικές ταινίες. Τόλμησε, πάτησε κάλους και χτύπησε πολύ στο υποσυνείδητο. Το βράδυ που είδα την ταινία κοιμήθηκα “περίεργα”…
[SPOILER]Η σκηνή που η μεγάλη αδερφή , σπάει τον κυνόδοντα με το βαράκι είναι ΕΠΟΣ :!:[/SPOILER]
Απαντάω με καθυστέρηση:
Σε όλα τα άλλα που λες συμφωνά απόλυτα. Θα επιμείνω όμως
[SPOILER]ότι τα αδέρφια δεν ήταν αδέρφια. Δε θυμάμαι δυστυχώς από ποιες σκηνές ακριβώς εξήγαγα το συμπέρασμα αυτό. Όσοι την έχουν σε dvd ας το ψάξουν. Θυμάμαι όμως ότι από τη στιγμή που το ένα παιδί ξεφεύγει λένε στα άλλα την ίδια δικαιολογία που λέγανε και για το άλλο χαμένο αδερφό τους. Ότι είναι απέξω κτλ κτλ. Επίσης ο τρόπος που εξηγούν στα παιδιά πώς γεννιούνται τα παιδιά ήταν λίγο σε στυλ “έρχονται έτοιμα” (άρα δεν έχουν δει ποτέ την μάνα τους έγκυο;). Τέλος, γυρνάει ο πατέρας στη μητέρα και λέει κάτι του στυλ “πρέπει να το αντικαταστησουμε”. Που μου δίνει την εντύπωση ότι αυτοί οι δύο μονίμως έβρισκαν παιδιά, τα μεγάλωναν όπως τα μεγάλωναν και όποιο ήταν πιο ατίθασο και το έσκαγε το αντικαθιστούσαν με τις γνωστές δικαιολογίες.
Ζητώ ξανά συγνώμη γιατί δε θυμάμαι πλέον τόσο καλά την ταινία και μπορεί να λέω και ανακρίβειες. Μου έχει μείνει κυρίως η εντύπωση στο τέλος. Κάθε διόρθωση δεκτή.[/SPOILER]
αυτο γινεται μονο στην Ελλαδα. στο υπολοιπο κοσμο αντιμετωπιστηκε κυριως σαν αλλη μια καλη ευρωπαικη ταινια. αλλα οταν ο αλλος που δεν βλεπει κινηματογραφο θα κατσει να την δει επειδη ειναι ελληνικη και πηγε στα οσκαρ λογικο να ακους μαλακιες. και απο αυτους που βλεπουν, ακραιες αποψεις δεν εχω ακουσει ακομα. ουτε ακουσα κανεναν να την χαρακτηριζει “αριστουργημα” ουτε για πεταμα. απλα οι περισσοτεροι οταν βγηκαν απο τις αιθουσες ειχαν εναν παραπανω ενθουσιασμο λογω του οτι ειναι διαφορετικη για τα ελληνικα δεδομενα.
[SPOILER]too much μοθ φαίνεται αυτό… και που τα βρίσκουν? Επίσης συμφωνώ με φένια. Περισσότερο “ταιριάζει” στην όλη λογική του σεναρίου να είναι αδέρφια[/SPOILER]
Εγώ την θεωρώ αριστούργημα.
Συγνωμη φιλε,αλλα εισαι φαουλ!Η αποψη σου ειναι ελιτιστικη!Δηλαδη οποιος δεν καταλαβε την ταινια ειναι μονο για Ραμπο?Κ εμενα δεν μου αρεσε η ταινια,κ γενικα αν ειναι να γινετε μια ταινια κ μετα να θελουμε διερμηνεα για το νοημα…αστα!Τελος παντων περι ορεξεως…
θελω να τη δει και να ξενερωσει τελικα!:lol::lol::lol:
Το καθε ζουδι ομως λεει “ω τι πιπα ταινια, χριστο δεν καταλαβα, κουλτουρα να φυγουμε, μαλακιες, xoaoxaoxaoa!”.
Σιγα τη δυσνοητη ταινια ρε παιδια, οκ
Επισης ενα κοινο που δεν ειχε δει ποτε πριν ταινιες τετοιου ειδους(ποπκορν κοινο που την ειδε επειδη πηγε στα οσκαρ) προφανως δεν εχει τετοια γουστα, αλλιως θα χε δει κι αλλες ταινιες παρομοιες ή και θα την ειχε δει ηδη την συγκεκριμενη απο οταν βγηκε σινεμα. Αρα οι πιθανοτητες να αρεσει σε αυτους ειναι κανα 10% ξερω γω. Αρα τι σκατα την βλεπεις τη ρημαδα; Δες το Δε Τουριστ.
Πάντως το κοινό γενικά είναι απαίδευτο και αυτό το καταλαβαίνεις από πολλά μικρά…Όταν μου έχουν πει τόσοι και το βίωσα και εγώ ότι στην σκηνή με το πληκτρολόγιο “λύθηκε όλο το σινεμα στα γέλια” ή στην σκηνή του χορού που φαίνεται τόσο μαεστρικά ότι δεν έχουν εξωτερικό ερέθισμα χορευτικών κινήσεων και κάνουν ανισόρροπες και άναρχες χορογραφίες ακούς σχόλια “πως κάνουν έτσι σαν καθυστερημένα χαχα κτλ” καταλαβαίνεις πολλά.
Και δεν φταίει κανείς εν τέλει σε όλο αυτό. Είναι πόσο παιδεύεσαι με κάτι, πόσο θέλεις μετά να επεξεργαστείς τα ερεθίσματα που σου δίνει ο καλλιτέχνης, πόσο θες να μάθεις από μια ιστορία και άλλα πολλά. Δεν έχουν όλοι αυτήν την διάθεση ή την έχουν σε διαφορετικό βαθμό, οπόλε λογικό να έχουμε και διαφορετικά κοινά που θα κρίνουν ανάλογα την ταινία…
αυτο και τα “τι θελει να πει ο ποιητης” σε λιγο θα αρχισουμε να τα ακουμε και για το αβαταρ.
Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως ο κόσμος εδώ έχει μάθει να τρέχει για ελληνική ταινία τις αίθουσες όταν πρόκειται για φαρσο-κωμωδία (σικουελ Λουφας, σικουελ ροδα τσαντα και κοπανα) η για μελόδραμα χολιγουντιανών διαστάσεων (νυφες, πολιτικη κουζίνα) δηλαδή εύκολα αναγνωρίσιμες καταστάσεις.
Όταν ξαφνικά και λόγω όσκαρ στέλνεις αυτο το κοινό να δει μια ταινία σαν τον Κυνόδοντα δεν είναι δυνατόν να περιμένεις να την εκτιμήσει, γιατί αυτό προϋποθέτει αυτό που είχε πει η Britney Spears όταν είχε βρεθεί μια φορά στο φεστιβαλ του Σαντανς “Στις περισσότερες ταινίες πρέπει να σκέφτεσαι καθώς τις βλέπεις”.
Δεν το είχα σκεφτει καν ετσι αλλά μου ακούγεται λογικότατο.
Εγώ μια φορά αυτούς τους 5-6 που ρώτησα γιατί δεν τους άρεσε, κανείς δε το δικαιολόγησε με ένα επιχείρημα της προκοπής, παρά είπαν πως κουράστηκαν και βαρέθηκαν. Αν αυτό με κάνει ελιτιστή, με γεια μου και χαρά μου.
Εγώ απλά υποστήριζω πως στο μέσο έλληνα η κινηματογραφική παιδεία που έχει είναι ελληνικές ταινίες 60-70 που τις βλέπει στην 128η επανάληψη στην τιβί, ο απόπατος του παγκόσμιου κινηματογράφου δηλαδή πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σεηφ σεξ και λούφα και παραλλαγή.
Τεσπά για να μη βγω οφτοπικ, θα τη δω στο ντιβιντι το τριήμερο για να χω και άποψη.
Εγώ θα συμφωνήσω με αυτό που έγραψε παλιότερα κάποιος άλλος εδώ μέσα. Αν η ταινία δεν ήταν ελληνική θα την ήξεραν ελάχιστοι και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μη την είχα δει ούτε εγώ (δε νομίζω πως έχω δει πολλές ταινίες που πήραν αυτό το βραβείο στις Κάννες). Συνεπώς, και μόνο που τόσος κόσμος κάθισε και είδε κάτι τόσο διαφορετικό, μόνο ως θετικό μπορώ να το κρίνω. Κι ας το σιχάθηκαν (ούτε εμένα μου άρεσε αισθητικά η ταινία) ή ας τους φάνηκε αστείο (κι εγώ θυμάμαι τα -πετυχημένα- σχόλια πως το λαμπατέρ είναι το “μουνί καπέλο”) ή τους φάνηκε υπεραπλουστευμένο (από ένα σημείο και μετά ένιωθα πως πολλά που έβλεπα ήταν περιττά και επαναλαμβανόμενα).
Τα κέρδη της ταινίας για τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο είναι τεράστια και συνεπώς η ταινία είναι εξ’ορισμού σημαντική και ας γράφουν στον sport-fm ότι θέλουν. Τα γούστα δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά ο πολύς κόσμος, δεν εξέλαβε τον “Κυνόδοντα” ως παρωδία, όπως πολλοί θεωρούν μέχρι σήμερα π.χ. για το “Σπιρτόκουτο”
Δε την έχω πιάσει από την αρχή τη συζήτηση σας, αλλά το να κουραστείς και να βαρεθείς από μια ταινία δεν είναι επιχείρημα του γιατί δε σου άρεσε η ταινία; Μπορεί να μην είναι επιχείρημα για το αν είναι καλή ή κακή, αλλά για το αν σου άρεσε νομίζω πως είναι μια χαρά επιχείρημα.
To ATTENBERG ξερουμε αν εχει βγει στα βιντεο κλαμπ;
το attenberg αν θυμάμαι καλά δεν είναι σε σκηνοθεσία λάνθιμου. Ο λάνθιμος νομίζω βρίσκεται στην παραγωγή, ένω πρέπει και να έχει ένα ρόλο στην ταινία.
Και πολυ κατωτερο επισης αν και λατρεψα 2-3 στιγμες του.
Και Μουρικης για αλλη μια φορα βεβαια
Το έργο αυτό είναι ιδεολογικά μεταβατικό, γι’ αυτό είναι και δειλό! Το λανσάρουν για να «τσιμπήσουμε»… Ο «Κυνόδοντας» συνιστά τον πρόδρομο μιας πιο ωμά αντικομμουνιστικής τέχνης, στα πλαίσια της εκστρατείας της ΕΕ που στόχο έχει το χτύπημα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της ταξικής πάλης, ιδιαίτερα σήμερα, που η κυρίαρχη τάξη επιδιώκει με πολλούς τρόπους και τους μηχανισμούς που διαθέτει, να ξαναγράψει την ιστορία και να συκοφαντήσει την περίοδο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, την οποία χαρακτηρίζει «ολοκληρωτισμό». Ετοιμάζει μάλιστα και σχετική νομοθετική παρέμβαση γι’ αυτό!